temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bensez uyumuyor aynen sallanakta istemiyorum önceden beşiğe koyup emzik verip çıkardım beyaz gürültüyle uyurdu.4 aya girdik bütün düzen gitti enzik büyük bi nimetmis valla ana birden almayi bıraktı
Benim hicbi zaman kendiliginden uyumadi canim ama uyutunca yanindan gidiyodum kendisi uyuyodu. Simdi yanindan ayrildigim an 5 dk icinde uyaniyo. Cok zor valla :/ seninki emzik aliyosa baska markalar dene istersen. Eskiden alip simdi almamasi da ilginc kuzuya bak sen :)

Bensez uyumuyor aynen sallanakta istemiyorum önceden beşiğe koyup emzik verip çıkardım beyaz gürültüyle uyurdu.4 aya girdik bütün düzen gitti enzik büyük bi nimetmis valla ana birden almayi bıraktı
Canım emziğin ayını bir kontrol et istersen. Küçük gelmeye başlamış olabilir. Bizim emzik 0-4 aydı 4+ aldım aynı emzik aynı marka. Onu pek sevmedi. Belki küçük gelmeye başlamıştır emziği.

Arzustokrasi Arzustokrasi canım senden allah razı olsun ya, daha önceleri burada paylaşmıştım dogdugu günden beri uyku probblemlerimiz var çözemedik, gece cok sık uyanıyor ona alıstım da gündüz yarım saat uykuları bir türlü uzatamamıştım, geçen senin yazdığını okudum bi deneyeyim dedim uyumak için uyandır metodunu, aman allahım 1bucuk saattir uyuyor,hala inanamıyırum, çooook teşekkür ederim sana, bu forumun ne kadar kıymetli oldugunu bir kez daha anlamış oldum,:KK76::halay::KK19:

Kizlar kac gundur tasinma isleriyle ugrasiyoruz, bebekle tasinmak cok zormus :/ Alp sadece emerek uyudugu icin benden baska kimse uyutamiyo ve benden baska kimse is yapmadigi icin ev su an savas alani gibi :)
Arzustokrasi Arzustokrasi kuzum bize gel de Alp'e de egitim verelim ben kiyamiyom aglatmaya :)) senin eski halin gibiyiz su an, memeye yapisik halde. Mutluyum aslinda su an yapisik olmaktan ama ise baslayinca nasil uyutcaklar cocugumu diye uzuluyorum.
ohdude ohdude canim acaba Mertte dil/dudak bagi mi var bosaltamiyo mu memeyi? Ondan mi tekrarliyor mastit acaba. Cok gecmis olsun ya okudukca icim gidiyo cok zor gercekten. Hastane tipi pompayla sag bari medela cok iyi kiralayabilirsin. Bi de emiyosa emzir bence doktor bana da emzirme dedi ama en iyi oyle bosaliyo. Bi de tomrisin emzirme notlarini okuyabilirsin mastitle ilgili bolumu belki faydasi olur.
Olabilir kuzum ya dil bağı yok da dudak bağını hiç düşünmedim emzirme sanatı grubunda yazdım orda da bunu söylediler çocuk doktoru bakmıştı aslında ama kbb doktoru bakması doğruymuş. Emmeye emiyor kuzum ama canım öyle yanıyor ki meme başı tekrar yara oldu sertlikten yavrum kavrayamıyor :KK43:

Helal olsin canim seninki cok ilerlemis senin icin dua ediyorum. Insallah cabucak iyilesirsin. Allah kolayliklar versin tekrar yasatmasin. Melek ogluna da saglik huzur versin canim
Amin kuzum bütün bebeklerimize inşallah ve tabiki onlara bakan annelere...

Ne demek tatlım size faydam olursa ne mutlu bana... Memede uyumasına izin verme canım uyukladiginan memeden al hafif dik pozisyona getir hemen gözünü acar zaten eğer uyanmassa ara ver bi altını değiştir filan öyle devam net emzirmeye.. Uyku uykuyu çekiyor hakkaten uyudukca uyuyasi geliyor iste çocukların hic uyumuyor derken bi bakiyorsun saatinde tik diye uyur hale geliyo iyice düzene girince saat gibi olcak bak gör.. :)

Şöyle el almis birileri yokmudur oralarda öyle birine okut.. Kendinde sürekli oku kuzum kendini.. Meme tas kesince napsin yavrum ememiyordurki.. :KK43: başka bi doktora daha mi gozuksen kuzum yaa

Eneemmm taşınmak... bebekle hemde... :KK57: Allah yardimcin olsun bacım valla gebermişindir.. Alpi içine alacak kadar büyük bi sutyen alir arasına sıkıştırıp ise gidip gelirsin artik :KK70: emzik alıyordu ama alp demi rahat alistirirdin aslında sen memesiz uyumaya nolduda bu kadar memekolik oldu kız benim damat..

Tamamen uykusundayken emziriyorum kuzum o zaten kendisi hemen aliyo memeyi dudağına hafifçe dokununca aranmaya basliyo hic konusmuyoruz ses cikarmiyoruz bu saatlerde uyanmamasi icin uyku öğünü yapıyoruz yani.. Tek memeyi emip bırakıyor doyduğu zaman hic bi şekilde ağzını acamassin kitliyo resmen.. Gazını da uyudugu zaman mümkün değil cikarmiyor zaten uykuda emince çok fazla hava yutmazlarmis çıkarmaya gerek yok diyo tracyde..
Yaşadığım şehir büyüdüğüm ilçenin bile 4de 1 i malum sayıyla doktor var lanet ediyorum bazen gitmek istiyorum bu b.ktan şehirden. ilk mastit olduğumda gittiğim doktorla aynı doktor değil özele gidiyorum cuma gününden sonra ağrım devam ederse yine devlete gideceğim ilk doktora . Canım el almış birisi nasıl oluyor Ki hoca gibi mi. kaynanama okuttuk esneye esneye bir hal oldu eşimde dün okuyunca bir güzel uyumuşum ki huzurlu tabi yarım saat sonra bebek uyandı o ayrı :))

Bebeğin nekadarlıkken başladın canım
5 aylıkken başladım 5.5 aylık şuanda. Pek yutmayı beceremiyor ama ağzını açıp ne versem kabul ediyor. Suratını ekşitiyor her tattığında ama sonra ağzından şapur şupur ses çıkıyor emip posasını geri atıyor ağzından. Üstü başı etraf her yer batıyor ama o bile mutlu ediyor beni. Şuan önümüzdeki ay için hazırlık gibi. Yavaş yavaş yemeyi öğrenecek.

Kizlar meraba cokdandir giremiyorum tlfonum hala yok eşiminkinden idare ediyorum malum bu ponçiklerle ugrasiyoruz gayet iyi oglum şukur.

Kizlar maddi durumumuz iyi olmadigi icin eşime destek olmak istiyorum bu yastiklardan yapmak istiyorum isteyen olursa piyasasi 40tl ama ben 30tlye yapcam
Screenshot_2017-12-05-23-02-03.png

Arzustokrasi Arzustokrasi canim diyelimki emzirdim 20 dakika falan gecti,bebek başladi esnemeye, gözünü ovuşturmaya,gözüyle bir noktaya dalarak bakmaya o esnada kalkip uyutmak mi mantlıklı yoksa illede rutine uyup 45 dakika veya 1 saat sürenin dolmasini beklemek mi?benimki daha 2,5 aylık o yuzden uyaninca 20 dakika emiyor sonra 1 saat gecsin diye bekliyorum sırf rutine uymak icin,esnesede uyutmuyorum ama sannki bu seferde uykusu kaçıyor agresifleşiyor,uyutmasi zorlaşıyor, bilemedim napsam ki?

Canim 21 ve 23 de iki kez emzirdim,ne güzel gece 1 e kadar uyudu,bi baktim gece 1 de uyandi,ıkındı falan gaz çıkardi ,kaka yapti uykusu acildi,mecbur altini temizledim,tabi tamamen uyaninca emzirdim,uyuklamaya yakin yataga koyup pşşş pşşş yaptim yarim saatte uyudu. normalde memede sızar kalırdi ama izin vermedim,bilmiyorum iyi mi yaptim?Sonra gece 3 de bi baktim gene gaz çıkarıyo gene uyandi:bicak::sinirli:bu sefer tok diye beslemedim başladım pışş yapmaya yarim saate yakin gene ugrastim,dilim damagim şişti,migdrm bulaniyo pşşş dan:kusmuk:her gece böylemi olur ki?genelde bizimki geceleri kaka yapiyo 1 kezo_O:mad:

Kuzum bebikin henüz gece ile gündüzü ayırt edemiyor gece beslenmelerinde uyandırma uyusun gündüz olanlarda izin verme ki ayırt etsin ikisini gece uyuması gerektiğini anlasin.. Gece uyumaya alıştıkça o kaka yapmaları da gündüze kayar zaten malum uyurken sicamiyorlar.. Zamanla o pis pislar azalicak kuzum.. Not aliyormusun bu sureleri eğer o saatlerde uyanmaya alistiysa her gece uyanmaya devam eder bi kaç gece onun uyanma saatinden evvel başında dikil uyanmasına izin vermeden pispisla açılmadan uyuması daha hızlı oluyo.. Bende hala gündüz uykulari bi duzeltemedim yarim saati 35 dakikaya çektim ama buda bi basari tekrar sizdirdiktan sonra iki saate yakin uyuyor :KK9: pispisida ole uzun uzun sürdürme kipirdandiginda pispisle sonra yavaştan ritmini dusur sessizles izle gene kipirdanirsa devam et çünkü bu seferde o sese alışıp bütün gece bekleyebilir şşş sesini.. Emzik yeniden dene derim isini gerçekten kolaylaştırıyor..

Sutyen fikrini tuttum :KK70: :KK70: emzik baslarda aliyodu ama ben vermedim sonradan, meme reddi yapar diye zaten emzirmek icin cok cabaladim cabam bosa gitmesin dedim ama simdi de almiyo artik emzigi :/ ben hem emzik hem uyku arkadasiyim :) yeni eve bi yerleselim de uyku duzeni kascam artik yoksa ben yokken uykusuz kalcak yavrum. :KK43:

Emzik nimet ya tekrar dene kuzum aldırmaya çalış.. Sadece uyurken veriyorum ben uyku zamanı geldiğini anlıyor uyandığı zaman zinhar almıyor diliyle firlatiyo resmen uyandım ben istemiyom der gibi uyku gelince de agzi açılıyor araniyo oraya buraya saldiriyo meme verince kızıyor sut gelmicek istemiyor millet boyuna ac bu çocuk diyo o arandikca değil diyorum sen bi emzir kaç saat oldu acikmistir acikmistir diyorlar almiyo memeyi naaaaabeeer benim çocuğumu benden iyi mi bilceniz ac degil bu uykusu var emzik ariyo diyorum emzigide sak diye aliyoya herkes dumur bi sekilde kaliyo.. büyüklere böyle kapak yapınca çok güzel oluyo la bi içim soguyo boyle kekremsi bi mutluluk kapliyo içimi kotu kadin gülüşü yapasim geliyor ahhahhaah :KK70:

Arzustokrasi Arzustokrasi canım senden allah razı olsun ya, daha önceleri burada paylaşmıştım dogdugu günden beri uyku probblemlerimiz var çözemedik, gece cok sık uyanıyor ona alıstım da gündüz yarım saat uykuları bir türlü uzatamamıştım, geçen senin yazdığını okudum bi deneyeyim dedim uyumak için uyandır metodunu, aman allahım 1bucuk saattir uyuyor,hala inanamıyırum, çooook teşekkür ederim sana, bu forumun ne kadar kıymetli oldugunu bir kez daha anlamış oldum,:KK76::halay::KK19:

Çok sevindim kuzum faydam oluyorsa ne mutlu inşallah böyle devam eder iyice düzene girersiniz.. :)

Olabilir kuzum ya dil bağı yok da dudak bağını hiç düşünmedim emzirme sanatı grubunda yazdım orda da bunu söylediler çocuk doktoru bakmıştı aslında ama kbb doktoru bakması doğruymuş. Emmeye emiyor kuzum ama canım öyle yanıyor ki meme başı tekrar yara oldu sertlikten yavrum kavrayamıyor :KK43:

Amin kuzum bütün bebeklerimize inşallah ve tabiki onlara bakan annelere...

Yaşadığım şehir büyüdüğüm ilçenin bile 4de 1 i malum sayıyla doktor var lanet ediyorum bazen gitmek istiyorum bu b.ktan şehirden. ilk mastit olduğumda gittiğim doktorla aynı doktor değil özele gidiyorum cuma gününden sonra ağrım devam ederse yine devlete gideceğim ilk doktora . Canım el almış birisi nasıl oluyor Ki hoca gibi mi. kaynanama okuttuk esneye esneye bir hal oldu eşimde dün okuyunca bir güzel uyumuşum ki huzurlu tabi yarım saat sonra bebek uyandı o ayrı :))

Off zamane doktorları da bozuldu anacim adam akilli doktor kalmadı piyasada... Tecrübeli dediğimiz yasli olanlar yeni tedavilerden habersiz eskide kalmis yeni olanlarda bi akli havada havalı havalı küçük dağları ben yarattım modunda... Hoca gibi değilde böle çok yasli nineler oluyor genelde büyükleri şifa gücünü ölmeden bi sonraki nesle aktarıyor o kişiye el vermiş oluyo yani öyle bişi iste tam anlatamadim sanirsam ama.. Nefesi kuvvetli biri okusun yani kısaca.. Erkeklerin okuması da baya fayda ediyormuş kuzum bildiğim esin devamlı okusun seni bak birazda olsa rahatlatmış.. Kimin gozu degiyor anacim sana boyle kesin nazar senin derdin belli..

QUOTE="blckndwht, post: 53763734, member: 389325"] Arzustokrasi Arzustokrasi canim diyelimki emzirdim 20 dakika falan gecti,bebek başladi esnemeye, gözünü ovuşturmaya,gözüyle bir noktaya dalarak bakmaya o esnada kalkip uyutmak mi mantlıklı yoksa illede rutine uyup 45 dakika veya 1 saat sürenin dolmasini beklemek mi?benimki daha 2,5 aylık o yuzden uyaninca 20 dakika emiyor sonra 1 saat gecsin diye bekliyorum sırf rutine uymak icin,esnesede uyutmuyorum ama sannki bu seferde uykusu kaçıyor agresifleşiyor,uyutmasi zorlaşıyor, bilemedim napsam ki?[/QUOTE]

Simdik ay olarak daha ufak olduğundan çokta yormadan yatır kuzum sen çok yoruluncada uyumuyolar malum uyku işaretlerini aldiysan hemen yatağa üçüncü esnemeyi görmeden yatmali.. 3 ayı tamamladıktan sonra daha rahat olursun uyanıklık sureleri yavaş yavaş artar...

Kızlar sizin bebekler ağzından nefes almaya başladı mi? Bizimkisi 2 gündür ağzından alıyor nefesini ve çok mutlu oluyor. Biz görünce utanip gülüyor :KK70:

X