temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım bizim 1 gün sonra pipinin alt yeri var ya yumurtaliklarina değdiği kısım orası hava almadığı için sanırım beyaz iltihap gibi oldu sonra kurudu onun dışında bisey olmadı. Bide dikişleri geç düşürdü bizimki. Hatta ayni yerdeki dikiş gene apse yaptı doktor da sivilce sikar gibi sıktı temizledi sonra düştü dikisi de. Ama kabuk bağlama normal canım oluyor yani
Teşekkür ederim canım sağol

15 damla prospektuste yaziyor ams herkese 8 demis doktor kafam jaristi size doktor mu defi
Yok bana da doktor 8 damla demişti ama yetmiyordu. Eczacıya danıştım sonuçta prospektüste 15 damla yazıyor dedi. Ben de öyle verdim ama mutlaka danışın doktorunuza.

Kızlar 4. Aşıları yapıldı dün çok şükür ateş falan olmadı. Ama emmek istemiyor resmen bugün sabah en son 5.30 da çok emdi 4 saat oldu yok hala istemiyor. Etkilenme olur mu ki

Saglik ocagina bi soralim en iyisi anacim ne bileyim bizi niye es gectiler acep... 4 ayligiz kuzum daha bu aylarda ağrısı baslarmis ama ilk beyazı gormek daha zaman alabilirmis ne zaman çıkacağı hic belli olmazmis dişli doğan çocuk bile varmis öyle dedi..

Kuzum bnde günlerce ugrastim pes etmicen denemeye devam edilen yatircan kaldircan boyle böyle aliscak.. Memede uyumaya izin verme oncelikle.. Sabah kacta kalkiyorsunuz biz 8 de uyaniyoruz mesela uyanınca eğer bezi çok doluysa once onu değişiyorum sonra hemen meme.. ( bu arada gece 11 12 gibi emiyor sonra bidaha sabah 5 6 gibi emziriyorum daha erken saatlerde uyanirsa emzik veriyorum 5te misal hafif aranmaya basladimi henuz tam ayilmadan hemen emziriyorum o saatte uyanmamasi için hic konusmuyorum seslerine tepki vermiyorum zaten uykuya devam ediyo sonunda) karnı doyduktan sonra uyku saatine kadar bez değişimi kişisel bakım oyun vs vakit geciriyoruz uyku saati geldiğinde zaten yorgunluk belirtilerini gösteriyor esniyo gözler kuculuyo filan.. Yatirinca hemen emzigini veriyorum onu emerken gözler kayiyo zaten bi sure elini tutuyorum yada gogsunun üstüne dogru baski yapiyorum hafif seslendiginde buradayım diyorum bazen sesimi istiyo bazen susmami hatta gitmemi istiyo beni görünce sinirleniyo filan hergun değişik bi huy ediniyoruz öyle yada boyle saati geldimi siziyor... Alistirirken ilk çok ağladı kaldırdım kucagimdayken emziği verdim hafif gözleri dalcak gibi olunca hemen yatirdim tekrar ağla tekrar yatır kaldır yatır kaldır sonunda yenik düşüp uyuyordu zamanla kucağıma almama sinirlenir oldu sadece bırakmamı istiyor artik bi git başımdan der gibi sıpa... Bide baslangicta alismasi icin saatlerine bağlı kalman gerek mesela uyku suresince yatır kaldır yaptın ve artik yemek zamanı geliyor bi sonraki uyku zamanina kadar uyutma.. Olay yemek aktivite uyku sıralamasında bitiyor aslında bu sıralamaya uydugunda daha cabuk alışıyor kendi kendine uyumaya.. Kolay bi süreç değil istikrar ve süreklilik istiyor diyelimki o kurtarmak icin bir iki sefer salladin üçüncüye de onu istiyor iste.. Bak ben naptim mesela daha yeni yediğim halt kızı uykuma kiyamayip yanıma aldım koynis koynis uyuduk iki gün nasıl hoşuma gitti anlatamam sonuç olarak kız hemen alıştı ve hep benle uyumak istedi.. Kac gün yatağına eğilip kicim havada yanina koydum kafami öyle uyudu bel sirt pert oldu...
Şu uyku egitimi ile ilgili yazdıklarınızı okudumda,bende uygulayabilirmiyim ki?benimki 75 günlük, gece her iki saatte bir emmek için kalkıyo bazen saat başı uyaniyor 2 dk emip yatıyor,uykusuzluktan çıldırıcam,uykumu gece alamadıgım için gündüzde cok bitkin oluyorum, gündüzleride yarim saat uyuyup uyaniyor,emzik hic vermedim ben ortakulak iltihabina yol açar,beni emmesine kötü etki yapar diye,kaçıncı ayda bu uyku düzenini oluşturdunuz?

Şu uyku egitimi ile ilgili yazdıklarınızı okudumda,bende uygulayabilirmiyim ki?benimki 75 günlük, gece her iki saatte bir emmek için kalkıyo bazen saat başı uyaniyor 2 dk emip yatıyor,uykusuzluktan çıldırıcam,uykumu gece alamadıgım için gündüzde cok bitkin oluyorum, gündüzleride yarim saat uyuyup uyaniyor,emzik hic vermedim ben ortakulak iltihabina yol açar,beni emmesine kötü etki yapar diye,kaçıncı ayda bu uyku düzenini oluşturdunuz?

Ne zaman baslarsan başla önemli olan istikrar kuzum inan oluyor sen bile şaşırıp kalıyorsun sonunda... Emzik kullanımını ne kadar kotuleselerde bu çocuk emmeye muhtaç durumda ya seni emecek ya parmaklarını farketmeye başlayınca parmaklarını emecek yada bi emzik emecek ama emecek bi şekilde bu emme içgüdüsünü tatmin edecek şahsen ben emziği tercih ettim basta almadı benim kızım emziği beni o niyetle kullaniyordu artik içim çıkıyordu sürekli meme meme... Alışınca bi rahat ettim artik ki hala her zaman almaz sadece uyku zamanı alır onu uykuyla ilişkilendirdi çok rahat tavsiye ederim... Bu arada tracy hogg kitabini alin gerçekten işinize yariyacak benim bu kadar rahat pozitif bi anne oluşumda rahmetlinin çok katkisi oldu nur içinde yatsın yatıp kalkıp dua ederim kendisine... Su sıra bizimde yarim saatlik uykularimiz var onun uzatma önerileriyle kızım 2 saatlik uykusundan uyandı simdi... :)

Ne zaman baslarsan başla önemli olan istikrar kuzum inan oluyor sen bile şaşırıp kalıyorsun sonunda... Emzik kullanımını ne kadar kotuleselerde bu çocuk emmeye muhtaç durumda ya seni emecek ya parmaklarını farketmeye başlayınca parmaklarını emecek yada bi emzik emecek ama emecek bi şekilde bu emme içgüdüsünü tatmin edecek şahsen ben emziği tercih ettim basta almadı benim kızım emziği beni o niyetle kullaniyordu artik içim çıkıyordu sürekli meme meme... Alışınca bi rahat ettim artik ki hala her zaman almaz sadece uyku zamanı alır onu uykuyla ilişkilendirdi çok rahat tavsiye ederim... Bu arada tracy hogg kitabini alin gerçekten işinize yariyacak benim bu kadar rahat pozitif bi anne oluşumda rahmetlinin çok katkisi oldu nur içinde yatsın yatıp kalkıp dua ederim kendisine... Su sıra bizimde yarim saatlik uykularimiz var onun uzatma önerileriyle kızım 2 saatlik uykusundan uyandı simdi... :)
Onun easy metodunu daha önce duymuştum,önce uyuyacak,sonra uyandimi emecek,karni doyunca oyun oynanacak,bebekle konuşulup ilgilenilecek sonra gene uyku,yalniz uyuturken asla meme yok,sallama yok,ayakta gezdirme yok,kundaklanabilir ya da şşşt sesiyle yataginda uyumasi teşvik edilebilir degilmi?şimdi bizimkinde bi deneyeyim dedim,emzirdim,1,5 saat uyanik kaldi,sonra uykusu gelince meme istedi ama vermedim,yatagina yatirdim müzik actim,şşşt seside verdim sırtını pışpışladim gene cok aglayinca kucama aldim, sakinleştirip yatirdim bu 3-4 kere oldu ağlamaktan yorulunca yatağında sızdı,yalniz 15 dk sonra bi uyandi cin gibi,şu an gözler çakmak çakmak bana bakıyo,bu süreyi nasıl uzatayım ben?bide hata yaptıgım bi yer varmı?

Onun easy metodunu daha önce duymuştum,önce uyuyacak,sonra uyandimi emecek,karni doyunca oyun oynanacak,bebekle konuşulup ilgilenilecek sonra gene uyku,yalniz uyuturken asla meme yok,sallama yok,ayakta gezdirme yok,kundaklanabilir ya da şşşt sesiyle yataginda uyumasi teşvik edilebilir degilmi?şimdi bizimkinde bi deneyeyim dedim,emzirdim,1,5 saat uyanik kaldi,sonra uykusu gelince meme istedi ama vermedim,yatagina yatirdim müzik actim,şşşt seside verdim sırtını pışpışladim gene cok aglayinca kucama aldim, sakinleştirip yatirdim bu 3-4 kere oldu ağlamaktan yorulunca yatağında sızdı,yalniz 15 dk sonra bi uyandi cin gibi,şu an gözler çakmak çakmak bana bakıyo,bu süreyi nasıl uzatayım ben?bide hata yaptıgım bi yer varmı?

Gayet doğru gidiyorsun anlattığına gore 3 4 seferden sonra uyuması çok çok güzel bi sonuç yüz kere yatır kaldır yapanlar var.. Uyandığı zaman yeniden uykuya döndürmeye çalışman lazim bidaki beslenme zamanına kadar yatır kaldır devam.. Beslenme zamanı geldiğinde emzirim bidaki uyku vaktine kadar uyanık tutuyosun vaktinde yatinca geberik gibi uyur zaten yine erken uyanırsa yine ayni metot.. Bn uyanik tutmakra çok zorlaniyorum uyumak için deliriyo 15 20 dakka erken yatiriyorum beş dakikaya kalmadan siziyo acaba ondan mi erken uyanıyor diye düşünmeye başladım..

Ay kızlar benim kizin çenesi düştü avazi çıktığı kadar bağırıyor çığlık atmayı öğrendik girtlagim patlar ben bu kadar bagirsam :KK57:

Gayet doğru gidiyorsun anlattığına gore 3 4 seferden sonra uyuması çok çok güzel bi sonuç yüz kere yatır kaldır yapanlar var.. Uyandığı zaman yeniden uykuya döndürmeye çalışman lazim bidaki beslenme zamanına kadar yatır kaldır devam.. Beslenme zamanı geldiğinde emzirim bidaki uyku vaktine kadar uyanık tutuyosun vaktinde yatinca geberik gibi uyur zaten yine erken uyanırsa yine ayni metot.. Bn uyanik tutmakra çok zorlaniyorum uyumak için deliriyo 15 20 dakka erken yatiriyorum beş dakikaya kalmadan siziyo acaba ondan mi erken uyanıyor diye düşünmeye başladım..

Ay kızlar benim kizin çenesi düştü avazi çıktığı kadar bağırıyor çığlık atmayı öğrendik girtlagim patlar ben bu kadar bagirsam :KK57:
Erken uyanirsa uyutmaya çalışmak çok zor valla,sıpa gündüzleri en fazla yarim saatlik uykular uyuyup uyaniyor:KK43: bu uyanik kalma ve uyuma süreleri kaç saat olmalı ki?bebekten bebege degişirmi?bebegin gazı olunca ne tavsiye etmiş tracy hanım,o zamanda bu rutine devam mi?? bide sen kundakliyormusun canim?

Evet bugün prematüre farkındalık günü. Bizim bebeklerimizin günü. Ben çok şükür onların yaşadığı zorlu kuvöz süreçlerini yaşamadım. Ama yine de çok zor prematüre annesi olmak. Sürekli tedirginlik insanların değişik yorumları hastalık korkusu. Allah tüm prematüre bebeklere ve ailelerine yardım etsin.
beyazyalan beyazyalan bugün benden çok senin günün canım
. Kutlu olsun. Allah yaşadıklarını hiç görmemişe çevirsin inşallah :KK200: kaan nasıl? Sen nasılsın? :KK51:

Evet bugün prematüre farkındalık günü. Bizim bebeklerimizin günü. Ben çok şükür onların yaşadığı zorlu kuvöz süreçlerini yaşamadım. Ama yine de çok zor prematüre annesi olmak. Sürekli tedirginlik insanların değişik yorumları hastalık korkusu. Allah tüm prematüre bebeklere ve ailelerine yardım etsin.
beyazyalan beyazyalan bugün benden çok senin günün canım. Kutlu olsun. Allah yaşadıklarını hiç görmemi.şe çevirsin inşallah :KK200: kaan nasıl? Sen nasılsın? :KK51:
merhaba :) cokk uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.biz çok iyiyiz o günler geride kaldı .Çok teşekkür ederiz:KK200:

Erken uyanirsa uyutmaya çalışmak çok zor valla,sıpa gündüzleri en fazla yarim saatlik uykular uyuyup uyaniyor:KK43: bu uyanik kalma ve uyuma süreleri kaç saat olmalı ki?bebekten bebege degişirmi?bebegin gazı olunca ne tavsiye etmiş tracy hanım,o zamanda bu rutine devam mi?? bide sen kundakliyormusun canim?

Simdik bu sipalar kurulu saat gibi uyandıklarından ötürü o uyanma saatinden biraz önce gidip biz dürtüyoruz kuzucuklari ve pispislayarak tekrar uykuya dalmasını sağlıyoruz uyutmaknicin uyandır yöntemiymis bu.. 3 saatlik rutin icin gunde 3 defa 1bucuk saatlik uyku bir adette aksam üzeri yarim saat 45 dakika arasi şekerleme olmak üzere 4 uyku, 4. Aydan sora 4 saatlik rutine geciyoruz 2 defa 2 ser saatlik uzun uyku yine bir şekerleme seklinde öneriyor..
Gaz için masaj... Bide yemek ve uyku düzeni olduğundan zaten oda düzene gidiyo bi miktar.. Simdi düşününce emerek uyuyo diyelim uykuda gaz cikaramazki tam manasıyla ama araya bir buçuk saat giriyo boyle rutin uygulayınca hareket ediyo oynuyor derken zort zort salar kuzum... Gece uykusunda emiyor ya sabah senfoniyle uyaniyoruz bazen :KK70:
Rutini hic bi şekilde birakmican arada kaymalar sapmalar oluyo asi buyume atagi gaz sorunu vs durumlarinda ama hemen geri donersen tekrar düzene giriyo cabucak.. Kundak bazen yapıyorum bazen serbest takılıyor eli kolu çok oynarsa duruma bağlı bizde..

Kızlar bugün ikinci test yapıldı sonuç gene aynı kan değerim sınır üstünde. Başka bir hastanede başka bir bölüme gitmem gerekiyormuş. Yakın zamana randevu almaya çalışicam. Ne yalan söyliyim gerçekten üzgünüm epeydir. Çocuktan önce hiç umrumda olmazdı böyle şeyler ama çocuktan sonra ondan ayrı kalicam düşüncesi bile insanı kahrediyor. Umarım iyiyimdir.

Simdik bu sipalar kurulu saat gibi uyandıklarından ötürü o uyanma saatinden biraz önce gidip biz dürtüyoruz kuzucuklari ve pispislayarak tekrar uykuya dalmasını sağlıyoruz uyutmaknicin uyandır yöntemiymis bu.. 3 saatlik rutin icin gunde 3 defa 1bucuk saatlik uyku bir adette aksam üzeri yarim saat 45 dakika arasi şekerleme olmak üzere 4 uyku, 4. Aydan sora 4 saatlik rutine geciyoruz 2 defa 2 ser saatlik uzun uyku yine bir şekerleme seklinde öneriyor..
Gaz için masaj... Bide yemek ve uyku düzeni olduğundan zaten oda düzene gidiyo bi miktar.. Simdi düşününce emerek uyuyo diyelim uykuda gaz cikaramazki tam manasıyla ama araya bir buçuk saat giriyo boyle rutin uygulayınca hareket ediyo oynuyor derken zort zort salar kuzum... Gece uykusunda emiyor ya sabah senfoniyle uyaniyoruz bazen :KK70:
Rutini hic bi şekilde birakmican arada kaymalar sapmalar oluyo asi buyume atagi gaz sorunu vs durumlarinda ama hemen geri donersen tekrar düzene giriyo cabucak.. Kundak bazen yapıyorum bazen serbest takılıyor eli kolu çok oynarsa duruma bağlı bizde..
Şimdi gündüzleri 20-30dk kısa kısa uyuyor ya,ben uyuduktan 10 yada 15 dakika sonra gidip dürtüp uyandıracak mıyım??sonra tekrar uyutunca 1,5saat uyuyacakmi gerçekten?:KK34:ben mi yanlış anladim?
Birde geceleri 2,5-3 saate bir uyaninca tamamen uykulu oluyor,sırf emmek için kalkıyor ya,tek meme emip yatıyor gaz çıkarmaya bile fırsat vermiyor,ikinci memeyide dolayısıyla alamıyor,bu durumda napayim?ikinci memeyi vermek için zorla uyandırayım mı?3 aylik olana kadar geceleri 2,5-3 saatte kalkma düzeni iyimi?bu emme aralıgı kendiliginden 4-5 saate çıkarmi?benim yapabilecegim bişey varmi?

Canım bu kitabin serileri var galiba hangisini okuyorsun sen hepsini aldin mi

X