temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Selam hanımlar bir kaç gündür giremedim ikinci mastitim mastit olmaktan çıktı ateş titreme derken sol meme birden beton dökülmüş balona döndü resmen ucu da yara oldu tekrar kendimi doktorda buldum dolayısıyla. Bi haftalık iğne verdi tek meme emziriyorum süt yetmediğinden mama da veriyorum. Oğlum çok agrasifleşti gece gözünü açmayan bebek yarım saatte bir haykırarak uyanıyor. Gündüz ayrı gıcık. Kv yine milyon kişiye söyleyip sayısız akılla geldi karşıma kp desen çocuğa su ver diyor cart curt. sabrediyorum. Bu çocuk ben hariç herkesin galiba ben aradan çekilsem kimse aramaz anasını :/umarım hiçbiriniz mastit olmazsınız. Söyleyeceklerim bu kadar ha bu arada diyet yapıyordum ya onun sonucunu da aktarayım hanımlar 2 haftda 2700 gram verdim sütümde azalma olmadı spor yapmadım.
Çok geçmiş olsun canım biara ne diyet yaptın ne yedin içtin anlatırsan sevinirim

Selam hanımlar bir kaç gündür giremedim ikinci mastitim mastit olmaktan çıktı ateş titreme derken sol meme birden beton dökülmüş balona döndü resmen ucu da yara oldu tekrar kendimi doktorda buldum dolayısıyla. Bi haftalık iğne verdi tek meme emziriyorum süt yetmediğinden mama da veriyorum. Oğlum çok agrasifleşti gece gözünü açmayan bebek yarım saatte bir haykırarak uyanıyor. Gündüz ayrı gıcık. Kv yine milyon kişiye söyleyip sayısız akılla geldi karşıma kp desen çocuğa su ver diyor cart curt. sabrediyorum. Bu çocuk ben hariç herkesin galiba ben aradan çekilsem kimse aramaz anasını :/umarım hiçbiriniz mastit olmazsınız. Söyleyeceklerim bu kadar ha bu arada diyet yapıyordum ya onun sonucunu da aktarayım hanımlar 2 haftda 2700 gram verdim sütümde azalma olmadı spor yapmadım.
Geçmiş olsun inşallah hersey yoluna girer

Kizlar dun 4. ay asisi olduk ama oglumun atesi dunden beri hala dusmedi, bir kere ates dusurucu verdim. 38 lerde hep. Soyuyorum o zaman 37.7 37.4 falan oluyor ama usutecek diye korkuyorum. Sizde de olmus muydu? Hemsire ates yapmaz demisti aslinda :/ normalde 10 da uyuyan cocuk 2 ye kadar uyumadi ve 15 dkda bir uyandi. Sabaha kadar inledi durdu :KK43:

Canim aklim sendeydi benim de cok gecmis olsun :KK43: insallah bir daha olmazsin mastit cok kotu yasayan bilir Allah kimseye yasatmasin.
Kilo vermene sevindim nasil bir diyet? Ben hala 74 kiloyum kafayi yicem. Iyice saldim kendimi pizza tatli ne varsa yiyorum. Yesem de yemesem de ayni kilodayim :KK43:

Çok geçmiş olsun canım biara ne diyet yaptın ne yedin içtin anlatırsan sevinirim
Çok sağolun kızlar inşallah son olur. Bu diyet diyet gibi değil aslında düzene sokmak gibi öğünleri. İki öğün yiyorum sabah kahvaltının üzerinden yedi sekiz saat geçtikten sonra akşam yemeği yiyorum. O arada sadece çay türk kahvesi filtre kahve ayran bitki çayı en çokta su içebiliyoruz ben paso su içiyorum. Açlık hissettiğimde su içiyorum. Beyin açlık ve susuzluğu karıştırıyor :) o yüzden önce su için en çok süt yapan su zaten. Yasak olan şeyler ekmek patates mısır makarna unlu mamuller tatlılar margarin ayçiçek yağı ve tabiki kızartmalar. Ben kahvaltıda kepek ya da tam buğday yiyorum iki üç dilim akşam ekmek yeme alışkanlığım yok zaten. Tatlı da yedim eşim sütalç istedi yaptım yedik ekler almış yedim günüm vardı ordaki tatlılardan da yedim ha fazla yemedim o ayrı. Tadımlık şeyleri doyana kadar yemek yanlış gereksiz kalori ne kadar yersem o kadar yemek istiyorum zaten tatlı deyince akan sular duruyor bende :) meyveyi ve kuru yemişi kahvaltıda yiyorum. Akşam da o gün ne yemek yaptıysam ondiyelim kurufasulye doyana kadar yiyorum ya da ıspanak ya da içli köfte. Akşam yemeğini en geç sekizde bitirip sekizden sonra bir şey yemedim. Sakız çiğnemek bile yağ yakımınk önlüyor beyin onu yemek algılıyormuş. Böyle yaptım kızlar 70.5 dan 67.8 e düştüm ayrıntılı biligiler facebookta grup var ordan bakabilirsiniz hamileler bile yapıyor bu diyeti. Grubun adı https://m.facebook.com/#~!/groups/164679924077847

Kizlar dun 4. ay asisi olduk ama oglumun atesi dunden beri hala dusmedi, bir kere ates dusurucu verdim. 38 lerde hep. Soyuyorum o zaman 37.7 37.4 falan oluyor ama usutecek diye korkuyorum. Sizde de olmus muydu? Hemsire ates yapmaz demisti aslinda :/ normalde 10 da uyuyan cocuk 2 ye kadar uyumadi ve 15 dkda bir uyandi. Sabaha kadar inledi durdu :KK43:
Canım geçmiş olsun. Gydirme soy üşütmez. Ateş üşütmeden daha tehlikeli. Ilık duş aldır ince birşeyler giydir üstünü de az ört uyuturken. Şimdi nasıl ateşi kaç?

Kızlar merhaba.
Beş haftalık gebeyim grip oldum çalısıyorum da burnum tıkalı boğazlarım ağrıyor ne yapmam lazım biran önce toparlanmak için bilgilerinizi rica ederim :KK43:

Kızlar merhaba
Kızım 4,5 aylık oldu. 2.ayında emmeyi bıraktı formül mama kullanıyoruz. Gelişimi önde gidiyor, 6 aylık bebek ayarında. Hem fiziksel hem motor gelişim olarak önde gidiyor. Doktorumuz sebzelerle tanıştırabilirsin bu ay dedi. Sanırım formül mama kullandığı için 6.ayı beklemek istemedi. Meyveler 6.ayda başlanacak çünkü tatlı oldukları için ilerde sebzeyi reddetme riskine karşı şuan vermiyorum. Doyumluk değil tadımlık olarak 3gün kuralıyla sebze püresine (kabak, havuç, patates,yer elması,ıspanak) ve yoğurda başladım. Dişleri çok fena kaşınıyor bazen hırsından çığlık atıyo :)salyaları kehribah kolye ile biraz hafifledi ama yine de var. Kızımla gittiğim bebek duyu gelişim kursu var orda ki hocamız karanfili havanda ezip saf zeytinyağı ile karıştırıp bekletin. Bi bezle diş etlerine sürün çok rahatlatıcak ve kimyasal kullanmamış olacaksınız dedi. Hazırladım bakalım işe yarıyacak mı? Jel kullanmak istemeyen anneler deneyebilir :)

Hanimlar bugün kontrolumuz vardi bingildagi kapanmaya başlamış benim kızın basta cok korktum acikcasi ama kafa büyümesi normal dedi inşallah sıkıntı yaşamayız..
Kehribar kolyeyi sordum disi için doktorumuzda tavsiye etti takanlarin aileleri salya sorununun kesildiğini soyluyolarmis alın dedi.. dişi içinde krem yazdi çok ağrısının olduğunu düşündüğünüz zaman sürün rahatlatır filenin içinede armut elma gibi sert şeyler koyup eline verebilirsiniz dişini kasisin yiyemez nasılsa dedi..
Kan hapı vermediler bize ne şahlık ocağı ne doktorumuz herkese baslaniyomu o unutmus mudur ki :KK64:

Biz kullanıyoruz kehribar kolye tavsiye ederim ciddi anlamda salyayı kesiyor ve daha huzurlu oluyor bebek :) diş için de karanfili ezip zeytinyağda bekletip mendille yağı diş etlerine sürmek bayaa iyi geliyormuş. Hazırladım deniycem

Canım, geçmiş olsun. İnşallah daha iyidir bebişin. Bizde de biraz olmuştu ateş, çok değil. Ama huzursuzluk oldu bi 2-3 gün sürdü huzursuzluk. Eee ilaç alıyo bedenleri, kolay değil. Yarına falan daha iyi olur merak etme. Onların ilerde daha büyük sıkıntı çekmemeleri için bu aşılar. Allahım şifa versin :dua:

Kızlar bakıcı abla denize mandalina tattırmış ya bi çay kaşığı sinirden ağlayacaktım :KK43: hayır böyle bir insiyatif nasıl alır ki inanamıyorum bütün güvenim sıfırlandı :KK43: kesinlikle benim iznim olmadan vermemesi gerekiyor :KK43:
Canım hayrina bakmıyor değil mi sonuçta senin isteklerine göre bakması gerekiyor. Boşver sert davran tavrını koy. O çocuk senin.

Kızlar bugün 6. Ayimiza girmiş olmamiza rağmen 2 gündür kan damlası kullanıyoruz. Büyük tuvaletinde değişme oluyor mu diye soracaktım size. 2 gündür çok farklı kokuyor önceki gibi değil hem de azaldı yapması

Canım geçmiş olsun. Gydirme soy üşütmez. Ateş üşütmeden daha tehlikeli. Ilık duş aldır ince birşeyler giydir üstünü de az ört uyuturken. Şimdi nasıl ateşi kaç?
Sukur dustu canim bu gece tekrar cikmaz insallah. Hic sevmiyorum su asilari tam duzen oturttuk derken sil bastan oluyor her sey :KK43:

Canım, geçmiş olsun. İnşallah daha iyidir bebişin. Bizde de biraz olmuştu ateş, çok değil. Ama huzursuzluk oldu bi 2-3 gün sürdü huzursuzluk. Eee ilaç alıyo bedenleri, kolay değil. Yarına falan daha iyi olur merak etme. Onların ilerde daha büyük sıkıntı çekmemeleri için bu aşılar. Allahım şifa versin :dua:
Sagol canim daha iyiyiz simdi. Aynen saglik icin asilar ama yazik butun duzenleri bozuluyor kiyamiyorum :/

Geçmiş olsun inşallah düzelir

X