- 7 Ağustos 2016
- 1.234
- 896
- 27
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.541
Bu ata bizimki öyle acaba diyorum erken mı dış çıkaracakdüzeldi cnm şimdi 119 günlük tekrar öyle bir durumdayız büyüme ataklari sanirim
Benim oğlum 145 günlük 10 gündür felan dönmeye başladı. İki ayağını kaldırıp elleriyle tutup kendini yana deviriyor. Çok mutlu sürekli uyku arası emerken bile ayağına yzanıyor. Sanırım yere biraz geç koydum. Hep ana kucağı gibi sallanan bileyde tuttum çocuğu . Yere koydum 1 haftada dönmeye başladı.Kızlar günaydın biz 121 günlüğüz henüz dönme emareleri yok sizinkilerde var mı varsa kaç günlükken başladı
Canım ben bir başlıyorum parça parça yapıyorum mesela bugün süpürge bari acabilsem diyorum yarın vileda yaparım diyorum. Oda oda boluyorum bazen. Yani 1 haftayo2 buluyor temizligi bitirmem sonra zaten başa dönmüş oluyorumKızlar benim sorum daha farklı olacak:) Bebişleriniz varken nasıl ev işi yapıyosunuz?Ben bu,ev işlerine bi türlü yetişemiyorum akşam yapayım diyorum bir tarafım eşinle vakit geçirsene diyor bi tarafım amann otur dinlen diyorgün boyu bişey yapmasam da bebiş beni yoruyor.Akşama pertim çıkıyor.Fikir verin bana
Bizim dr.umuz 6 aya kadar sadece anne sutu diyor. Bazi drlar da 4. Ay dolunca ek gidaya baslatiyor. siz 27 kasimdan sonra 5. Aya giriyosunuz. Bence 6dan sonra ek gidaya baslanmali. Bu benim kisisel fikrim. Tabi annesi olarak en iyisini siz bilirsiniz.Arkadaşlar günaydın. Ek gıdaya baslayan var mi? Biz 27 temmuz doğumluyuz dün bi arkadaşım 5. Ayın içine girecegimizi söyledi öyle mi gercekten ya :) ve 5. Ay icinde yogurt ile baslaniyormus. Henuz doktorumla gorusmedim o yuzden sizden fikir almak istedim.. Yani aralik ayi bizim 5. Ayimiz oluyor ve aralik ayında yogurda baslamali miyim?
Bence başlamamalısın canım. Bizim doktorumuz 40 haftaya göre 180 gün tamamlanması gerektiğini söyledi. Yani ben neredeyse sekiz aylık olunca başlayacağım. Bir de yoğurt allerjen bir gıda sebze meyve süt ürünleri yumurta sarısı sırasıyla gitmek tavsiye ediliyor. Bir de üç gün kuralına göre tadım yaptırısan neye alerjisi olduğunu bilirsin ikiniz için de daha kolay olur ek gıda serüveniArkadaşlar günaydın. Ek gıdaya baslayan var mi? Biz 27 temmuz doğumluyuz dün bi arkadaşım 5. Ayın içine girecegimizi söyledi öyle mi gercekten ya :) ve 5. Ay icinde yogurt ile baslaniyormus. Henuz doktorumla gorusmedim o yuzden sizden fikir almak istedim.. Yani aralik ayi bizim 5. Ayimiz oluyor ve aralik ayında yogurda baslamali miyim?
Canım genelde 6.aydan önce pek önerılmıyor bebegın yeterli kiloda ıse saglık ocağındaki ebe oyle demıstı bana bebegım 2 aylıktı o zaman pek ayrıntılı sormamastım daha erken dıye benimkide 26 temmuz Doğumlu aralarında bır gun var :) bakalım tecrübeli anneler ne tavsiyelerde bulunacak takipteyim :)Arkadaşlar günaydın. Ek gıdaya baslayan var mi? Biz 27 temmuz doğumluyuz dün bi arkadaşım 5. Ayın içine girecegimizi söyledi öyle mi gercekten ya :) ve 5. Ay icinde yogurt ile baslaniyormus. Henuz doktorumla gorusmedim o yuzden sizden fikir almak istedim.. Yani aralik ayi bizim 5. Ayimiz oluyor ve aralik ayında yogurda baslamali miyim?
Ben de yapamiyorum canim hatta yemegimi bile kostur kostur yiyorum. Yemekleri bi gun onceden gece yapiyorum esim evdeyken yoksa Alp izin vermiyor :) onun disinda ev savas alani gibi her yer oyuncak kiyafet falan :) aman bosver eslerle cocuklarla vakit gecirmek daha onemliKızlar benim sorum daha farklı olacak:) Bebişleriniz varken nasıl ev işi yapıyosunuz?Ben bu,ev işlerine bi türlü yetişemiyorum akşam yapayım diyorum bir tarafım eşinle vakit geçirsene diyor bi tarafım amann otur dinlen diyorgün boyu bişey yapmasam da bebiş beni yoruyor.Akşama pertim çıkıyor.Fikir verin bana
Bence baslama canim seninki bi de sadece emiyordu sanirim mama almadan, sadece anne sutu ne kadar faydali, baska gidalarla erkenden tanismasina gerek yok ilerde hep onlari yiyecek zaten :) tabi benim fikrim bu. 6 aydan once baslamayi dusunmuyorum, baslayinca da 3 gun kurali ile sebzelerle baslicam.Arkadaşlar günaydın. Ek gıdaya baslayan var mi? Biz 27 temmuz doğumluyuz dün bi arkadaşım 5. Ayın içine girecegimizi söyledi öyle mi gercekten ya :) ve 5. Ay icinde yogurt ile baslaniyormus. Henuz doktorumla gorusmedim o yuzden sizden fikir almak istedim.. Yani aralik ayi bizim 5. Ayimiz oluyor ve aralik ayında yogurda baslamali miyim?
Doğru diyosun içim çok rahatladı şuanBen de yapamiyorum canim hatta yemegimi bile kostur kostur yiyorum. Yemekleri bi gun onceden gece yapiyorum esim evdeyken yoksa Alp izin vermiyor :) onun disinda ev savas alani gibi her yer oyuncak kiyafet falan :) aman bosver eslerle cocuklarla vakit gecirmek daha onemli
anladım canım en iyisini yapıyosunuzCanım 4. Ay kontrolünde dr kucağınızda yavaş yavaş oturtabilirsiniz demişti kısa sürelerle. Öyle yapıyoruz o da dik değil eğimli. Bir de ellerinden tutunca kalkmaya bayılıyor. Oyun yaparken oturtuyoruz beş on saniye. Onun dışında oturtmadım çünkü 7 hafta erken doğduğu için gelişimi geriden geliyor. Aslında şuan üç aylık sayılıyor. Mesela şuan kendi kendine dönemiyor da henüz. O yüzden temkinli ilerliyoruz.
Canim bizde 24 temmuz dogumluyuz ve yogurt veriyorum 2/3 cay kasigi ve ari mamaya basliycaz bu ayin 24unde mamadan biktilar yemiyorlarArkadaşlar günaydın. Ek gıdaya baslayan var mi? Biz 27 temmuz doğumluyuz dün bi arkadaşım 5. Ayın içine girecegimizi söyledi öyle mi gercekten ya :) ve 5. Ay icinde yogurt ile baslaniyormus. Henuz doktorumla gorusmedim o yuzden sizden fikir almak istedim.. Yani aralik ayi bizim 5. Ayimiz oluyor ve aralik ayında yogurda baslamali miyim?
Canım bende bayadır bakınıyorum ve antilopa karar verdim, bütün anlatılan özelliklerinden dolayı. Şöyleki; nasıl olsa uygunda bi sandalye alır kullanırım baktım memnun değiliz ozaman daha fonksiyonlu başka bi modele bakarız dedik. Senin bu gösterdiğinde güzel görünüyomuş ayrıca.Kızlar dün ebebekte gezerken joie nin mama sandalyesini gördüm. Fonksiyonlarını tek twk gösterdi görevli. Çok kullanışlı geldi bana. Ama biraz pahalı. İkea antilop da çok tavsiye ediliyor kafam karıştı açıkcası. Sizler aldınız mı mama sandalyesi? Bu model sandalyeye tek de monte edilebiliyor. Bir yere giderken falan at arabaya çık çok pratik. Siz ne düşünüyorsunuz?
Eki Görüntüle 2069448 Eki Görüntüle 2069449 Eki Görüntüle 2069450