temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ben de cocuk parasi alirken ogrendim canim, 122 tlymis, babanin sgk ya basvurmasi gerekiyor dedi pttdeki gorevli ama neden baba dedi anlamadim, bazi arkadaslar kendileri basvurmus.
Biz daha almadik o yuzden esim henuz basvurmadi.
Canım ben hem cocuk parası hem süt parası aldım ev hanımı oldugum ıcın yanı sgk olmadığı ıcın eşim başvurdu onun adına yattı para 130 TL esım bizzat kendisi gidip aldı PTT den

Canım ben hem cocuk parası hem süt parası aldım ev hanımı oldugum ıcın yanı sgk olmadığı ıcın eşim başvurdu onun adına yattı para 130 TL esım bizzat kendisi gidip aldı PTT den
Ben calisiyorum canim acaba gorevli beni calismiyo diye dusundugu icin mi esin basvuracak dedi. Bir arayip sormak lazim.

Sut parasi icin nereye basvurdun canim ben hala basvurmadim da :) cocuk parasinin coktan yatmasi lazim pttye eger hemen basvurduysan.
Canım ben süt parası için hiç biryere başvurmamıştım ama hesabım tanımlı SSg de belki hastane bildirmiştir bilmiyorum ama yatmış yani. Diğer için de başvurmadım PTT'ye mi başvurucam? Yoksa sosyal güvenlik merkezine mi?

Selam anneler, herkes iyi inşallah, ise başlayınca malesef fazla göz atamaz oldum, üç aylık olduk bile 61 cm 5700 gr olmuşuz herşey güzel şimdilik agular kahkahalar yan dönmeler hatta nerdeyse yüzüstü dönecek oluyor doktor da çok hareketli yalnız bırakma artık dedi doktorun sedyesinde tepinip yana döndü kattı birbirine örtüsünü falan . Donenceyi çok seviyo çığlık atıp gülüyor oyuncaklariyka :))) çalışmak yorucu süt yetiştirmek zor ek gıdaya geçene kadar maraton devam
Canım maşallah bebişe. Süt olayını nasıl hallettin cnm sağıp bırakıyor musun? Biberonla mı besliyorlar yoksa kaşık falan mı? Memeyi yine sen gelince alıyor dimi ay kafamda deli sorular :)

Hayırlı olsun canım. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız. Biz de 5. Ay kontrolünde yaptırıcaz bu ay unuttuk dr sormayı.
Bu süt parası nedir tam olarak? Ben sadece 300 tl aldım ptt den. Çocuk parası sanırım o.
Teşekkürler canım bilmiyorum 133 tl yatmış hesabıma, süt parası yazıyor e devlet sitesinde.

Canim tamamen acikta birak bence ne kalkan ne gazli bez fayda etmedi bana, daha once de soylemBiistim sana sanirim, benim 3 aylik oldu oglum ve gogsumun birindeki yara hala gecmedi. Vucudun hassassa ondan uzun suruyordur.
Onuda denedim canim,ama havalar sogudu artik,geçen gögsümde kas sıkışması oldu,üşüdüm ondan oldu galiba ,yoksa afrika yerlileri gibi dolanırdım

Canım maşallah bebişe. Süt olayını nasıl hallettin cnm sağıp bırakıyor musun? Biberonla mı besliyorlar yoksa kaşık falan mı? Memeyi yine sen gelince alıyor dimi ay kafamda deli sorular :)
Dondurucuya depoladim başlamadan önce tabi onlar artık tükenmek üzere sagiyorum devamlı pakette bırakıyorum meme reddi yaşamıyoruz çok şükür biberon reddi yaşıyoruz annem bazen zor veriyormuş seni arıyor dedi bana eğer yaşarsak da asla pes etmek yok bir iki yudum da alsa sürekli vererek çözülebilir problem işten geldiğimde bazen bi saat emdiği oluyo dosya da hasret gideriyor yavrum bazen tepine tepine emiyor kiziyo bana sanırım bugün sarılıp bi saat ağladı iclendi ben gelince artık herşeyi anlıyor çok zor :KK43:

35 gun oldu gögüs ucum hala iyileşmedi,önceden kremlerden birini (garmastan,hametan,lansinoh) sürüp,üstüne aventin kalkanlarini takıyordum bi fayda etmedi,şu bi kaç gündür kremi sürüp gazlı bezle kapatiyorum,hangisi doğru bilmiyorum,varmı fikri olan??birde medela purelean kremi sipariş verip deneyecem,aranızda varmi deneyen?Allah aşkına bi yol gösterin,hergün ağlıyorum hüngür hüngür
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...Ben de çok çektim göğüs ucu acısından.Göğsünü bezle veya pedle kapatmak iyi olmuyor canım aventin kalkanlarını kullamaya devam et.Çünkü yaranın iyileşmesi için hava alması gerek.İnşallah bir an önce iyileşir yarların.Garmastan bana iyi gelmişti dediğin kremi bilmiyrm

Geniş ağızlı kolik önleyici diye geçiyor dimi ben onu aldım , seninki de o mu?
Kolik önleyici yazıyor muydu kutuda hatırlamıyorum canım hamileyken alıp yıkadım kutusunu atmıştım o zaman. Geniş ağızlı anne memesi ile uyumlu doğal akış biberonu içindeki aparat yeşil değil mavi benim ve cam değil

Canım 86günlük bugün itibari ile, aslında bıraksam dakikalarca durur ama ben bıraktırıyorum, cunku aktif emmiyor oyun oynuyor memede uyukluyor seviyor durmayı, ama canım merak etme büyüdükleri için emme güçleri arttı 5 dk da memeyi boşaltıyorlar zaten suan 15 dk cok iyibence
Benim şıpa 76 günlük gt gide azalıyor canım

Dondurucuya depoladim başlamadan önce tabi onlar artık tükenmek üzere sagiyorum devamlı pakette bırakıyorum meme reddi yaşamıyoruz çok şükür biberon reddi yaşıyoruz annem bazen zor veriyormuş seni arıyor dedi bana eğer yaşarsak da asla pes etmek yok bir iki yudum da alsa sürekli vererek çözülebilir problem işten geldiğimde bazen bi saat emdiği oluyo dosya da hasret gideriyor yavrum bazen tepine tepine emiyor kiziyo bana sanırım bugün sarılıp bi saat ağladı iclendi ben gelince artık herşeyi anlıyor çok zor :KK43:
Ah canım benim ya nasıl özlüyordur seni yavrum benim :/ az kaldı bizim de öyle olacak :KK43: hangi biberonu kullanıyordun cnm ? Bi de nasıl besliyorlar yani kaç cc verip ne kadar bekliyorlar? Yoksa her ağladığında biraz veriyorlar Mı? Çok sordum :)

Evet canım çarşamba idi. Çok şükür yaptırdık. Ama ömrümun yarısı gitti sanırım. Çok tramvatik bir olay duygularımı anlatamiyorum. Ilk cisini yakarken bütün mahalle duydu cigliklarini.. gözlerimin içine baktı kurtar der gibi elimden hiç bir şey gelmedi. Ne sesi ne gözleri gidiyor aklımdan. Allahım acilarini gostermesin hiçbir anneye. Hele o sünnete girerken hemşirenin kucağımdan alıp gitmesi... Arkasindan baktım ameliyathaneye girene kadar sanki yaslandim 2 gündür üzüntüden. Allahım herkese kolayliklar versin acılarını gostermesin. Çok zormus inşallah atlatiriz hayırlısi ile dualarinizi bekliyorum
Tatliş anne zamanla düzelir inşallah merak etme az sabır :) ben bahara bıraktım sünneti senin yazdıklarını görünce daha fena oldum

35 gun oldu gögüs ucum hala iyileşmedi,önceden kremlerden birini (garmastan,hametan,lansinoh) sürüp,üstüne aventin kalkanlarini takıyordum bi fayda etmedi,şu bi kaç gündür kremi sürüp gazlı bezle kapatiyorum,hangisi doğru bilmiyorum,varmı fikri olan??birde medela purelean kremi sipariş verip deneyecem,aranızda varmi deneyen?Allah aşkına bi yol gösterin,hergün ağlıyorum hüngür hüngür
76 günlüğüz hala ç yaralarım geçmedi hala ayaklarımı yere vura vura emziriyorum ev krem kaynıyor. Bal mumu eritip sürdüm tahta kaşık yaktım yağını sürdüm olmadı en son ayva çekirdeğini suda bekletip jel gibi olan kısmı sürdüm her gün Kalkanı koydum ağrısını azalttı emzirirken kolay emzirdim sonra bi günü dışarda geçirdim göğüs pedi ile başa döndük :olamaz: ne zaman tam anlamı ile geçecek ya

Kizlar 3. ay kontrolunu olduk, bu ay 600 gr almis sadece, doktor mamayi kesme dedi. Iki ogun anne sutu bi ogun mama ver dedi. Bir de ben 90 cc veriyordum artir onu dedi istedigi kadar alsin dedi. Anne sutu diye cok direndim ama artik akisina birakiyorum olmayinca olmuyo demek ki :/
Kaç kilo canım bebiş yani 600 grbsınırın üstünde aslında çok da kötü değil yani

Eki Görüntüle 2057751 Eki Görüntüle 2057751 kizlar ben bundan kullanıyorum sonra da krem sürüp bunlarla geziyorum ama sütümü sizdiriyo ped koyuyorum oda islanip akiyo koymâsam göğüs ucum sizliyor ne yâpcagimi bilemedim var mi önerisi olan
Bunun yerine göğüs kalkanı kullansan akan sütü biriktirmiş olursun aynı zamanda. Zaten meme ucun bir yere değmiyor hava da alıyor. Ben böylelikle buzluk da süt biriktirdim dışarı çıktığımda yanıma alıyorum biberonla kolay oluyor

Ah canım benim ya nasıl özlüyordur seni yavrum benim :/ az kaldı bizim de öyle olacak :KK43: hangi biberonu kullanıyordun cnm ? Bi de nasıl besliyorlar yani kaç cc verip ne kadar bekliyorlar? Yoksa her ağladığında biraz veriyorlar Mı? Çok sordum :)
Olur mu canım sor tabi önce üç saatte bir 60 cc deneyerek başladık sonra zaten belli oluyo ne zaman ne içeceği biberon avent falan aldım ama nuk olanı içti avent i hiç isyemiyo biberon termosu edin kalan sütü soğuyunca icmiyolar tekrar isitilmiyo da en azından ılık kalsın

X