- 30 Aralık 2013
- 687
- 626
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.401
canım bizimki doğduktan 1 ay sonra sünnet oldu
Zor oldumu peki? Bez işini filan nasi yaptiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydın canım. Bence çok yanlış. Ben olsam kesinlikle yapmazdım. Göz için de tavsiye eden dr lar var ama göz dr kesinlikle yapma dedi. Bruno nun bebekler için serumfizyolojik damlası var damlat beş dk sonra aspiratörle çek tertemiz oluyor.Gunaydin kizlar. Son gittigimiz dr bebisin burnu tikaninca sutunu sık dedi sasirdim. Bunu uygulayan var mi aeanizda ?
Aynen cnm ben de cekiniyorum annem de damlat demisti olur mu demistim dr deyince sasirdim. Burun aspiratoru almistm ama esim dun serum fizyolojik almayi unutmus. Kuzumun burnu tikali. Nobetci eczaneden alacak bakalimGünaydın canım. Bence çok yanlış. Ben olsam kesinlikle yapmazdım. Göz için de tavsiye eden dr lar var ama göz dr kesinlikle yapma dedi. Bruno nun bebekler için serumfizyolojik damlası var damlat beş dk sonra aspiratörle çek tertemiz oluyor.
Aynen benimki de öyle iki alıp ağlıyor bi çekip bidaha mızmızlanıyorzorla emziriyorum sankiG gulendam09
3. Aydan sonra yasaniyomus çoğu bebekte meme reddi biz iki bucuk aylikiz ama bende anlamadım.. İtiyor ağlıyor aldirana kadar baya ugrasiyorum iki çekiyor bida bırakıp agliyor sanirsam bu olsa gerek meme reddi.. Benim kız vakum gibi yapisirdi çünkü memeye ağzından zorla alirdim uyusa bile.. burada yasayanlar var sanirsam bu mu hatunlar reddetme olayı.. Bide dünden beri komple uyuyoz biz büyüme atağı sanıyorum yine bazen büyüme atağı dönemindede reddedebiliyolar sanırım..
Büyütme konusundaki davranışlardan ben de muzdaribim maalesef. Kayınvalidem sürekli başkalarının çocukları için bana örnek göstermeye çalışıyor. Önceleri bişey demiyordum umursamıyordum kötü niyetli değildir belki diye ama işin suyunu çıkarttı. Yok şunlar var ya ben böyle bir çocuk yetiştirme görmedim ile başlayan cümleler. Çok daraldım ya bu durumdan:/ ben mesela geliştirici şeyler alıyorum ya da nebiliyim maddi durumumun elverdiği ölçüde iyi bişeyler yapmaya çalışıyorum beni uçuyor diye nitelendiriyor. Ama eminim Benim yaptığım, yapmak istediğim şeyleri ya da aldığım birşeyi başka biri yapsa onun çevresinde süper bir anne inanılmaz akıllı insanlar olurdu. İkide bir Yok ben seni yazın alıp götürücem yazlığa kaçırıcam gibi şeyler söylüyor hernekadar gerçeklik payı olmasa da yani ben hayatta izin vermesem bile bana böyle şeylerin söylenmesinden nefret ediyorum. İnanın kaç kere hem tatlı hem sert bi dille uyardım yok olmuyor olmuyor:/
Aynen benimki de öyle iki alıp ağlıyor bi çekip bidaha mızmızlanıyorzorla emziriyorum sanki
Al bendende o kadar.. İste bu yüzden anneler ikinci bebeklerinde gerçekten anne olduklarını anlıyorlar çünkü artik daha az karisani oluyor izin vermiyolarki ana olduğunu anlayasin ole yap böle tut onu verme a bak sunun çocuğu da boyle boyle olmuş diye diye.. İlk bebek ya kör cahilsin sen onların gozunde.. Bide hep kendi çocukları usludur onlarin seninkine gelince ben boyle çocuk görmedim olur..
Boyle az bi masraf yaptinya oğlunun paralarını çarçur ediyorsun bebek o ne anlar oluyo..
O bisi degil gecen gün bana ilerde kizima bağırır ederse napacağım konusunda çaktırmadan düşüncemi öğrenmeye çalışır gibi hissettim laflarindan.. Diyemedim orda parcalarim diyede ayhhh neyse... Evlerinde ekmek yedirmicekler benim cocuguma tahminen döker diye yolunu yaptılar simdiden biliyon mu.. Ay bide ben altlı üstlü oturuyorum halimi düşün bacım
Normal demekkisi anacim geçer isallah bi an evvel sinir geliyo bana artik bi saat susmuyor önceden meme benim en büyük susturma kaynağımdi tikiyodum ağzına ohh bi sessizlik bi rahatlık simdi kart kart sesiyle carliyo yaa
Benim kv de de aşırı titiz ben diyorumki çocuğum birşey yediğinde hemen elini falan silmeyin diyorum bana uzaylıymışım gibi hissettiriyor ama hijyen olmalı falan diyor. Dedim hayır takıntılı olmasını istemiyorum dedim amaaan anlıycaklar net bir tavır aldım bakalım.
Canim ben de blw turkiye grubuna uyeyim, ordaki tarifleri inceliyorum simdiden. Uygulamayi dusunuyodum ben de, burdan da deneyimlerimizi paylasiriz guzel olur :) pure ver, kendi yedigin yemekleri ezip yedir diyenlerle beraber savasirizSelam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Aramızda denemeyi düşünen var mı?
Ahaha aynısını yaşadık ama ben inatla giydirmedim. Ama çok sinir oluyordyum.Hijyen olsun diye uğraş sora sürekli hasta olan kendine güvensiz temizlik hastası bi manyak olsun demi.. Bağışıklıklarini boyle boyle kazanacak bu çocuklar.. beni bide su üşür üşür mevzusu hasta ediyor... Üstünü ört yelek giydir kalın battaniyesi yokmuydu patik giydir bak ayakları buz gibi olmus... Ayyyyyyy ev yaniyo kicimdan ter akıyor bunlar hala üşür.... Temmuz sıcağında pijama ustu kundak yapmaya çalışıyorlardı annem yeni doğan çocuk üşür diye isilik olmuştu yavrum hep..
Canım günde kaç kez kaç damla kullanıyorsunSab simplex. Bize çok iyi geldi canım. Ama bebeğe göre de değişiyor. Nurse harvey herkese çok iyi geliyormuş bizim çocuk çıldırıyor onu kullanınca en az iki saat. İnşallah işine yarar.
Hahhah ben de hiç o enerji yok canım. Boşver herkesin çocuğu kendine zararlı olduğunu düşündüğüm konuda bilgimi paylaşırım sonrası herkesin kendi kararı kendi yönetemi paylaşırız tarifleri o günleri bir görsek alpin doğması gereken tarih neydi? Ne zaman başlayacaksınız?Canim ben de blw turkiye grubuna uyeyim, ordaki tarifleri inceliyorum simdiden. Uygulamayi dusunuyodum ben de, burdan da deneyimlerimizi paylasiriz guzel olur :) pure ver, kendi yedigin yemekleri ezip yedir diyenlerle beraber savasiriz
Canım günde 4 kez 7 damla verdi ama biz artık 3 kez kullanıyoruz.Canım günde kaç kez kaç damla kullanıyorsun
Bizim cocugumuza kariscak olanlari kastettim canim kv, elti, gorumce, es dost akraba tayfasi cocuk kendisi yiyemez ac kalir falan derler ya kesinHahhah ben de hiç o enerji yok canım. Boşver herkesin çocuğu kendine zararlı olduğunu düşündüğüm konuda bilgimi paylaşırım sonrası herkesin kendi kararı kendi yönetemi paylaşırız tarifleri o günleri bir görsek alpin doğması gereken tarih neydi? Ne zaman başlayacaksınız?
Teşekkür ederim canımCanım günde 4 kez 7 damla verdi ama biz artık 3 kez kullanıyoruz.
zordeğil canım hatta daha kolay ,sonda vardı benim bebeğimde sünnetli iken bezleniyordu daZor oldumu peki? Bez işini filan nasi yaptiniz
Geçmiş olsun canım. Biz de ailece grip olduk sırayla ben eşim ondan da çınara geçti. Şurup verdi dr. Hapşırık öksürük burun akıntısı vardı çok. Hafif bir öksürük ve burun akıntısı devam ediyor. Günde iki kere temizliyoruz burnunu neler çıkıyor inanamazsın ama 6 gündür devam ediyor. İnşallah siz çabuk atlatırsınız.Selam kızlar ne yapıyorsunuz epey bi konular geçmiş blw yöntemi konuşulmus bende ins bu kizıMDA denicem çünkü ilkinden hala çekiyorum 4 yaşını bitirdi hala ben yediriyorum ama bunda kararlı olucam ins 10 gündür ayrica hastalıklarla uğraşıyorum once kızım hasta oldu sonra eşime grip geçirdi ondan bana geçti şimdi hem ben hem yusra grip olduk yarın doktora goturcem yusra yi çünkü hem hapsiriyor hem oksuruyor bende fenayim ama bana ilaç vermiyor doktor emziriyorum diye acaba yusra ya bişey verir mi sizce aranızda hiç bebeği grip olan oldu mu daha çok küçük yavrum ya
Size de çok geçmiş olsun canım büyük kızımla çok çektik bu hastalığında ateşi dusmedi 3 4 gün antibiyotik falan bi serum ancak biraz toparladi derken grip oldu ondan da hepimize geçti şimdi 2 gündür yusra hafif bi hapsiriyordu ama bugun baya baya hapsiriyor ve ara ara öksürüğü var yarın bi götürelim bakalım ne der doktor ben de fenayim ama kendimi hiç görmüyorum yeterki çocuklar iyi olsunGeçmiş olsun canım. Biz de ailece grip olduk sırayla ben eşim ondan da çınara geçti. Şurup verdi dr. Hapşırık öksürük burun akıntısı vardı çok. Hafif bir öksürük ve burun akıntısı devam ediyor. Günde iki kere temizliyoruz burnunu neler çıkıyor inanamazsın ama 6 gündür devam ediyor. İnşallah siz çabuk atlatırsınız.
Geçmiş olsun umarım kolay atlatırsınız. Kendine de önem ver sen iyi olacaksın ki onlara iyi bakabilesinSize de çok geçmiş olsun canım büyük kızımla çok çektik bu hastalığında ateşi dusmedi 3 4 gün antibiyotik falan bi serum ancak biraz toparladi derken grip oldu ondan da hepimize geçti şimdi 2 gündür yusra hafif bi hapsiriyordu ama bugun baya baya hapsiriyor ve ara ara öksürüğü var yarın bi götürelim bakalım ne der doktor ben de fenayim ama kendimi hiç görmüyorum yeterki çocuklar iyi olsun