• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bebeğim kolik. Doğduktan iki hafta sonra başladı bunlar bizde. İlk üç ay uyumadım desem yeridir. O on dakika uyusa da ben uyuyamazdım çünkü prematüre doğdu ve uykusunda da boğuluyordu. Birinin sürekli izlemesi lazımdı. Bazen annem bakardı iki saat uyurdum ama uyumak denmez her seste bebeğe bir şey oldu diye sıçrar kalkardım. Zor günlerdi. Oldukça zor. Aslında bebeğim beş buçuk aylık, düzeltilmiş üç buçuk aylık. Gaz sancıları bitti derken yeniden başladı bu ay. Sürekli ağlıyor. Meme istiyor yatırıp veriyorum emerken ıkınıp ağlamaya başlıyor. Mama veriyorum yine aynı. Uyumak istediği için ağlıyor, uyuyamıyor yine ağlıyor. Kollarım, belim, dizlerim ağrıyor çok. Bazen ayağa kalkınca topallıyorum resmen acıdan. Kucağımda uyuduğunda yerine koymak için eğildiğimde belim kopacak gibi oluyor. En çok sol kolumla kucaklayıp sol koluma yatırdığım için sol kürek kemiğimin oralarda ciddi bir yanma var ağrılı. Eşim her akşam masaj yapıyor ama ne fayda. Geçecek diyorum. En zor günlerim geçti hastanede, bu günler de geçecek.
Yalnız değilsiniz.
size içtenlikle sarılıyorum 🫂 geçecek inşallah 🙏🏻

3.ayına girenler çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz saat başı uyanıyoruz gece 12den sabah 8 kadar toplam 4 defa uyanıyor azcık emiyo uyuyo ben bazen emzirmeden sallıyorum alışkanlık haline gelirse sürekli kalkacak gazında etkisi oluyo tabii..eşim işe giderken yeni mi uyandı die soruyo bilmiyoki gece neler yaşıyoz 😁
Aynı durumdayız her sabah ağrılar içinde uyanıyorum artık beşiğinden alırken kollarım tutmuyor uyuşmuş uyanıyorum :(

Rotadan sonra bizimkinde de gaz oldu ama kaka ayni 10 gunde haftada 1 hala. Geceleri de cok sik uyaniyor ve geri uyutmasi cok zor. İlk uyuturken de bi saat ugrastiriyo. Onceden eşim de uyutabiliyordu dün o da uyutamadi ben yandım. Uyku gerilemesi bu mu acaba? Yataginda da gunduz asla yatmiyo hep kucagimda uyuyo ben de uykusunu alsin en azindan diye ellemiyorum hic ama boyle napcaz bilmem
Ben de doktora sordum bazı bebeklerde bağırsak tepkili olabiliyor dedi forbiome probiyotik önerdi 4-5 güne geçer dedi. Rotanın yan etkileri hemen değil zaten aşıdan bir kaç gün sonra başlıyormuş. Bizde öyle oldu en azından. 2 gündür probiyotik kullanıyoruz bakalım faydasını görürsem yazarım buraya

Geceleri emzirdikten sonra koyuyorum ben beşiğine gözü açık olsa da biraz bakınıp dalıyo, uyumasını beklemeseniz bıraksanız uyumaz mı öyle deneyin bir de 😥
Aynı durumdayız her sabah ağrılar içinde uyanıyorum artık beşiğinden alırken kollarım tutmuyor uyuşmuş uyanıyorum :(

Çok yorucu parca parca uyanmak belim bazen kitleniyo hareket edemiyorum. ayağımda sallarken oturur pozısyonda uyuya kalıyorum gececek elbet 😔

Geceleri emzirdikten sonra koyuyorum ben beşiğine gözü açık olsa da biraz bakınıp dalıyo, uyumasını beklemeseniz bıraksanız uyumaz mı öyle deneyin bir de 😥
Denedim onuda hepten uykusu acılıyo öyle uykuya geçiş yapamıyo cok kıpraşıyo baktıki uyuyamıyo hemen emme refleksi cupcup sesi yapıyo😌

Bizde Sünnetimizi olduk çok şükür hastaneyi ayağa kaldırdı yatan hastalar canlandı😅 2 prof.doktor ekibine zor anlar yaşatmış hiç susmamış sürekli emzik verip atıyomuş bağrış çağrış halletmişler odaya gelince de kıyameti kopardı içli içli emiyo antibiyotk fitil ve krem yazdı zorlu bir 2 gün bekliyo😌
Bizde sünnet olucaz süreç nasıl geçti paylaşabilir misiniz acaba? Fazla geriliyorum herkes 1 günde toparlar diyor ama 🤷🏼‍♀️

Bizde sünnet olucaz süreç nasıl geçti paylaşabilir misiniz acaba? Fazla geriliyorum herkes 1 günde toparlar diyor ama 🤷🏼‍♀️
İnanın korkutmak istemem ama bizim hem sünnet aşaması hem de sonrası çok yorucu geçti, herkes sadece biraz huysuzlandı hemen toparladık falan demişti bana da, bebişim resmen huy değiştirdi, bölgenin bakımını yapmak da zor geldi bana, biraz da derisi yapışmış, sonra onu tekrar açtılar 🤦🏼‍♀️ toplamda 10 günde iyileşti diyebilirim ama o 10 gün nasıl geçti 🥲

Hiç gerilme canım ben 2 gün kötü gecer diye düşünüyodum ilk oğlumdan bilmidiğim için 2 gün zor geçmişti içine içine ağlıyodu fitil vs.atmıştım. 8 sene geçmesine ragmen aynı doktor yaptı maşallah bu oğlum eve geldik hiç bişi olmamış gibi tabi çiş yapınca biraz ağladı ilac kullanmadık sonra çiş yaptıkca geçti.hastanede sıkıntı cektik feryat figan ağladı odaya getirdiler 1 saat zordu meme veriyorum emiyo ama nasıl ağlıyarak cıkıyo baktık baş edemicez susmuyo annem battaniye koyup salladık eski usul öyle sakinleşti hemen ayağıma aldım hastaneden cıkana kadar ayağımda salladım uyandığında meme verip tekrar salladım eve geldik çok şükür sıkıntımız olmadı pipisi bandajlıydı uc kısmı acık şekilde kaka yapınca pipisine gelmesin die esktra bandaj kısımlarına yayarak pamuk yerleştirdim her kaka yapışında temiz pamuk koydum.yarın kontrolde bandaj cıkıcak krem sürücez

Ya kızlar benim bebemin vücudu soğuk ama anlamadım üşüdüğü için mi böyle yoksa terlediği için mi? Normalde nasıl yatırıyorsam öyle yatırıyorum ama bi yanlış mı yapıyorum

Ben de doktora sordum bazı bebeklerde bağırsak tepkili olabiliyor dedi forbiome probiyotik önerdi 4-5 güne geçer dedi. Rotanın yan etkileri hemen değil zaten aşıdan bir kaç gün sonra başlıyormuş. Bizde öyle oldu en azından. 2 gündür probiyotik kullanıyoruz bakalım faydasını görürsem yazarım buraya
Biz basindan beri maflor plus probiyotik kullanıyoruz ama faydasi var mi yok mu hic bilemiyorum ins siz faydasini görürsünüz

Back
X