Selam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Aramızda denemeyi düşünen var mı?