Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O bölgeye sıcak su kompresinden sonra elle sağman lazım, özellikle kist gibi hissettiğini, senin gücün yetmiyorsa yada acıyorsa eşin sağmalı, işlemden sonra 10 dk soğuk kompres yapman lazım ağrısnı alsın, ara ara soğuk yapabilirsin, sağarken sıcak. Yada emzirirken elinle o bölgeyi sıvazlayabilirsin. Umarım anlık bir şeydirKızlar yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum ama sağ memem çok fena. Sol tarafında kist gibi şişlik ve ağrıyla uyandım, emzirdim sonra da sağdım ama geçmedi. Sıcak kompres yaptım biraz rahatladı emzirme sağma yaptım şu anda daha da şiş durumda kolumu zor kaldırıyorum. Mastit böyle bir şey mi? Ne yapmam lazım çok endişelendim hastanelik olursam kızıma bakacak kimse yok.
Kendini çok hırpalıyorsun, elinden geleni yapıyorsun sen. Tartıya bakmak yorar seni ama sen bilirsin yinede devlet hastanesine gitsen bir kerede olmaz mıAldım yavrum. Kiwi şuan 800 tl aldım gitti. Biz bu bebek başlıklarını kaç aya kadar takıcaz? Benimkiler ufak gelmeye başladı
Orası ne telegram mıBen de gider gibi oldum geri döndüm. Bünyem kaldırmadı kız. Çok çok geliyor bana oralar böyle iyiymiş.
Eşim ikinci doktora karşı kafamız karışır diye karşi olmasa özel sağlık sigortamız var, başka her yere giderim kuzum da işte eşim kapalı yeniliğe, ben gibi, ben de yeniliğe hemen adapte olamamKendini çok hırpalıyorsun, elinden geleni yapıyorsun sen. Tartıya bakmak yorar seni ama sen bilirsin yinede devlet hastanesine gitsen bir kerede olmaz mı
Öyleyse birazcık sabır daha o zaman peki eşin mama konusuna ne diyor, sen doktorun dediğini yapmayacaksın meselaEşim ikinci doktora karşı kafamız karışır diye karşi olmasa özel sağlık sigortamız var, başka her yere giderim kuzum da işte eşim kapalı yeniliğe, ben gibi, ben de yeniliğe hemen adapte olamam
Bu şekilde kendini yipratmanda var memnun değilsin doktordan ki haklısın bence ama denemekte fayda var keşke daha önce başka doktora gitseydik deme durumuda olabilir bende formül mama veriyorum hatırlarsan ve anne sütü ile ilerlemek için uğraşıyorum. Günde mesela sen ne kadar veriyorsun? Ben sabah meme veriyorum her iki tarafı da emziriyorum zaten anne sütü içince hemen çişini yapıyor anne sütü ile hemen acikiyor mama da 3 saat verirken anne sütünde 2 saatte gibi oluyor. Saat beklemeden yada o ağlamadan da meme veriyorum ve bir bakıyorum bu şekilde akşama kadar formül mamasiz beslenmiş oluyor bir tek akşam güvenemiyorum formül mama hazırlıyorum 60 yada 90 yatırmadan önce memeyi emmesine bakarak. Mamayı böylece günde 1 yada 2 vermiş oluyorum.Eşim ikinci doktora karşı kafamız karışır diye karşi olmasa özel sağlık sigortamız var, başka her yere giderim kuzum da işte eşim kapalı yeniliğe, ben gibi, ben de yeniliğe hemen adapte olamam
Eşim mama verelim diyor onun için sabah ve gece mama vericez, zaten biraz krize giriyor o saatler de artık, tahammül edemiyor bebişim açlığa ve az süte sanırım, ihtiyaç olursa gün içinde de vericez tabi mama. Eşim hiç emmemiş, o sebeple o durumu daha mantık çerçevesinde karşılıyor, bebeğin ihtiyacı varsa verelim diyor, Doktor'un bildiği vardır diyor. Ben daha lohusa çerçevesinden bakıyorum, sütüm varsa niye mama vericem diyorum. Öyle evde hatlar karışıkÖyleyse birazcık sabır daha o zaman peki eşin mama konusuna ne diyor, sen doktorun dediğini yapmayacaksın mesela
Aynı gibiyiz senle kuzum süreç olarak. Ben de senin gibi ilerlicem. Ben sabah da vericem sanırım. En azından günü biraz tok tutsun benimki memeyi hiç bırakamıyor. Nasıl birşeyse, hani doyup ayrılma durumu hiç olmuyor. O da beni baya üzüyor. Tartı kafamı rahatlatır en azındanBu şekilde kendini yipratmanda var memnun değilsin doktordan ki haklısın bence ama denemekte fayda var keşke daha önce başka doktora gitseydik deme durumuda olabilir bende formül mama veriyorum hatırlarsan ve anne sütü ile ilerlemek için uğraşıyorum. Günde mesela sen ne kadar veriyorsun? Ben sabah meme veriyorum her iki tarafı da emziriyorum zaten anne sütü içince hemen çişini yapıyor anne sütü ile hemen acikiyor mama da 3 saat verirken anne sütünde 2 saatte gibi oluyor. Saat beklemeden yada o ağlamadan da meme veriyorum ve bir bakıyorum bu şekilde akşama kadar formül mamasiz beslenmiş oluyor bir tek akşam güvenemiyorum formül mama hazırlıyorum 60 yada 90 yatırmadan önce memeyi emmesine bakarak. Mamayı böylece günde 1 yada 2 vermiş oluyorum.
Ama senin gibi bende tartı alabilirim doktorumuz 3. Ay kontrolünde kilosunun 5 kilo olmasını bekliyorum demişti evde ki tartı ile önce kendimizi sonra bebekle tartılarak da kilosunu kontrol ediyorum.
Simdi şu yazıyı okumaya çalıştımAynı gibiyiz senle kuzum süreç olarak. Ben de senin gibi ilerlicem. Ben sabah da vericem sanırım. En azından günü biraz tok tutsun benimki memeyi hiç bırakamıyor. Nasıl birşeyse, hani doyup ayrılma durumu hiç olmuyor. O da beni baya üzüyor. Tartı kafamı rahatlatır en azından
Doyurursun kuzum daha ne olsun yeterli bence benim bi kez 110 çıktı. Genelde 50 bandında sütüm. 20 bile çıktığı oluyor, üst üste sağarsamSimdi şu yazıyı okumaya çalıştım
Bir bak sende istersen“Yetersiz Süt Üretimi mi ?” Giriş Dersi
La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir örgüttür.www.lllturkiye.org
Ben doydugunu aç iken ellerini yumruk yapıyor benim kız, doyunca da açıyor oradan anlıyorum. Şuana kadar sorunsuz bitti bende de kilo kaybı oluyor mu endişesi oluyor.
Bir de süt sagiyorum her iki göğüs toplamı min. 85-90 ml maks da 100-120 arası oluyor
Bu kadar sagiyorsam sütle doyurabiliirm diyorum