temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canim benim de bazen yesil yapiyor doktor normal dedi, gercekten normal mi yoksa benim doktorum mu rahat bilemiyorum. Ama yediklerimiz de etkiliyor bence. Mesela ben ne zaman sarma yesem yesil kaka yapiyor, tesaduf olamaz heralde.
Bilemiyorum kı bnde dogum yaptığımdan berı ılk defa dun yemiştim sarma dunde kaka yapmadı bugun yaptı ılk defa yesıldı belkıde yediğimizden kaynaklıdır

Hanımlar bu ek gıdaya geçişte bazıları 4ay bazıları 6ay diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne zaman başlayacaksınız? Sizin doktorlarınız ne öneriyor? Valla kalabalı mekanda her kafadan bi ses ben tek başımayken 6 ay düşünüyodum dr aksi bişy söylemezse

Ya ben il degisikligi yaptm hic kimseyi tanımıyorum bakici konusunda cok huzursuzum daha secenek bile bulamadim acba sunnetide 4.ay yaptisam bisey olurmuki? Cunku es durumundan daha esim yanima gelmedi yalniz kaldiramayabilirim

Kesinlikle 6 diye biliyorum

Kanguruya kacinci ay baslamaliyizki? Simdi belini filan tutamiyorya nasi duruyor? Bizde dusunuyoruz arastiriyorum suan.hangi marka kullaniyosun

Kizlar cok iyi bi gaz damlasi önerebilecek var mi

Bence her damla herkeste farkli etki yapiyo biz iki damla birden kullandik biogaia ve omnivit.yaklasik 2haftadir ikisinide biraktim..ama bize inanilmas iyi geldi doktor önermişti ikisin bir kullanmamizi

Valla bnm oğlum 3ay13 günlük. Emme aralığı iyi azaldı ama çok az değil. Yanlız emme süresi kısaldı çok meraklı sürekli memeyi bırakıp sağa sola bakıyor. Sanırım algılamaya başladı dünyayı. Dik durmak ve otyrmak istiyor. Yatırınca bağırıyor. İnsanlara bakıp gülüyor. Agu ığğıı hoouudiye ses çıkarıyor ve alttan iki dişi kaşınıyor. Salyaları çoğaldı. Sanırım erken diş çıkaracak.

Aynen benim kızım da öyle:)Salya tükürük aldı başını gitti.Yumruklarını ağzına sokuyor etrafa gülücükler saçıyor.Emerken bile tişörtümdeki desenleri inceliyor bi emip bi kafayı sağa sola çeviriyor sonra tekrar:)Diş için erken dedi doktor ellerini tanımaya çalıştığı için elleri ağzına götürüyomuş

Selam anneler nasılsınız bebisler büyüyor sorunlarida onlarla birlikte büyüyor sanırım her gün yeni bi huy ediniyoruz.. bugün bizde meme reddini yaşadık sanırım emerken ağladı hep

Bebek kamerami aldım kizima aldığım en doğru şeylerden biri oldu içim rahat odaya yatırıp kendim oturma odamda ayağımı uzatıp TV mi izliyorum isimi gücümü yapıyorum acaba agliyo mu uyandi mi diye bakıp bakıp gelmeden..

6. Ayda bebeklerin sindirim sistemleri ek gıdayı ogutebilecek kadar gelisebiliyormus ancak bu yuzden israrla 6 diyorlar ama bazı bebekler daha erkende gelisebiliyolarmis onlarda ek gıdaya erken başlatılabilirmis.. Biz gene önlemi alalım sindiremicegi şeyleri veripte eziyet olur yavrucaklara.. Bu arada ek gıdaya başlangıç için en uygun gıdada armut imiş sindirimi kolay olduğu için.. Tracy hogg kitaplarından inciler..

Kanguruya kacinci ay baslamaliyizki? Simdi belini filan tutamiyorya nasi duruyor? Bizde dusunuyoruz arastiriyorum suan.hangi marka kullaniyosun

Kraft domino kullanıyorum ben ilk basta çok büyük gelmişti altına yastık koyuyordum artik buyumusuz gerek kalmadı yastığa sıkıntı yasamadik biz ne zaman içine koysam uyuyor bazen evde onunla uyutuyorum he içinde uyuduğu zaman baya bi kaykiliyo yigiliyo resmen ama bi zararı olmadi kalça ultrasonu filan iyiydi yani.. 40indan sonra başladım kullanmaya hatta 40 bile olmadiydi sanırım..

Her dr farkli bisey soyluyor anlamiyorum. Gecen ay gittigim dr yedil kaka normal yediklerinden olabilir dedi. Usutmus olabilir mi dedigimde bu bebek uduturse acillik olur dedi. Oyle bisey yok dedi

Slm kizlar bayadir yazamiyorum pek firsatim olmadi acikcasi ama arada girip okudum yazdiklarinizi .bizde bugun 3 aylik olduk.pzt kontrolumuz var detaylari yazarim insallah pzt gunu . Su an iyiyiz elini emiuor surekli agzindan tukurukler cikartiyor konusulana tepki veriyor guluyor gaz sorunumuz da yok cok sukur insallah herkesin keyfi yerinde olur . Herkese iyi aksamlar

Ek gıdaya başlangıç bebeğin doğması gereken tarihten (40hafta) itibaren 180 gün hesaplanarak başlanması en doğrusu. Bağırsak florasının gelişimini tamamlaması için çok önemliymiş. Erken başlamak şimdi sıkıntı yaratmasa bile ilerde bağırsak tembelliği hazımsızlık tarzı sindirim soru latına neden oluyormuş. Bazı drlar 4-5 ayda tavsiye etse bile bağlı bulundukları sağlık bakanlığı ısrarla ilk 6 ay sadece anne sütü yokluğunda formül mama der. Ben 33 haftalık doğumdan dolayı neredeyse 8. Ayına kadar beklemek durumumdayım ama kesinlikle beklemeyi düşünüyorum. 180 günü tamamlayınca tadımlarla başlayacağım.

Kanguru ergonomikse ve yenidoğan yastığı varsa doğumdan itibaren bile kullanılabiliyor canım. Önemli olan ergonomik olması ve kangurunun yaş grubunun uygun olması. Zaten sana yapışık duruyor öyle bol değil bel kısmı. Ve poposunun ya da bez bölgesinin üstüne binmiyor ağırlığı.

Selam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Aramızda denemeyi düşünen var mı?

Ben denemeyi düşünüyorum canım.Çok fazla duyuyorum bu blw yöntemini.Çok ayrıntılı bir bilgim yok ama çekici geliyor oyüzden ilgili bi kitap alıp okumayı düşünüyrm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…