-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.361
Bilemiyorum kı bnde dogum yaptığımdan berı ılk defa dun yemiştim sarma dunde kaka yapmadı bugun yaptı ılk defa yesıldı belkıde yediğimizden kaynaklıdırCanim benim de bazen yesil yapiyor doktor normal dedi, gercekten normal mi yoksa benim doktorum mu rahat bilemiyorum. Ama yediklerimiz de etkiliyor bence. Mesela ben ne zaman sarma yesem yesil kaka yapiyor, tesaduf olamaz heralde.
Aynn canım bebekler ıcın olanı mukus yoktu ama takıp ederim ilk defa kullanıyorum ılacıBebekler için olan toz gaviscon mu canım bahsettiğin? Ben kullandım. Kakada fark olmadı. Ama biraz üşüttüyse yeşil oluyor. Mukus falan var mı öyle şeyler önemli takip et hemen panik yapma.
Cnm bizim doktor da bu ay yani 3. Ay önerdi ve yaptıracağız biz kısmetse. Ben de bakıcı arıyorum bakalım benim yatılı olacak bir de umarım iyi biri çıkar. 1 ay ben işe başlamadan birlikte olalım istiyorum göreyim alıştırayım diye. Bu ay sonuna kadar bulmam lazım.
Hanımlar bu ek gıdaya geçişte bazıları 4ay bazıları 6ay diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne zaman başlayacaksınız? Sizin doktorlarınız ne öneriyor? Valla kalabalı mekanda her kafadan bi ses ben tek başımayken 6 ay düşünüyodum dr aksi bişy söylemezse
Kızlar hoşgeldiniz
Ben bu işi önce esnek slingle çözdüm. Bağlıyorum kendime evde bile kalkıyorum oturuyorum yatıyorum bana bağlı kucağımda uyuyor. İki saat hiç uyanmadı mesela dr gittik evde bağladım arabaya bindik gittik sıra bekledik belki 1,5 saat dışarda olmasına ve benim hareketlerime rağmen hiç uyanmadı. Dışarda gezmeyi de çok sevdi. Ben de hemen ergonomik kanguru aldım bitane. Ona daha çok bayılıyor. Ağlarken koyuyorum kapının önünde. Abartmıyorum 5saniyede kafayı göğsüme koyup uyuduğu oldu. Gezdiğimiz sürece de hep uyuyor onda da aynı şekilde. Uyandığı zaman da etrafı izliyor. Geçen 4 saat gezdik onunla. Babası giydi alışveriş yaptık gezdik yemek yedik hiç sesi çıkmadı. Açıkcası şiddetle tavsiye ederim dışarı çıkma sorunu varsa. Tek çıkarken arabayla çok zorlanıyordum kaldırımlar merdivenler vb. Şimdi giyiyorum kanguruyu ellerim de boşta kalıyor. Market alışverişi bile yaptım özgürlük resmen.Face de babywearing grubu var ordan biraz fikir edinin derim. Belki çare olur size de. Çok konuştum galiba pardon
Kızlar okuduğum kadarıyla hepiniz zayıflamışsınız ben kilo aldımsanırım depresyondayım sürekli şikayet ediyorum
Kizlar cok iyi bi gaz damlasi önerebilecek var mi
Valla bnm oğlum 3ay13 günlük. Emme aralığı iyi azaldı ama çok az değil. Yanlız emme süresi kısaldı çok meraklı sürekli memeyi bırakıp sağa sola bakıyor. Sanırım algılamaya başladı dünyayı. Dik durmak ve otyrmak istiyor. Yatırınca bağırıyor. İnsanlara bakıp gülüyor. Agu ığğıı hoouudiye ses çıkarıyor ve alttan iki dişi kaşınıyor. Salyaları çoğaldı. Sanırım erken diş çıkaracak.Kızlar bebeği 4.ayına giren var mı?Bebeğimin artık emme aralıkları baya uzadı nerdeyse 3saatte bir filan emiyor.Aralarda sanki zorla emziriyorum bi fırt alıyor kafasını başka tarafa çevirip etrafı izliyor kafasını çevirip tekrar emziriyorum yine aynı
Aynen benim kızım da öyle:)Salya tükürük aldı başını gitti.Yumruklarını ağzına sokuyor etrafa gülücükler saçıyor.Emerken bile tişörtümdeki desenleri inceliyor bi emip bi kafayı sağa sola çeviriyor sonra tekrar:)Diş için erken dedi doktor ellerini tanımaya çalıştığı için elleri ağzına götürüyomuşValla bnm oğlum 3ay13 günlük. Emme aralığı iyi azaldı ama çok az değil. Yanlız emme süresi kısaldı çok meraklı sürekli memeyi bırakıp sağa sola bakıyor. Sanırım algılamaya başladı dünyayı. Dik durmak ve otyrmak istiyor. Yatırınca bağırıyor. İnsanlara bakıp gülüyor. Agu ığğıı hoouudiye ses çıkarıyor ve alttan iki dişi kaşınıyor. Salyaları çoğaldı. Sanırım erken diş çıkaracak.
Hanımlar bu ek gıdaya geçişte bazıları 4ay bazıları 6ay diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne zaman başlayacaksınız? Sizin doktorlarınız ne öneriyor? Valla kalabalı mekanda her kafadan bi ses ben tek başımayken 6 ay düşünüyodum dr aksi bişy söylemezse
Kanguruya kacinci ay baslamaliyizki? Simdi belini filan tutamiyorya nasi duruyor? Bizde dusunuyoruz arastiriyorum suan.hangi marka kullaniyosun
canım bizimkini doçent yaptı hastenedeyken ,ağrılı olmadı ağladığına da denk gelmedim hiç,hatta hemşireler ilaçta sürmüyordu kendi kendine iyileştiCanım nasıl atlattiniz bizim 2 hafta sonra. Çok ağlıyor mu yapılırken yanindq miydin
Her dr farkli bisey soyluyor anlamiyorum. Gecen ay gittigim dr yedil kaka normal yediklerinden olabilir dedi. Usutmus olabilir mi dedigimde bu bebek uduturse acillik olur dedi. Oyle bisey yok dediSelam canım benim oğlumun kakası 20 gün falan yeşildi sonra kendi kendine düzeldi.
Hiç sırf kakası için gitmedim açıkcası zaten kontroller vardı o zaman sorarım diye düşündüm bide araştırdım bayağı ondan büyükler de herkes de üşütmekten olur dedi yani bende gerçekten üşütmüştüm oğlum da öyle, ondan korkmadım, kontrollerde vardı eğer olmasaydı giderdim bunun için çünkü hiç görmedim yeşil kaka ilk çok korktum. Neyse o zaman sordum;
Kontrol için gittim. Sağlık ocağında kokusu kıvamı normalse normaldir dediler.
Çok kötü kustu halszileşti acile gittik Çocuk doktoru diş çıkaranlar yeşil kaka yapar ve salyası da var dedi diş dedi.
Kalça çıkığı için gittiğim çocuk doktoru ise mukuslu kanlı değilse sorun yok yediklerinden bile sarı yeşil kaka olur zaten dedi. Sen üşüttün mü dedi evet dedim ondan da olur dedi kıvam koku falan normalse normaldir dedi.
Ek gıdaya başlangıç bebeğin doğması gereken tarihten (40hafta) itibaren 180 gün hesaplanarak başlanması en doğrusu. Bağırsak florasının gelişimini tamamlaması için çok önemliymiş. Erken başlamak şimdi sıkıntı yaratmasa bile ilerde bağırsak tembelliği hazımsızlık tarzı sindirim soru latına neden oluyormuş. Bazı drlar 4-5 ayda tavsiye etse bile bağlı bulundukları sağlık bakanlığı ısrarla ilk 6 ay sadece anne sütü yokluğunda formül mama der. Ben 33 haftalık doğumdan dolayı neredeyse 8. Ayına kadar beklemek durumumdayım ama kesinlikle beklemeyi düşünüyorum. 180 günü tamamlayınca tadımlarla başlayacağım.Hanımlar bu ek gıdaya geçişte bazıları 4ay bazıları 6ay diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne zaman başlayacaksınız? Sizin doktorlarınız ne öneriyor? Valla kalabalı mekanda her kafadan bi ses ben tek başımayken 6 ay düşünüyodum dr aksi bişy söylemezse
Kanguru ergonomikse ve yenidoğan yastığı varsa doğumdan itibaren bile kullanılabiliyor canım. Önemli olan ergonomik olması ve kangurunun yaş grubunun uygun olması. Zaten sana yapışık duruyor öyle bol değil bel kısmı. Ve poposunun ya da bez bölgesinin üstüne binmiyor ağırlığı.Kanguruya kacinci ay baslamaliyizki? Simdi belini filan tutamiyorya nasi duruyor? Bizde dusunuyoruz arastiriyorum suan.hangi marka kullaniyosun
Selam anneler nasılsınız bebisler büyüyor sorunlarida onlarla birlikte büyüyor sanırım her gün yeni bi huy ediniyoruz.. bugün bizde meme reddini yaşadık sanırım emerken ağladı hep
Ya bazen benim bebeğim de emerken ağlamaya başlıyo onun sebebi meme reddi mi oluyo?Sebep neymiş ki meme reddine?Biberon filan da vermiyorum ben
Ben denemeyi düşünüyorum canım.Çok fazla duyuyorum bu blw yöntemini.Çok ayrıntılı bir bilgim yok ama çekici geliyor oyüzden ilgili bi kitap alıp okumayı düşünüyrm:)Selam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Aramızda denemeyi düşünen var mı?
4 aydada başlatan doktrlar var canım benmki çağırdı anlatmak için ama ben de düşüncemi söylcm bakalımKesinlikle 6 diye biliyorum