-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.381
Anladm canım teşekkürler ben ne yiceğnden Ziyade şuan zamn sıkıntısı yaşıyorum:)) çevreden baskı malum. Yoksa ben 6 ay diyenlerdenm:) doktormda 4 aydan snra ek gıdayı anlatıcam gel dedi. Bakalım nolcak:)Selam anneler nasılsınız bebisler büyüyor sorunlarida onlarla birlikte büyüyor sanırım her gün yeni bi huy ediniyoruz.. bugün bizde meme reddini yaşadık sanırım emerken ağladı hep
Bebek kamerami aldım kizima aldığım en doğru şeylerden biri oldu içim rahat odaya yatırıp kendim oturma odamda ayağımı uzatıp TV mi izliyorum isimi gücümü yapıyorum acaba agliyo mu uyandi mi diye bakıp bakıp gelmeden..
6. Ayda bebeklerin sindirim sistemleri ek gıdayı ogutebilecek kadar gelisebiliyormus ancak bu yuzden israrla 6 diyorlar ama bazı bebekler daha erkende gelisebiliyolarmis onlarda ek gıdaya erken başlatılabilirmis.. Biz gene önlemi alalım sindiremicegi şeyleri veripte eziyet olur yavrucaklara.. Bu arada ek gıdaya başlangıç için en uygun gıdada armut imiş sindirimi kolay olduğu için.. Tracy hogg kitaplarından inciler..
Kraft domino kullanıyorum ben ilk basta çok büyük gelmişti altına yastık koyuyordum artik buyumusuz gerek kalmadı yastığa sıkıntı yasamadik biz ne zaman içine koysam uyuyor bazen evde onunla uyutuyorumhe içinde uyuduğu zaman baya bi kaykiliyo yigiliyo resmen ama bi zararı olmadi kalça ultrasonu filan iyiydi yani.. 40indan sonra başladım kullanmaya hatta 40 bile olmadiydi sanırım..
Cok sağol canım baya açıklayıcı olmuş. Bende 6 ay taraftarıyım çevre baskı yapınca bi danışaym dedim. Bide dr da 4 aydan snra gel ek gıdaya geçisi anlatıcam dedi. Benm kız fazla emmiyo zaten bide ek gıdaya geçersek bırakr diye korkuyrm zaten. Ama ben net olursam kmseyi sallamam zaten:) bide geç başlayanların çocukları yemeye çok daha zor alışıyomş falan filan:)) ayy ne çok konuşan var. Geleli 3 hafta oldu kafayı yicem sayelerndeEk gıdaya başlangıç bebeğin doğması gereken tarihten (40hafta) itibaren 180 gün hesaplanarak başlanması en doğrusu. Bağırsak florasının gelişimini tamamlaması için çok önemliymiş. Erken başlamak şimdi sıkıntı yaratmasa bile ilerde bağırsak tembelliği hazımsızlık tarzı sindirim soru latına neden oluyormuş. Bazı drlar 4-5 ayda tavsiye etse bile bağlı bulundukları sağlık bakanlığı ısrarla ilk 6 ay sadece anne sütü yokluğunda formül mama der. Ben 33 haftalık doğumdan dolayı neredeyse 8. Ayına kadar beklemek durumumdayım ama kesinlikle beklemeyi düşünüyorum. 180 günü tamamlayınca tadımlarla başlayacağım.
Kanguru ergonomikse ve yenidoğan yastığı varsa doğumdan itibaren bile kullanılabiliyor canım. Önemli olan ergonomik olması ve kangurunun yaş grubunun uygun olması. Zaten sana yapışık duruyor öyle bol değil bel kısmı. Ve poposunun ya da bez bölgesinin üstüne binmiyor ağırlığı.
Aynen bende bu yöntemi denicem inşaAllah. Baya güzel yiyolar gibi geldi bana bu yöntemleSelam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Aramızda denemeyi düşünen var mı?
Bu sistemi nasıl takip edeceğiz biliyomusun? Kitabı falan var mı acaba?Selam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Bu yöntemde bebek doğması gereken tarihe göre 180 gününü tamamladıktan sonra önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri sonra da yumurta yoğurt peynir vb süt ürünlerini üçer günlük aralarla tadım yapıyor. Üçrr gün alerji tespiti amaçlı. Örneğin ilk sebze kabaksa kabaklar parmak büyüklüğünde doğranıp haşlanıyor. Elinde ezilmeyecek kadar sert damağıyla ezebileceği kadar yumuşak kıvamda. Bebeğin önüne koyuluyor. Kendisi yiyor maksat doyması değil tatması olduğu için yediği yeterli oluyor. Üç gün sadece kabak yiyor. Alerji yoksa diğer besine geçiliyor. Bu şekilde tadımlar bittikten sonra tadımı yapılan ürünlerle kahvaltıya ve çorbalara başlıyor. Çorba yoğurt tarzı elle yiyemeyeceği şeyler de küçük fincanlarla veriliyor. Amaç bebeğin kendi istediği kadar ve kendi kendine yemesi. Ben aktif olarak takip ediyorum bu yöntemi uygulayan anne babaları. Gerçekten çok etkileyici on aylık kaşıkla çorba içen bebekler var. 13 aylık dökmeden kendi kendine yiyen bebekler var. Eğer başarabilirsem ben de uygulamayı düşünüyorum sabır isteyen ama sonuçları süper bir yöntem. Sizinle de paylaşmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın
Anladm canım teşekkürler ben ne yiceğnden Ziyade şuan zamn sıkıntısı yaşıyorum:)) çevreden baskı malum. Yoksa ben 6 ay diyenlerdenm:) doktormda 4 aydan snra ek gıdayı anlatıcam gel dedi. Bakalım nolcak:)
Aynen bide diyolar ya bu çocuk susamış:)) ya bana dün bu çocuk aç galiba dediler bende hee bilerek aç bırakıyorum şmdiden formunu korusun dedm:))). Valla kafayı yedirtirler. Herkes prof zaten:)) ama kafamı bozmasınlar keserim irtibatı:)) snrada iyiki çocuğu oldu havalndı derler artık. Bide tavisye verseler tamam ama emrediyolar yaa ayyyy yaniiYa su bile vermeyin deselerde cevre baskısı bitmiyor anacim saolsunlar Emziğini bisilere sokup tikiveriyolar ağzına ifrit oluyorum su ver su ver diyenleri saymıyorum bile...
Ben denemeyi düşünüyorum canım.Çok fazla duyuyorum bu blw yöntemini.Çok ayrıntılı bir bilgim yok ama çekici geliyor oyüzden ilgili bi kitap alıp okumayı düşünüyrm:)
Canım boşver konuşsunlar. Sıkıntısını sen ve bebeğin çekersiniz ilerde. Yazık. Sütün yetiyordur ki yetmese bile ilk bir yıl temel gıda anne sütü yoksa formül mama. Diğeri afı üstünde ek gıda. Yetmese bile mamayla takviye etmek gerekir bence.Cok sağol canım baya açıklayıcı olmuş. Bende 6 ay taraftarıyım çevre baskı yapınca bi danışaym dedim. Bide dr da 4 aydan snra gel ek gıdaya geçisi anlatıcam dedi. Benm kız fazla emmiyo zaten bide ek gıdaya geçersek bırakr diye korkuyrm zaten. Ama ben net olursam kmseyi sallamam zaten:) bide geç başlayanların çocukları yemeye çok daha zor alışıyomş falan filan:)) ayy ne çok konuşan var. Geleli 3 hafta oldu kafayı yicem sayelernde
Face de blwtürkiye grubu var. Orda başa tutturulan gönderide epey detaylı anlatımı var. İlkyardım videoları var. Ben şimdiden takip etmeye başladım. Uygulamaya kadar iyice hakim olmak istiyorum. Bir de kitabı var alıp okuyacağım inşallah:)Bu sistemi nasıl takip edeceğiz biliyomusun? Kitabı falan var mı acaba?
Uzun anlatımın için teşekkür ederim bende okudum çok mantıklı çok güzel yöntem. Ama panik biri olmamak lazım boğazına kaçarsa Allah korusun. O yüzden cesaretli olmak lazım. Evet sen 8. Ayda başlicaksın gerçek tarihe göre o zaman 6 aylık oluyor ama bence o zaman hareketleri falan 6 aylığa değil de 8 gibi olur o zaman daha rahat olursun daha güzel tutup yer daha büyümüş olur yaniCanım boşver konuşsunlar. Sıkıntısını sen ve bebeğin çekersiniz ilerde. Yazık. Sütün yetiyordur ki yetmese bile ilk bir yıl temel gıda anne sütü yoksa formül mama. Diğeri afı üstünde ek gıda. Yetmese bile mamayla takviye etmek gerekir bence.
Face de blwtürkiye grubu var. Orda başa tutturulan gönderide epey detaylı anlatımı var. İlkyardım videoları var. Ben şimdiden takip etmeye başladım. Uygulamaya kadar iyice hakim olmak istiyorum. Bir de kitabı var alıp okuyacağım inşallah:)
Evet canım bir yönden de avantaj olacak bize :)Uzun anlatımın için teşekkür ederim bende okudum çok mantıklı çok güzel yöntem. Ama panik biri olmamak lazım boğazına kaçarsa Allah korusun. O yüzden cesaretli olmak lazım. Evet sen 8. Ayda başlicaksın gerçek tarihe göre o zaman 6 aylık oluyor ama bence o zaman hareketleri falan 6 aylığa değil de 8 gibi olur o zaman daha rahat olursun daha güzel tutup yer daha büyümüş olur yani
Arkadaşlar acil bebek telsizi alıcm. Kullanıp memnun kaldğınız marka modeli yazarmısınız?
Aynen bide diyolar ya bu çocuk susamış:)) ya bana dün bu çocuk aç galiba dediler bende hee bilerek aç bırakıyorum şmdiden formunu korusun dedm:))). Valla kafayı yedirtirler. Herkes prof zaten:)) ama kafamı bozmasınlar keserim irtibatı:)) snrada iyiki çocuğu oldu havalndı derler artık. Bide tavisye verseler tamam ama emrediyolar yaa ayyyy yanii
Yontemi duymamistim ama bayildim. Mutlaka denicem. Oglumda hala zorlaniyorum yemwk konusunda . Insallah bunda basarili olurumSelam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Inşallah bizde kolay atlatiriz canımcanım bizimkini doçent yaptı hastenedeyken ,ağrılı olmadı ağladığına da denk gelmedim hiç,hatta hemşireler ilaçta sürmüyordu kendi kendine iyileşti
IlkSelam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Ilk defa duydum canım araştırıp bende denemeyi düşünüyorum. Bilgilendirdigin için teşekkürler:)Selam kızlar ek gıda zamanları yaklaşıyor çoğumuz yolu yarıladık sayılır. Ek gıda için ben bebek liderliğinde beslenme olarak adlandırılan BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Aranızda başka düşünen var mıdır merak ettim. Bu yöntemi denemek için sabırsızlıkla 180 günümüzün dolmasını bekliyoruz.
Rica ederim canım. Faydalı olabilirsem ne mutlu bana :)Ilk
Ilk defa duydum canım araştırıp bende denemeyi düşünüyorum. Bilgilendirdigin için teşekkürler:)
Allah yardımcınız olsun. Zaten burada bebek kendi yediği için hasta daha doğrusu keyifsiz olduğu dönemde başlamak tavsiye edilmiyor. Çünkü iştahsız oluyor ve pek ilgilenmiyor yemekle. Önemli olan keyif alması. Siz tadım günlerini kendiniz yedirerek yada yemesine yardımcı olarak geçirirseniz o süreçte zaten iyileşir kahvaltılarda da blv uygulayabilirsiniz isterseniz.Ben her iki yöntemi de düşünüyorum ve korkuyorum
Ne kadar zor geliyor bana şimdiden panik gibiyim bir de o aylarda oğlum ameliyat olacak nasıl yapcaz bilmiyorum
Kuzum ben görüntülü aldim Motorola yada weewell en çok tavsiye edilenler.. Açıkçası elim ayağım oldu benim yanında kaldıkça en ufak sese uyaniyodu parmak ucunda yürüyordum yaa simdi atiyorum odaya kapiyorum kapısını bakıyorum keyfime..
İyiki bi çocuk büyütmüşler simdi bizimkileri büyütecekler akıllarınca... Ya bi bırak biz anneleriyiz ayol biz bilemedikmi çocuklarımız için en iyisi ney.. Eski kafalar bide anlamıyorlar biz boyle buyuttuk bak bizde verdik sen beni dinle bırak doktorları doktor ne bilsin diyorlar.. Zati doktorlar diplomayı gazeteden kupon biriktirip aliyor ne bilsinler demi ama...
Kuzum ben görüntülü aldim Motorola yada weewell en çok tavsiye edilenler.. Açıkçası elim ayağım oldu benim yanında kaldıkça en ufak sese uyaniyodu parmak ucunda yürüyordum yaa simdi atiyorum odaya kapiyorum kapısını bakıyorum keyfime..
İyiki bi çocuk büyütmüşler simdi bizimkileri büyütecekler akıllarınca... Ya bi bırak biz anneleriyiz ayol biz bilemedikmi çocuklarımız için en iyisi ney.. Eski kafalar bide anlamıyorlar biz boyle buyuttuk bak bizde verdik sen beni dinle bırak doktorları doktor ne bilsin diyorlar.. Zati doktorlar diplomayı gazeteden kupon biriktirip aliyor ne bilsinler demi ama...