temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Laf atmalar nasıl oluyor :) hayırlı olsun..

Ya hamilelik takibinde vardı bu bilgi. 36. Haftaydı galiba bebeğiniz şuan doğarsa gözleri mavi falan yazıyordu.

Kızlar maşallah hepinizin gözleri mavi maşallah maşallah

Bir benim oğlumun kahve galiba :KK70:

Şaka bi yana hayırlısıyla görsünler yeter sağlık en önemli:)
Agu, ay, ah, bı laflarımız bunlar :) ha bide tükürükler bol bol :))

Laf atmalar nasıl oluyor :) hayırlı olsun..

Ya hamilelik takibinde vardı bu bilgi. 36. Haftaydı galiba bebeğiniz şuan doğarsa gözleri mavi falan yazıyordu.

Kızlar maşallah hepinizin gözleri mavi maşallah maşallah

Bir benim oğlumun kahve galiba :KK70:

Şaka bi yana hayırlısıyla görsünler yeter sağlık en önemli:)
Bizimki de siyah gibi canim, ben boncugum diye seviyorum esim de ne boncugu zeytinim de bari diyo :))

Başını tam dik tutmayı 4.5 ay tamamlanıyor o zaman kadar az az giderek çoğalıyor tutmaları. Mesela ilk başta 3-4 saniye sonra git gide çoğalıyor. Bol bol yüzüstü yatır yanında dur ki boyun omur kasları gelişsin. Oğlum şimdş ilk zamanlara göre daha uzun tutuyor maşallah darısı size
İnsan çok seviniyo gözünün önünde yenş şeyler öğrenince.
Bizim ki tutmaya calisiyo yapamiyo tam acaba normal mi dedim. masallah size. darisi bize .

Kızlar oğlum sol göğsümü almamaya başladı 2 gündür. Sola yaklaşınca basıyor çığlığı. Sağ da bir problem yok. Neden böyle yapıyor ki :KK43:
Onun kendince bi nedeni vardır elbet canım, bazen anlamak imkansız olabiliyo. Bi kaç sefer ordan çok süt gelmiştir, yada az süt yada tadını beğenmediği bi süt, veya gazyapmıştır sağına yatınca bebek vs vs bi sürü ihtimal. Bunun adına genel olarak meme reddi deniyomuş. Biraz netten araştır. Tek yapacağın şey ağlasada zırlasada vermeye devam et ce KESİNNLİKLE kafaya takma. Kız kardeşime oldu aynısı,ben biraz uyarmakta geç kaldım oda takmışta takmış kafaya sonralarda sütü kesilmeye başladı ay acaba ben bebeğime yetmiyomuyum pkolojisine kapıldığı için. Bunların olağan olduğunu, ggeçici bi dönem olduğunu kafandan çıkarma ve ne olursa olsun aynı sık düzende bebeğini emzrmeye devam et yeter. Bigün eskiye döndüğünüzü göreceksin :KK66: bide şimdi aklıma geldi, kulak ağrısıda olabilir, mutlaka kulaklarını muayene ettir.

Onun kendince bi nedeni vardır elbet canım, bazen anlamak imkansız olabiliyo. Bi kaç sefer ordan çok süt gelmiştir, yada az süt yada tadını beğenmediği bi süt, veya gazyapmıştır sağına yatınca bebek vs vs bi sürü ihtimal. Bunun adına genel olarak meme reddi deniyomuş. Biraz netten araştır. Tek yapacağın şey ağlasada zırlasada vermeye devam et ce KESİNNLİKLE kafaya takma. Kız kardeşime oldu aynısı,ben biraz uyarmakta geç kaldım oda takmışta takmış kafaya sonralarda sütü kesilmeye başladı ay acaba ben bebeğime yetmiyomuyum pkolojisine kapıldığı için. Bunların olağan olduğunu, ggeçici bi dönem olduğunu kafandan çıkarma ve ne olursa olsun aynı sık düzende bebeğini emzrmeye devam et yeter. Bigün eskiye döndüğünüzü göreceksin :KK66: bide şimdi aklıma geldi, kulak ağrısıda olabilir, mutlaka kulaklarını muayene ettir.
Sol göğsümü verebilmek için bir sürü pozisyon deniyorum canım yeter ki bırakmasın diye. Dediğin gibi vermeye devam edicem. Bu hafta gidecek doktora kulağına baksın o zaman soyliyim de. Sağol canım.

Benim göğüslerim büyük zaten birde kalkan takınca sütyen olmuyo:KK43: ilk defa dedim keşke küçük memeli olaydım
Ben pentiden yarım atlet tarzında sütyen aldım içi sungerli. Bikinilerdeki sungerler gibi. Onun içine kalkani takiyorum cok rahay disari da cikabiliyorim canim. Normal sutyenlerle olmuyor kalkan dediğin gibi

Arkadaslar ben ise basladim 1 hafta oldu, calisma saatlerimde cok uzun sabah 6da servise biniyorum aksam 7de evde oluyorum, bebegime kayinvalidem bakiyor Allah razi olsun benden bile iyi bakiyor o konuda hic gozum arkada degil ama cocugum surekli orda kaliyor aksamlari is cikisi gormeye gidip gec vakitte eve geciyorum, eve getiremiyorum cunku getirirsem cok erken saatte ise gittigim icin kayinpederimin 5 gibi gelip almasi lazim cocugu, bu onlar icinde zor olur cocuk icinde uykusu bolunur diye orda kaliyor hep, kayinvalidem cok severek bakiyor sagolsun ama benim icim hic rahat etmiyo surekli kafamda sorular kayinvalideminde isi gucu olur yapamiyodur diye ne bileyim ben cocuguma annelik yapamiyorum gibi sanki benden cok o bakiyor cocuga cunku bariz bi sekilde, ama cocuguun grlecegi icinde calismam gerekiyor bilmiyorum cok kafam bulanik kizimida cok ozluyorum hic aklimdan cikmiyor isyerinde :KK43:( İse baslayan var mi baska

Arkadaslar ben ise basladim 1 hafta oldu, calisma saatlerimde cok uzun sabah 6da servise biniyorum aksam 7de evde oluyorum, bebegime kayinvalidem bakiyor Allah razi olsun benden bile iyi bakiyor o konuda hic gozum arkada degil ama cocugum surekli orda kaliyor aksamlari is cikisi gormeye gidip gec vakitte eve geciyorum, eve getiremiyorum cunku getirirsem cok erken saatte ise gittigim icin kayinpederimin 5 gibi gelip almasi lazim cocugu, bu onlar icinde zor olur cocuk icinde uykusu bolunur diye orda kaliyor hep, kayinvalidem cok severek bakiyor sagolsun ama benim icim hic rahat etmiyo surekli kafamda sorular kayinvalideminde isi gucu olur yapamiyodur diye ne bileyim ben cocuguma annelik yapamiyorum gibi sanki benden cok o bakiyor cocuga cunku bariz bi sekilde, ama cocuguun grlecegi icinde calismam gerekiyor bilmiyorum cok kafam bulanik kizimida cok ozluyorum hic aklimdan cikmiyor isyerinde :KK43:( İse baslayan var mi baska
Keşke anneler işe başlama düresini istedikleri kadar uzatabilselrr. Ücretlerini de alabilseler. Bebeler anne kucağına muhtaç olmasa.

Sol göğsümü verebilmek için bir sürü pozisyon deniyorum canım yeter ki bırakmasın diye. Dediğin gibi vermeye devam edicem. Bu hafta gidecek doktora kulağına baksın o zaman soyliyim de. Sağol canım.
Sol gogsunu de bebegi saga yatirarak vermeyi denedin mi canim? Sutun tadi degismez merak etme. 3. ayda meme reddi oluyo ama seninki meme reddi degil bence yoksa diger gogsunu de almazdi. Facete emzirme sanati grubu var daha once yazmistim oraya uye olup sorarsan yardimci oluyorlar.

Canim stresten sut kesilmez, sut her zaman memededir, stres sadece sutun inmesini engeller prolaktin ve oksitosin hormonunu baskiladigi icin. Yani kardesin sutum kesildi diye emzirmeyi birakmasin eger birakirsa kesilir.

Canim ben daha baslamadim ama seni anliyorum calisan anne olmak cok zor. 1 ayim kaldi benim de kara kara dusunuyorum simdiden :KK43: sut iznin yok mu calisma saatin cok uzunmus.
Yani soylemek bana dusmez ama bence evine gotur, kv olmazsa sizde baksin bebegine, en azindan geceleri sarilip uyursun hasret giderirsin. Senin kokuna ihtiyaci var daha cok kucuk.

X