temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bugün bütün gün üstümde meme ve şekerleme modunda geçirmek istedi resmen yanıma koysam kalktı geceden beri böyle yine büyüme atağı mıdır ki yaw :/

Canim stresten sut kesilmez, sut her zaman memededir, stres sadece sutun inmesini engeller prolaktin ve oksitosin hormonunu baskiladigi icin. Yani kardesin sutum kesildi diye emzirmeyi birakmasin eger birakirsa kesilir.
Bence meme reddini bahsettiğin grup dışındada araştırmanı tavsiye ederim. Meme reddi herzaman 2 memede olmaz. Bebeğini tek memeyle besleyen çok kadın var. Benim profesyonellerden aldığım emzirme eğitimlerinde süt üretiminin hormonlar sayesinde olduğunu söylediler hep ve nerde baktıysam orda öyle yazıyor ayrıca. Ani ve baskın duygu değişimleriyle süt kesilir. Yani üretim etkilenir. Eğer emzirme eğilimide azalırsa süt üretimi tamamen zaman içinde kesilir.

Bizim ki tutmaya calisiyo yapamiyo tam acaba normal mi dedim. masallah size. darisi bize .
Hayır canım normal kafana takma.
Benim oğlum hala tutuyor biraz sonra pat kafası düşüyo :KK70:

Bazen elini kaldırıyor
Yoruluyor kolu galiba pat gözüne bir yumruk atıyor. :KK70:
Kıyamam ki:anne:
:KK37:Şuan komik geldi hahaha (güldüğü için vicdan azabı çekiyor)

Arkadaslar ben ise basladim 1 hafta oldu, calisma saatlerimde cok uzun sabah 6da servise biniyorum aksam 7de evde oluyorum, bebegime kayinvalidem bakiyor Allah razi olsun benden bile iyi bakiyor o konuda hic gozum arkada degil ama cocugum surekli orda kaliyor aksamlari is cikisi gormeye gidip gec vakitte eve geciyorum, eve getiremiyorum cunku getirirsem cok erken saatte ise gittigim icin kayinpederimin 5 gibi gelip almasi lazim cocugu, bu onlar icinde zor olur cocuk icinde uykusu bolunur diye orda kaliyor hep, kayinvalidem cok severek bakiyor sagolsun ama benim icim hic rahat etmiyo surekli kafamda sorular kayinvalideminde isi gucu olur yapamiyodur diye ne bileyim ben cocuguma annelik yapamiyorum gibi sanki benden cok o bakiyor cocuga cunku bariz bi sekilde, ama cocuguun grlecegi icinde calismam gerekiyor bilmiyorum cok kafam bulanik kizimida cok ozluyorum hic aklimdan cikmiyor isyerinde :KK43:( İse baslayan var mi baska
Canm benm allah yardımcın olsun halin durumun nedir tabiki kimse bilemez ama bahsettiğin durumu kendi bebeğimle aramda düşündüm aklım yerinden oynadı sanki :/ hadi çalışma saatlerini anladım mecburiyet ama işten çıkınca bebeni alıp evine gitmemen geceyide yavrunla geçirmemen çok ilginç kolay kolay kimseninde yapabileceği bişey değil, heleki ilk anneliğini yaşayanlar için. Seninki resmen bi başkasının bebeğini akşamdan akşama sevmek gibi bişey oluyo, kalbinin buna dayanması bile çok zor, duyguları harab olur insanın. Bigün, iyiki çalışmışım bebeğimden ayrı kaldığıma değmiş dermisin bilmem ama ben yavrumla geçireceğim günlerimi asla hiçbi maddi manevi imkana değişmem. Rabbim kimseyi yavrusundan evladından ayrı bırakmasın. Hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat nasip etsin. Sende kuzunu akşamları içeri bile girmeden al evine git sabah kaç olursa olsun kendin bırak onlara kıyamıyosanda, uykuyuda dert etme zaman geçtikçe alışır oda, ya hiç uyanmadan gider yada gittiği gibi tekrar uyur dert etme. Sen uykusunu değil asıl bebeğinin sensiz kaldığı vakitleri dert etmelisin :KK66: iş saatlerin hariç.

Sezeryandan sonra kemik ağrısı çeken arkadaşlar. Doktorumla konuştum kalsiyum eksikliği normal dedi ve bi vitamin ilacı verdi bana. Sizde konuşun derim
kemik ağrısı derken tam olarak neresi canım .benim 1 haftadır sabah uyandığımda sırtımda cok ağrı oluyor nedenini anlayamadım

Sizde de var mi kaka sorunu? Dene canim sende ama 4-5 gun sonra anca duzeldi. Snrasinda da hergun yapti cok sukur. Yani demek ki vucut o kadar surede temizlendi
aynen bizdede önceki hafta 6 gün yapmadı doktor lavma verdi ben yaptırmadım sonra yaptı kendisi aradan beş gün geçti sonra bir kez daha yaptı, önceden süt içiyordum ama bebekte çok gaz yapıyor diye bırakmıştım. tereyağı ve çikolata yiyordum kestim artık yemem. kendi doktoru endişe ederken devlet hastanesinde doktor on güne kadar yapmazsa getirin demiş :s

kızlar primanın yeşil paketi ile pampers yazılı olan sarı paket arasındaki fark ne fiyat farkı dışında ?

Aynen benmkide oyle yapiyor. Benm kendi evimde yok tv zaten. Annemlerdeym arada aciyor kardesim benmki hemen gozleri dikiyor:)) valla ne kadar uzak tutabiliyorsm tutmaya caliscam ama tabi ister istemez o da baslick bisylere:) malum simdilerde cocuklar birbirle degil tabletlerle oynuyor.
Malesef en sevmediğim ve korktuğum durum şu teknloji

Boyutunu bilmiyorum ama benim oğlum 60cm, halıyı tam doldurmuyor, en az 15-20cm boşluk kalıyor üstten
Anladım canım linki atar mısın tekrar. Bide fotolarda bebeğin oturduğu pozisyonu da gösteriyor seninki d3 öyle mi ilerde de oyalar mi acaba diye düşünüyorum. Aciklamalarda kaç aylıkları için olduğu yazmiyor

Benimki de 70 gunluk oldu tvyi resmen izliyo dun sok oldum. Emzirmeye calisiyorum kafasini tvden bana cevirmiyo. Evde ses olsun diye aciyodum ama kapaticam sanirim artik, alisicaklar yoksa.
Aynen canım ya ne kadar zararli ki nasıl dikkatlerini çekiyor poposunu yediklerim

kemik ağrısı derken tam olarak neresi canım .benim 1 haftadır sabah uyandığımda sırtımda cok ağrı oluyor nedenini anlayamadım
Canım benim sezeryandan sonra başladı 40im çıkınca hatta. Ayak kemiklerimin üstü yürürken bukemez hale geldim. Sonra dizlerjme çıktı ağrı sirtimda ağrıyor. Önceden yataktan kalkinca basamiyordum hemen boşa gidiyordu ayağım. Artık otururken bile ağrıyor. Ilaca baslicam canım emzirme bitene kadar kullanacaksin dedi

Canım benim sezeryandan sonra başladı 40im çıkınca hatta. Ayak kemiklerimin üstü yürürken bukemez hale geldim. Sonra dizlerjme çıktı ağrı sirtimda ağrıyor. Önceden yataktan kalkinca basamiyordum hemen boşa gidiyordu ayağım. Artık otururken bile ağrıyor. Ilaca baslicam canım emzirme bitene kadar kullanacaksin dedi
kalsiyum dişlerim için vermişti doktor yarım bıraktım devam etsem iyi olacak sanırım ,bundan kaynaklandığı hiç aklıma gelmemişti.

Anladım canım linki atar mısın tekrar. Bide fotolarda bebeğin oturduğu pozisyonu da gösteriyor seninki d3 öyle mi ilerde de oyalar mi acaba diye düşünüyorum. Aciklamalarda kaç aylıkları için olduğu yazmiyor

http://m.n11.com/piyanolu-jimnastik-merkezi-bebek-oyun-halisi-isikli-muzikli-set-P136154500

Oyun halıları 2-6ay arası kullanılıyor diye biliyorum. Piyanoyu 6.aydan sonra oturur pozisyonda kullanır diye aldım bu ürünü açıkçası.

Bence meme reddini bahsettiğin grup dışındada araştırmanı tavsiye ederim. Meme reddi herzaman 2 memede olmaz. Bebeğini tek memeyle besleyen çok kadın var. Benim profesyonellerden aldığım emzirme eğitimlerinde süt üretiminin hormonlar sayesinde olduğunu söylediler hep ve nerde baktıysam orda öyle yazıyor ayrıca. Ani ve baskın duygu değişimleriyle süt kesilir. Yani üretim etkilenir. Eğer emzirme eğilimide azalırsa süt üretimi tamamen zaman içinde kesilir.
Profesyoneller her zaman profesyonel olmuyor maalesef :) ben de en iyi hastanelerden birinde profesyonel yenidogan hemsiresi ile ilk emzirmemi gerceklestirdim ama yanlis pozisyon nedeni ile gogus ucum cok fena yara oldu.
Bir cok makale okudum ben sut kesilmesi ile ilgili, eger dedigin gibi olsa savas olan ulkelerdeki kadinlarin hic emzirememesi lazim, o kadar stres altinda.
La leche league ve tomrisin emzirme notlari mutlaka okunmali bence :KK66:

Kızlar hala oldum. Abimin eşi Doğum yaptı sezeryan Oğlumuzun boyu 53 cm kilosu 3.156 boyuna göre zayıf. Ablalarımın bebelerini sevdim sardım bugüne kadar sonra evladımı aldım kucağıma çok şükür . Bakalım gelinimiz izin verecek mi sevmeye Yabancı uyruklu gelin çok soğuk. Ne yaptıysak yanaşmıyor. Tabiri caizse prenses gibi bakıldı hamilelik boyunca anneme hiç yüz vermiyor. Tek çöp getirmedi evini annem babam ve biz yaptık yine de yaranamadık. Bakalım çocuğu da uzak tutacak mı. O bizim kanımız canımız onu da yaparsa görümcelik yapıcam bu sefer. Valla doldum anneme üzüldüğümden ses etmiyorum. Ben bu kız yüzünden kendi kv iyi davranmaya başladım ki bizimki evlere şenlik deli

X