• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Oğlumu uyutmak için kırk takla atıp emzirirken esneyip o uyuyunca tavana bakıp duruyorum. Elimde telefon gözlerim bozulcak çocuk telden uzak tutmak istiyorum ama çok sıkılıyorum. Nette gezmek baya sardı beni. Radyasyondan etkilenmeyiz umarım
Ben de saatlerce memede durdugu icin sikiliyorum telefonla oynuyorum insallah etkilenmiyolardir ya napalim onu da yapmasam evde kafayi yicem iyice :)

Bende bugün hem cingirakli hem diş kasiyici ses çıkaran bi pelus aldım elinde tutamiyor yavrum sanırım beşige bi dönence alacağız bizde. Bir de benim oğlan tv yi keşfetti bu aralar. Odada tv ye ters yatirdigim halde gözlerini yukari doğru cevirip yukardan bakmaya çalışıyor. Aman allahim nasıl koruyacagiz bu çocukları bu tür seylerden bilmiyorum
Aynen benim oğlan da gözlerini nasıl o kadar yukarı götürebiliyor şaşırıyorum ses dikkatini çekip oraya bakmaya çalışıyor.
Ben kapatıyorum hemen ya da izlemesini engelliyorum. :)

Kizlar oglum ciddi ciddi agu diyo artik ya cok mutlu oldum hatta agladim :KK200: anne dediginde napicam acaba iyice duygusal oldum :KK48: gelisimlerine bu kadar yakindan izlemek cok guzel bi duyguymus.
Hayırlı olsun :)
Evet bende her öğrendiği şeyde duygulanıyorum :)
Gözlerimin önünde yeni şeyler öğrenmesi bunu farketmez muhteşem :*

Selam canım süt aktığını farkedince ben parmağımla bir kaö saniye bastırıyorum yavaş.
Öyle kesiliyor bebeğimin sütü boşuna gitmesin diye. Acaba doğru mu bilmiyorum da
O zamanda göğsüm şişiyo, apse olmasını buna başladım nedense canım artık kapalı bırakmıyom kalkanlar sağolsun hava alıyo

Birde benm bebis 10 gunde 1 kaka yapiyodu. Dr benden inek sutu yagi ve cikolatyi kesince normle dondu. Eger bu konuda sikinti yasayn olursa deneyeblr. Tabi ilk uc ay icin gecerli imis bu sadece
Benimkide haftada bi yapıyo çikolatayı bırakim o zaman inek sütü içmiyom zaten yağ derken ne yağı canım ?

Kızlar benim oğlum iki aylık olacak bildiğiniz mavi gözlü anne babada yok ama değişir mi sizce
Canım lacivert gibi mi açık mavi mi? Lacivertse değişir maviyse çok değişmez yine renkli olur. Dr 6. Ayda tam oturur göz rengi dedi. Doğumda bütün bebeklerin göz rengi lacivert oluyormuş.

Kızlar benim oğlum iki aylık olacak bildiğiniz mavi gözlü anne babada yok ama değişir mi sizce
Ay maşallah.
Bence değişmez erken doğmuş olsa belki değişir derdim ama senin bebek geç bile doğdu.

Değişir ise de en fazla açılır rengi ya da yeşil falan olur :)

Bnm oğlum da mavi gözlü doğdu. Ama bnm ailemde ve eşimin ailesinde renkli gözlü var. Eşim de bn de belirgin ela gözlüyüz. Ablamın 3 çocuğuda yeşil gözlü teyzem mavi gözlü annem yeşil gözlü. Oğlumun açık mavi değişse bile en kötü ela olur.

Kızlar oğlum sol göğsümü almamaya başladı 2 gündür. Sola yaklaşınca basıyor çığlığı. Sağ da bir problem yok. Neden böyle yapıyor ki :(

Canım lacivert gibi mi açık mavi mi? Lacivertse değişir maviyse çok değişmez yine renkli olur. Dr 6. Ayda tam oturur göz rengi dedi. Doğumda bütün bebeklerin göz rengi lacivert oluyormuş.
lacivert kadar koyu değil canım açık mavi kadar da açık değil yeşile dönük bir mavi yani gören maviş diye seviyo :)

Ay maşallah.
Bence değişmez erken doğmuş olsa belki değişir derdim ama senin bebek geç bile doğdu.

Değişir ise de en fazla açılır rengi ya da yeşil falan olur :)
aa erken doğumla alakalı olduğunu hiç düşünmedim canım, aman diyom gözleri görsün yeter :) gören herkeste bir tartışma alıyo yürüyo sonradan geçer diyenler ve yok mavi kalır diyenler :D

Bnm oğlum da mavi gözlü doğdu. Ama bnm ailemde ve eşimin ailesinde renkli gözlü var. Eşim de bn de belirgin ela gözlüyüz. Ablamın 3 çocuğuda yeşil gözlü teyzem mavi gözlü annem yeşil gözlü. Oğlumun açık mavi değişse bile en kötü ela olur.
sizde bayağı varmış canım biz de sadece babaanneler mavi :)

Bizimki de öyle canım ama benim baba tarafım halam amcam babam falan hep renkli göz. Ama bence değişecektir ya sanırım 4. Ay değişim tamamlanıyormuş.

Aktivite oyun halımızı aldım ayyy çok süper ilgisini çekti pat küt pat küt :) laf atmalar falan çok iyi. Bir iki tanede diş kaşıyıcı gibi minik oyuncak aldım yarın vermeyi deniycem.

Kizlar bebisleriniz basini ne zaman dik tutmaya basladi?
Başını tam dik tutmayı 4.5 ay tamamlanıyor o zaman kadar az az giderek çoğalıyor tutmaları. Mesela ilk başta 3-4 saniye sonra git gide çoğalıyor. Bol bol yüzüstü yatır yanında dur ki boyun omur kasları gelişsin. Oğlum şimdş ilk zamanlara göre daha uzun tutuyor maşallah darısı size
İnsan çok seviniyo gözünün önünde yenş şeyler öğrenince.

Aktivite oyun halımızı aldım ayyy çok süper ilgisini çekti pat küt pat küt :) laf atmalar falan çok iyi. Bir iki tanede diş kaşıyıcı gibi minik oyuncak aldım yarın vermeyi deniycem.
Laf atmalar nasıl oluyor :) hayırlı olsun..
aa erken doğumla alakalı olduğunu hiç düşünmedim canım, aman diyom gözleri görsün yeter :) gören herkeste bir tartışma alıyo yürüyo sonradan geçer diyenler ve yok mavi kalır diyenler :KK70:
Ya hamilelik takibinde vardı bu bilgi. 36. Haftaydı galiba bebeğiniz şuan doğarsa gözleri mavi falan yazıyordu.

Kızlar maşallah hepinizin gözleri mavi maşallah maşallah

Bir benim oğlumun kahve galiba :D

Şaka bi yana hayırlısıyla görsünler yeter sağlık en önemli:)

Back