- 20 Kasım 2016
- 1.051
- 897
- 123
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #24.981
Biz de yikamaya korkuyoduk canim ama anneler gidince esimle yikadik mecburen. Sozde esim tutucak ben su dokucektim hala tam egilemedigim icin ama esim tutarken elinden kaydi bi anda. Oyle olunca ben kendim tuttum bi yandan da su döktüm korkacak bisey yokmus yani. Esim de kopukledi. Ama tek kisi zor yine de çünkü bizimki cok kipirdak bi de şampuan olunca balik gibi kayiveriyolar.Oyy Allah yardimcin olsun seninde canım ya ikiz daha zor tabi. Ya evet yardimlarina Allah razı olsun ama en iyi b4n bilirim diye diretmenin anlami yok. Allah bize de bi annelik duygusu hissiyati veriyor zaten. Al bak şimdi doktordwn geldim konak oldu dedim yikarken kafasini bastirmaya korktuguniz icin oluyor dedi. Tirnaklarinla ovala kafasını kaşını dedi. Ama kv sor çocuğun kafasının yumuşak yeri dokunulmaz diyip güzel yikamiyor orayi. Bide zor olur diyip bana da yikattirmiyir sadece su dokebiliyprum çocuğuma. Sizler nasıl yikiyorsunuz illa bi anneyle mi olmalı yoksa beni çok mu korkutuyorlar
Canim bizimki de oyle. Bi gegiriyor esime soruyorum sen mi yaptin Alp mi diye :) alttan cikardigi gaz da ayni sekilde. Kimden geldi diye birbirimize soruyoruzKızlar bişey sorucam ya Deniz şimdi patır patır gaz çıkarmayı öğrendi tamam iyi güzel ama çok sesli nerdeyse büyük insan gaz sesi gibi sizinkimerde nasıl? Bi de her memeden sonra ıkınıyor illaki ilk başta sütüm acayip tazyikli geliyor acaba o mu gaz yapıyor herseferinde anlamıyorum ama her memeden aonra gaz olur mu ya ağzından çıkarıyor bu arada sorun aşağıdan ıkınması sürekli gaz olayı? Kakası da normal kaka gibi kokuyor öyle üşütmüş gibi değil.
:) peki arka arkaya çıkarıyor mu benimki böyle pırt diyip bırakmıyor arka arkaya patır patır çok yapıyor. En az 5 kez devam ediyor ıkınıp tekrar gaz ıkınıp tekrar gaz arada kaka ama foşurt bişekilde yani. Bu normal mi onu merak ediyorum. Bu kadar yaptıktan sonra da sonuncu gaza gelince heralde yoruluyor onu çıkaramayınca basıyor çığlığı ya da korkuyor bilemiyorum. Ay gaz yapsalar bi dert yapmasalar bi dert =)))))Canim bizimki de oyle. Bi gegiriyor esime soruyorum sen mi yaptin Alp mi diye :) alttan cikardigi gaz da ayni sekilde. Kimden geldi diye birbirimize soruyoruzayirt edilmiyo yani. Kakasi da acikcasi cok fena kokuyo ben ogurerek temizliyorum kendi bebegim olmasina ragmen, midem cok hassastir :)
Bebekler esnektir canım canı acır diye korkuyoruz biz ama esnekler. Ben tek yıkıyorum maşallah cesaretlendim. Yanımda da kimse olmayınca mecbur. Birde bu küvetler varya üstü fileli. Onlarda yıkıyorum çok rahat bebek suyun içinde kalmıyor hani boğulur diye korkmamak için söyledim bunu :)Oyy Allah yardimcin olsun seninde canım ya ikiz daha zor tabi. Ya evet yardimlarina Allah razı olsun ama en iyi b4n bilirim diye diretmenin anlami yok. Allah bize de bi annelik duygusu hissiyati veriyor zaten. Al bak şimdi doktordwn geldim konak oldu dedim yikarken kafasini bastirmaya korktuguniz icin oluyor dedi. Tirnaklarinla ovala kafasını kaşını dedi. Ama kv sor çocuğun kafasının yumuşak yeri dokunulmaz diyip güzel yikamiyor orayi. Bide zor olur diyip bana da yikattirmiyir sadece su dokebiliyprum çocuğuma. Sizler nasıl yikiyorsunuz illa bi anneyle mi olmalı yoksa beni çok mu korkutuyorlar
Kokuna alışmış benimde öyle :)Kizlar emzirme ile ilgili sorum var tekrar :) oglum 20 dk goguste duruyosa 3 4 dk ancak emiyor. Surekli cenesini durtuyorum gidikliyorum hic tik yok. Horul horul uyuyo. Memeden çekiyorum 5 dk ya uyaniyo. Sonra tekrar emziriyorum tekrar ayni sey. Sabah inat ettim mama vermicem emsin diye 3 saat boyunca bu kisir donguyu yasadik. Memeye al, uyusun, cek uyansin, tekrar al uyusun seklinde..gogsumu uyuma yeri olarak goruyo resmen. Ve sonrasinda takatim kalmadigi icin mama verdim yinebu durumu nasil cozebilirim?
Yani ben destekli olsun diye bunu tercih ettim. Bel destekli olusu hosuma gidiyor. Normlde boyun agrisi ceken biriyim o yuzden benim icin onemliydi. Sling kucuk bebeklrde bence kullanilablr ama bi sure sonra 'bence' agir gelip asagi ceker gibime geldi. Yani benim boynumu agritabilir diye tercih etmemstm. Ama o da cazip duruyo:) bobo ne bilmiyorum. Yani bi yerlerde deneme imkanin varsa dene derim. Yada cevrende birinde varsa. Biz sevdik yazin cok sicaklarda ben kullanabilecegjmi dusunmuyorum. Cocukla yapisik olunca terliyosun:) ama kanguruya temas eden kismi terlememisti yani malzemesi guzel. Uyudgnda yada gunes ve ruzgar varken kafasi icin olan ortusunu kullandim o da guzeldi. Onu giyinp tek omzumu takip bebegimi kendim de koyabiliyrm o da guzel. Yani simdilik kotu bisyi yok sadece kalin bisy ama agir gelmedi bana tasirken.Memnun musun cnm ya bugün alacağım da boba ya da sling mi alsam diye de kararsız kaldım aslında en başından beri ergo diyodum ama bilemedim kalın mı gelir kullanışlı mıdır diye detay yazarsan çok sevinirim
Zaten sonbahara giriyoruz aslında çok aşırı sıcaklar da geçiyor gibi. Boba dediğim de kanguru ama biraz daha ince ve hafif sanırım çevremde Yok kullanan :/Yani ben destekli olsun diye bunu tercih ettim. Bel destekli olusu hosuma gidiyor. Normlde boyun agrisi ceken biriyim o yuzden benim icin onemliydi. Sling kucuk bebeklrde bence kullanilablr ama bi sure sonra 'bence' agir gelip asagi ceker gibime geldi. Yani benim boynumu agritabilir diye tercih etmemstm. Ama o da cazip duruyo:) bobo ne bilmiyorum. Yani bi yerlerde deneme imkanin varsa dene derim. Yada cevrende birinde varsa. Biz sevdik yazin cok sicaklarda ben kullanabilecegjmi dusunmuyorum. Cocukla yapisik olunca terliyosun:) ama kanguruya temas eden kismi terlememisti yani malzemesi guzel. Uyudgnda yada gunes ve ruzgar varken kafasi icin olan ortusunu kullandim o da guzeldi. Onu giyinp tek omzumu takip bebegimi kendim de koyabiliyrm o da guzel. Yani simdilik kotu bisyi yok sadece kalin bisy ama agir gelmedi bana tasirken.
Duruma gore değişiyor canim bazen arka arkaya oluyor bazen aralikli oluyor. Kaka yaparken surati kafasi kipkirmizi kaliyor bizimkinin de :) surekli aglama modunda olduğu için neye ağladığını bilemiyorum ac mi gaz mi kaka mi :):) peki arka arkaya çıkarıyor mu benimki böyle pırt diyip bırakmıyor arka arkaya patır patır çok yapıyor. En az 5 kez devam ediyor ıkınıp tekrar gaz ıkınıp tekrar gaz arada kaka ama foşurt bişekilde yani. Bu normal mi onu merak ediyorum. Bu kadar yaptıktan sonra da sonuncu gaza gelince heralde yoruluyor onu çıkaramayınca basıyor çığlığı ya da korkuyor bilemiyorum. Ay gaz yapsalar bi dert yapmasalar bi dert =)))))
Süt arttırıcı caylar var cnm onlardan iç rezene cayı yap onu iç protein ağırlıklı beslen ve en önemlisi gece ya da gündüz bebişin uyuyunca uyumaya çalış bolcaKızlar sutum gündüz hiç dolmuyor memeyi emiyir süt gelmeyince cekistiriyor ağlıyor ben ne yapicam böyle nasıl artar bu süt
Canim bende mama isini cozucem diye cok niyetlendim ama olmayinca olmuyo, tamamiyle cocukla alakali vallaha o is, canlari isterse emiyolar istemezse emmiyorlar,bende vermiycem inat ettim dedim bir emdi agladi vermedim iki agladi emmedi vermedim.ucte oda inat etti oylr bir agladiki katila katila korkumdan verdim mamayi, ve artik memeyi hic emmiyor agzina aliyor iki cokcok yapiyo sonra bir agliyor birisi disardan duysa cocugu dovuyorlar sanir o derece, artik canima tak etti emmezse emmesin napayim dedim, psikolojim bozulma derecesine gelmisti artik emzirme mevzusu yuzundenKizlar emzirme ile ilgili sorum var tekrar :) oglum 20 dk goguste duruyosa 3 4 dk ancak emiyor. Surekli cenesini durtuyorum gidikliyorum hic tik yok. Horul horul uyuyo. Memeden çekiyorum 5 dk ya uyaniyo. Sonra tekrar emziriyorum tekrar ayni sey. Sabah inat ettim mama vermicem emsin diye 3 saat boyunca bu kisir donguyu yasadik. Memeye al, uyusun, cek uyansin, tekrar al uyusun seklinde..gogsumu uyuma yeri olarak goruyo resmen. Ve sonrasinda takatim kalmadigi icin mama verdim yinebu durumu nasil cozebilirim?
Canim bende mama isini cozucem diye cok niyetlendim ama olmayinca olmuyo, tamamiyle cocukla alakali vallaha o is, canlari isterse emiyolar istemezse emmiyorlar,bende vermiycem inat ettim dedim bir emdi agladi vermedim iki agladi emmedi vermedim.ucte oda inat etti oylr bir agladiki katila katila korkumdan verdim mamayi, ve artik memeyi hic emmiyor agzina aliyor iki cokcok yapiyo sonra bir agliyor birisi disardan duysa cocugu dovuyorlar sanir o derece, artik canima tak etti emmezse emmesin napayim dedim, psikolojim bozulma derecesine gelmisti artik emzirme mevzusu yuzundenKizlar emzirme ile ilgili sorum var tekrar :) oglum 20 dk goguste duruyosa 3 4 dk ancak emiyor. Surekli cenesini durtuyorum gidikliyorum hic tik yok. Horul horul uyuyo. Memeden çekiyorum 5 dk ya uyaniyo. Sonra tekrar emziriyorum tekrar ayni sey. Sabah inat ettim mama vermicem emsin diye 3 saat boyunca bu kisir donguyu yasadik. Memeye al, uyusun, cek uyansin, tekrar al uyusun seklinde..gogsumu uyuma yeri olarak goruyo resmen. Ve sonrasinda takatim kalmadigi icin mama verdim yinebu durumu nasil cozebilirim?
Ben 2 yemek kaşığı dut kurusunu 1 su bardağında 5-7 dk kaynatıp içiyorum cnm hemen etki ediyor bir dene istersenKızlar sutum gündüz hiç dolmuyor memeyi emiyir süt gelmeyince cekistiriyor ağlıyor ben ne yapicam böyle nasıl artar bu süt
Anladim canim. Ergobaby baya bilinen bisy biraz pahali oldugu icin cok ragbet goremiyor ama okudugm yorumlar iyiydi hep. Avrupa markasi ama Asyada ve Amerikada da baya satiliyor ve meshur.Zaten sonbahara giriyoruz aslında çok aşırı sıcaklar da geçiyor gibi. Boba dediğim de kanguru ama biraz daha ince ve hafif sanırım çevremde Yok kullanan :/
Benim de en başından beri aklımda ergovar cnm :) sen dışa dönük kullanacak mısın pekiAnladim canim. Ergobaby baya bilinen bisy biraz pahali oldugu icin cok ragbet goremiyor ama okudugm yorumlar iyiydi hep. Avrupa markasi ama Asyada ve Amerikada da baya satiliyor ve meshur.Dedign gibi sicaklarda gecti. Eger netten alcaksan geri iadesi olan biyer tercih et istersen bigun denersn begenmezsen geri iade:)) ben aklimda hic soru olmadan bunu aldigim icin belki ondan varsada kusuru gormuyorumdur belki Zaten insn içine sinmedn alınca kullanamıyor:)
Ay canim ya ayni seyleri yasiyoruz valla. Ya uyuyo hic emmiyo ya da memeyi cekistire cekistire agliyo hani sut de var yani goruyorum agzinda aglamasa emse olcak. Sanirim mamaya alistilar aglayinca verilcegini biliyorlar. Ben de sinir oluyorum bırakcam emzirmicem diyorum zaten gogus uclarim yara icinde ama kiyamiyorum. Psikolojim bozuldu resmen benim de ne eve misafir kabul ediyorum ne disari cikiyorum emzirme sorunu yuzunden cunku saatlerimi ona harciyorumCanim bende mama isini cozucem diye cok niyetlendim ama olmayinca olmuyo, tamamiyle cocukla alakali vallaha o is, canlari isterse emiyolar istemezse emmiyorlar,bende vermiycem inat ettim dedim bir emdi agladi vermedim iki agladi emmedi vermedim.ucte oda inat etti oylr bir agladiki katila katila korkumdan verdim mamayi, ve artik memeyi hic emmiyor agzina aliyor iki cokcok yapiyo sonra bir agliyor birisi disardan duysa cocugu dovuyorlar sanir o derece, artik canima tak etti emmezse emmesin napayim dedim, psikolojim bozulma derecesine gelmisti artik emzirme mevzusu yuzunden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?