temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Tam bende soracaktim senin yazidigini gordum :) 2. Ayda cektirilecek demisti bize doktor cektiren anneler bizimle paylasirmisiniz 2. Aydami cekiliyor ne kadar suruyor ??
Biz ikinci ayda çektirdik. İki dk bile sürmüyor. Alışkın oldukları ultrasonla kalçalarından ölçüm yapıyor. Zor bir yanı yok kızlar. Kendi dr kapıt yazıp ultrasona hönderdi direk çektirdik randevu almadık. @sumeyra ilhan

@sumeyra ilhan Madam_coco kızlar bizim dün çekildi(53günlüktük) kalça ultrasonumuz. normalde bende 2.ay diye biliyodum ama başka kontrole gidince onun içinde ultrason polikliniğine yönlendirme yaptı dr umuz. Yani önce 2.ay kontrolü için çocuk hastalıkları ve sağlığı polikliniğine gidiyosunuz vakti gelmişse dr sizi yönlendiriyo. Yapılışıda çok basit bez bağladığımız kanatlardan önce birini açıp o yan taraftan ulrasonla ölçüm yapıyo, sonra diğer kanadı açıp diğer taraftan bakıyo, olurda değerleri olması gerekenden farklı görürse 1 ay sonra tekrar ölçüme çağırıyo.

Bebişini sünnet yaptıranlar kaö günde geçiyor ağrısı. anlayamayız ama en azından eskisinden farklı ağlamaları acıdan ağlamaları ne zaman geçiyor
Şu 2. Ay aşısını olduktan bir hfta sonra yaptırmayı düşünüyorum ne kadar erken o kadsr iyi

Kızlar günaydın, bi aylık konspeti yapıp bebeşinin fotosunu çeken var mı? Varsa foto atar misinız bana da fikir lazım da bulamıyorum hiç yaratıcı değilim
Canım ben 1 ay yapmadım ama 40 için bi resim düzenledim. Konsept falan ayarlamakla uğraşmıyım dedim telefonumdan snapseed ve baby story programlarıyla yazılarla renklerle oluşturdum.
Bu arada bi maaşallahınızı alırız teyzeleri

Eklentiler

• IMG_3560.JPG
    116,3 KB · Görüntüleme: 64
Maşallah cok tatlı Rabbim nazarlardan korusun canım çok güzel olmuş

Merhabalar hafta sonu 1 ay kontrolüm var doktor 40 gün ağda veya jilet yok dedi
ama kontrolde öyle gitmek istemiyorum tüy dökücü krem kullansam zararı olurmu emziriyorum sürme zararı olur mu birde dikişlerimi etkiler mi ki siz ne yaptınız

Maşallah kaç.kg bebeğin :)

oooooyyyy çilek kızzz maşalah sanaaa...

kızlar bebeklerinizi gece uyandırıyor musunuz.genelde doktorlar 2 saatte bir uyandırıp emziirn diyorlar ama benim kızım uyku arası emmiyor.bikaç sefer 5-6 saat emmedi tedirgin oluyorum doktorundan bu konuda tavsiye alan var mı

Benim oglum gunde 6 saat falan uyuyo toplam gunduz 12 saat boyunca hic uyumuyo zaten gece de ac kalmasin diye ben zorla uyandiriyorum oyle uyuyamamis oluyo. Dolayisiyla ben de uyuyamiyorum :)
Peki emzirdikten sonra doydugunu nasil anliyosun canim? Araniyo mu mesela hala agzini acip yoksa aranmasi bitiyo mu?

Benimki kendi bırakıyor ağzını kitliyor çekip ya da uykuya dalıyor ağzında birikmiş süt hep akiyo yutkunmuyo çünkü gazını çıkarınca tekrar aranıyor ama vermiyorum yoksa kusuyor fazla geliyor aranmasi bitmez ki bunların özellikle uykuya geçmek isterse aranır hep emziği veriyorum bu defa
Bu arada bugün doktor kontrolumuz vardı 38 günlük 2960 gr 49 cm doğdu 4200 gr 53 cm olmuş herşeyi güzel dedi ben kendim araştırıp nurse harveys surup başlamıştım iki gündür çok rahat ettik gazdan yana günde üç defa bir çay kaşığı ona da güzel devam dedi ve birde çocuğu asla uyandırma zorlama bırak emme ritmini o ayarlasın aciktikca emzir dedi gece çok uzun uyuduğunu emmedigini söyledim ne güzel bırak uyusun artık dedi

Masallah canim guzel kilo almis. Benimki baslarda emmiyodu simdi yeni yeni basladik. Hep sagdim o zamanlar. Simdi de artik mamayi yavas yavas kesmek istiyorum da doyup doymadigina emin olamiyorum sutum de azaldi cunku emmedigi icin, zaten azdi basta da.. o yuzden sordum doyma olayini :) bizim gaz sorunumuz yok sukur tek sorun sutun yetmemesi ya da benim emzirmeyi becerememem :)

Ben başta her emme sonrası sagdim hem süt kalmasın hem de artsın diye sütüm iyi ama bazen yetmediğini düşünüyorum bir iki kez mama verdim mecbur çünkü sona doğru süt az geliyor ılk beş dakka falan ancak süt iyi gelir bu defa sinirden emmeyi bırakıyor uykuya dalmazsa basıyoruz çığlığı diğer memeye geçene kadar kıyamet kopuyor

Canım 1, 2 günde bile çok şey tecrübe ettim dediklerinde haklısın öncelikle gece kundak yaptım inanılmaz rahat ettik yanımda yatırmaya başladım Harika bişeymiş. sonra bu biogaia etki etti gibi gaz için nurse harvey i kullanmıyorum şuanda, ihtiyaç olursa kullanacağım. Ama şimdi de kaka yapamama başladı günde 1 e düştük ve çok zor yapıyor aman onu da öğrenir artık napıyım. Çocuk biraz düzene girmek için benim ağlamamı bekliyormuş resmen dün hüngür hüngür ağladım arkadaşıma dayanamadım ama çok rahatladım çok kasmışım kendimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…