- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #24.841
Canim sen mama konusunda tebrubelisin doyduğunu anliyo mu bu minnaklar? Ben de yuzde doksan mamayla besliyorum zaten emmeye yeni basladik ama sutum cok az. Mesela 2 gogsumu emziriyorum hala araniyo ustune 60lik mama veriyorum. Aranmiyo artik ama huysuz oluyo uyumuyo. Acaba doymadi mi diyorum bi 30 daha veriyorum. Bu sefer uyuyo. Ama fazla mi oldu acaba diye bilemiyorum :/ gaz sorunumuz yok bu arada aglamasinin tek sebebi aclik o yuzden surekli doymadı hissi olustu bende.nasil anlicam bu mama olcusunu ve araligini bilemedim.
Sabit bikaç müzik veya ninnimiz olmalıymış dikkat için ben de her telden açıyorum ama benim kız resmen despacito da dikkat kesiyo öyle dinliyo hatta çoğu zaman onla uyuyo günde beş altı kere dinliyoruz artık bezdim ama diğerlerine göre çok ilgisini çekiyo salsaci olacak diyo babasıvalla canım ben ne dinlersem onu açıyorum normal pop yanivalla o emzik ağır dediler falan almamıştım baktım olmuyor deneyim dedim aldım cuk cuk pek sevdi :))
Aynen benimde Muhammed Ali emziğin ağzına koyduğumuz an fırlatıyor emziğe takla attırıyor gülmekten ölüypzYA kızlar emzirme konusu açılmışken bizimki emziği bir türlü almıyor öğüruyor siz nasil alıştırdınız :/ beni emzik yapti beşiğine koyduğum gibi uyanıyor bi uykuya dalamıyor ac mı kalıyor acaba ? bi de her türlü sesi duyuyo irkilip korkuyo uyanıyor sizin bebişleriniz de böyle mi?
Sabit bikaç müzik veya ninnimiz olmalıymış dikkat için ben de her telden açıyorum ama benim kız resmen despacito da dikkat kesiyo öyle dinliyo hatta çoğu zaman onla uyuyo günde beş altı kere dinliyoruz artık bezdim ama diğerlerine göre çok ilgisini çekiyo salsaci olacak diyo babasıemzik hiç secmiyoruz zaten hepsini alıyo güya çeşit aldım hangisini severse diye
bende aynısını düşünüyorum55 günümüz sayılmıyor yarın 3 aylık olacak ama gel gör ki 35 günlük daha .bana gülmüyor hala bekliyorum gülmesi için .
Benim kızda gaz ve kusma sorunu var gaz cikaricam diye ikinirken kusuyor bazen kesikli ama genelde süt kusuyor doymak bilmiyor artık çaresiz kalıyorum sürekli emiyor bi saati zor geçiriyoruz göğüste süt kalmiyo mama verince uyuyo geceleri ikidir gece mama verip uyutuyorum 90 cc yapıyorum ama 30 40 ancak içiyor gün içinde çok sık emiyor bazen bir bazen iki saat arayla bu defa gece çok uzun uyuyor mesela dün gece 2 3 arası uyudu 8.30 a kadar keyifle uyandıahh kuzummmm bu minnaklar doyumsuuuuzdoktorumuz dedi mamayla beslenen bebekler doyumsuz olur ister ister hep dedi :)) fazla geldiğinde kusar dedi.. benim sıpaya emzik vermesem sürekli aranıyor.. 3 saatte 90-120 arası yemeye başladık biz 2 gündür. yavaş yavaş artırıyorlar canım yarım ölçü şeklinde. sen 60ın üzerine 30 daha veriyorsan ve kusmuyorsa 90 ver hep. kusma dediğim de normal bolca kusma kesik kesik gaz çıkarırkenki kusma değil. doymadıklarında uyumak bilmiyorlar. mesela dün akşam 9da 90 cc yedirdim doymamış hatun 11,30a kadar 5 dk uyudu 5 dk sonra uyandı dayanamadım 90 cc yaptım 45 yedi uyudu. ama artık uyanık kaldığımız zamanlarımız var mesela sabah 7den sonra uyumaz 11e kadar. akşam da 6dan 9a kadar uyumaz. sürekli uyanık olarak yani uyuyup uyanma değil mesela. karnı tok ağlamıyorsa elleme oyalansın. açıkçası mama fazla gelirse kusar. kusma yoksa yiyip uyuyorsa yediği miktar yeterli. uyanık olup ağlamıyorsa sorun yok demek.
Benim kızda gaz ve kusma sorunu var gaz cikaricam diye ikinirken kusuyor bazen kesikli ama genelde süt kusuyor doymak bilmiyor artık çaresiz kalıyorum sürekli emiyor bi saati zor geçiriyoruz göğüste süt kalmiyo mama verince uyuyo geceleri ikidir gece mama verip uyutuyorum 90 cc yapıyorum ama 30 40 ancak içiyor gün içinde çok sık emiyor bazen bir bazen iki saat arayla bu defa gece çok uzun uyuyor mesela dün gece 2 3 arası uyudu 8.30 a kadar keyifle uyandı
Aaa o da ikinci sırada peşpeşe dinliyoruz slow a hiç kulak bile vermiyo ninni hak getire bide süpürge sesi sonra vay efendim başı ağrımış bizimki ne haldehahahahaalem bu bıdıklar yaaa... keyifleri nasıl isterse.. bende aynı durumdayım.. sen olsan bari de takılıp kaldık biz de onu dinleyip duruyor.. ninni tarzını slow tarzı falan sevmiyor hareketli olacak illa napalım bizimkiler de bu cins bebek
Ben avent soothie verdim aldi canim. Kucuk parmagini icine sok oyle emdir almazsa eger. Biraz agir dustukce agliyo tekrar agzina sokuyorum :)YA kızlar emzirme konusu açılmışken bizimki emziği bir türlü almıyor öğüruyor siz nasil alıştırdınız :/ beni emzik yapti beşiğine koyduğum gibi uyanıyor bi uykuya dalamıyor ac mı kalıyor acaba ? bi de her türlü sesi duyuyo irkilip korkuyo uyanıyor sizin bebişleriniz de böyle mi?
Biz de bebelac gold reflü için olan var ondan aldık çok şükür iyi geldi emdigini kusuyor ama onu kusmadi doğduğunda hastanede bebelac verilmiş eve gelirken eşime en iyisi diye sma aldirmislar iki günlük bebek kivrandi resmen gazdan bi daha da vermedim ondan 2960 doğdu bir aylıkken 4150 gr olmuş aslında demekki anne sütüyle doyuyor ama biraz obur kızım yanaktan ibaret doğdu ve herşeyi emiyor parmağını her türlü emziği biberonu göğsü hiç secmiyo ağzına kıyafeti değse emiyo ya süt anne ya mama zaten benimkine bide bi gaz var bitmek bilmeyen beslenme sonrası gazı cikarilsin deniliyor ya çıkarıyorum biraz daha tutuyorum omuzda yine çıkıyor sonu yok alttan zaten bitmiyor misafirlerin yanında rezil ediyor beni :) inşallah geçer biran önce sancısı olmasa iyi de o sancıdan kivranmasi beni de mahvediyordoyduğu zaman güzel uyuyorlar canım. biz bebelac kullanıyorduk mesela ama son zamanlarda sürekli kusmaya başladı bebivita aldım hipp markanın ürünü. dün verdim kusma falan olmadı. bebelac verdim sabah deneyeyim diye.. kusup durdu dedim daha vermem senigece bebivita ile ilk rahat uykumuzu yaşadık yani.. bebelac ile bende gündüz doyuramıyordum mesela sürekli aranıyordu mama versem fazlaydı demek midesine rahatsızlık vermiş. şimdi bebivitaya dönüş yapacağız .. o da olmadı başka.. aptamile güvenmediğimden onu vermeyi düşünmedim. doymadığı yerde mama vermenin sakıncası yok. hem senin hem de bebeğin rahatı önemli sonuçta.
benimkide öyle canım istediği kadar emsin ardından illaki mama içecek yoksa kıyameti koparıyor bazen kızıyorum kızım ben bu eziyeti niye çekiyorum o zaman yaa diye öyle bakıyo suratıma haha kıyamıyorum da :))Kizlar biz bugun 1 aylik oldukbebeginiz a7h67hn1her istediginde emziriyor musunuz ya da saat tutuyor musunuz? Gogus uclarim yara oldugundan dolayi doktor bana 2 saatten once verme dedi ama bazen acikiyo agliyo napcagimi bilemiyorum. Mamayi da kesmedim zaten emdikten sonra ayni olcek mamayi da iciyo anlamadim ben bu emzirme isini
Aaa o da ikinci sırada peşpeşe dinliyoruz slow a hiç kulak bile vermiyo ninni hak getire bide süpürge sesi sonra vay efendim başı ağrımış bizimki ne haldeyaa bide uyaniyo kendi kendine tepiniyor bakiniyor gülüyor beni görene kadar kızım dedim mi dudaklar buzuluyor bana mi nazlaniyor anlamıyorum ki en kötüsü de omzumda uyumayı seviyor iyice dalana kadar omuzda göğsümde koala gibi
Biz de bebelac gold reflü için olan var ondan aldık çok şükür iyi geldi emdigini kusuyor ama onu kusmadi doğduğunda hastanede bebelac verilmiş eve gelirken eşime en iyisi diye sma aldirmislar iki günlük bebek kivrandi resmen gazdan bi daha da vermedim ondan 2960 doğdu bir aylıkken 4150 gr olmuş aslında demekki anne sütüyle doyuyor ama biraz obur kızım yanaktan ibaret doğdu ve herşeyi emiyor parmağını her türlü emziği biberonu göğsü hiç secmiyo ağzına kıyafeti değse emiyo ya süt anne ya mama zaten benimkine bide bi gaz var bitmek bilmeyen beslenme sonrası gazı cikarilsin deniliyor ya çıkarıyorum biraz daha tutuyorum omuzda yine çıkıyor sonu yok alttan zaten bitmiyor misafirlerin yanında rezil ediyor beni :) inşallah geçer biran önce sancısı olmasa iyi de o sancıdan kivranmasi beni de mahvediyor
Arkadaşlar aptamil comformil kullanan var mı varsa nerede buluyorsunuz ben bi türlü bulamıyorum da
Bikaç eczaneye sordum getirtiyoruz pek yok piyasada dediler, burda iki ebebek te de yok neyse şimdi biyerde buldum şükür bir deneyeyim bakayım gazına iyi gelecek mibu bebeğimde kullanmadım ama e bebekte falan var canım. eczanede de oluyor..hatta migrosta da var
Ay cok tatlilar dimibenimkide öyle canım istediği kadar emsin ardından illaki mama içecek yoksa kıyameti koparıyor bazen kızıyorum kızım ben bu eziyeti niye çekiyorum o zaman yaa diye öyle bakıyo suratıma haha kıyamıyorum da :))
Ayy canim ya cok yardimci oldun cok sagolahh kuzummmm bu minnaklar doyumsuuuuzdoktorumuz dedi mamayla beslenen bebekler doyumsuz olur ister ister hep dedi :)) fazla geldiğinde kusar dedi.. benim sıpaya emzik vermesem sürekli aranıyor.. 3 saatte 90-120 arası yemeye başladık biz 2 gündür. yavaş yavaş artırıyorlar canım yarım ölçü şeklinde. sen 60ın üzerine 30 daha veriyorsan ve kusmuyorsa 90 ver hep. kusma dediğim de normal bolca kusma kesik kesik gaz çıkarırkenki kusma değil. doymadıklarında uyumak bilmiyorlar. mesela dün akşam 9da 90 cc yedirdim doymamış hatun 11,30a kadar 5 dk uyudu 5 dk sonra uyandı dayanamadım 90 cc yaptım 45 yedi uyudu. ama artık uyanık kaldığımız zamanlarımız var mesela sabah 7den sonra uyumaz 11e kadar. akşam da 6dan 9a kadar uyumaz. sürekli uyanık olarak yani uyuyup uyanma değil mesela. karnı tok ağlamıyorsa elleme oyalansın. açıkçası mama fazla gelirse kusar. kusma yoksa yiyip uyuyorsa yediği miktar yeterli. uyanık olup ağlamıyorsa sorun yok demek.
Canım vallaha her memeden sonra mama illaki içiyor sadece bir defa memede uyuyakaldı oda istisna oldu, bazen 20 içiyor bazen 30 bazen bazen 60, belli olmuyor ne kadar içeceği ama illaki içecek yoksa ateşe atmışlar gibi ağlıyor ciyak ciyak resmen :)Ay cok tatlilar dimisen de mi her emzirmeden sonra mama veriyosun canim ve ne kadar olcu veriyosun? Ya ben her agladiginda mama veriyomusum gibi hissediyorum da :)
Ben de sling düşünüyorum yoksa böyle gerçekten zor kilo da alıyo bide emzirme işinden bel kol kalmadıhiçççç demeee hiiçççbaşımız belimiz ağrımayan yerimizzz??? göğsümde genelde yatıyor bu cadı.. beni görmese de basıyor yaygara.. kesin seninki nazlanıyor hani nerdesin diye sanaa kanguru alcam ben bu gidişle belim sırtım kopacak yoksaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?