- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
- #24.841
Canim sen mama konusunda tebrubelisin doyduğunu anliyo mu bu minnaklar? Ben de yuzde doksan mamayla besliyorum zaten emmeye yeni basladik ama sutum cok az. Mesela 2 gogsumu emziriyorum hala araniyo ustune 60lik mama veriyorum. Aranmiyo artik ama huysuz oluyo uyumuyo. Acaba doymadi mi diyorum bi 30 daha veriyorum. Bu sefer uyuyo. Ama fazla mi oldu acaba diye bilemiyorum :/ gaz sorunumuz yok bu arada aglamasinin tek sebebi aclik o yuzden surekli doymadı hissi olustu bende. nasil anlicam bu mama olcusunu ve araligini bilemedim.
ahh kuzummmm bu minnaklar doyumsuuuuz doktorumuz dedi mamayla beslenen bebekler doyumsuz olur ister ister hep dedi :)) fazla geldiğinde kusar dedi.. benim sıpaya emzik vermesem sürekli aranıyor.. 3 saatte 90-120 arası yemeye başladık biz 2 gündür. yavaş yavaş artırıyorlar canım yarım ölçü şeklinde. sen 60ın üzerine 30 daha veriyorsan ve kusmuyorsa 90 ver hep. kusma dediğim de normal bolca kusma kesik kesik gaz çıkarırkenki kusma değil. doymadıklarında uyumak bilmiyorlar. mesela dün akşam 9da 90 cc yedirdim doymamış hatun 11,30a kadar 5 dk uyudu 5 dk sonra uyandı dayanamadım 90 cc yaptım 45 yedi uyudu. ama artık uyanık kaldığımız zamanlarımız var mesela sabah 7den sonra uyumaz 11e kadar. akşam da 6dan 9a kadar uyumaz. sürekli uyanık olarak yani uyuyup uyanma değil mesela. karnı tok ağlamıyorsa elleme oyalansın. açıkçası mama fazla gelirse kusar. kusma yoksa yiyip uyuyorsa yediği miktar yeterli. uyanık olup ağlamıyorsa sorun yok demek.