- 14 Temmuz 2015
- 1.012
- 568
- 123
- Konu Sahibi baldan_madam
- #24.741
kızlar ben bunalımdayım alışamıyorum nedir bu hapis hayatı gibi oğlum da arada huysuz of allahım çok bunaldim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım bebeğin kaç günlük? ilk başlarda bende çok darlanıyodum gezmeye alışık biri olarak evde olmak canımı çok sıkıyodu hep evde hapsolacakmışım gibi geliyordu evden çıkmak fobi olmuştu.Yavaş yavaş dışarı çıkarak bu korkumu attım hatta haftasonu günübirlik fethiyeye denize bile gitmeyi düşünüyorum.Demem o ki bebeğin çok mızmız değilse at bebeğini bebek arabasına al eşini yanına yürüyüşlere çık. Bebek zaten pusette uyuyor çok iyi geliyor.İyi hissettikçe de bebekle başka aktiviteler yapma gücü buluyosunkızlar ben bunalımdayım alışamıyorum nedir bu hapis hayatı gibi oğlum da arada huysuz of allahım çok bunaldim
Canım öyle konuşuyorum ben sürekli. Geçen bir kere bana güldü konuşurken. Bir de bugün çıngırağını konuşturuyordum bugün de ona güldü. Öyle anlamlı gülmesi bu kadar. Onun dışında kendi kendine gülüyor :)baldan_madam bebeğin kaç günlük oldu ve size gülüyor nu gülüyorsa ne zaman başladı
Ateş yapmadı canım ama çok huzursuluk huysuzluk yaptı dün gece üçüncü geceydi ama dün de uyumadı. Uykuya dalmakta zorlandı hep.baldan_madam asi gecesi nasil gecti bizde yaptiracaz 2. Ay aşısını cok korkuyorum yaa
Gözünaydın canım. Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallahbaldan_madam Kizim Duru 38+5 de 16 Agustos 2017 de epidural Sezeryanla dogdu. Cok sukur iyiyiz. emip altimiza yapip uyuyoruz
Hehee hadi gozun aydin. Bi kere bizede olmustu o:) rezeneli bi karisim var bende bazen veryrm. Ama iste tek bisey hersefrnde ise yariyor diyemem. Bazen uyarmk bile isime yaramadi. Bende cani ne zman isterse diyip norml rutinleri yinede yapiyorum:) hadi darisi diger kaka bekleyenlere:)))Bu mesajı bebeği kendi kendine kaka yapmış bir annenin murlyluğuyla yazıyorum =) Benim kıza 20 cc humananın rezene kimyon çayından içirdim gurul gurul başladı karnı, kızda başladı ağlamaya yapmıycam diye sıkıyodu yine kendini, banyo yaptırayım dedim sıcak suda gevşetti baya bide karnına bebe yağıyla masaj yapınca turbo oldu, tutamadı kendini tam banyodan çıkardım havluya sardım çatır çatır yaptı hahaha üstümde battı heryerde battı ama o kadar sevindim ki anlatamam :))
Kuzum ben sırf bundan dolayı kayınvalideme geldim burda kalıyorum yoksa evde bende tek başıma kafayı yerdim, herkesin tahammül sınırı bir olmuyor kimisi çabuk alışıyor kimisi zor alılıyor bende kolay kolay alışamıyorum bazen ben naptım diyorum, o yüzden tek kalmamakta fayda var eğer zorlanıyorsan, kimisi evladını kabullenemiyormuş diye duyardımda şaşırırdım, loğusalık dönemi zor gerçekten 1 2 ay alışana kadar kalabalık olmakta bence fayda varkızlar ben bunalımdayım alışamıyorum nedir bu hapis hayatı gibi oğlum da arada huysuz of allahım çok bunaldim
Ya yuzustunude burda okuyp deneyeym dedm ama bizimki bikac dk dan fazla olunca mizmizlaniyo hemen:)) benm pispislemem cogu zaman hosuna gidiyr. Orda daliyor yatagina koyunca hopp uyaniyr. Bide norml bizim yastiklarla vucudnn cogunu ustune koyp salliyrm onun ustunde uyumak da hosuna gidiyr. Ama o da saglikli olmayablr diye o sekilde cok uyutmuyorum.Benimki de asla sırt üstü yatmıyor hep yüzüstü yoksa hiç dalamıyor, sürekli uyanıyor sırtüstüyken :)
Ben giyiyorum da sadece p*podan dar olanlar zor oluyor:) ama gobek az da olsa var. 6 kilom kaldi simdilik.Halen hamile taytlarimi giyiyorum ne olacak bu göbek böyle yanlız gobek kaldı ne zaman eski kıyafetleri gidebilirim ki
Bende ilk haftalar oyleydim. Hadi disari cikalm diyodum. O halllerimle. Valla annemler olsa blki ilk gunler cikarmazdi ama esim saolsun az da olsa cikmaya basladik. 40liyken hemen hemen hergun ciktik diyeblrm. Evde kalip bunalima girmektense iyidir. Simdide oyle cikiyrz hergun. Kis gelene kadar devam boyle:) sende disari cik bence kac gunluksun bilmyrm ama yaninda biriyle ozellikle ilk baslarda iyi olur. Biz disarda emmeye alt degsmeye simdiden alistik:)kızlar ben bunalımdayım alışamıyorum nedir bu hapis hayatı gibi oğlum da arada huysuz of allahım çok bunaldim
Canım ben reflü yatağı aldım belkide o yüzden yüzüstü rahat yatıyordır bilemiyorum, bizimkinide yan çevir sırt üstü yatır hemen uyanıyor, gazlı bir bebek o yüzden yüzüstü rahat yatar diyor doktor yatağıda o önerdi hattaYa yuzustunude burda okuyp deneyeym dedm ama bizimki bikac dk dan fazla olunca mizmizlaniyo hemen:)) benm pispislemem cogu zaman hosuna gidiyr. Orda daliyor yatagina koyunca hopp uyaniyr. Bide norml bizim yastiklarla vucudnn cogunu ustune koyp salliyrm onun ustunde uyumak da hosuna gidiyr. Ama o da saglikli olmayablr diye o sekilde cok uyutmuyorum.
resmen kendimi gördüm bizde heyecanla altını açıyoruz ama sadece günde 1 defa yapıyor onuda saatlerce uğrasarak yapıyorAynen ya benmkide baya zorlaniyr ve uykuya dalamyr. Cocugm uykuda inliyor gibi. Bende 2-3 gundr ellemedim. Biraz daha beklicem ama egzersizle yaptrmaya calisiyrm ama faydasi yok. Bi ara kundak ise yariyordu(herlde sicak tuttgu icin) ama smdi o da yaramadi. Ayy bezde kaka goremedk diye uzuluyrz:)
*Bu mesajı bebeği kendi kendine kaka yapmış bir annenin murlyluğuyla yazıyorum =) Benim kıza 20 cc humananın rezene kimyon çayından içirdim gurul gurul başladı karnı, kızda başladı ağlamaya yapmıycam diye sıkıyodu yine kendini, banyo yaptırayım dedim sıcak suda gevşetti baya bide karnına bebe yağıyla masaj yapınca turbo oldu, tutamadı kendini tam banyodan çıkardım havluya sardım çatır çatır yaptı hahaha üstümde battı heryerde battı ama o kadar sevindim ki anlatamam :))
Kendim için olandan verdim canım, internette humananın tariflerinde baktığımda yetişkinler için çocuklar içün diye ayrı tarifler vardı 2 haftalıktan büyükse 100 mlme 1 tatlı kaşığı diyordu günde 100ml me kadar verilebilir diyordu ama ben 20 ml falan veriyorum fazla olur bağırsakları fazla çalışırsa zorlar diye çok içirmedim*
ben kendim için almıştım humana kimyonlu rezene çayı sizde ondan mı verdiniz ,yoksa bebekler için özel mi var
Anladim ben de Tr'de olsam alirdim. Ama simdi ilk iki ayini burda gecircez sonra 3 ay Tr'deyiz :) onuda pesimde gezdiremeyecegm icin alamadm. Artik ikinci bebekte:)) dogmadn alirim kesin onuCanım ben reflü yatağı aldım belkide o yüzden yüzüstü rahat yatıyordır bilemiyorum, bizimkinide yan çevir sırt üstü yatır hemen uyanıyor, gazlı bir bebek o yüzden yüzüstü rahat yatar diyor doktor yatağıda o önerdi hatta
canım ben çok zayifim şeker için diyet yapmıştım ya aldigim kilolar gitti ama bu göbek niye duruyor kollarim falan çöp gibi ama Karnım 5 aylık valla zor gidecek gibi pantolanlarin düğmesi kapanmıyor inşallah hepimiz fit oluruz ya moral bozucu çokRuzgarinsultani bende hala hamile kotumu ve taytımı giyiyorum 7kilo var gitmesi gereken tık yok.Eski kıyafetlerime giremiyorum of çok can sıkıcı biz bide en iyisi temmuz anneleri zayıflıyor başlığı açalım:)
Son ana kadar herseymi kendm yapabiliyrdm canim. Sadece biraz agirlasiliyo o kadr. Ve ayakta kalmak yoruyodu beni o yuzden oturark kendim icin pogaca kurabiye tarzi seyler hazirladm. Ekmegimi falan da yaptim. Bunlar 38-39 haftalar arasi yaptim. Ama yinede mesela ben tektim ani olabileck seyler icin esim bi tel uzaklgnda oldu. Balik tutmya falan gitmedi mesela tel cekmedigi icin. Yani sennde her zamn acil durum icin arayack birilerin olsun. Gerisini yaparsin. Bide ben disari cikarken esime haber veriydm. Ciktim yanina geliyrm diye zaten ortalam surem belliydi:) gelmezsem beni aramaya cik falan diyodum. Tedbir amacli nolur nolmaz diye. Yani ozel bi sikintin yoksa durumlar boyle. Benm yoktu cok sukur. Ama boyle esi sehr yada yurtdsna gitmek zornda olanlar birilerine haber ediyor acil durumlar icin. Disarida cikablrsin, yemek de yapablrsn, yataktan da kalkabilrsin insaAllah. Allahm kolay dogumlar nasip edip hayrlisiyla bebeginle saglicakla kavustursn insaAllahTecrübeli hanımlar size bir şey soracam, hamileliğinizde 35. hafta ile 39. veya 40. hafta arasında çok fark var mıydı? İyice ağırlaşıyor musunuz?Ben şu an 35. haftada yemeğimi falan yapabiliyorum, ufak tefek işlerimi görebiliyorum, alışverişe bile gidebiliyorum, eşimde şehir dışında anca 39. haftada falan yanıma gelebilecek, yalnızım, acaba o zamana kadar tek başıma götürebilir miyim onu merak ediyorum.Ani bir durum olduğunda beni hastaneye götürebilecek birileri var ama normalde hep tekim.39 a kadar böyle idare edebilirmiyim?Yoksa son zamanlar yataktan kalkamaz, yemek yapamaz, dışarı çıkamaz halemi gelirim?
Benimki kiz tabiki herseye gulmuyor :) ama sirinlik yapıyoruz gulucugu kapiyoruz keyfi yerinde olursa yoksa oda yok :)Siz şaka yapınca mı gülüyor ve her şakada gülüyo mu :)
Benim bebeğim 40 takla atınca hafiften gülümsüyor bize bakıp. Yoksa kendi kendine gülüyor o ayrı. Tabi her bebek aynı değil de. Kızlar erken gülermiş benim oğlum ya senin kız mo erkek mi:)