temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ayni seyleri dusunuyorum su an :) cocugumla sadece emerken beraberiz onda da savas yasiyoruz ememedigi icin. Babasini gunde 4 saat goruyor onda bile hemen susuyor benim kucagimda hep agliyor. Insallah biz de sizin gibi 40imiz cikinca duzene gireriz
Biliyorum insan kendini sadece süt makinesi gibi hissediyor hatta diyodum ki çok şükür ki çocuğu emzirmem gerekiyor yoksa yüzünü goremicem herhalde diyerek abartiyodum durumları inşallah canım sıkma canını

Ilk zamanlar çene kuvvet siz olduğu için zaten 30-40 oyalanip duruyor memede. Ama artık alışmaya başlayınca 15-20 dk da bitiriyor tek göğsü canim

doğum yapmadan önce burda sormuştm lohusalık depresyonunu herkes yaşıyor mu nasıl bişey diye.Ben bire bir bu depresyonu yaşadım.Doğumdan sonraki ilk 2-3 haftam çok kötü geçti ağladım sebepli sebepsiz herşeye.Bebeğime yetemeyeceğim gibi geliyordu.Herkes bişeyler söyledi karşı çıktım kızdım yanlış anlaşıldım.Eşimle annemin arası açıldı bebek yüzünden 2kat daha gerildim.Annemle tartıştım.Kvdemden bebeğimi kıskandım.Sözün kısası lohusalık bi kadın için çok zor bi dönemmiş.Benim de 4 günüm kaldı bitsin gitsin çok sıkıldım
Kv ile anlaşıyorsan mutlaka yanınıza gelsin veya siz gidin.Ben de annemle sorun yaşamama rağmen Allah razı olsun desteğini hiç esirgemediler.Dediğin gbi birinin ben bakarım sen uyu dinlen demesi çok güzel bişey.40ımız çıkmak üzere ama hala annem destek oluyor bana.Lohusa psikolojisini iyi düşünerek atlatmaya çalışıyorum.Sonuçta bu süreç geçici büyüyüp gidiyorlar sonra istesek bile bebeğimizin bu zamanlarına dönemeyeceğiz

Kızlar sormuştum ama araya kaynadı:) bebeğinizi emzirirken nasıl bi sütywn kullanıyosunuz?Bez olanları dışarda misafirlikte kullanılmıyor malum uçları belli ediyor:)Bir de emzirme atleti kullanan varsa uçları bellli ediyor mu

Canim ben bez gibi olanlardan kullandim. Içine de göğüs pedi koyuyordum yoksa sütüm çok akıyordu. Atlette de içine birşey koymazsan uçları belli oluyor.

Kızlar kimseyi korkutmak istemem ama bişey sorucam, uykusunda korkan var mı loğusalığında? Ben bugün ne zaman gözümü kapasam korkuyorum abuk sabuk şeyler oluyor çok korkuyorum :/

Kızım kakasını yaparken çok zorlanıyor bezini açıyorum rahatlıyor krizleri geçiyo altını silerken ya da kremlerken de sanırım uyarildigindan kakasını yapıyo bu akşam bi güzel batirdik ortalığı üstüm başım alt açması battı hergün hemen hemen yaşıyoruz bunu hep böyle mi gidecek diye düşünmeye başladım :)

Aynen canım bebeklerimizin bu anları en güzel anlar ama bizimde bir o kadar zor bu alışma süreci, şimdi geldim kv yanına sağolsun hemen bana yat uyu dinlen senin stresini hissediyor o, korkma bebek bu ağlarda sızlarda geçer dedi, onu biliyorum ama kendime engel olamıyorum işte yorgunlukta üstüne binince hepten işkenceye dönüyor herşey, evde kakasını yaptıramadığım çocuk kv gelirgelmez onun kucağında çatır çatır yaptı inanamazsınız :)

canım söylediğini nasıl yapıcam bilemiyorum tarif edersen yaparım
baldan_madam yazıp bebeğinin adı tam kaç hafta kaç günlük doğduğu bir de doğum tarihi yazman yeterli.
Tamam canım ona da bi bakayım. Peki ne kadar aralıklarla çocuğu doktora götürmeye devam ediyoruz
Biz üç haftalıkken götürmüştük 2. Ayında gelin dedi. 1. Ay aşısını sağlık ocağında yaptırdık. O yüzden ayında gitmedik. Bu hafta ya da haftaya gidicez bakalım. 2. Ay aşıları da ateş yapıyormuş genelde. Bakalım napıcaz

Kızlar doğurdum sonunda normal geldi bebeğim bizi de listeye ekler misin baldan_madam mert kağan 5.8.2017 40+6
Gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Canim logusayiz diye ben okumuyorum yaa esime anneme okutturuyorum acaba okunabilirmi bizim icinde

Ben emzirme atleti kullanıyorum daha rahat oluyor sicaklarda uclari yine belli oluyor ama ben disari çıkarken gogus pedi koyuyorum hem uclari belli olmasin diye hemde sut damlamasi ıslanmasi ihtimaline karsi

Ben yarım atlet kullanıyorm. Göğüs pedi de kullanınca uçları çok belli olmuyo sanki

Bende ilk 2 hafta 2-3 kere yasadim o aglama krizlerini bebegime birsey olacak diye üzülmüştüm cok yoğundu duygularim hatta eve gelen annemin arkadasi bir kadindan korkmustum belkide cocugumu kacirir diye cok şükür son 10 gune girdim 40in cikmasi icin suanda da asiri sinir var bende gariban esim agzini acamiyor ne dese patliyorum bitsede normale dönsek. Haa birde 41. Gun bebek cok değişiyor sakinliyor diyorlar cok merak ediyorum o bir gunde nasil degisimler olacak kizimda :)

Benim 3 gun yapmamıştı doktora sordum bugün de yapmazsa kulak cubuguyla makati uyar dedi. 1-2 kere kulak cubuguyla sokup çıkarıyor gibi yaptım ondan sonra rahatladı yavrum :)
Canim kucuk cisini yapıyor buyuk cisini mi yapamadi ?? Yaa bende ilk defa yasadim bu duruma benzer normalde gece mutlaka en az bir kere değiştirirdim altini durmazdi ayni emmesine rağmen sabah kalktik bez kupkuru hicbirsey yapmamis korktum karnina masaj yaptım yapti ama yavrum gece boyu daha 30 gunluk nasil yapmamış anlayamadim

Bizimki de her açmada çiş yapmayı alışkanlık edindi bugün biz 2 defa batırdık:)

Benim de çok hassaslaşmışım bir dönem oldu hep de farkında olup yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil ağlama krizi gelebiliyor neyseki herkes bilincinde bana pek dokunmuyorlar evet depresyon şeklinde değil çok şükür ama yine ee aşırı hassasım :/

Canım çok da şeyapmamak lazım biz 50 olduk ama kırkı atlamış da alsbilitiz yani ondandır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…