- 24 Aralık 2014
- 1.364
- 896
- 73
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #23.781
Grubun polyannası olarak sizi sakinleştirmeye geldim...
Hatunlar ilk olarak sunu unutmayın onlar öyle minicik olmalarına rağmen bizden kat kat fazla hissiyata sahipler sezgileri çok güçlü bizim üzüntümüz kizginligimiz sakinligimiz her türlü duygumuzu seziyorlar ve ona gore davranış sergiliyorlar.. Sizin herşeyden önce SAKİN olmanız gerekiyor.. Panik olursanız bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu anlayamassiniz ona sizden daha iyi kimse bakamaz kimseye muhtaç hissetmeyin kendinizi bu sizi daha panik yapar kendinizi cahil hissetmeyin tecrubeliler diye büyüklere bırakmayın kendinizi siz icgudusel bi tecrübeye sahipsiniz zaten büyüklere olan güven sizin kendinize olan guveninizi aşağı çekiyor kendinizi yetersiz hissetmenize sebep oluyor.. İtiraf edin arada sizin susturamadiginiz çocuğunuzu anneniz yada daha kötüsü KV susturunca bi içinize oturuyordur vardır illa bunu yasayan değil mi.. İste buna hic lüzum yok o an sizin onu susturamamanizin tek sebebi sakin kalamamaniz ve bebeğinizin bunu hissetmesi.. Agladiginda kendinize biraz izin verin gidin bi su için gelin iki dakka ağlamaktan ölmez bebeginiz sakinleşince onu kucağınıza alin kulağına şşş buradayım tamam diye fisildayin bakin nasıl sakinlesecek oda.. Sabahlara kadar başındada beklemeyin yan yatırın ve uyudugunda sizde uyuyun dinlenmesseniz yorgunlugunuzu oda hisseder ve huysuzlanır... İkinci cocugum falan değil bende ilk kez anne oldum ama bu dediklerim gerçekten isime çok yarıyor huzursuz olduğum zamanlar uyumak bilmiyor mesela bebeğim mememi bi türlü kavrayamiyor ve ağlıyor hunharca ağlıyor... Bırakıyorum o an biraz sakinlesiyorum tekrar alıyorum onu ve bakıyorum ki gerçekten oda sakinlesiyor...
Pollyanna sundu...
Emzirme konusunda aynı tıpatıp şeyleri yaşıyoruz baştan sona :) ve bebeğine de maşallah diyorum bakalım ben oğlanım ne kadar kilo alacak bizim kontrol aylık kontrol :) Bebeğin ne kadsr doğdu ne kadsr şuan, söylemek istersen tabiki.Canım ben iki göğsü vermiyorum. Bugün 35 günlüğüz. Sadece anne sütüyle besleniyoruz. Son kontrolümüzde 15 günde 785 gr almışız maaşallah sübhanallah. Ama bu biraz fazla bu rakamı baz alma, çünkü bizim erken doğum hikayemiz var akranlarımızı yakalamak için erken doğanlar çabuk gelişirmiş. Normalde 1 ayda 600-900 gr arası kilo alırmış yenidoğanlar. Buda günde 20-30 gr arası yapar. 50 gr endişe edilecek bi rakam değil bnce. Hee bu rakam günden güne düşerse ozaman dr a danışabilirsin ama bnce boşyere takma kafana ve bebeğine odaklanayrıca emzirme bi göğüs tam boşalana kadar yapılmalı. Ortalama 12-15 dk yeterlidir. Zaten bizde 10-12 dk anca emiyoruz. Onunda 4-6 dk sı açlıkla emme geri kalanı dinlenerek doyma-uyuklama arası emme. Tek göğüs bitince uykuya geçmiş oluyoruz, diğer göğsü sonraki emzirme seansında veriyorum, 1-2 dk bekletiyorum iyice dalsın diye. Sonra doğruca yatağa. Vee bu noktada kesinlikle aman uyanacak diye sessizce hareket etmeye çalışmıyorum. Çünkü denedim hepsindede uyandı. Artık normal ama dikkatli bi şekilde yatağına götürüorum koyuyorum, uyanır gibi oluo pişşşş pişşşş diye fısıldıyorum uzaktan öylece dalıyo maaşallah.
Her gün ihlas Felak ve nas okuyorum. Allah a güveniyorum şüphesiz. Kimse bize zarar veremez.Kızlar bebislere göz nazar değmesin diye yaptığınız dua yada bişey varmı korumak için nazardan
Biz bazen kendmiz bile değdiriyomuşuz gibi geliyor:) felak nas en güzeli. Dışarı çıkmadan okuyablrsnz. Tabi ben şuan okuyamağm için bol bol salavat getiriyorum.Kızlar bebislere göz nazar değmesin diye yaptığınız dua yada bişey varmı korumak için nazardan
Canim ben hamileyken de duygusaldim haftada 2 3 kez aglardim. Simdi iki hafta oldu dogum yapali gunde 2 3 kere ağlıyorum :) Allaha sukur ciddi bir sorunumuz yok. Tek sorun sutumun yetmemesi ve bebegimin emmemesi. Mama aliyor diye ağlıyorum her mama verdiğimde mesela. Dikislerimi dusunup agliyorum iyilesmicek diye. Oyle yani hicbi sebep olmasa bile aglayasi geliyor insanin. Bir an once lohusalik bitsin diye bekliyorum.Merhaba kızlar birçoğunuz doğum yaptınız size bişey danışmak istiyorum lohusayken daha depresif oluyormus insan herşeye ağlıyormuş falan diyorlar gerçekten doğru mu bu? Ne gibi şeyleri kafanıza takıyorsunuz doğum sonrası be gibi sıkıntılar olabilir?
Cok sevindim canim darisi basima. Ama benim goguslerim cok fena yara icinde. Hemsire silikonla emzir yoksa iyilesmez dedi. Iyilesene kadar mecburen silikonla vericem ama onu da alamiyo iste. Silikon surekli kayiyo, cekince sut gelmiyo falan. Goguslerim iyilesene kadar sutum kesilmesin diye ne iyi gelir diye duyduysam onu yiyorum. Ama sadece sagdigim icin onceleri 40 ml cikan sutum 20 ye indi simdi. :/Canım benimki aldı nihayet nasıl mı oldu tam bir tesadüf eseri bir tanıdığa anlattım dedim böyle böyle göğüs ucumu kahverengi kısmından itibaren neredeyse kağıt gibi ezerek bebeğin ağzına götürdü bir iki mırıldandı ama emme refleksi hemen geldi sonra bir baktım içiyor sonra o kahverengi kısmı benim sıkarak tutmam lazımmış onu yaptım emzirme boyunca da hep göğüslerime yukarıdan aşağı masaj yaptım. Etrafında biri mutlaka vardır yardımcı olacak ama yoksa da bir hemşireden destek iste bence demek ki alışma değil de ben yanlış veriyormuşum hep yara etmişim boşu boşuna :/
Benimde sabah 6 da başlıyor o şekilde öğlene kadar uyumuyor bi daha. Gaz sancisidir diye tahmin ediyorum. Doktora msj yazdım o da bana ilaç yazdı. Baslamadim daha kullanmayaBiz gaz sancilarindan sabahlıyoruz artık resmen omzumda uyuyo başka türlü çığlık çığlığanapıcam yaa yeni başladık böyle
Bende normal yapicam nasipse, gecelik almadim. 3 tane pijamam var. Ikisini hastaneye götürcem. Bence gerek yok.Kızlar çoğunuz doğum yaptı. Gecelik çok mu elzem ya. İlk normaldi. O zaman kullanmadım. Şimdide normal gorunuyor
Canim o dikişlerden eset kalmicak korkma.Canim ben hamileyken de duygusaldim haftada 2 3 kez aglardim. Simdi iki hafta oldu dogum yapali gunde 2 3 kere ağlıyorum :) Allaha sukur ciddi bir sorunumuz yok. Tek sorun sutumun yetmemesi ve bebegimin emmemesi. Mama aliyor diye ağlıyorum her mama verdiğimde mesela. Dikislerimi dusunup agliyorum iyilesmicek diye. Oyle yani hicbi sebep olmasa bile aglayasi geliyor insanin. Bir an once lohusalik bitsin diye bekliyorum.
Canim boy ölçümünü yaparken bebek kayıyor, ayağını kasıyor vs düzgün ölçüm olmuyor ama ilk ay ortalama 6cm uzarlar ve 900 gr ila 1.5 kg arası alması normaldir.Kizlar persembe günü oğlumu doktora götürdüm. Boyuna kilosuna falan baktı. 12 gun önce gittiğimizde boyuna 56.5 cm demisti şimdi 55.8 cm dedi. Daha önce 56.5 demiştiniz dedim nasıl yani dedi aşı kartına bakti evet öyle olcmusuz demek ki yanlış olcmusuz dedi. Sonra aşısını yaptı 24 saat banyo yaptirmayin giydirebilirsiniz cocugu dedi ve arka tarafta bi oda daha var doktorun odasından girilen. Giydirmemiz için oraya gönderdi. Bi sonraki randevu tarihini söyledi. Burdaki kapıdan çıkabilirsiniz dedi aradaki kapıyı kapadı ve içeriye başka hasta aldı. Benim bisey sormama fırsat bile vermedi çok sinir oldum. Doktoru degistiricem sanırımbaldan_madam canım sen hangi doktora goturuyordun cinar i?
Canım ne kadarlik bebeğin bilmiyorum biz 1 ayi geçtik ben hala ikisini de veriyorum. Birini emerken diğer göğsüm uyariliyor kendiliğinden akmaya başlıyor. Bende boşuna akmasindansa çocuğa veriyorum ikisini de emiyor yani. Anne sütünün fazlası zarar değildir heraldeYa kozlar bugün dr kontrolümüz vardı çok şükür sarılık iyi yönde ama bu sefer de salı günü ile Cuma arası sadece 50 gr almışo kadar da sağarak verdim arada mama verdim anlamadım ki :/ tuvaleti fln çok normal. Şimdi tekrar sadece memeye geçtik ya kilo alımı nasıl olur acaba ? İyi bir beslenmede sadece meme ile kişiden kişiye değişir belki ama herseferinde iki göğsünde veriyor musunuz yoksa bi kaldırdığınızda bir göğüs uyuyana kadar, diğer kaldırdığınızda diğeri şeklinde mi?
Çekirge dorukta fatih gök diye bir doktordu canım. Biz memnun kaldık. Bir dene istersen. Gayet güzel muayene etti sorularımızı cevapladı kendisi birşeyler anlattı. Çocuğa da sevgiyle yaklaşıyor. Tavsiye ederim.Kizlar persembe günü oğlumu doktora götürdüm. Boyuna kilosuna falan baktı. 12 gun önce gittiğimizde boyuna 56.5 cm demisti şimdi 55.8 cm dedi. Daha önce 56.5 demiştiniz dedim nasıl yani dedi aşı kartına bakti evet öyle olcmusuz demek ki yanlış olcmusuz dedi. Sonra aşısını yaptı 24 saat banyo yaptirmayin giydirebilirsiniz cocugu dedi ve arka tarafta bi oda daha var doktorun odasından girilen. Giydirmemiz için oraya gönderdi. Bi sonraki randevu tarihini söyledi. Burdaki kapıdan çıkabilirsiniz dedi aradaki kapıyı kapadı ve içeriye başka hasta aldı. Benim bisey sormama fırsat bile vermedi çok sinir oldum. Doktoru degistiricem sanırımbaldan_madam canım sen hangi doktora goturuyordun cinar i?
Canım bu boy konusunda hep yanlışlık oluyor diye konuşuluyor. Mesela bizim hastanede 51 cm doğdu yazmislardi. Sağlık ocagi yanlış olculmus 48 cm çocuk dedi. Böyle yanlışlık yapınca 1 ay sonra geliyorsunuz cocugumuz hiç uzamamis diye gözüküyor sonra evham yapılıyor dedi. Mesela şu anda da hastanedeki doktor 52 ölçtü Sağlık ocagi 51.Kizlar persembe günü oğlumu doktora götürdüm. Boyuna kilosuna falan baktı. 12 gun önce gittiğimizde boyuna 56.5 cm demisti şimdi 55.8 cm dedi. Daha önce 56.5 demiştiniz dedim nasıl yani dedi aşı kartına bakti evet öyle olcmusuz demek ki yanlış olcmusuz dedi. Sonra aşısını yaptı 24 saat banyo yaptirmayin giydirebilirsiniz cocugu dedi ve arka tarafta bi oda daha var doktorun odasından girilen. Giydirmemiz için oraya gönderdi. Bi sonraki randevu tarihini söyledi. Burdaki kapıdan çıkabilirsiniz dedi aradaki kapıyı kapadı ve içeriye başka hasta aldı. Benim bisey sormama fırsat bile vermedi çok sinir oldum. Doktoru degistiricem sanırımbaldan_madam canım sen hangi doktora goturuyordun cinar i?
Benim 3 gun yapmamıştı doktora sordum bugün de yapmazsa kulak cubuguyla makati uyar dedi. 1-2 kere kulak cubuguyla sokup çıkarıyor gibi yaptım ondan sonra rahatladı yavrum :)Slm benim oğlan iki gündür kakasını yapamiyo normalmiki iki gün öncede herterafini Dalin bebek yağıyla yagladim biraz mesaj yaptık altını doldurdu yine iki gün oldu yapmadı canım sıkılıyor normalmiki
Sağol canım, normalde bizimde aylık kontrollerimiz ama erken doğumdan dolayı başka şeyler için çok sık gittik dr a. 15 gün arayla tartılmış oldu kuzum. Doğum kilomuz 2360 sonraki 3600 grEmzirme konusunda aynı tıpatıp şeyleri yaşıyoruz baştan sona :) ve bebeğine de maşallah diyorum bakalım ben oğlanım ne kadar kilo alacak bizim kontrol aylık kontrol :) Bebeğin ne kadsr doğdu ne kadsr şuan, söylemek istersen tabiki.
Ben yıkıyorum hergün canım hatta çok bunaltıcı günlerde 2 kere yıkadığımda oluyo. Bikaç defa ağladığı oldu ama genelde suyu seviyo sanırım bizimki. İnsan böyle zamanlarda çok stres yapıyo hele birde tepesinde sürekli müdahale eden olursa eli ayağına dolaşıyo, bnce yalnızken yaptr banyosunu bebeğinin dahada keyif alırsınHanımlar bebeklerinizi hergün yıkıyor musun? Bizimki yıkanırken kıyafet giyerken bezlerken herşeyde birazcık kıyameti koparıyor:) banyoda da öyle o yüzden bigün yıkayp bigün yıkamıyrm. He bana kalsa ağlasın yıkaym derim ama babası tepemde:) daha küçück bebek tartşma sebebmz olcak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?