- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #23.601
Aynen benim bebegimde oyle. Dr bazi bebekler 2-3 haftada bazilari 2-3 ayda ogrenir dedi. Dua edelimde erkenden ogrensinKızlar ya bebeğim kabız değil gayet güzel tuvalet sayısı falan ama çok gaz çıkarıyor ve bunu ve kakasını yaparken inanılmaz kıvranıyor çığlık atıyo bazen tuvalete alışma süreci diyolar ama çok fazla uykusu bölünüyor bu yüzden
Ilk 10 gun cis ve kaka takibi yaptigimzdan surekli actik ama smdi kakadan kakaya yada cok cis yaptysa oyle yani 5 kez degstiriyorum. 3 haftamiz bittiKızlar günde kaç bez harcıyorsunuz ? Her çişte aşt değiştirmek gerekir mi
Bende doğum yapmadim :)Ben hala doğurmadım
Kesinlikle katiliyorum ne kokusuna doyuluyir ne izlemeye. Dünyanın en güzel şeyini yaşıyoruz. Allah'ın bize verdiği en büyük şükür sebepleri onlarBizede ilk kontrolumuz de maflor damla verdi bacım günde 5 sefer birer damla dedi.. O kadar vermiyorum gerçi bnde aklıma gelmiyor unutuyorum gerçi ihtiyacımız da çok yok gibi saliveriyo bizimki simdilik
Öyle bir sikayetiniz olmadan verdi dimi doktorunuz canım
Benimkide kız benimkide...kiziyo gecmeyince hemen surat oluyor turşu... bide ağlama eslik edince hickirigin seside yükseliyo komedi oluyor ya... Ay bunların her hali çok tatlı yaaaaa doyamiyorum ben kuzuma.. İçimde kalsa daha iyiydi diyenler nasıl diyor bunu hayret keskem daha erken kavussaymisiz
Gaz ilaci mi canim bu ismini verdiğinde.Evet canım. Yedirirkenhep kafası gövdesinden yüksekte olsun. Boynundan tut sırtı kafası yüksek kalacak şekilde eğim ver. Bir de genzine kaçarsa biraz daha dik diğer elinle de iki kaşının ortasından biraz bastırarak alnına doğru çektir. Hemen akıyor boğazından. :)
Canım azaldı benim 20 günlükten beri az gündüzleri 3 er saat falan uyanık kaldığımız oluyor. Aralarda bir saat. Toplam kaç saat uyuyordur kestiremedim ama eskisi gibi ye gaz çıkar uyu düzeni yok.
Belki de o düzene geçiyor benim oğlum da :)
Canım kusura bakmazsan kirasını sorabilir miyim? Biz de düşündük de yaklaşık bir mebla öğrenmek istedim. :)
Canım biz demedik. Kendi verdi ama muayene etti çok gazı var dedi. Bizimki de çok atıyor gaz ama yine de kıvranıyor. Attığından fazlası varmış. Sen çıkarıyor diye güvenme bence. Doktor verdiyse al. Zaten o damlaların çoğu bitkisel. Kıvranmasın kuzucuk.
Bize nurse harvey die bir damla verdi. Herkes hayat kurtarıcı yazmış bizim hayatımızı kararttı. Verince iki saat kriz gibi ağlıyor huysuzlanıyordu. Değiştirdi. Sab simplex verdi çok memnunuz. Elimde olsa her mamada verirdim. Öyle rahatlıyor kuzum.
Evet canımGaz ilaci mi canim bu ismini verdiğinde.
Bizimde artık gündüz uyumuyorInsallah gecicidir canım. Bide bisey sorucam seninki ne kadarlik oldu bilmiyorum da 1 ayı doldurduğunda uyku düzeni nasıl değişti mı. Mesela bizimki gündüzleri çok uyurdu ama artık uyumuyor. Hadi uyumadigi gibi sakince vakit geçirse ıyi de uyanık olduğu ve memede olmadığı her an ağlıyor. Günde kaç saat uyuyordur seninki
Eski sayfaları okuyamadim doğum yapanları tebrik ediyorum hastanedeki lere acil şifalar diliyorum doğum yapmayan kalmadı sanırım hepinize teşekkür ederim tek tek yardımlarınız için inşallah sağlıkla büyürler kuzular
Benimde öyleKızlar sizin de bebekleriniz ara ara hızlı hızlı nefes alıyo mu ? Bazen uyurken farkediyorum beş on saniye çok hızlı nefes alıyo kısa kısa
Bende öyle yapıyorum her çiş yapıldığında açarsam yarım saatte bir değiştirmek lazımIlk 10 gun cis ve kaka takibi yaptigimzdan surekli actik ama smdi kakadan kakaya yada cok cis yaptysa oyle yani 5 kez degstiriyorum. 3 haftamiz bitti
Canım bu kişiye göre değişir. Şöyle olmalı diye bi kuralı yoktur yani. Ben mesela, bi ara göğüslerim üzerimi sık sık ıslattığı için mecbur kullanmak zorunda kaldım pedleri. Ama emzirme düzenimiz oluştuğundan beridir kullanmıyorum, çok nadir birini emerken diğerinden süt akıyo onuda boşverdim az bişeyden bişiy olmaz diye.Arkadaslar gogus pedi ortalama ne kadar sure kullaniliyor? Ne zaman norml sudyen falan giycem acaba merak ediyorum :)
Tamam canım teşekkür ederimEvet canım
Bizimkide öyle. Uyulmadığı zaman ağlayıp duruyor ona da bana da zehir oluyor günBizimde artık gündüz uyumuyor
Evet canım benimde aynı ne yaparsam yapayım gelmio dün akşam yatmadan sagayim dedim bir damla anca geldi ilkinde de bu şekilde olmuştu aslında endokrin uzmanına gitmek lazimdi en baştaBenim de sağınca ikisinden 30 ml cikiyor oyle olunca emzirirken surekli ağlıyor oglum sut gelmedigi icin. Ozel bisey yapiyo musun canim sut artirmak icin? Esim eczaneden ne bulursa alip geliyo ama degisen bisey yok. Hemsireler sutun var diyo gogus uclarim yara oldugu icin delikleri tikamis sanirim ama yine de bu kadar az gelmesi beni uzuyor.
Canım öyle düşünme oğlum anne sütü almadı ama 1 kere hastalanmadi 3. 5 senedir de ne grip ne bişey . Yani bünye meselesi çocuğun beslenmesi anne karninda başlıyor temeli sağlam atmak lazımBenim emmiyor da. O yüzden de bilmiyorum süt mü yok yoksa emmediği için mi artmadı. 100-120 cc arası çıkıyor benim bir günde toplam. Belki emmeye başlarsa süt artar. Aynen dünyanın sonu değil kesinlikle. Çok şükür değil. Bizimkiler kuzu pirzola değil de patates kızartması yiyor öyle düşünmek lazımsonuçta doyuyorlar. Napalım her çocuk kuzu etiyle büyümüyor sonuçta. Üzülmemek lazım. Kısmet meselesi
Ben hala doğurmadım
Bizimkide öyle. Uyulmadığı zaman ağlayıp duruyor ona da bana da zehir oluyor gün
Canım sakin olmalısın. Aynı şeyleri hepimiz yaşadık. Ben ilk günlerde dikişler yüzünden sağarak kaşıkla içirdim sütümü, sonra doğruldukça emzirmeye başlıyım dedim bu seferde aynı dediğin gibi bi türlü kavramadı, eşime philipsin göğüs ucundan aldırttım bi kaç gün onla emzirdim sonraki günlerde göğüs ucu ile ilk bi kaç dk emzirdim ucum kavrayacağı şekle gelince pat diye aradan çekiverdim silikon ucu öyle öyle 2 gün kadar ağzını alıştırdım göğsüme derken çok şükür çokta kolayca alıştı kavramaya göğsümü. Hatta gün geçtikçe öyle değişiyomuşki herşey şimdi bi kaç gündür kendi kendine göğsümü bırakıyo bi iki nefes alıyo bıcır bıcır etrafa bakıyo sonra tekrar küçücük diliyle dudaklarıyla kavrayıveriyo göğsümü. Hiiiiiççç boşyere canını sıkma gör bak hepsi düzelecekYa meme ucumu kavrayamıyor çok zor kavrıyor ağlaya ağlayakendimi çok gergin hissetmeye başladım :.(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?