• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Cok sevindim canim ne guzel :) bizde haberler kotu maalesef hala dogum kilosundan 400 gr asagida hic kilo almamis. Doktor kizdi mama vermemezlik yapmayin dedi. 10 gunde 300 gr almasi lazim dedi. Insallah toparlariz moralim cok bozuldu doktordan cikar cikmaz agladim zaten :KK43:
Canım aynısını bend3 yaşadım. Bana da geçen haftaki kontrolumde demişti 10 günde 300 aldir diye aldı çok şükür. Bak hatta bu kontrolde daha çok almış. Üzme kendini bende çok üzülmüştüm anlıyorum

Kızlar bebeğinizin burun tıkanıklığı oluyor mu oluyorsa ne kullanıyorsunuz?

Kızlar bebeğinizin burun tıkanıklığı oluyor mu oluyorsa ne kullanıyorsunuz?
Bebekler için küçük burun aspiratörleri var canim .her gün onunla temizlemek de fayda var.bir de serum fizyolojik var tek kullanımlık damlalar eczanelerde satılıyor onunla da açabilirsin burnunu .

Evet sma diğerlerine göre daha iyi ithal bir mama..kızımda da hipp kullandım çok pahalıydı o zaman da ..bakalım Dr ne önerecek
Bebeğe ne iyi geliyorsa mecbur devam ediyoruz sma bize iyi gelmedi belki de ağır geldi iki defa verdim hiç rahat uyumadı hep gaz sancilariyla miziklandi

Kızlar benim de bugün kontrolüm vardı dikiş yeri gayet güzel ultrasonda da sorun yok ancak benim dikiş yerinden göbeğe kadar bi avuç yer kızarmıştı ben çatlak diye düşündüm sonra oradan karnıma bacaklarıma ve kollarıma kadar kabardim kaşıntı başladı dün sürekli soğuk suya girdim kasimamak için doktorum cildiyeye gönderdi yarın gidicem kan tahlilleri yapıldı sonra tekrar kendi doktoruma da gidicem önemli benim için dedi neye alerji oldu böyle anlamadım yaa :( bide cumartesiden beri benim kanama leke hepsi bitti gelen giden yok

@Cedric_CT canım nasıl geçti kontrol? Bizde haberler iyi çok şükür. 500 gram aldirmissin tebrik ederim dedi doktor. Dediğim gibi mi besledin dedi bende açıkçası dediğiniz kadar vermek istemedim mamayi dedim daha çok emzirdim mamayi da nadir verdim dedim. Güzel beslenmiş dedi. Kalça ultrasonumuz var yarın:)
Hangi doktora goturuyorsunuz cnm

Kızlar hafta sonu 1 gecelik oğlum sıkıldı diye denize gitmeyi düşünüyoruz. Açıkçası bende girmek istiyorum. Girsek bir sorun olur mu? Bebeği anneanneye bırakacağım onu götürmeyeceğim bu arada. Cumartesi arkadaşımı benim doktora götüreceğim ona soracağım ama yine de size sorayım dedim ondan önce. Açıkçası annemde benimle aynı fikirde enfeksiyonuma deniz iyi gelir dikişlerimi rahatlatır diye düşünüyoruz. Sizce? Doktorunuz denize girebilirsiniz dedi mi?
Canım ben 43. Gün gittim kontrole herşey yolunda 10 gün sonra normal hayatına dönebilirsin deniz havuz serbest on gün sonra dedi. Enfeksiyon kaparsın girme demişti ilk kontrolde de. Sormadan girme derim.

Canım ben 43. Gün gittim kontrole herşey yolunda 10 gün sonra normal hayatına dönebilirsin deniz havuz serbest on gün sonra dedi. Enfeksiyon kaparsın girme demişti ilk kontrolde de. Sormadan girme derim.

Hımmm.. desene 2 aya anca demiş sana :( bakarım olmadı şezlongta otururum yok derse doktor. Ayy giresim var ama :)) aslında gittiğim yer temiz suyu falan ama.. neyse sormadan iş yapmayayım başıma iş açarım sonra Allah korusun.

Hımmm.. desene 2 aya anca demiş sana :KK43: bakarım olmadı şezlongta otururum yok derse doktor. Ayy giresim var ama :)) aslında gittiğim yer temiz suyu falan ama.. neyse sormadan iş yapmayayım başıma iş açarım sonra Allah korusun.
Bence de daha erken sanki ..ameliyat yarası ve rahmin için biraz daha beklesen iyi olur canım ya.bir de mikrop kapmakla uğraşma diye..sen ameliyat da oldun çünkü

Kızlar bebiş yüzünden buralara pek giremiyorum.Doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun:) Biz 1aylık olduk bile:halay:Kırkımızın çıkmasına çok az kaldı.Ben çok sıkıldım bu lohusalıktan.Gün sayıyorum resmen.Bugünn kontrole gittik bebişin durumu iyi şükür.Sütüm bazen yetmiyor sağıyrm mama takviyesi veriyrm.900 gr almış kuzum.Bebeğim bazen gazdan dolayı ıkınıp sıkılıyor ağlıyor bağırsak düzenleyici damla verdi inş fayda eder:KK43:

Kızlar bebiş yüzünden buralara pek giremiyorum.Doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun:) Biz 1aylık olduk bile:halay:Kırkımızın çıkmasına çok az kaldı.Ben çok sıkıldım bu lohusalıktan.Gün sayıyorum resmen.Bugünn kontrole gittik bebişin durumu iyi şükür.Sütüm bazen yetmiyor sağıyrm mama takviyesi veriyrm.900 gr almış kuzum.Bebeğim bazen gazdan dolayı ıkınıp sıkılıyor ağlıyor bağırsak düzenleyici damla verdi inş fayda eder:KK43:
Bizde gün sayıyoruz artık kirkimiza:) bende aşırı sıkıldım nasıl geçecek bu 40 gün derken Allah bir şekilde yardım etti çok şükür. Bizimkide ilk defa bugün ikindi. Resmen büyük insan gibi zorluyor kendini yavrum gaz değil de büyük tuvalet için yapıyor yavrum

Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar canim . Benim kv demde cok yakin ama 4-5 gune bir ugrayip gidiyor hemen fayda yok yani .kendim hallediyorum cok sukur isimi Allah bize guc kuvvet versin ne diyelim

Çok şükür kuzum çok şükür herşeyi kendimiz yapabilecek durumdayız Allah korusun ellerine kalsak nolurmusuz acaba.. Ne kadar söylenip dursamda kendisine benim annem benim annem KV den anne olmuyor bugün bi kez daha anladım bunu...

Bezleri neden attirmiyor :KK70:

Kız bu sıcakta naptınız siz kokar valla belediye gelir eve. Sen biriktiriyorum de en azından b.klu olanları at canım :KK70: neden atılmazmış acaba merak ettim :)

Kimbilir hangi salak verdi bu akli... Bağtıl adam.. Potansiyel öküzlüğünün altında bağtıl bir kocakarı yatıyor kendisinin...

Bugün beni çileden çıkardılar hanımlar vallahi cinnet gecircektim hala ağlıyorum sinirimden üzüntümden.. :KK12: Kızım bugün çok kustu baya baya çok kustu ağzından burnundan fiskirtarak bide koyu sari renkte kusmuk olunca çok korktum perişan oldum elim ayagim titreyerek benim öküzü arıyorum hastaneye gidelim diye beyefendi bisi olmaz kusar o bebek diyor.. Gerizekali normal olan kusmuk var bide anormali var diymi ne biçim korkmusum zaten geldiler eve KV gille KV de de diyor normal o kusar diye kendi oglusuda çok kusmusmus evham yapmıycakmismisim ya tamam normalde olsa sırf içimiz rahat etsin diye gidin doktora demez mi nerden biliyorsun normalini muneccimmisin kadin! Kizimi dusuncegi yerde nevresimleri sartlamadan makinaya atma diyip duruyor bide cildirdim ne sartlamasi ya bok degil sidik degil atacam makinaya yikanacak dedim ayni seymis kusmukla gitti bide onları yıkıyor... İyice gerildim ben bu çocuğa bişi olsun hepinizin ağzına ederim dedim bi kez daha fiskirtti kızım kendide korktu caktirmadi ama gidin dedi hanımefendi artik.. Çok şükür biseysi yokmuş kızımın emdiği çok fazla gelmiş bide sabah farkinda olmadan usutmustum ben onu biraz o yüzden oldu sanirim.. Esim halledemedigi isleriyle ilgili soylenip durdu hastanede ona ayrica bi sinirliyim zaten kizindan degerli iş varmış gibi....! Eve geldik hala laf sokuyor kv kızımı seviyor güya annen sana bişi olsa bizi öldürürmüş bak kızım ah canım evladım diye diye.. Kendimi zor tuttum atliycaktim üstüne az kaldıydı.. He o koca kişide annesine karşı dikkatli konuscakmisim bana ole diyor bak bak bak parcalicam ben bunları ya ailecek parcalicam o olcak...

Çok şükür kuzum çok şükür herşeyi kendimiz yapabilecek durumdayız Allah korusun ellerine kalsak nolurmusuz acaba.. Ne kadar söylenip dursamda kendisine benim annem benim annem KV den anne olmuyor bugün bi kez daha anladım bunu...

Kimbilir hangi salak verdi bu akli... Bağtıl adam.. Potansiyel öküzlüğünün altında bağtıl bir kocakarı yatıyor kendisinin...

Bugün beni çileden çıkardılar hanımlar vallahi cinnet gecircektim hala ağlıyorum sinirimden üzüntümden.. :KK12: Kızım bugün çok kustu baya baya çok kustu ağzından burnundan fiskirtarak bide koyu sari renkte kusmuk olunca çok korktum perişan oldum elim ayagim titreyerek benim öküzü arıyorum hastaneye gidelim diye beyefendi bisi olmaz kusar o bebek diyor.. Gerizekali normal olan kusmuk var bide anormali var diymi ne biçim korkmusum zaten geldiler eve KV gille KV de de diyor normal o kusar diye kendi oglusuda çok kusmusmus evham yapmıycakmismisim ya tamam normalde olsa sırf içimiz rahat etsin diye gidin doktora demez mi nerden biliyorsun normalini muneccimmisin kadin! Kizimi dusuncegi yerde nevresimleri sartlamadan makinaya atma diyip duruyor bide cildirdim ne sartlamasi ya bok degil sidik degil atacam makinaya yikanacak dedim ayni seymis kusmukla gitti bide onları yıkıyor... İyice gerildim ben bu çocuğa bişi olsun hepinizin ağzına ederim dedim bi kez daha fiskirtti kızım kendide korktu caktirmadi ama gidin dedi hanımefendi artik.. Çok şükür biseysi yokmuş kızımın emdiği çok fazla gelmiş bide sabah farkinda olmadan usutmustum ben onu biraz o yüzden oldu sanirim.. Esim halledemedigi isleriyle ilgili soylenip durdu hastanede ona ayrica bi sinirliyim zaten kizindan degerli iş varmış gibi....! Eve geldik hala laf sokuyor kv kızımı seviyor güya annen sana bişi olsa bizi öldürürmüş bak kızım ah canım evladım diye diye.. Kendimi zor tuttum atliycaktim üstüne az kaldıydı.. He o koca kişide annesine karşı dikkatli konuscakmisim bana ole diyor bak bak bak parcalicam ben bunları ya ailecek parcalicam o olcak...
Allah yardimcin olsun lohusa lohusa birde bunlarla ugrasiyorsun ama o okuzluk koca kari seyleri inan hepimizin eslerinde var biraz biraz sabret sen bebeginle ilgilen benimkide bir ara cok kustu arastirdim baya fazlasiymis emdiginin endiselenmedim o yuzden simdide kulagi agriyor yaa yavrumun ne iyi gelir acaba dun geceden beri adam akilli uyumuyor

Ne yaptın bugün kontrolü vardı sarılığı geçmeye başlamış dedi kan almadı doğum kilosunu geçmiş mamayı kes annesini emsin dedi 3 gün sonra sağlık ocağına götürürsün dedi sen ne yaptin
Cnm biz dün gece fototerapi aldık değerimiz hayli düştü bugün sabah 10 gibi taburcu olduk ama doktor bu hafta hemen hergün yakın takip edelim dedi hazırlıklı olun hafta 10 gün sürebilir yani şimdi düştü ama yarın artabilir yine müdahale ederiz dedi ama çok şükür ki erken önlem aldığımız için bir zararı Yok şuanda sarılığın. Doktora ne zaman geçer dediğimde 1-2 hafta sürebilir dedi bol bol emziriyorum ben de. Bu Arada mama almıştım bugün aptamil 1 biberondan mıdır nedir anlamadım kabul etmiyor. Yarın doktorla tekrar randevumuz var umarım birazcık rahatlarım.

Sizin bebişler kaçıncı haftada kanala girmişti? Doğum sırasında mı ya da Doğumdan kaç gün önce? Lütfen sorumu cevaplayın normal doğuran anneler :KK42:
Ben bilmyrm girdi mi girmedi mi:)) yani son hafta aşağıda çok baskı hissediyordum birde incelmem yuzde 90 dı eğer bunlarla bağlantılıysa yardımcı olur belki

Allah yardimcin olsun lohusa lohusa birde bunlarla ugrasiyorsun ama o okuzluk koca kari seyleri inan hepimizin eslerinde var biraz biraz sabret sen bebeginle ilgilen benimkide bir ara cok kustu arastirdim baya fazlasiymis emdiginin endiselenmedim o yuzden simdide kulagi agriyor yaa yavrumun ne iyi gelir acaba dun geceden beri adam akilli uyumuyor

Ay o kadar dolmusumki artık sinirlerim boşaldı iyice.. Ne hamileligimi anladım ne lohusaligimi bunlar yüzünden..

Simdi o kocakarilardan biri olsa kulağına sütünü damlat derdi ki benim kızımın gözü içinde diyorlar kendileri capaklaniyor diye.. En güzeli doktora gözükmek hayatim yapilacak en dogru sey bu.. Ki göz doktoruna gozuktuk bugün iyiki yapmamissin oyle bisi dedi eskiden ilaç yokmuş herşeye süt damlatiyolarmis bilmeden dedi öyle gelmis oyle gitmiş bunca zaman iste herkesler ayrı bi doktor olmuş tedavi yöntemleri anlatılmaz yasanir... Herkese herşey iyi gelmiyor maalesef o yüzden doktor şart adamlar boşa okumamislar hos ilmini biliyorlarki o koltukta oturuyorlar doktorum diye.. geçmiş olsun kuzucuga Allah şifa versin inşallah ihmal etme kuzum bian evvel gidin gozukun derim...

Back