temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)


Maydanoz limon benim tansiyonumu düşürüyor yeşil çay iyi fikir ama severim beyaz çayı da onu da 1 kupa içsek birinden iyi olur . Emzirdiğin için sor doktora sütle ilgili sıkıntı olur mu bilmiyorum. Gidecek kilolar bir şekilde napalım önce iyileşelim :) sonra güzelleşiriz :)
 


bende seviyorum yeşil çay yaseminli ve ananaslı çok güzel =) Sormadım hiç bir fincandan bir şey olmaz gibi geliyor ama yine de bakarım netten =) İnşallah canım hayırlısı ile gitsinler geri gelmemek üzere
 
Sağol kuzum allhim herkesi kavuştursun ins. Meleklerin3...Erken mi dogdu cnm biraz.. ben seni temmuz ortasi dogurcan saniyordum..
Evet canım. Malesef. 16 haziranda doğdu. Normalde 29 temmuzdu bugün doğacaktı daha. Ama 33+5 te geliverdi yaramaz.

Üzerine su ya da bebe yağı damlat canım. Bant iyice emince de yavaş yavaş kaldır. Ben öyle yaptım. Nispeten kolay çıktı.
 

Ayyy aminnn amiiiinnnnn kış kış kilolar :) bende şu soğuk çaylar var ya beyaz çay armutlu falan bayılıyorum onlara serin serin :)) aslında ben geçen sene yarım litre suya tarçın limon nane salatalık atıp içiyordum gün içinde. Bir de alkali damlam vardı sabah koca bir bardak suya 3 damla koyardım içerdim 3 litre dışında. Alkali damlam bitti almam lazım. Suyun ph seviyesini artırıp vücudun alkali getiriyor asidik olmaması için bana iyi geliyordu valla iyileşeyim damladan da alayım bari:)
 


Bendeeee çok seviyorum onları ama soğuk içmemem gerekiyormuş ılık ılık da ne o öyle Mantıklı bende nane limon salatalık atıyordum suya çok güzel ödem söktürüyordu ama tansiyon taze limon da düşüyor benimde.Hazır çaylardan içince etkilemiyor.
 

Limonun kabuğunu at o zaman aroma olsun canım. Hazırlar gerçek limon değil limontuzu ondandır canım. Ilık ılık içilmiyor haklısın ama sütünün de üşümemesi lazım mecbur :)
 
Dünya sağlık örgütü tarafından kafein miktarı ise günlük olarak 300 ml. geçmemesi konusunda belirtmiştirlerdir. Aynı zaman da bir çok ülkelerde ise bu miktar ülkelerin gelişmişliklerine bağlı olarak 200 ml. ile sınırlandırılmıştır. Emzirmekte olan annelerin günlük olarak iki fincan kadar tüketilmesi gerektiğini ve her fincanın 140 ml. kafein içerdiğini belirtmek gerekmektedir. Tabiki günlük olarak 2 fincan kadar yeşil çay tüketilmesi ile birlikte asla kafein içeren ürünleri kullanmamak gerekmektedir. Günlük olarak belirtmiş olduğumuz yeşil çay tüketimi miktarını aşıldığı takdirde oluşabilecek zararları maddeler halinde açıklayacak olursak;
  • Emziren annelerin çok fazla yeşil çay tüketmeleri direkt olarak bebeklerde huzursuzluk ve buda şiddetli ağlama nöbetlerine neden olmaktadır.
  • Bebeklerinde aynı şekilde yüksek miktarda kafein tüketmesi anlamına gelmektedir. Buda bebeklerin uykusuz kalmalarına bağlı olarak bebeklerde gelişim açısından ciddi sorunlara neden olmaktadır. Özellikle ileri dönemlerde bebeklerin gelişimlerini tamamlamadığından ciddi sorunlara neden olmaktadır.
  • Emziren anneleri yeşil çayı tüketmelerinde sınırı aşmaları ile bebeklerde en ciddi rahatsızlar arasında gösterilen kansızlığa bağlı olarak " Mikrositer Anemi " olarak belirtilen rahatsızlığı meydana gelmektedir. Bu hastalık ileri dönemlerde bebeklerin hayatlarına mal olabilecek demir emilim sisteminin bozulmasına neden olabilmektedir.

ALINTIDIR =)
 
Limonun kabuğunu at o zaman aroma olsun canım. Hazırlar gerçek limon değil limontuzu ondandır canım. Ilık ılık içilmiyor haklısın ama sütünün de üşümemesi lazım mecbur :)


Öyleymiş canım doğumdan bir gün önce dondurma ile vedalaşmıştım Çok zor gelmişti her gün yiyordum
 


Desene içemeyeceksin yeşil çay falan... çikolatada da kafein olduğunu düşünürsek yandın
 
epiduralde nasıl ıkınma sorunun oldu canım benim doktorun önerdi ama benim ıkınamamayla ilgili kaygılarım var sen yaşayan biri olarak önerir misin
Benim suni sancimi 12.30 da başlattilar canim aksam 7 de epidural istedim ilk dozu o zaman aldim. 2 3 saatte gecer etkisi dedi. Ama ben azicik daha dayaniyim dedim 11 de tekrar istedim artik dayanamadigim icin. Sonra dogumhaneye 12 de alindim. Oyle olunca ikinma hissini hissedemedim ve dogum 40 dk surdu epidurali gec aldigim icin. Doktor dogum yaklasti yapmayalim deseydi boyle olmazdi. Yani epidural alacaksan da son zamanlarda alma canim.
 
Desene içemeyeceksin yeşil çay falan... çikolatada da kafein olduğunu düşünürsek yandın

Ayy doğum sonrası benim tatlı krizim bitti.. şimdi tatlı yiyemiyorum dondurma bileeee




Aynen risk atmaya değmez. Çikolata yiyorum hele antep fıstıklısına bayılıyorum Bende hamile iken tatlı yiyemedim midem yanıyordu çikolata bile yiyemedim.Doğumdan sonra oğlum bile dert olmuş ki anneee artık çikolata yiyebilirsin demi dedi
 
Canım yaa bende ona gidiyorum. En baştan beri mama ver diye diretiyor diye burda anlattigim doktor kendisi. Pazartesi tekrar kontrolüm var. Sürekli yüzüme yüzüme sütün yok diyip duruyor delirtiyor beni. sen hangi gün doğum yapmıştın canım bide gündüz müydü doğum? Neden soruyorum. Çünkü geçenlerde gittiğimde ameliyattaydi epey bekledik içimden geçti sitedeki kızlardan bir tek cedric buraya geliyordu bide o çıkıyormuş doğum yapan diye aklımdan geçmişti o yüzden sordum
 
Canım bazen kendiliginden kocaman açıyor ağzını kavriyor mesela sol göğüs ucum sağa göre daha ufak o yüzden çok açmıyor ağzını öyle olunca aciyor benimde. Bende artık çenesini aşağıdan açarak kavratmaya çalışıyorum öyle olunca.
 
epiduralde nasıl ıkınma sorunun oldu canım benim doktorun önerdi ama benim ıkınamamayla ilgili kaygılarım var sen yaşayan biri olarak önerir misin
Canim bende epidural ile rahat etmiştim. Ikınma zamanın geldigini rahat anlamıştım ve ağrımda olmamisti.
 

Ahhh kıyamam ona :))) çikolata yiyorum ama minik parça canım istemiyor yoksa... canım tuzlu şeyler istiyor kurabiye poğaça simit ekmek falan bende onları yiyemedim ya ondan sanırım
 
Bende 68le doguma girdim eve geldigmde 66 yi gorunce sok:)) suan uc haftamiz bitti 60 kiloyum:) o 6 kilo ilk iki haftada gitti ve ben 1 haftadr 60 kiloyum. Istahsizim zorla bisyler yiyorm ona ragmen vermiyorum bence:) bu sekiz kiloda sislik gaz falandi oyle kendilignden gittiler:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…