• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ahhh kader arkadaşım benim.Rabbim sonumuzu hayırlı kılsın inşallah. Yavaş yavaş da olsa gider inşallah.Bol su içmeye çalışıyorum.Doğuş çay maydonoz limon var ödem attırıcı günde 1 2 tane içsem olur mu acaba yeşil çay da seviyorum ben acaba olumsuz etkisi olur mu oyy ana olmak ne kadar zor =) Ama çok şükür Rabbim nasip etti =)

Aynen canım kolay mı hele de bizim ki.Bakma bende söyleniyorum ama doğru söylüyorlar.Az sabır diyeceğiz artık.

Maydanoz limon benim tansiyonumu düşürüyor :( yeşil çay iyi fikir ama severim beyaz çayı da onu da 1 kupa içsek birinden iyi olur . Emzirdiğin için sor doktora sütle ilgili sıkıntı olur mu bilmiyorum. Gidecek kilolar bir şekilde napalım önce iyileşelim :) sonra güzelleşiriz :)

Maydanoz limon benim tansiyonumu düşürüyor :KK43: yeşil çay iyi fikir ama severim beyaz çayı da onu da 1 kupa içsek birinden iyi olur . Emzirdiğin için sor doktora sütle ilgili sıkıntı olur mu bilmiyorum. Gidecek kilolar bir şekilde napalım önce iyileşelim :) sonra güzelleşiriz :)

:( bende seviyorum yeşil çay yaseminli ve ananaslı çok güzel =) Sormadım hiç bir fincandan bir şey olmaz gibi geliyor ama yine de bakarım netten =) İnşallah canım hayırlısı ile gitsinler geri gelmemek üzere :D :D :D

Sağol kuzum allhim herkesi kavuştursun ins. Meleklerin3...Erken mi dogdu cnm biraz.. ben seni temmuz ortasi dogurcan saniyordum..
Evet canım. Malesef. 16 haziranda doğdu. Normalde 29 temmuzdu bugün doğacaktı daha. Ama 33+5 te geliverdi yaramaz.

Kızlar birşey soracağım 14 günlük olduk iki gün önce kontrole gittiğimizde oğlumun göbeğine antibiyotikli merhem sürüp gazlı bezle yapıştırıp kapattılar iki gün dursun dediler şimdi bantı çıkaracağım ama nasıl çıkaracağım bilemedim çeksem acır nasıl kaldırabilirim bantı ordan fikri olan var mı
Üzerine su ya da bebe yağı damlat canım. Bant iyice emince de yavaş yavaş kaldır. Ben öyle yaptım. Nispeten kolay çıktı.

:KK43: bende seviyorum yeşil çay yaseminli ve ananaslı çok güzel =) Sormadım hiç bir fincandan bir şey olmaz gibi geliyor ama yine de bakarım netten =) İnşallah canım hayırlısı ile gitsinler geri gelmemek üzere :KK70: :KK70: :KK70:

Ayyy aminnn amiiiinnnnn :D kış kış kilolar :) bende şu soğuk çaylar var ya beyaz çay armutlu falan bayılıyorum onlara serin serin :)) aslında ben geçen sene yarım litre suya tarçın limon nane salatalık atıp içiyordum gün içinde. Bir de alkali damlam vardı sabah koca bir bardak suya 3 damla koyardım içerdim 3 litre dışında. Alkali damlam bitti almam lazım. Suyun ph seviyesini artırıp vücudun alkali getiriyor asidik olmaması için bana iyi geliyordu valla iyileşeyim damladan da alayım bari:)

Ayyy aminnn amiiiinnnnn :KK70: kış kış kilolar :) bende şu soğuk çaylar var ya beyaz çay armutlu falan bayılıyorum onlara serin serin :)) aslında ben geçen sene yarım litre suya tarçın limon nane salatalık atıp içiyordum gün içinde. Bir de alkali damlam vardı sabah koca bir bardak suya 3 damla koyardım içerdim 3 litre dışında. Alkali damlam bitti almam lazım. Suyun ph seviyesini artırıp vücudun alkali getiriyor asidik olmaması için bana iyi geliyordu valla iyileşeyim damladan da alayım bari:)

Bendeeee çok seviyorum onları ama soğuk içmemem gerekiyormuş ılık ılık da ne o öyle :KK12::KK12: Mantıklı bende nane limon salatalık atıyordum suya çok güzel ödem söktürüyordu ama tansiyon taze limon da düşüyor benimde.Hazır çaylardan içince etkilemiyor.

Bendeeee çok seviyorum onları ama soğuk içmemem gerekiyormuş ılık ılık da ne o öyle :KK12::KK12: Mantıklı bende nane limon salatalık atıyordum suya çok güzel ödem söktürüyordu ama tansiyon taze limon da düşüyor benimde.Hazır çaylardan içince etkilemiyor.

Limonun kabuğunu at o zaman aroma olsun canım. Hazırlar gerçek limon değil limontuzu ondandır canım. Ilık ılık içilmiyor haklısın ama sütünün de üşümemesi lazım mecbur :)

Dünya sağlık örgütü tarafından kafein miktarı ise günlük olarak 300 ml. geçmemesi konusunda belirtmiştirlerdir. Aynı zaman da bir çok ülkelerde ise bu miktar ülkelerin gelişmişliklerine bağlı olarak 200 ml. ile sınırlandırılmıştır. Emzirmekte olan annelerin günlük olarak iki fincan kadar tüketilmesi gerektiğini ve her fincanın 140 ml. kafein içerdiğini belirtmek gerekmektedir. Tabiki günlük olarak 2 fincan kadar yeşil çay tüketilmesi ile birlikte asla kafein içeren ürünleri kullanmamak gerekmektedir. Günlük olarak belirtmiş olduğumuz yeşil çay tüketimi miktarını aşıldığı takdirde oluşabilecek zararları maddeler halinde açıklayacak olursak;
  • Emziren annelerin çok fazla yeşil çay tüketmeleri direkt olarak bebeklerde huzursuzluk ve buda şiddetli ağlama nöbetlerine neden olmaktadır.
  • Bebeklerinde aynı şekilde yüksek miktarda kafein tüketmesi anlamına gelmektedir. Buda bebeklerin uykusuz kalmalarına bağlı olarak bebeklerde gelişim açısından ciddi sorunlara neden olmaktadır. Özellikle ileri dönemlerde bebeklerin gelişimlerini tamamlamadığından ciddi sorunlara neden olmaktadır.
  • Emziren anneleri yeşil çayı tüketmelerinde sınırı aşmaları ile bebeklerde en ciddi rahatsızlar arasında gösterilen kansızlığa bağlı olarak " Mikrositer Anemi " olarak belirtilen rahatsızlığı meydana gelmektedir. Bu hastalık ileri dönemlerde bebeklerin hayatlarına mal olabilecek demir emilim sisteminin bozulmasına neden olabilmektedir.

ALINTIDIR =)

Limonun kabuğunu at o zaman aroma olsun canım. Hazırlar gerçek limon değil limontuzu ondandır canım. Ilık ılık içilmiyor haklısın ama sütünün de üşümemesi lazım mecbur :)

Öyleymiş canım doğumdan bir gün önce dondurma ile vedalaşmıştım :D :D :D Çok zor gelmişti her gün yiyordum :D

Dünya sağlık örgütü tarafından kafein miktarı ise günlük olarak 300 ml. geçmemesi konusunda belirtmiştirlerdir. Aynı zaman da bir çok ülkelerde ise bu miktar ülkelerin gelişmişliklerine bağlı olarak 200 ml. ile sınırlandırılmıştır. Emzirmekte olan annelerin günlük olarak iki fincan kadar tüketilmesi gerektiğini ve her fincanın 140 ml. kafein içerdiğini belirtmek gerekmektedir. Tabiki günlük olarak 2 fincan kadar yeşil çay tüketilmesi ile birlikte asla kafein içeren ürünleri kullanmamak gerekmektedir. Günlük olarak belirtmiş olduğumuz yeşil çay tüketimi miktarını aşıldığı takdirde oluşabilecek zararları maddeler halinde açıklayacak olursak;
  • Emziren annelerin çok fazla yeşil çay tüketmeleri direkt olarak bebeklerde huzursuzluk ve buda şiddetli ağlama nöbetlerine neden olmaktadır.
  • Bebeklerinde aynı şekilde yüksek miktarda kafein tüketmesi anlamına gelmektedir. Buda bebeklerin uykusuz kalmalarına bağlı olarak bebeklerde gelişim açısından ciddi sorunlara neden olmaktadır. Özellikle ileri dönemlerde bebeklerin gelişimlerini tamamlamadığından ciddi sorunlara neden olmaktadır.
  • Emziren anneleri yeşil çayı tüketmelerinde sınırı aşmaları ile bebeklerde en ciddi rahatsızlar arasında gösterilen kansızlığa bağlı olarak " Mikrositer Anemi " olarak belirtilen rahatsızlığı meydana gelmektedir. Bu hastalık ileri dönemlerde bebeklerin hayatlarına mal olabilecek demir emilim sisteminin bozulmasına neden olabilmektedir.

ALINTIDIR =)

Desene içemeyeceksin yeşil çay falan... çikolatada da kafein olduğunu düşünürsek yandın :(

epiduralde nasıl ıkınma sorunun oldu canım benim doktorun önerdi ama benim ıkınamamayla ilgili kaygılarım var sen yaşayan biri olarak önerir misin
Benim suni sancimi 12.30 da başlattilar canim aksam 7 de epidural istedim ilk dozu o zaman aldim. 2 3 saatte gecer etkisi dedi. Ama ben azicik daha dayaniyim dedim 11 de tekrar istedim artik dayanamadigim icin. Sonra dogumhaneye 12 de alindim. Oyle olunca ikinma hissini hissedemedim ve dogum 40 dk surdu epidurali gec aldigim icin. Doktor dogum yaklasti yapmayalim deseydi boyle olmazdi. Yani epidural alacaksan da son zamanlarda alma canim.

Desene içemeyeceksin yeşil çay falan... çikolatada da kafein olduğunu düşünürsek yandın :KK43:

Ayy doğum sonrası benim tatlı krizim bitti.. şimdi tatlı yiyemiyorum dondurma bileeee :eek:

Aynen risk atmaya değmez. Çikolata yiyorum hele antep fıstıklısına bayılıyorum :D :D :D Bende hamile iken tatlı yiyemedim midem yanıyordu çikolata bile yiyemedim.Doğumdan sonra oğlum bile dert olmuş ki anneee artık çikolata yiyebilirsin demi dedi :D :D :D

Canim benim dogumuma Mehmet Kusku girdi o yuzden ona gittik ilk kontrol icin. Fena değildi ama cok miymiy konusuyo ne dedigini anlamak zor.
Bebegim cok zayifladigi için mama takviyesi verdi. Kutahyada baska bi doktora gittik o da asla mama vermeyin bol bol emsin dedi. Yani hangisi dogru bilemiyorum.
Canım yaa bende ona gidiyorum. En baştan beri mama ver diye diretiyor diye burda anlattigim doktor kendisi. Pazartesi tekrar kontrolüm var. Sürekli yüzüme yüzüme sütün yok diyip duruyor delirtiyor beni. :sinirli: sen hangi gün doğum yapmıştın canım bide gündüz müydü doğum? Neden soruyorum. Çünkü geçenlerde gittiğimde ameliyattaydi epey bekledik içimden geçti sitedeki kızlardan bir tek cedric buraya geliyordu bide o çıkıyormuş doğum yapan diye aklımdan geçmişti o yüzden sordum :KK48:

Canim silikonu bıraktıktan sonra gogsunu kahverengi kismiyla kavrayabiliyor mu oglun? Ben de silikonu biraktirmaya calisiyorum ama sadece ucunu tutuyo gogsumun oyle olunca da cekemiyo sutu. Simdi silikonla da alamiyo normal de ememiyo. Sen nasil atlattın bu sureci?
Canım bazen kendiliginden kocaman açıyor ağzını kavriyor mesela sol göğüs ucum sağa göre daha ufak o yüzden çok açmıyor ağzını öyle olunca aciyor benimde. Bende artık çenesini aşağıdan açarak kavratmaya çalışıyorum öyle olunca.

epiduralde nasıl ıkınma sorunun oldu canım benim doktorun önerdi ama benim ıkınamamayla ilgili kaygılarım var sen yaşayan biri olarak önerir misin
Canim bende epidural ile rahat etmiştim. Ikınma zamanın geldigini rahat anlamıştım ve ağrımda olmamisti.

Aynen risk atmaya değmez. Çikolata yiyorum hele antep fıstıklısına bayılıyorum :KK70: :KK70: :KK70: Bende hamile iken tatlı yiyemedim midem yanıyordu çikolata bile yiyemedim.Doğumdan sonra oğlum bile dert olmuş ki anneee artık çikolata yiyebilirsin demi dedi :KK70: :KK70: :KK70:

Ahhh kıyamam ona :))) çikolata yiyorum ama minik parça canım istemiyor yoksa... canım tuzlu şeyler istiyor kurabiye poğaça simit ekmek falan :D bende onları yiyemedim ya ondan sanırım :D

Kızlar ödem atmak için yaptığınız özel bişeyler var mı? Ya inanılmaz bir ödem oluştu hamilelik döneminde bu kadar çok yoktu. Zaten tartıda 3 kilo verdim gözüküyor deliricem :bicak:bebeğim 3780 doğdu anlamadım:/ ne zaman eski Halinize döndünüz özellikle 1 ayı bulan anneler:kk77:
Bende 68le doguma girdim eve geldigmde 66 yi gorunce sok:)) suan uc haftamiz bitti 60 kiloyum:) o 6 kilo ilk iki haftada gitti ve ben 1 haftadr 60 kiloyum. Istahsizim zorla bisyler yiyorm ona ragmen vermiyorum bence:) bu sekiz kiloda sislik gaz falandi oyle kendilignden gittiler:)

Back