• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Arkadaslar bisey danismak isriyorum, bugun cati muayenesinden sonra lekelenmem olmustu kirmizi kirmizi doktor olabilecegini soylemisti zaten oraya kadar tamam, bol yuruyus onermisti doktor zaten eli kulaginda gelir demisti az once yarim saat falan yurudum eve geldim lavaboya girdigimde adet zamanindaki gibi pihtili kan geldi silince nisan dedikleri bu mu acaba ? Yoksa bu da mi lekelenme diye bahsedilen sey bilemedimm

C Chen31 canım göğüs yarasıiçin garmastan diye bi krem var onu alabilirsin.Ama emzirmeden önceyıkaman gerek.İlk zaman ben de çok çektim hem acıdı hem emzirdim.Hiçbir şeye benzemiyor o acı bilirim
Doktor bana garmastan i da lansinoh u da temizlemeden emzirebilirsin demisti canim

Kızlar nişan gelmeden suyun gelme ihtimali var mı? Doğum yapam anneler bu eller ve ayaklardaki şişlikler hemen geçti mi ? Erkek ayakkabısı giymekten sıkıldım doğumdan sonra kendi ayakkabılarımı giymek istiyorum , ellerimde çok ağrıyor, psikolojik olarakta kötüye gidiyorum eşime sataşıp duruyorum hiçte sesini çıkarmıyo ya canım kocişkom
Bazilarinda nisan gelmiyomus canim olabilir.
Ben hamilelikte hic sislik odem sıkıntısı cekmedim ayni ayakkabilarimi rahatlikla giydim ama simdi ayaklarim fil ayagi gibi oldu o kadar sisti ki nedenini anlayamadim.
Ve normal dogum yapmama ragmen sadece 5 kilo vermisim, oglum 3700 zaten. Yani her bunyede farklı heralde :)

Doktor bana garmastan i da lansinoh u da temizlemeden emzirebilirsin demisti canim
Hadi ya bana da kesinlikle temizle dedi lansinohta yaziyo zaten temizlenmeye gerek yok diye ama ona bile temizle sonucta krem dedi. Lansinohu bi kere kullandim zaten cok hafif gelir diye baska kremler yazdilar. Tekrar sorayim en iyisi sakincasi var mi yok mu diye :)

Uyurken ellemesin kimse canım. Hadi babaannesi alsın ama uyanıkken gazını çıkarsın yardım etsin. Ama emziği eliyle tutmasın yani sonuçta biz bile her yeri elliyoruz annem de bir ara tuttu dedim tutma anne ordan tamam dedi fark etmeden tuttu uyku sersemi farkındayım ama uyardım. Bence sen de uyarmalısın. Ben bile ellemiyorum falan de. Öpecekse boynundan sırtından öpsün. Yahu daha uçuk yüzünden 18 günlük bebek hayatını kaybetti millette öpücük derdi az büyüsün de öp acelen neee..
Ya o haberi gördüm bende. Ve dün mevlutten sonra bende de ucuk çıktı şimdi oğlumu koklamaya bile korkuyorum.

Bazilarinda nisan gelmiyomus canim olabilir.
Ben hamilelikte hic sislik odem sıkıntısı cekmedim ayni ayakkabilarimi rahatlikla giydim ama simdi ayaklarim fil ayagi gibi oldu o kadar sisti ki nedenini anlayamadim.
Ve normal dogum yapmama ragmen sadece 5 kilo vermisim, oglum 3700 zaten. Yani her bunyede farklı heralde :)
Canim vücudundaki ödemi daha atmamışım ondan. Yakında gider yavaş yavas.

Hadi ya bana da kesinlikle temizle dedi lansinohta yaziyo zaten temizlenmeye gerek yok diye ama ona bile temizle sonucta krem dedi. Lansinohu bi kere kullandim zaten cok hafif gelir diye baska kremler yazdilar. Tekrar sorayim en iyisi sakincasi var mi yok mu diye :)
Zeytinyağı surebilirsin canim. Her emzirmeden sonra sur. Silmene vs de gerek yok. Üstünede kalkanı koy. Acının azaldığını göreceksin.

Kizlar uzun zamndir girmddim hepiniz dogurdunuz sanirim bi ben kaldim :)) benim sipa ay sonu gelicek adete gore dogucak sanirim 30unda ve 8gun once nisan geldi ama sancilarim artmiyor 5gunum var beklemedeyim.

Mrb kızlar doğum yaptim şükür hâlâ hastanedeyim oglum yanımda ama kizim solunum cihazinda dua edin kuzularimla birlikte çıkayım hastaneden
Gözünaydın canım. Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin. Hep beraber dönün evinize inşallah.
Herkese slm dün sabah rutun kontrole gittim ultrasonda ölçümlerinde 3kg 700 Gr haftada 39+5 dedi doktor ntsde kalp atışlarının zayıfladığını hareketlerinin azaldığını hemen yatış yapılacağını diyerek yatış verdiler sezaryan olacağımi söylediler doğum haneye sevk ettiler doğum bölümünde uzman doktor muyanede sonucu beni sakinleştirmek serum verdi ntsde kalp atışlarında 160-80 arasında degisti serumla biraz bisiyler kadfiktan sonra uyumuşum bir saat kadar tansiyonum çıkmış uyandirdilar nts sonuncunda minnacık kalp atışları düzeldi rutune döndü normal doğumu deneyelim sıkıntı olursa sezaryanla alırız dedi suni sancı verdiler bikere sancim geldi gitti saat 22 ye kadar her an sezaryanla doğum edecem diye bekledim birden doğum Haniye aldılar normal doğum olacak dedi doktor gece birde doğum ettim hemşire yikadi minnacıgi giydirdi kayın valdem geldi saat 5 oldu uyumuşum ikili teste riskli çıktı testin şeker yüklemesi yaptirmadim yok çocukta su var yok ikili testin yüksek dediler Allah'a şükür sıkıntısı yok saat 4 de taburcu oldum adı Muhammed 25.07.2017 saat 01.45 He doktorlarda hayret etti dogusdan sünnetli çıktı yarın muyanede var kulak vs topukdan kan alındı kontrolü var benden bu hepiniz hakkınızı helal edin uzun oldu Rabbim kalanlara hayırlı kolay doğum ettirsin olan annelerinden hayırlı bol sütlü günler dilerim
Gözünaydın canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlı evlat olsun.

Ya o haberi gördüm bende. Ve dün mevlutten sonra bende de ucuk çıktı şimdi oğlumu koklamaya bile korkuyorum.
Canım maske falan tak yaklaşman gerektiği zamanlarda. Ya da emzirirken. Bir de kucağına alacağında falan ellerini sabunla mutlaka. Dokunduysan uçuğa elinden de geçebilirmiş. Dikkatli ol.

Eee babası napsın bitecek o :) çocuk doktoru emzirdiğin için demiştir. Sütün kalitesini artırmak adına.. neyse ki böyle bir derdim yok sevineyim ben :KK70:
Evet süt için dedi hepsini napalım icicez el mahkum
Bu arada benim sezwryan kesiginin iki başı daha kızarık tüm kesi sert zaten sanki içerden çubuk geçiyo kesiden göbeğime doğru avucum kadar yer de kızarık hafif ağrı sızı yok normal mi acaba kontrolüm de haftaya

Bebisin emmiyo mu kuzum? Sagmak da cok zor göğüsler yarayken. Benim de sutum var ama acidan sagamiyorum. Seninki kadar sismedi tabi ama inek memesi gibi dolasiyorum. Saatte bir emzirsen gecer belki. Zorla tikistir agzina aliyolar zaten hemen ac olmasa da. Pompayla ne kadar sagsan da cikmiyo bebek emiyo gibi olmuyo. Hastanede bana medela verdiler en iyisi onunla bile cikmamisti.

Dun gece hic aldiramadim gibi bisi sürekli emmeyi unutuyor sanki boyle araniyo araniyo ağliyo annem sağolsun ağlamasına kiyamadigindan aldi sagdiklarimi verdi öylelikle geçti gece.. Bu gecede baya ağladı ama sagmanin etkisi mi yoksa serumlar mi açtı biraz bilmiyorum yada belki kolostrumun yerini sütün almasından daha rahat aldirabildim... Artik uyanıyorda uyandirinca çok şükür.. Sonra da uyumuyor gerçi ama :işsiz: sağmak tam bir eziyet ya perişanlık resmen doktor sağ boşalt dedi ama ben pes ettim sagamicam dediğin gibi sık sık tikistircam agzina.. Hala çok sis ama dünkü kadar değil dün neydi öyle ya... Diyorlardı hep hakliymislar bebegin anneden çok annenin bebeğe ihtiyacı oluyor.. Sende diyormusun ben bu zamana kadar onsuz nasıl yasamisim diye...:KK36:

İyi bari bir haftada şişliğin geçmesi iyi bir süre bana hep böyle kalacakmış gibi geliyor doğumdan sonra da :KK1:
Normal doğum yaptım. Geçti hemen şişleri belki biraz vardır ama çoğu gitti yüzüklerim oluyo artık parmaklarıma

Son düzenleme:
Kızlar nişan gelmeden suyun gelme ihtimali var mı? Doğum yapam anneler bu eller ve ayaklardaki şişlikler hemen geçti mi ? Erkek ayakkabısı giymekten sıkıldım doğumdan sonra kendi ayakkabılarımı giymek istiyorum , ellerimde çok ağrıyor, psikolojik olarakta kötüye gidiyorum eşime sataşıp duruyorum hiçte sesini çıkarmıyo ya canım kocişkom

Kuzum nisan oranin tikaci oldugundan su gelmeden hemen oncede olsa gelir muhtemelen çünküm tek yol ora sonuçta... Sislikler maalesef benim geçmedi kuzum hatta daha çok sisti.. Aslında ayaklarımdan çok ayak bileklerim sis hemde baya baya sis memiktolarim kadar olmasa da onlarda kendi hallerinde yeni bir cumhuriyet kurmuş durumdalar.. İnşallah senin olmaz boyle.. :KK43: Ben pek popomum üstüne oturmadigimdan boyleyim b.k var gibi atliyorum herşeye bi yatmadimki doğru durust.. :KK12:

Az kalmış seninde :) hayırlı doğumlar
Kizlar uzun zamndir girmddim hepiniz dogurdunuz sanirim bi ben kaldim :)) benim sipa ay sonu gelicek adete gore dogucak sanirim 30unda ve 8gun once nisan geldi ama sancilarim artmiyor 5gunum var beklemedeyim.

Doğum yapan arkadaşlar hepinizi cani gönülden tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün sağlıkla yasasinlar küçümenler..
Evlat kokusu kadar güzel bişi yokmuş gerçekten yanındayken bile özlüyorum elimde degil.. Hani diyorlarya genelde hamileyken doğurunca içimde kalsa daha iyiydi dersin diye.. Hic degil ya... Onu izlemek koklamak emzirmek (çok acisada) agladiginda sakinlestirebilmek (bazen çok uzun sürebiliyor olsa da) omzunuza düşen kafasını kaldırıp bana bakmaya calismasi tarif edilemez bi duyguymus... Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah... Doğum yapmayan arkadaşlar gerçekten beklemeye değer rabbim tez kucağınıza aldirsin doya doya sevin bebeklerinizi inşallah...

Back