• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Mama sandalyesi Ikea almayı düşünüyorum ben. Çok fazla zaman geçireceğini düşünmüyorum aşırı konforlu bir şeye gerek yok gibi. Hem büyük ve yer kaplayan bir şey olmasın diye de onu tercih edicem sanırım. Yıkaması vs de kolay olur gibi🧐

Kızlar siz erkenden ek gıdaya başladınız mı ?
7. Aya girerken başlamayı düşünüyorum. Ramazan ayından sonra yani. Zaten besin alerjisi var. En azından o zamana kadar sütle mamayla götürebildiğim kadar götüreyim. Ama kızlar isterseniz hepimiz beraber aynı gün başlayabilir blw yaparak

Mama sandalyesi Ikea almayı düşünüyorum ben. Çok fazla zaman geçireceğini düşünmüyorum aşırı konforlu bir şeye gerek yok gibi. Hem büyük ve yer kaplayan bir şey olmasın diye de onu tercih edicem sanırım. Yıkaması vs de kolay olur gibi🧐
3000 5000 6000 sandalyeler çok pahalı değil ni ya o kadar paraya çocğa altın alırm😂😂

Korunmayı konusmussunuz da kızlar 2. Cocugu dusunuyo musunuz? Aklınızda bi plan var mı? Bi daha başa dönmek biraz korkutucu olsa da sanki kardeşi olsun istiyorum. Tek büyümesin yavrucağım.
Ben düşünüyorum. Çünkü bizim kolay kolay olmuyor çocuğumuz. Geçen ay korunmadım bu ayda korunmadım ama tutmuyor zaten. Tutarsa da mutlu olurum. Annem kayınvalidem 3 tane bekar kız kardeşim hepsi yakınlar o yüzden sorun etmiyorum.

Q
ben hamileyken e bebekten aldım. 700 liraydı şu an 1200 olmuş. Altı çalışma masalı olanları al. Hem mama sandalyesinde otururken ayaklarının altı dolu olur. Hemde ayriyeten çalışma masası olarakta kullanırsın

Ben düşünüyorum. Çünkü bizim kolay kolay olmuyor çocuğumuz. Geçen ay korunmadım bu ayda korunmadım ama tutmuyor zaten. Tutarsa da mutlu olurum. Annem kayınvalidem 3 tane bekar kız kardeşim hepsi yakınlar o yüzden sorun etmiyorum.

Çevrendekiler harika destek olmus belli canım Allah en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah, kolaylıkla gelsin ikinci 🤲 çocuğun kolikti senin de zor zamanların oldu hatırlıyorum bu kadar çabuk istemene şaşırdım açıkçası aramızda en güçlü sen çıktın 🧿 bizi uykusuzluk bitirdi 😁

Çevrendekiler harika destek olmus belli canım Allah en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah, kolaylıkla gelsin ikinci 🤲 çocuğun kolikti senin de zor zamanların oldu hatırlıyorum bu kadar çabuk istemene şaşırdım açıkçası aramızda en güçlü sen çıktın 🧿 bizi uykusuzluk bitirdi 😁
Evet ağır kolikti ben mahvoldum. İdrar yolu enfeksiyonu kabızlık gaz alerji bronşiolit kanda enfeksiyon daha bir sürü şey yaşadık. Şimdi de uyku gerilemesi yaşıyorum. Ama buna da şükrediyorum Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmadı 🙏 Anneme gitsem hiç kucağıma bile almıyorum hep kucaklarda havada geziyor kaynanamlarda aynı şekilde. İkinci olsa bi kardeşimi yanıma alıcam. İki aile de evimize arabayla 5 dakika uzaklıktalar

Aynı şeyi başka bir şeyle karıştırmadan 3 gün arka arkaya veriyosun alerjisi var mı anlamak için. Atıyorum ilk 3 gün kabak sonraki 3 gün havuç verdin bir şey olmadıysa kabak havuç karışık verebiliyosun. Ama o aşamayı geçmişsiniz galiba ( belki bilmiyosundur diye yazdım yanlış anlaşılmasın 🤗)
3 gün kuralına bilinçsizce uydum gibi oldu elma,muz,kabak için yoğurt kaldı ona bakalım ondanda geçersek yol güzel 😂

Bence alerjisi olsa hemen belli olur doktor bana kivi çilek patlıcan ve baklagiller yasak dedi şuan sadece sende onları verme. O hazır meyveli mamaları bende çok merak ediyorum almak istiyorum ama Bi yandan da hazır birşey vermek istemiyorum bilmiyorum yalnız üç tane kitap buldum çok öneriyorlar bakalım tadım ayını bi geçelim bidahaki ay o kitaplardan bakarak yapıcam bide blw çok özeniyorum ya kitapların ismi bu çocuk aç, acıkınca yer, bırak kendi yesin bu üçünü alıcam bakalım ☺️
Onları vermem kız. Bizimki hazırı sevmiyor allahtan sevse savsaklık yapardım ben. Normalde eringeç insanım ama evlada çalışmak hoşuma gitti 😂

Büyük ihtimalle önceden yalatırım ama 4. aydaki oturma şekliyle yetinmem sanırım. Sadece mamayla beslenenlerde daha erken geçiliyormuş zaten ek gıdaya. Sadece mama mı alıyor bebeğiniz? 4. ay kızım için erken ama. 5. ayda nasıl oturabilecek bakalım. Doktoru ne diyecek.
Benimki sadece mama ile besleniyor. Ve şöyle biraz cesaretim oradan geldi diye düşünüyorum çeşitli mama kullandım kusmaları başladığında onlarda kabızlık vs çok yaşamadık birde dediğim gibi motor gelişimi hızlı gitti ilgisini gösterdi destekleyici unsurlar çoğalınca ek gıdaya geçiş hızlandı bende

• Beğen
Reactions: Gao
Back