• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Beni görseler demek dkdkdk ben kucağımdan indirmiyorum. Doğduğundan beri poposu yerde uyumak istemedi benim kızım. Kucağımı istedi, omzumu istedi, göğsümü istedi. Babasının da göğsünde uyudu. Kaç kere denedik, beşikte huzurlu değil. Biz de o nasıl istiyorsa öyle uyutuyoruz kucağa alıştı mı evet dibine kadar alıştı. Ve böyle çok mutlu. Kucağa alıştırmayacağım diye huzursuz bebek olsun istemedim, mutlu bebek olsun istedim. Şimdi şimdi ayağımda sallıyorum uyuyor. Bi gün beşiğinde kendi yatağında da yatacak. Hangimiz halen anamızın memesinde uyuyoruz :)
Sen mutluysan sorun yok canım benim. Ben iş yapamıyorum diye yatağına alıştırdım bötle mutluyum. O yarım saatte nefes almak iyi geliyor belim ağrıyordu. Her anne özeldir nasıl isterse öyle yetiştirir. Kolaylık dilemekten başka ne yapabiliriz birbirimize ☺️😍

Ben bu konuda aşırı sinirleniyorum. Fikir sorulabilir okey ama yadırgamaya karşıyım. Hepsi yapıyor ya deliresim geliyor. Benim kızım kucak isteyen bir bebek değil ana kucağında duruyor ama yarım saat sonra falan sıkılıyor. Uykusu gelince mızmızlanıyor. Ee bu da insan gezmek isteyebilir oyun isteyebilir. Ona bile kucağa alıştırmışssınız dediler ben kucağıma toplasan gün içinde 1 saat alıyorumdur o da uyuturken taşırken çok mızmızlanırsa.
Uyku döngüsünde uyanıo yanına gidince başlıyorlar ayyy şu sabaha kadar uyurdu uykularını çok iyi ayarladılar. Ebenin nikahı bahsettiğin kişinin çocuğu 1 2 yaşındayken öyleydi. Hemen ağlasaa acıkmış bu acıkmışşşşş.
Benim iyiki kaynanamlar burda değil çok kvga çıkardı alt katımdalar herşeyden haberleri olucak. Çat çat verirdim cevaplarını.
Herkes çocuğunu büyütmüş değil mi ? Okey izin versinlerde biz de büyütelim. Herkesin kendi evladı ister şımartır ister emzirir ister emzirmez.
Eleştiriye kapalıyım. Kim ne derse desin. Beni sadece çocuk doktorum eleştirir eğer yanlış birşey yapıyorsam uyarır.
Valla çok haklısın, fikir sorsak söylesinler ama herşeye bişey gerçekten. Büyükler de öyle, özellikle mama zamanını dışarda olacağımız zamanlara getiriyoruz mesela, eşim veriyor mamayı ben de o arada muhabbet edebiliyorum ya da bi çay içiyorum vs. Hemen çocuk açmış işte sütün yetmiyor demek ki diyorlar. Yani çocuk olsun olmasın ben kimseye hiçbir konuda bu kadar net eleştiriler yapamam yaa insanlar çok patavatsız ve nezaketsiz..
Herkes her şeyi çok mükemmel yapıyo zaten heepsi mükemmel anneler😄 onlarım bebekleri de mükemmel biz tü kakayız😄 hiç umursama hatta cevabını da ver kimsenin seni yargılamaya böyle hissettirmeye hakkı yok. Sen bebeğin için en iyi olanı bilirsin kimseye laf düşmez.
Aaa tabi öyle, dün işte diyor arkadaşım bana ben 4 aylıkken uyku eğitimi verdim, hala güzel uyuyor diyor. Ağlamadı mı dedim ağlatarak yaptık dediler gururla. Ben yapamam dedim, sonra bambaşka bi örnek verip bilmem kimin kızı öyle bağlıymış ki anne babaya çok asosyal olmuş, insanları sevmiyorum diyormuş. Hadi gel burdan yak, yani öyle eminler ki kendilerinden ağlatarak uyku eğitimini övdüler bana.
Tabi benim ablamlar sırayla arayıp böyle şey mi olur dediler bana da. Önceki gün terracity de asansörde bir kadın tulum üstünde pamuk 2 kat battaniye vardı, böyle terlemiyor mu dedi 😄 tatlı, çirkin, merhaba değil, böyle terlemiyor mu
Ya işte en basiti hiç tanımadığın bi insan nasıl böyle umarsızca yorum yapabiliyor ya gerçekten hayret ediyorum. Görüp sevdiysen maşallah Allah bağışlasın de geç yani, 7/24 beraber olan ben mi bileceğim 5 sn gören sen mi?
Ay onlara ne. Niye bitmiyor bunlar öf 🙄 bana da diyorlar da lafımı söyleyip geçiyorum tekrarlarsa uyarıyorum kalbini kırmak istemiyorum diye fjkfkd en son bi doğum gününde ev sıcak diye tek kat giydirmiştim herkes sıcaktan bir hal olmuş ev kalabalık bir abla çıkıp demesin mi kız öyle üşür o üstüne bi şey giydir diye…. Küçümser bir tavırla bir de. Dedim sevmiyor sıcak hem ev de sıcak baya ben daralıyorum o nasıl daralmasın. Net cevap verdim üsteleyemedi. Üstelik destekçilerim çıktı iyi yapıyor filan dediler. E Yani. 🙄
Bu giyim konusu zaten kafamı karıştırıyor, bi de insanlar böyle aptal saptal yorum yapınca cidden sinirim tepeme çıkıyor benim de. Bana da diyorlar üşür öyle, üşümüyor diyorum. Çocuk fazla giyinince ağlamaktan pusete oturmak istemiyor ama işte gel de anlat
etrafımda çocuğu olan arkadaşım pek yok allahtan 😅 ilk benim oldu hatta. inşallah ben kimseye öyle bişey yapmam. benim daha çok annem, kayınvalidem filan bunlarla başım dertte 🙄
Ayyyy çok şanslısın 😂 benim de bekar arkadaşlarım sadece sevip gidiyorlar, çok tatlılar 😍 Büyüklere zaten bişey denilmiyor. Geçen çorap giydirmeyelim diyorum anneme sanki çocuğu çıplak gezdirelim demişim gibi aaa saçmalama üşüüür dedi 🥲 tabi dedim sen haklısın 😅

Kızlar nasılsınız umarım iyisinizdir size bişey sorucam gelişimsel olarak gayet iyi gidiyoruz ama benim bebeğim 5 aylık oldu hiç dönmeye niyeti yok sizinkiler ne durumda 🥹

Sen mutluysan sorun yok canım benim. Ben iş yapamıyorum diye yatağına alıştırdım bötle mutluyum. O yarım saatte nefes almak iyi geliyor belim ağrıyordu. Her anne özeldir nasıl isterse öyle yetiştirir. Kolaylık dilemekten başka ne yapabiliriz birbirimize ☺️😍
Ya baksanıza burda birbirini tanımayan kaç kişiyiz herkes birbirine öneri veriyor ama kimse sen niye böyle yapıyorsun demiyor. Ama tanıdığımız, sevdiğimiz, yakınımız olan herkes daha çok müdahale ediyor, daha çok üzüyor, kırıyor 😕 şaşırtıcı gerçekten 🙂↔️

• Beğen
Reactions: Gao
Kızlar ya dün gece 4-5 saat kadar elektrikler yoktu dondurucudaki sütlerime bir şey olmuş mudur sizce?:(
Buzdolabında sıkıntı yoksa lastik kaçagı sogutma derecesi arızası falan bişey olmaz. Ben buzluktan herhangi bişey cıkarıp buzdolabı kısmına koydugumda bile çözünmüyor 2 gün. Buzlar çözünmez kolay kolay ama elektrik geldiginde kontrole ettin mi erime var mıydı. Sanmıyorum olacagını.

Aynısını yaklaşık iki haftadır yaşıyorum çözümü ayakta yürüyerek emzirmede buldum anca o şekilde sakince emebiliyor
Onu yaparken de ağlayarak kendini geriye doğru atmaya başladı benim zıpır. Tutmak zorlaşıyor

Kayınvalideyi bilemedim tabii :( ama bıraktıkça alışıyorsun kesinlikle, ondan emin ol. Ben de öyleydim :d şu an çok mutlu hissediyorum bundan kurtulduğum için, artık bırakıp yürüyüşe filan da çıkacağım
Ya ben kendimi hiç iyi görmüyorum farkındayım aşırı düşkünüm bebeğime bakamazlar diye değil de beni arar ağlar korkar diye çok üzülüyorum. Hastane süreci yüzünden oldu galiba önce eve getirdik koynumda yatırdım sonra elimizden alındı beni özler korkar diye o zaman günlerce ağlamıştım :(

Ayağını tüm mu alacakalrdi alçıya canım yoksa sadece parmak mi. Çok geçmiş olsun dikkat et fazla yorma kendini annen falan gelebilirse yanına gelsin biraz yada sen git
Annem babannneme bakıyor tek kaldım canım. Atel takılcaktı basamazsın 1 hafta dediler bebeğim var diyince sardılar 2 hafta kalsın öneml durumlarda topuğunu kullan dediler

Ben de aynı şekilde kayınvalideme güvenmiyorum o can atıyor ama 😒anneme bırakırım ihtiyaç olduğunda ama benim bebe çok huysuz mızmız karnı tok altı temizken bile sürekli ilgi istiyor ne yapsak mutlu edemiyoruz gibi bu konuya çok üzülüyorum bu ara 😞 bıraksam bile sürekli aklım kalıyor bu yüzden çok ağlar susmaz falan diye 🙁
Benimki de can atıyo ama hiç güven vermiyo bana kendi çocuğuna bile doğru düzgün kendi bakmamış. Boğazına tükürük kaçıyo feryat figan ediyo Allah korusun ben yokken bir şey yolsa müdahale edemez kimseyi de arayamaz panikten🤦‍♀️ 2 yaştan önce ona bırakmayı düşünmüyorum

Back