Bizim evliliğimizde doğru değil diyorsun, böyle bir yorum yaparak kendi tezini çürütüyorsun.
Bu şekilde mütevazi davranıp yorum yapıyorsa kişi demek ki doğruymuş. :)
...
Bunun yanında annesinden, çevresinden mutsuz olup, o yaşantıyı tekrar yaşamamak için eşinide farklı seçmeye çalışanlarda var.
bu kısım banaydı sanırım.
sanırım yanlıs anlasıldım benım derdım kayınpeder kıza bekcılık etsın demek degıl, hastaneye cumbur cemaat gıtmeye ne gerek vardı demek.
zaten kımse gelin tamamen haklı demıyor ama dıger unsurlar sankı bıraz daha baskın degıl mı bu durumda...
işte bende bunu anlamıyorum ya,
kişilik aynı, özellikler aynı
nerden baksan otokopılı evrak gıbıler
ama anlasamıyorlar. :44:
hadı ben kv ıle hıc benzemedıgım ıcın alasamıyorum, benzeyenler nasıl anlasamıyor acep:44::44::44::44:
Birsen...
Çok utandırdın beni,dönüp cümlemi tekrar okudum.
Ama cidden kayınvalidem "aşmış" bir kadındır,benimle kıyaslanmaz bile.
O eğitim alamış,benim sahip olduğum sosyal ortamlara sahip olamamış,sadece çalışmış,hakketiği kıymeti görememiş bir kadın.
Kimisi böyle olunca hırçınlaşır,hırsını gelininden çıkartır ne bileyim hayatının intikamını alır bir başkasından,gelininden.
O aksini yaptı hep bana
Ben kendimi o kadar iyi bir insan olarak göremiyorum.
Burada insanlar kendilerine ne kadar kolay bir şekilde muhteşem lakaplar takıyorlar iyi insan etiketi yapıştırıp alınlarına geziyorlar.
inanamıyorum,demek ki diyorum ben cidden yeterine iyi biri değilim.
Baksana insanlar siz kötüsünüz biz iyiyiz diyebiliyorlar hiç tereddüt etmeden.
Bence benzeyenler anlaşamaz.
İkisi de kaprisli mesela,ikisi de laf yetiştireceğim diye deliriyor,ikisi de saldırgan.
Yani bu örnekler sürer gider,sonra da anlaşamıyorlar.
Gerçi tersi olsaydı ikiside iyi özelliklere sahip olsalardı anlaşırlardı.
Ayy kafam çok karıştı hayatınçöptenekesi
Bence benzeyenler anlaşamaz.
İkisi de kaprisli mesela,ikisi de laf yetiştireceğim diye deliriyor,ikisi de saldırgan.
Yani bu örnekler sürer gider,sonra da anlaşamıyorlar.
Gerçi tersi olsaydı ikiside iyi özelliklere sahip olsalardı anlaşırlardı.
Ayy kafam çok karıştı hayatınçöptenekesi
Önemli olan bir elmanın yarısı olmak değil, iki ayrı elma olup anlaşabilmek diğmi derinsscim :)
Kesinlikle katılıyorum,özellikle evlilikte,iki farklı elmadan bir elma yapabilirsan o evlilik yürüyor.
Ama kayınvalide-gelin ilişkisinde çok fena kafam karıştı o yüzden yorum yapamıyorum artık
yeni evli,yeni hamile nazlı olurmuş öylemi,ah ailem beni ne kadar yanlış yetiştirmişhiç demediler nazlı ol,kaprisli ol diye bende akıl edemedim.bir daha dünyaya gelirsem nazın en alasını yapacağım
hadi ben büyüktüm,kardeşim evimizin nazlısıyken evlenince hiç nazlanmadı,doğumunda bizden kimse yoktu,eşinin ailesiyle doğuma gitti.ddoğumda bile kimseye nazlanamadı zavallım.kendimi ve kardeşimi birden çok değersiz hissetim
bizde yeni evli olduk,hamile olduk ama kimseye de böyle "naz ötesi" şeyler yapmadık..ya gidersin ya gitmezsin.orada adamın kardeşi hasta,doktra gidilecek millet gelinin kaprisiyle uğraşıyor.bu kadarı fazla,dünya sanki onun etrafında dönüyor..
benim sozum size degil genel soyledim simdi ben de gorumceyim iki erkek kardesim var ayni binadalar gelinmelimizin eline sulalde kimse su dokemez laf dertmem onlara ama suda var konu sahibi gibi yapicaklar 4 ayda evi karistircaklar herkes birbirine bir soz vardir herkes kendi annesinin terbiyesiyle cikar evden erkek kadin farketmez esimin ailesinde bir olay olmustu teyzesinin gelini ile alakali buna benzer bir durum ve orada kayin validem kizkardesinin gelinine sunlari soyledi
bak kizim sen gelinsin edebini bilceksin oda kaynanan kardesimde olsa fark etmez hatali biliyorum ama kocanin annesi saygi gostericeksin ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen bu diyar artik senin aklini basina alana kadar olgunlasana kadar idare etmeyi ogreniceksin kaynananin karsinda akil olarak buyuk sen olucaksin gun gelir oda anlar aynisini yapti gelin kayin validemin ogutlerini tuttu simdi evi idare eden o kayinvalide ona sormadan birsey yapmaz biri birsey dese geline sorun o bilir diyor sabreden dervis muradina ermis oluyor ama sabirda herkesin harci degil
allah kiseye yuva bozgunlugu vermesin[/QUO
vay arkadaş saray gibi evin idaresinmi almak ne büyük şeymiş ya bukdarda büyütmeyin allah aşkına yok bekle sıranı falan bu devirde öyle hayatlar kalmadı
arkadasım herkesin evi ayrı barkı ayrı yolu ayrı öyle sülalaeyi idere etmek falan belki aşiret hayatı yaşayanlarda vardır ama oda çok az artık bence sağlıklı bir evlat yetiştirebilmek içinbu psikolojiye sahip inanların bulunduğu evi terketmek en mantıklı sey hem karısına ve çocuğuna bakması gerekir annesi babası için sağlıksız bir birey yetiştirip kimsenin başını belaya sokmasın o çocuk büyüyüp sağlıklı psiklojiye sahip olamayacak ezilen anlaşamayan bir anne ,babanne arada kalmış bir baba sinir krizleride cabası ooooo fena yaa siz bira an önce uzkalşın birdahası olmaz bu işin şiddetin birdahası olmaz olamaz nedemek ya birdaha olursa böyle bir hakkı kimseye vermem verdirtmemm ben
Hala görümceye " nazlı bebek " diyor ya,hastaneye gitmek için gelinden izin alacak görümce.
Evde yalnız kalamayan ana kuzuları kocaya varmasın bir zahmet evlilik bu kolay değil,yalnız kalıyorsun bazen gece eşini bekliyorsun.
Madem yaşın ergin değil,madem korkuyorsun evlenmeyeceksin,evliliği ilk ay yapılan aktiviteden(çocuk yapmak ) ibaret sanıyorlar.
Şimdi sorsan yanlışlıkla hamile kalınmıştır şu kk'da normal yolla seviştik hamile kaldım diyen bir tek insan evladı görmedim.
Herkes kazara kalmış!
Kimseye acımıyorum kınamıyorum da zerre kadar da üzülmedim ne yalan söyleyeyim.
Evlen ilk aydan hamile kal,görümce hasta oldu hastaneye gidiliyor diyekocaya çemkir,kayınpederi tersle, anneni ara evi terket,sonra dayağı ye ,otur.
Bu davranışların devamında ne yaşanırdı ki daha ne yaşanabilirdi.
Yaşanması gereken sıralama yaşanmış.
Benim de oğlum rahatsız olsa düşse yerlerde bayılsa görümce hasta oldu diye oğluma surat yapan gelini yolarım.
Evet yeni evliyim bende babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm, bilmiyorum böyle şeyler nasıl olur nasıl yürür. Kazayla hamile kaldım ve eşim aldırmama izin vermedi. Yoksa bende meraklı değilim bu yaşta anne olmaya. Görümcemi kıskandığımı vurgulayan arkadaşlar var. Hastaneye gidildi ve doktor raporuyla da hiçbir sorun olmadığı belirtildi, tek bir ilaç verilmeden yollandı diye belirtmiştim. Bunu görmezlikten gelip bana saldıranlardan da Allah razı olsun. Ben buraya beni yada kaynanamı eleştirin diye açmadım bu konuyu. Ama birçoğu dedikoducu kadınlardan farksız o orda suçlu bu burda suçlu demek için yorum yapmış. Zaten atlatamadığım bu psikolojiyi iyice çıkmaza sürüklediğiniz için sağolun. Kendini yerime koymayıp sadece eleştirmek için yazanlar çok düşüncesizsiniz. Unutmayın, kınadığınız şeyi yaşamadıkça ölmezsiniz...
Görümcemi kıskandığımı vurgulayan arkadaşlar var. Hastaneye gidildi ve doktor raporuyla da hiçbir sorun olmadığı belirtildi, tek bir ilaç verilmeden yollandı diye belirtmiştim. Bunu görmezlikten gelip bana saldıranlardan da Allah razı olsun.
yapılan bazı yorumların neye istinaden yapıldığını anlayamadım
suçlu suçsuz aramak kimseye düşmez evet lakin buraya konuyu açıp bizlerin okumasını yorum yapmasını bekleyen birine neyi okuyup anlıyorsak ona göre yorum yaparız
burda hatalı bir kişi değil baştan sona yanlış madem evde durmaya korkuyorsun gitmekde istemiyorsun (ki aynı durum benim başıma gelse sevmesem istemesem bile o kadar korkuyorsam ne olursa olsun giderim eşimin yanında) veya geç komşuya bu kadar naza çekmenin kapris yapmanın komşuyu bile yalvartmanın ne anlamı var..anneyi aramanan normal korktuğunu söylemende normal ama kavga edecek çıngar çıkartacak aradaki saygıyı bozduracak ortada hiç bir sebep yok..heee pardon vardı ama sizin korkmanız....
ve eşiniz ve siz o halde halandaha kaynanayla ağız dalaşında ve kaynana şuursuzca sizi dövebiliyor ve şimdi aynı evde oturabileceksiniz
ayrıca koyun psikolojisi altında bunuda yazmıyorum o psikolojide bir lidere ihitiyaç duyulur birey olmanın anlamını bilmeyen ve hatta fikir sahibi olamayan biride değilim..kitlenmiş tembel beyinlerin yapabileceği bu psikolojide olduğumu ve olduğumuzuda düşünmüyorum
bilmem anlatabildimmi...
benim sozum size degil genel soyledim simdi ben de gorumceyim iki erkek kardesim var ayni binadalar gelinmelimizin eline sulalde kimse su dokemez laf dertmem onlara ama suda var konu sahibi gibi yapicaklar 4 ayda evi karistircaklar herkes birbirine bir soz vardir herkes kendi annesinin terbiyesiyle cikar evden erkek kadin farketmez esimin ailesinde bir olay olmustu teyzesinin gelini ile alakali buna benzer bir durum ve orada kayin validem kizkardesinin gelinine sunlari soyledi
bak kizim sen gelinsin edebini bilceksin oda kaynanan kardesimde olsa fark etmez hatali biliyorum ama kocanin annesi saygi gostericeksin ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen bu diyar artik senin aklini basina alana kadar olgunlasana kadar idare etmeyi ogreniceksin kaynananin karsinda akil olarak buyuk sen olucaksin gun gelir oda anlar aynisini yapti gelin kayin validemin ogutlerini tuttu simdi evi idare eden o kayinvalide ona sormadan birsey yapmaz biri birsey dese geline sorun o bilir diyor sabreden dervis muradina ermis oluyor ama sabirda herkesin harci degil
allah kiseye yuva bozgunlugu vermesin[/QUO
vay arkadaş saray gibi evin idaresinmi almak ne büyük şeymiş ya bukdarda büyütmeyin allah aşkına yok bekle sıranı falan bu devirde öyle hayatlar kalmadı
arkadasım herkesin evi ayrı barkı ayrı yolu ayrı öyle sülalaeyi idere etmek falan belki aşiret hayatı yaşayanlarda vardır ama oda çok az artık bence sağlıklı bir evlat yetiştirebilmek içinbu psikolojiye sahip inanların bulunduğu evi terketmek en mantıklı sey hem karısına ve çocuğuna bakması gerekir annesi babası için sağlıksız bir birey yetiştirip kimsenin başını belaya sokmasın o çocuk büyüyüp sağlıklı psiklojiye sahip olamayacak ezilen anlaşamayan bir anne ,babanne arada kalmış bir baba sinir krizleride cabası ooooo fena yaa siz bira an önce uzkalşın birdahası olmaz bu işin şiddetin birdahası olmaz olamaz nedemek ya birdaha olursa böyle bir hakkı kimseye vermem verdirtmemm ben
arkadasim benden alinti yapmissiniz bu sozleriniz banami anlamadim ?