Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

bak güzelim kendin de demişsin ben babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm diye

e görümcenin de nazlanmaya hakkı var öyleyse değil mi?

takmışsın görümcene kafayı demekki o da annesinin nazlı bebeği...

sen ne bekliyorsun anlamadım ki..ona gösterilen ilgiyi kıskandığın aşikar..

resmen yalvarmışlar gel bizle diye gitmemişsin e komşuya da binbir nazla gitmişsin

bak güzelim adam milleti zaten geçim derdindedir..bir olur iki olur..elin adamı senin nazını kaprisini her gün çekmez

böyle yaparak kendini o aileden ve eşinden uzaklaştırırsın

şahsen böyle bir karım olsa eve köye gelmek istemezdim

yapilan yorumlara cevap yazmis olsaydiniz hakliliginizi gostermeye calismis olurdunuz belkide tum yorumlari okumadiniz ayni evde yasiyorsaniz o evin kurallarina uymak zorundasiniz ayri eve cikmak istiyorsanizda bu sekilde olmaz hem ayri eve cikamazsiniz yanliz kalamiyorsunuz ozaman kayinvalide ile yasamaya alisicaksiniz

gorumcen ister cok hasta olsun ister olmasin bunun teshisini hasteneye gitmeden anlamak cok zor zaten olaylar gorumcen hasteneye gitmeden doktor raporu vermeden taaa evden cikmadan baslamis bir cok kisi olayin rapor kisminda degil evden cikmadan once basliyan kapriste

tabiki kocana naz yapicaksin buna kimse hayir demiyorki ama sen aman kocam beni tercih etsin karim evde yanliz kalamaz yapsin bunu bekledin 4 ayda evliligini elbirligi ile ne hale getirmissiniz yazik degilmi bebegine

ayrica ben kendimi yerine koydum gorumcemi sevmiyorum evde kalamiyorum komsuya giderim cozulmeyecek birsey degil bastan bunu yapsaydiniz ne dayak yerdin ne kovulurdun nede annene kufurler edilirdi

bizim gelin yapicak anneme kardesime firsat vermem araba cagirir dogru annesine yollarim kimse kusura bakmasin ben hem gelinim hem gorumceyim kendimi iki tarafinda yerine koyuyorum cozulcek olayi oyle buyutmussunuzki isler cigrindan cikmis birde kadinine evinde kaliyorsunuz siz dua edin hala o evde size kalmaniz icin izin verilmis

hep soyle dusundum beni seven gonul gun gelir baskasinida sever evliligim zarar gormesin istedim hakli oldugum yerde tatli tatli soyledim haksiz oldugum yerde ozur dilemesini bildim herkes hata yapar sizde boyle dusunun kimse vazgecilmez degil cunki

amacim sizin psikolojinizi altust etmek degil burada kimsenin amaci bu degil sizin yazdiklariniza nazaran bu yorumlar yapildi

iste bu ben evlenene kadar hic ailemden ezilmedim hep benim dedigim oldu babamda dahil sozlerime kararlarima deger vermislerdir onemsemislerdir 34 yasindayim turkiyeye her gittigimde hala nazlanirim :))) annemde kardeslerimde dahil

Babanın evinde el bebek gül bebek büyüdüysen koca diye yanmayıp birlik oturmayacaksın.
Bu kadar basit,hepimiz el bebek gül bebek büyüdük.
Tinerciler büyütmedi hiçbirimizi ama idare etmek,büyüklerin lafını dinlemek hatta zaman zaman küçüklerin lafını dinlemek,saygılı olup saygı beklemek gerekir.
Kazara hamile kaldığını söylemiştim ben zaten,kk da henüz normal yollarla sevişip hamile kalanı görmedim.
Tarih yazmaz bu ya herkes hamile kalmaya çalışıyor yada herkes tek ilk seferde korunmasına rağmen hamile kalıyor.
Cinsel hayatın da seni ilgilendirir,kocana nazlanmalarında kimsenin sana laf söylemeye hakkı yok,bizim hiç yok.
Ama sen ben evde kalamıyorum diye ortalığı velveleye vereceksin,kocan bayılacak ölecek belki ya,sen hala kavga ediyorsun kadınla?
Hadi anası rezil bir kadın sen niye kocan kriz geçirirken laf yetiştiriyorsun bu bile samimiyetini sergiliyor bence.
Kocam sinir krizi geçirse Allah'ım koru Ya Rabbim hadi diyelim bayılsa deliririm ben ya,kayınvalideyi falan mı görür gözüm,Canım gidiyor benim ?
Sen de kınadığın şeyi yaşamadan ölemeyeceksin o zaman unutma !
Kınadıklarını düşün bir bakalım... ?
Bazı kaideleri böyle dillerine sakız ediyor bazıları sanki kendileri dahil değil bu kaidelere..

herkes babasının,annesinin kymetlisidir el bebek gül bebektir ,ama evlenme olgunluğuna erişince işler böyle yürümüyor,
evi idare eden kadındır,bu yaşta evlenmeye meraklıysan hamile kaldığında aldırmayıp tüm suçu o çocuğa yüklemeye de hakkın yok neyse hata yapmamışsın,
bu arada herkes aynı şeyleri düşünemez senin gibi düşünmüyoruz diye buradakileri dedikoducu yapman da cabası...
unutma burası türkiyenin her yerinden,her kültür,eğitim seviyesinden binlerce kişiden oluşan bi forum yani her kafa bir ses...
konu açılırken bunlara dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum.

iste bu ben evlenene kadar hic ailemden ezilmedim hep benim dedigim oldu babamda dahil sozlerime kararlarima deger vermislerdir onemsemislerdir 34 yasindayim turkiyeye her gittigimde hala nazlanirim :))) annemde kardeslerimde dahil
tabiki..bu bizim doğamızda var..ama rende gibi hep bana hep bana olmamalı...yani sen nazlanıyorsan bırak görümcen de nazlansın..en doğal hakkı...

ben anlamıyorum ya erkekler bu konuda daha iyiler içlerinde böyle küçük hesaplar olmuyor çoğunluğun...

kadınlar ise facedeki resimlerin hangilerini görümcelerinin beğendiğini takip edip ondan bile kavga çıkarabiliyorlar...

ikiyüz tane mesaja lütfedip bir mesaj yazmış o da ona buna laf sokma çabası.
Kendimi ifade edeyim falan yok,suçlu olduğunu kendisi de biliyor.
Elbebek gülbebekmiş ee görümce de öyledir belki?
O da anasının babasının abisinin gülbebeğidir?
Olamaz mı yok mu böyle bir ihtimal ?
Her yaştan her kesimden kadınların bu kadar mutsuz olmalarının sebebi dünyanın etraflarında dönüyor olduklarını sanmaları.

Konu sahibinin mesajini okuduktan sonra, yazdiklarimin ne kadar dogru olduguna karar verdim.
Kinadiginizi yasamadikca ölmezsiniz demis, ben kimseyi kinamadim ama yaptiklarinizin yalnis oldugunu söyledim. Arkadasim bende naz yaparim ama esime yalnizken yaparim.
Ailesine degil.

koptum gidiyorum ben :) Müthiş bir yorum , ekran başında kahkaha attım.

bir de evlenince kimse ailesinden vazgeçmez. yani o benim kocam diye evlatlıktan ve kardeşlikten istifa etmez-ki bende öyle

bunu bir anlasanız sorunlarınız %50 azalır

hahahaha vallahi bilerek istiyere normal yolla seviserek hamile kadim ay allahim yaaa

4 ayda nasıl bu hale gelip bu kadar yüz göz oldunuz anlamadım küfürler havada uçuşuyor olan zavallı kocana olmuş iki arada kalmış sinir krizi geçirmiş adam gerçekten yazık evimizdeyken hepimiz el bebek gülbebek nazlı büyüdük evlenince bi takım şeyler değişiyor bunu idrak etmek lazım bi erkeğin bi evin zamanla bi çocuğun sorumluluğunu yükleniyosun bunları kaldıramayacak olanlar evlenmesin yada evliliğine son versin evlilik sorumluluk işi çünkü.4 aylık evlisin kazayla hamile kalmışsın(o kaza bi de beni bulsa:))yakında anne olacaksın bebeğine böyle bi ortam sunma eşinin ailesiyle barış ayrı eve çımanız çok sağlıklı görünüyor çünkü acayip olmuşsunuz 4 ayda ama gündüz bile evde yalnız kalamayan biri nasıl ayrı eve çıkar orasıda tartışılır.bence bir an önce kendine çeki düzen ver yoksa karnında bebeğinle kocanı kaybedersin

tencere yuvarlanmış,kapağını bulmuş olan eşine olmuş...Allah korusun ama bu gidişle eşiniz daha çok sinir krizleri geçirir ..

Hah bedduamızı da aldığımıza göre çekilebiliriz

Saol bebişim.

yorumların çok az bir kısmını okudum, ya bu nasıl bir aile yapısı böyle kaynanaya bak geline bak... siz olayı ateşlemşsnz zaten yani çocuk gibi başta kapris yapmışsnz zamansz yere iyi eşnz sabırlymış, kaynananızn yaptklarını ağzım açık okudum, ya hala aynı ewde yaşamayı nasıl düşünebiliyorsunz? ve çocuğu nasıl bir ortama getireceksnz? bunlar hiç normal şeyler değil ya, kendi evnze çıkın ki tartaklandğınz ewde nasıl kalıyorsunz ben anlamadm çok enterasan bir olay ne diceğimi bilemedm, yaşınz küçükmü sizin?

aynı evde yaşadığımı söylemiştim zaten. kendimi savunmaya fırsatım mı var. herkeste bi sataşma edası, hangisine cevap vereyim? zaten kafama her esince giremiyorum. göze bamasın diye bakıp çıkınca da anca bu kadar cevap oluyo kusura bakmayın. Bu arada sorunlarım bana yetiyo Allahını seven daha fazla üzerime gelmesin...

Hah bedduamızı da aldığımıza göre çekilebiliriz

Saol bebişim.

34 sayfayı sabırla, bazen gülerek, bazen hüzünlenerek zaman zamanda yaşanmışlardan ders alarak ve içimden yorumlar yaparak okudum ve sonunda koptuğum an budur yemin ederim.

yorum yazacak ve fikrimi paylaşacaktım ama gerek kalmadı artık.

DÜNYANIN KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜĞÜNÜ ZANNEDEN, EL BEBEK GÜL BEBEK BÜYÜTÜLMÜŞ (biz nasıl büyütüldüysek sanki) BİR ANNE ADAYI GELİNİN VARDIĞI VE EMİNİN VARABİLECEĞİ SON NOKTA BENCE.

Daha fazla söze ne hacet!!!!!

Sizin üzerinize gelen yok ki? Hatalısınız diyoruz bu kadar. Siz kabullenmek yerine bize beddua ediyorsunuz.

Biz sokaklarda büyüdük, empatiden yoksunuz. Basımıza gelince anlarız dimi Serenay

Sizin üzerinize gelen yok ki? Hatalısınız diyoruz bu kadar. Siz kabullenmek yerine bize beddua ediyorsunuz.

Biz sokaklarda büyüdük, empatiden yoksunuz. Basımıza gelince anlarız dimi Serenay

Haksız olmam kimseye anneme küğfretme hakkını vermez. Bana istediği küfrü etse susardım ama ağlaya ağlaya damadına kızı evde neden yalnız bıraktın diyen bi anneye küfür edemez. Kimseye sokakta büyüdüğünü söylemedim ama kimse kendini yerime koyarak cevaplamamış. Ailemden uzaklaştım, başka bi şehirde, kimseyi tanımadığım, tek komşuyla bile gidip gelmediğim bi köye geldim. Evet yaşım daha küçük 21 yaşındayım, geçim sıkıntısını, dışlanmayı, suçlanmayı, ezilmeyi, küfrü, dayağı hakareti hepsini yeni öğrendim. Üzerine bide istenmeyen hamilelik psikolojisi eklendi.
Ben evlenince kayınvalidem işten çıktı. Kayınpederim rahatsız çalışamıyor. Görümcem günde 30 liradan az para harcamıyor ve düğünümde takılan ne altın ne para hiçbişey kalmadı. Herkes düşük riskim olduğunu bile bile bana iş bulma derdinde. Benim düğünümün altını olduğu için benim çantamda duruyordu, para bittikçe ben gidip bozdurup eve veriyordum. Görümcem sanki onun parasını ben taşıyormuşum gibi gelip bana bağırıp çağırdı kimsenin sesi çıkmadı. Cebimde beş kuruş para ayırmadan elimdeki son iki altını da onlara verdim ve o günden sonra görümcemle konuşmadım. O da benim olduğumm odaya gelmiyodu son iki gün. Ailecek bir arada otururken annesini çağırdı. Banyoya girecekken omzundaki morluğu görmüş doktora gidelim demiş. Ondan önce bi ağrısı olmamıştı zaten. Şimdi uzaktan yorum yapmak kolay geliyo. Sonra bütün gün evde olmama rağmen eşim gitmemi istemediğini belirtince hamilelik psikolojisinden mi nedir çok kırıldım. Korkmama rağmen gitmedim. Çaresizlikten annemi aradım. Yaptığım şey yanlıştı belki ama 4 aydır tek komşuyla git gelleri yok bende laf olmasın diye gitmediğim eve sıkışınca gitmekten çekindm. Ev sessiz sakin bi köyde. Ve derdimi paylaşabileceğim annemden başka kimse yok. Annem eşimi arayınca eşim gelmek istemiş ama kayınvalidem izin vermemiş. Ölmez beklesin demiş. Komşu işi onun bile aklına gelmezken ben tanımadığım insanları nasıl düşüncektim?

Arkadaşım silah zoruyla mı evlendin 21 yaşında ?
Kayınvaliden piyangodan çıkmadı herhalde,görümcede ?
Hepsi vardı mevcuttu ve sen evlendin.
Üstelik elbebek gülbebek bir ailenin evladıydın.
Kocayı da pek salladığın yok ne zorun vardı da böyle bir aile ile evlendin..
Ailen neden verdi,evde yalnız kaldığın gibi saçma bir detayı paylaştın da buraya yazdıklarını neden paylaşmadın annenle?

Bir de annen neden ağlıyor ki damadına ölü mü var ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…