bak güzelim kendin de demişsin ben babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm diyeEvet yeni evliyim bende babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm, bilmiyorum böyle şeyler nasıl olur nasıl yürür. Kazayla hamile kaldım ve eşim aldırmama izin vermedi. Yoksa bende meraklı değilim bu yaşta anne olmaya. Görümcemi kıskandığımı vurgulayan arkadaşlar var. Hastaneye gidildi ve doktor raporuyla da hiçbir sorun olmadığı belirtildi, tek bir ilaç verilmeden yollandı diye belirtmiştim. Bunu görmezlikten gelip bana saldıranlardan da Allah razı olsun. Ben buraya beni yada kaynanamı eleştirin diye açmadım bu konuyu. Ama birçoğu dedikoducu kadınlardan farksız o orda suçlu bu burda suçlu demek için yorum yapmış. Zaten atlatamadığım bu psikolojiyi iyice çıkmaza sürüklediğiniz için sağolun. Kendini yerime koymayıp sadece eleştirmek için yazanlar çok düşüncesizsiniz. Unutmayın, kınadığınız şeyi yaşamadıkça ölmezsiniz...
Evet yeni evliyim bende babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm, bilmiyorum böyle şeyler nasıl olur nasıl yürür. Kazayla hamile kaldım ve eşim aldırmama izin vermedi. Yoksa bende meraklı değilim bu yaşta anne olmaya. Görümcemi kıskandığımı vurgulayan arkadaşlar var. Hastaneye gidildi ve doktor raporuyla da hiçbir sorun olmadığı belirtildi, tek bir ilaç verilmeden yollandı diye belirtmiştim. Bunu görmezlikten gelip bana saldıranlardan da Allah razı olsun. Ben buraya beni yada kaynanamı eleştirin diye açmadım bu konuyu. Ama birçoğu dedikoducu kadınlardan farksız o orda suçlu bu burda suçlu demek için yorum yapmış. Zaten atlatamadığım bu psikolojiyi iyice çıkmaza sürüklediğiniz için sağolun. Kendini yerime koymayıp sadece eleştirmek için yazanlar çok düşüncesizsiniz. Unutmayın, kınadığınız şeyi yaşamadıkça ölmezsiniz...
bak güzelim kendin de demişsin ben babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm diye
e görümcenin de nazlanmaya hakkı var öyleyse değil mi?
takmışsın görümcene kafayı demekki o da annesinin nazlı bebeği...
sen ne bekliyorsun anlamadım ki..ona gösterilen ilgiyi kıskandığın aşikar..
resmen yalvarmışlar gel bizle diye gitmemişsin e komşuya da binbir nazla gitmişsin
bak güzelim adam milleti zaten geçim derdindedir..bir olur iki olur..elin adamı senin nazını kaprisini her gün çekmez
böyle yaparak kendini o aileden ve eşinden uzaklaştırırsın
şahsen böyle bir karım olsa eve köye gelmek istemezdim
Evet yeni evliyim bende babamın evinde el bebek gül bebek büyüdüm, bilmiyorum böyle şeyler nasıl olur nasıl yürür. Kazayla hamile kaldım ve eşim aldırmama izin vermedi. Yoksa bende meraklı değilim bu yaşta anne olmaya. Görümcemi kıskandığımı vurgulayan arkadaşlar var. Hastaneye gidildi ve doktor raporuyla da hiçbir sorun olmadığı belirtildi, tek bir ilaç verilmeden yollandı diye belirtmiştim. Bunu görmezlikten gelip bana saldıranlardan da Allah razı olsun. Ben buraya beni yada kaynanamı eleştirin diye açmadım bu konuyu. Ama birçoğu dedikoducu kadınlardan farksız o orda suçlu bu burda suçlu demek için yorum yapmış. Zaten atlatamadığım bu psikolojiyi iyice çıkmaza sürüklediğiniz için sağolun. Kendini yerime koymayıp sadece eleştirmek için yazanlar çok düşüncesizsiniz. Unutmayın, kınadığınız şeyi yaşamadıkça ölmezsiniz...
tabiki..bu bizim doğamızda var..ama rende gibi hep bana hep bana olmamalı...yani sen nazlanıyorsan bırak görümcen de nazlansın..en doğal hakkı...iste bu ben evlenene kadar hic ailemden ezilmedim hep benim dedigim oldu babamda dahil sozlerime kararlarima deger vermislerdir onemsemislerdir 34 yasindayim turkiyeye her gittigimde hala nazlanirim :))) annemde kardeslerimde dahil
Kazara hamile kaldığını söylemiştim ben zaten,kk da henüz normal yollarla sevişip hamile kalanı görmedim.
Tarih yazmaz bu ya herkes hamile kalmaya çalışıyor yada herkes tek ilk seferde korunmasına rağmen hamile kalıyor.
Kazara hamile kaldığını söylemiştim ben zaten,kk da henüz normal yollarla sevişip hamile kalanı görmedim.
Tarih yazmaz bu ya herkes hamile kalmaya çalışıyor yada herkes tek ilk seferde korunmasına rağmen hamile kalıyor.
Hah bedduamızı da aldığımıza göre çekilebiliriz
Saol bebişim.
aynı evde yaşadığımı söylemiştim zaten. kendimi savunmaya fırsatım mı var. herkeste bi sataşma edası, hangisine cevap vereyim? zaten kafama her esince giremiyorum. göze bamasın diye bakıp çıkınca da anca bu kadar cevap oluyo kusura bakmayın. Bu arada sorunlarım bana yetiyo Allahını seven daha fazla üzerime gelmesin...
34 sayfayı sabırla, bazen gülerek, bazen hüzünlenerek zaman zamanda yaşanmışlardan ders alarak ve içimden yorumlar yaparak okudum ve sonunda koptuğum an budur yemin ederim.
yorum yazacak ve fikrimi paylaşacaktım ama gerek kalmadı artık.
DÜNYANIN KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜĞÜNÜ ZANNEDEN, EL BEBEK GÜL BEBEK BÜYÜTÜLMÜŞ (biz nasıl büyütüldüysek sanki) BİR ANNE ADAYI GELİNİN VARDIĞI VE EMİNİN VARABİLECEĞİ SON NOKTA BENCE.
Daha fazla söze ne hacet!!!!!
Sizin üzerinize gelen yok ki? Hatalısınız diyoruz bu kadar. Siz kabullenmek yerine bize beddua ediyorsunuz.
Biz sokaklarda büyüdük, empatiden yoksunuz. Basımıza gelince anlarız dimi Serenay
Haksız olmam kimseye anneme küğfretme hakkını vermez. Bana istediği küfrü etse susardım ama ağlaya ağlaya damadına kızı evde neden yalnız bıraktın diyen bi anneye küfür edemez. Kimseye sokakta büyüdüğünü söylemedim ama kimse kendini yerime koyarak cevaplamamış. Ailemden uzaklaştım, başka bi şehirde, kimseyi tanımadığım, tek komşuyla bile gidip gelmediğim bi köye geldim. Evet yaşım daha küçük 21 yaşındayım, geçim sıkıntısını, dışlanmayı, suçlanmayı, ezilmeyi, küfrü, dayağı hakareti hepsini yeni öğrendim. Üzerine bide istenmeyen hamilelik psikolojisi eklendi.
Ben evlenince kayınvalidem işten çıktı. Kayınpederim rahatsız çalışamıyor. Görümcem günde 30 liradan az para harcamıyor ve düğünümde takılan ne altın ne para hiçbişey kalmadı. Herkes düşük riskim olduğunu bile bile bana iş bulma derdinde. Benim düğünümün altını olduğu için benim çantamda duruyordu, para bittikçe ben gidip bozdurup eve veriyordum. Görümcem sanki onun parasını ben taşıyormuşum gibi gelip bana bağırıp çağırdı kimsenin sesi çıkmadı. Cebimde beş kuruş para ayırmadan elimdeki son iki altını da onlara verdim ve o günden sonra görümcemle konuşmadım. O da benim olduğumm odaya gelmiyodu son iki gün. Ailecek bir arada otururken annesini çağırdı. Banyoya girecekken omzundaki morluğu görmüş doktora gidelim demiş. Ondan önce bi ağrısı olmamıştı zaten. Şimdi uzaktan yorum yapmak kolay geliyo. Sonra bütün gün evde olmama rağmen eşim gitmemi istemediğini belirtince hamilelik psikolojisinden mi nedir çok kırıldım. Korkmama rağmen gitmedim. Çaresizlikten annemi aradım. Yaptığım şey yanlıştı belki ama 4 aydır tek komşuyla git gelleri yok bende laf olmasın diye gitmediğim eve sıkışınca gitmekten çekindm. Ev sessiz sakin bi köyde. Ve derdimi paylaşabileceğim annemden başka kimse yok. Annem eşimi arayınca eşim gelmek istemiş ama kayınvalidem izin vermemiş. Ölmez beklesin demiş. Komşu işi onun bile aklına gelmezken ben tanımadığım insanları nasıl düşüncektim?