Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

o zaman daha onceden kayınvalidenın görümcenın sana yaptıklarınıda anlatıverseydın
yazsaydın yanı en basta herkez yazdıgın kadarına yorum yaptı sonucta ve
ortaya kapristen cıkan bi kavga oldugu düşünüldü..
istersen sende tekrar bi oku en basta yazdıgını nasıl anlarsın...
birde yine istenmeyen hamilelik yazmıssın ya hiç benımseyemedınmı cocugunu..
ya aldırmaktan bahsetmışsın yanı gec olmasa aldırcan gbi,şimdide istenmeyen hamilelik yazmıssın bnmı yanlıs okuyorum anlayamadım yazık günah ya doğdugu zaman düşüncelerın nsl olcak acaba merak ettım yanı nys hakkında hayırlısı olsun ...
Allah kımsenın evınden huzur eksık etmesın....

Hah işte böyleeee anlat bütün ayrıntıları ki biz de sana objektif bir şekilde yardım edelim. Sen ne kadar yazarsan biz o kadarını biliriz.

Deneyimden kastım şu canım(iyi niyetli olmaya çalışarak yazıyorum), herkes kendi etrafındaki kaynana ve gelinleri göz önüne alarak yorum yapıyordur sanırım. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın elbet ama halden de anlamak lazım. Senin kaynanan çok iyi veya çok kötü gelinlerle karşılaşmışsın diye herkesi kendin kadar şanslı bilmemen lazım.

Ha bazen bu durum tersine çalışıyor. Kimisi de ne kadar kötüsüyle karşılaşırsa karşılaşsın, sabredip başedebildiği için herkesten de aynısını bekliyor. Evet sabredenlerden olmalı ve birbirimize de sabretmeyi öğütlemeliyiz ama herkes aynı şartlarda aynı insanlarla da karşılaşmıyor.

Buradan çıkardığım şey şu, yanlışsan düzeltin, bu bayan haksız çünkü fesatlık yapıp ortalığı karıştırmış, herkes bu çıkarımda bulunmuş. İşte ben buna katılmıyorum, buradaki fesat bu bayan değil, ha cahil derseniz evet katılırım ama bence fesat değil. Edepsiz olduğunu da düşünmüyorum, hamilelik hormonlarını edepsizliğe bahane gösterecek olsam "asıl hamile kaynana herhalde" diye yorum yapardım, çünkü buradaki edepsizliği asıl kaynana yapmış Düpedüz edepsizlik, tam karşılığı.

komsuluk ılıskılerı yoksa esın kımı aradı senı zorla eve goturmek ıstedı bunu anlamadım kusura bakma

ayrıca severekmı evlendın bırlıkte yasamayı kabul ettın

senin annen ortalığı karıştırmış , gibi ben kız çocuklarına evlilikten sonra kız annelerinin müdahelelerini uygun bulmuyorum, ancak işin içinde şiddet ve parasızlık varsa müdahaleyi uygun buluyorum

ben sana kızmıyorum sana bu küçücük yaşında koca görümce kayınvalide kayınpeder vs. yükü yükleyen ailene kızıyorum...

annen seni bu kadar düşünüyordu da neden bu kadar kalabalığa verdi seni

Kavimler göçü mübarek...

bilmiyorum mesleğin falan var mı ama senin yaşındaki kızlar dersane ve üniv sıralarında,dışarıda gezip tozma yeni bir makyaj malzemesi alma derdinde...

görümcen günde 30tl harcıyormuş bilmiyorum eşinin getirdiğinden mi harcıyor

eğer evet ise cevabın burada suçlu eşindir

ne kadar basiretsiz bir eş profili canlandı gözümde,ortalığı sakinleştirmek yerine bayılıyor bu ne yahu...

gir bir iş kur bünyesindeki kursa muhasebe falan öğren gir bir işe...

hiçbirinizin psikolojisi sağlam değil anladığım kadarıyla...

sen de hamilesin fazla yüklenmek istemiyorum ama bile bile lades demişsin

bu aileyle fazla yaşayamassın hiç kimse birbirini alttan almıyor

Kadesacım hala ruh ikiziyiz :)

Konu da hemfikiriz gelinin de hatası yok degil dedim en başta...

Son düzenleme:
Arkadaşlar sürü psikolojisinin koyunlukla ne alakası var Allah aşkına?

Psikolojide var olan bir kavram. Şimdi burada uzun uzadıya açıklayamayacagım.

Ayrıca ben de sizlerle hem fikirim hatalı degil demiyorum ki.
Yapılan yorumlar gerçekten çok agır.

Burada yazan insanların günlük hayatta bu kadar acımıasız olabilecegini sanmıyorum.

Fakat herkesin yorumu sen sen sen ile başlıyor?
Hep ''sen dili'' kullanılıyor.
Toplum olarak o kadar alışmışız ki sen dilini kullanmaya.

Sen dili direkt karşıdakini suçlamak demektir.

''Ben dili'' kullanarak yapıcı eleştiriler yapalım.

Herneyse aslında kime ne anlatıyorum ki ben.

Ben kimim? neyim?
Hangi ütopyada yaşıyorum acaba?

Ata Demirer'in bir repliği geldi aklıma.
Nerdeyim l.n ben, öldürün l.n beni

Son düzenleme:
Hah işte böyleeee anlat bütün ayrıntıları ki biz de sana objektif bir şekilde yardım edelim. Sen ne kadar yazarsan biz o kadarını biliriz.

Hah işte benim de tepkim bunaydı.
Bilip bilmeden insanların yargılanmasınaydı...

Ben neden bu kadar tepki gördüm onu çözemiyorum ama :)

Son düzenleme:

Ben de bunu anlamıyorum.İnsanlar yüzyüze bakacaklarını bile bile nasıl bu kadar gemileri yakabiliyorlar ?
Üstelik aynı evde yaşıyorken bu kişiler....

Sana da üzüldüm ama ne desek boş...Daha yeni evlenmişken bunca şey yaşamışsın,hemen annenin yanına dönseydin keşke.

Ne yapmayı düşünüyorsun bundan sonra ?

Bızde ''bu prinç artık su kaldımaz'' derler. Bence yol yakınken dön bu kadar yüzgöz olunduktan ve rezillikkten sonra arada aşk olsada eşinle sen günden güne yıpranır daha beter şeyler yaşayabilirsiniz. keşke böyle olmasaydı ama maalesef beraber oturduğunuz sürece aynı şeyler tekrarlanacaktır diye düşünüyorum

Baştan sona okudum...Yaşınız kaç bilmiyorum ama çocukca davranmışsınız.Eşiniz ve ailesi gayet anlayışlı geldi bana.Görümceniz rahatsızlanmış ve hastaneye götürmek zorundalar.Ne o öyle ben evde kalamam ben korkarım ayakları....Görümcenizin yerine sizin anneniz olsaydı rahatsızlanan yine böyle yapar mıydınız? Hemen aramışsınız annenizi yetiştirmişsiniz hayır ortada bişey de göremedim neymiş korkuyormuşsunuz :) Eşinize sitem etmiş anneniz sonra telefonu kendi annesine vermiş eşiniz...Yani anne kız böyle cehalet görmedim ben...Kayınvalideniz sonuna kadar haklı sonuna kadar....Kızı rahatsızlanmış siz de kıskançlık krizlerine girmişsiniz yapmayın arkadaşım yapmayın.Bakın daha 4 ay olmuş evleneli ve kendinizi buz gibi soğutmuşsunuz onlardan...Zaten sizinle kimse yapamaz sanırım bu davranışlarınızdan ötürü....Yorumum biraz sert gelebilir ama işinize de gelmeyebilir çünkü;doğruları yazdım....

şu konuda yazdıklarınıza inanamıyorum.. ne kadar da acımasızca yargılamışsınız konu sahibi arkadaşı.. sanki siz kocanıza hiç trip atmıyorsunuz? hiç bozulmuyorsunuz.. bunun el bebek gül bebek büyümekle şımarıklıkla alakası yok.. herkesin nazı birilerine geçer, benimde nazım anneme geçmez, kocama geçer.. neyse bu daha sürer konuya geleyim. arkadaşım senin tek hatan bozulmaman gereken yerde eşine bozulman.. başka bir hatan yok. bende geceleri yalnız kalamam, çok korkarım ve seni çok iyi anlıyorum. o evde yalnızsın, gelin gibi gelin muamelesi görüyorsun ve bir dayanak arıyorsun. o da annen olacak tabiki.. kayınvaliden olacak (kusura bakmayın ama) cadaloz, kesinlikle çok terbiyesizce davranmış.. resmen eşinle aranı bozmak istiyor.. biz genciz bazen agzımızdan istemediğimiz laflar çıkabilir ve bunlar hoşgörülmelidir.neyse sana tavsiyem kesinlikle samimi olma, arandaki mesafeyi koru ve eşini bırakma! o evden acilen ayrılmanız lazım bunun başka yolu yok.. eşin seni alıp gidecekse eyvallah, fakat seni orda kalmaya mecbur edecekse bunca yaşanana rağmen, gereken tavrı göster.. işin sonu ayrılığa kadar gidebilir çünkü o evde siz kesinlikle huzurlu olamazsınız, bebeğin hiç olamaz. allah yardımcın olsun.

Bütün bu tantana evde yalnız kalamadığı için mi çıkmış şimdi?İnanılır gibi değil.

Umarım şimdi mutlusundur, bebeğin 6 aylık olmalı...Çok çok zor ve kötü bir kaynanan varmış, senin yaptığın nazdı ve evet abartmışsın ama karşılığı kesinlikle bu değil...Eşin herşeye rağmen sana sahip çıkmış, sen de ona sahip çık...

Olaylar cok kotu bir hale gelmis

Bnm kayinvalide de ayni sizin gibi tuden kildan
Nem kapanlardan acayip kaprisli ama keske bu sekilde davranmasaydin

Kayinvalidenin yaptigi yenilir yutulur degil bnce ayrilin o evden
Allh yardimcisi olsun esinizin

"Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?"
ben mi yanlış anlıyorum, kadın niye oğlundan ayrılsın,sen eşisin o annesi, tamam kabul ağzı bozuk bi anne ama sen de az değilsin, evde yalnız kalamıyosan sen de git yani ne var bunda teklif edilmiş sen gitmemişsin, hemen anneyi aramalar bilmem ne, hoş değil bu ilişki yürümez

trip atılır naz da yapılır canım fakat yeri ve zmanı vardır.millet ayakllarınamı kapansın hadi yavrum gel ne olur diye
k.validenle agız tartışmasına girmen bile yanlış senin senden kaç yaş büyük ya ....ayıp....
şükret ki eşin yanında helal olsun.
haklı değilsin kesinlikle
milleti cileden çıkarmışsın
sadece 1 gecelik mevzu değil yaşadıkların,biriktirmişler...
nasıl anne olucaksın acaba... aldıramam 3 aylık oldu pes dedim yanı
cidden sinirlendim.
yaşınız olgunlaştıkça farklı düşüneceksiniz
eşinizede helal olsun...

Son düzenleme:

ben zaten arkadaşa naz yapılmaması gereken bir yerde naz yapmış olmasının yanlış olduğunu söyledim.. arkadaşın diğer yazdıklarını da okudum. hamile kalıp mecburen kaçarak evlenmiş ve istenmeyen gelin olmuş anladığım kadarıyla.. yaşı ufak değil ama yaptığından pişman olacak durumu da çoktan geçmiş. sadece köstek değil destek olmak gerektiğini söylüyorum kk da çok acımasızca yorumlar yapılıyor, ki konunun geri kalanını okursanız baya dalga geçilmiş arkadaşla..

Bu ne böyle ya..Evde yalnız kalamam diyorsun gece yarısı evi terkediyorsun.Bu da yetmiyor bir de annene rapor veriyorsun.Bu da yetmiyor annende damadına kafa tutuyor.Bu da yetmiyor komşu eve gelip seni kalman için ikna ediyor özelin hiç kalmıyor.Bu da yetmiyor ertesi gün teyzeler işin içine giriyor.Kayınvaliden seni dövmekte hiç haksız değil.Bulunmaz hint kumaşı sanmışsın sen kendini.15 yaşında yeğenim yapmıyor senin yaptıklarını.Evlilik kurumununu senin gibiler basitleştiriyor.Vallahi senin yaptıklarının binde birini yapacam kaynanamdan önce eşim lafıyla döverdi beni bir daha da yüzüme bakmzlardı.Kocanı da sen sinir hastası yapmışsındır kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…