Haksız olmam kimseye anneme küğfretme hakkını vermez. Bana istediği küfrü etse susardım ama ağlaya ağlaya damadına kızı evde neden yalnız bıraktın diyen bi anneye küfür edemez. Kimseye sokakta büyüdüğünü söylemedim ama kimse kendini yerime koyarak cevaplamamış. Ailemden uzaklaştım, başka bi şehirde, kimseyi tanımadığım, tek komşuyla bile gidip gelmediğim bi köye geldim. Evet yaşım daha küçük 21 yaşındayım, geçim sıkıntısını, dışlanmayı, suçlanmayı, ezilmeyi, küfrü, dayağı hakareti hepsini yeni öğrendim. Üzerine bide istenmeyen hamilelik psikolojisi eklendi.
Ben evlenince kayınvalidem işten çıktı. Kayınpederim rahatsız çalışamıyor. Görümcem günde 30 liradan az para harcamıyor ve düğünümde takılan ne altın ne para hiçbişey kalmadı. Herkes düşük riskim olduğunu bile bile bana iş bulma derdinde. Benim düğünümün altını olduğu için benim çantamda duruyordu, para bittikçe ben gidip bozdurup eve veriyordum. Görümcem sanki onun parasını ben taşıyormuşum gibi gelip bana bağırıp çağırdı kimsenin sesi çıkmadı. Cebimde beş kuruş para ayırmadan elimdeki son iki altını da onlara verdim ve o günden sonra görümcemle konuşmadım. O da benim olduğumm odaya gelmiyodu son iki gün. Ailecek bir arada otururken annesini çağırdı. Banyoya girecekken omzundaki morluğu görmüş doktora gidelim demiş. Ondan önce bi ağrısı olmamıştı zaten. Şimdi uzaktan yorum yapmak kolay geliyo. Sonra bütün gün evde olmama rağmen eşim gitmemi istemediğini belirtince hamilelik psikolojisinden mi nedir çok kırıldım. Korkmama rağmen gitmedim. Çaresizlikten annemi aradım. Yaptığım şey yanlıştı belki ama 4 aydır tek komşuyla git gelleri yok bende laf olmasın diye gitmediğim eve sıkışınca gitmekten çekindm. Ev sessiz sakin bi köyde. Ve derdimi paylaşabileceğim annemden başka kimse yok. Annem eşimi arayınca eşim gelmek istemiş ama kayınvalidem izin vermemiş. Ölmez beklesin demiş. Komşu işi onun bile aklına gelmezken ben tanımadığım insanları nasıl düşüncektim?
Bence deneyime göre yazılmıyor.
Ben deneyime göre yazsaydım kayınvalideyi suçlu bulmazdım :)
Çünkü çok iyi bir kayınvalide-gelin ilişkimiz var.
Kim neye göre yazıyor bilemiyorum herkes istediğini yazmakta serbest.
Ancak eleştiri yapıcı olmalı.
Suçlama mahiyetinde degil, Uyarma mahiyetinde olmalı.
Of yine tutamadım kendimi
Angelcım elbette k.valide de hata var ama gelin kızımızın hiç mi suçu yok? eğlenceye değil hastaneye gediyorlar ve 3-4 defa sende gel diye söylüyorlar.ama evde yalnız kalmaktan korkan kızımız kendisini naza çekiyor ve gitmiyor.sonrada annesini arayıp ortalığı karıştırıyor.bu normal mi sence? eğer naz etmeyip o da gitseydi hastaneye sence bunlar olur muydu? yaşı küçük olabilir,hamile olabilir ama bu kapris fazla bence..üstelik daha 4 aydır evliler ve bu ilişki bu hala gediyse ben 5.yıllarını düşünemiyorum.hepsi hatalı.
ya hani ruh ikiziydik biz
Hah işte böyleeee anlat bütün ayrıntıları ki biz de sana objektif bir şekilde yardım edelim. Sen ne kadar yazarsan biz o kadarını biliriz.
yorumların çok az bir kısmını okudum, ya bu nasıl bir aile yapısı böyle kaynanaya bak geline bak... siz olayı ateşlemşsnz zaten yani çocuk gibi başta kapris yapmışsnz zamansz yere iyi eşnz sabırlymış, kaynananızn yaptklarını ağzım açık okudum, ya hala aynı ewde yaşamayı nasıl düşünebiliyorsunz? ve çocuğu nasıl bir ortama getireceksnz? bunlar hiç normal şeyler değil ya, kendi evnze çıkın ki tartaklandğınz ewde nasıl kalıyorsunz ben anlamadm çok enterasan bir olay ne diceğimi bilemedm, yaşınz küçükmü sizin?
Haksız olmam kimseye anneme küğfretme hakkını vermez. Bana istediği küfrü etse susardım ama ağlaya ağlaya damadına kızı evde neden yalnız bıraktın diyen bi anneye küfür edemez. Kimseye sokakta büyüdüğünü söylemedim ama kimse kendini yerime koyarak cevaplamamış. Ailemden uzaklaştım, başka bi şehirde, kimseyi tanımadığım, tek komşuyla bile gidip gelmediğim bi köye geldim. Evet yaşım daha küçük 21 yaşındayım, geçim sıkıntısını, dışlanmayı, suçlanmayı, ezilmeyi, küfrü, dayağı hakareti hepsini yeni öğrendim. Üzerine bide istenmeyen hamilelik psikolojisi eklendi.
Ben evlenince kayınvalidem işten çıktı. Kayınpederim rahatsız çalışamıyor. Görümcem günde 30 liradan az para harcamıyor ve düğünümde takılan ne altın ne para hiçbişey kalmadı. Herkes düşük riskim olduğunu bile bile bana iş bulma derdinde. Benim düğünümün altını olduğu için benim çantamda duruyordu, para bittikçe ben gidip bozdurup eve veriyordum. Görümcem sanki onun parasını ben taşıyormuşum gibi gelip bana bağırıp çağırdı kimsenin sesi çıkmadı. Cebimde beş kuruş para ayırmadan elimdeki son iki altını da onlara verdim ve o günden sonra görümcemle konuşmadım. O da benim olduğumm odaya gelmiyodu son iki gün. Ailecek bir arada otururken annesini çağırdı. Banyoya girecekken omzundaki morluğu görmüş doktora gidelim demiş. Ondan önce bi ağrısı olmamıştı zaten. Şimdi uzaktan yorum yapmak kolay geliyo. Sonra bütün gün evde olmama rağmen eşim gitmemi istemediğini belirtince hamilelik psikolojisinden mi nedir çok kırıldım. Korkmama rağmen gitmedim. Çaresizlikten annemi aradım. Yaptığım şey yanlıştı belki ama 4 aydır tek komşuyla git gelleri yok bende laf olmasın diye gitmediğim eve sıkışınca gitmekten çekindm. Ev sessiz sakin bi köyde. Ve derdimi paylaşabileceğim annemden başka kimse yok. Annem eşimi arayınca eşim gelmek istemiş ama kayınvalidem izin vermemiş. Ölmez beklesin demiş. Komşu işi onun bile aklına gelmezken ben tanımadığım insanları nasıl düşüncektim?
şu konuda yazdıklarınıza inanamıyorum.. ne kadar da acımasızca yargılamışsınız konu sahibi arkadaşı.. sanki siz kocanıza hiç trip atmıyorsunuz? hiç bozulmuyorsunuz.. bunun el bebek gül bebek büyümekle şımarıklıkla alakası yok.. herkesin nazı birilerine geçer, benimde nazım anneme geçmez, kocama geçer.. neyse bu daha sürer konuya geleyim. arkadaşım senin tek hatan bozulmaman gereken yerde eşine bozulman.. başka bir hatan yok. bende geceleri yalnız kalamam, çok korkarım ve seni çok iyi anlıyorum. o evde yalnızsın, gelin gibi gelin muamelesi görüyorsun ve bir dayanak arıyorsun. o da annen olacak tabiki.. kayınvaliden olacak (kusura bakmayın ama) cadaloz, kesinlikle çok terbiyesizce davranmış.. resmen eşinle aranı bozmak istiyor.. biz genciz bazen agzımızdan istemediğimiz laflar çıkabilir ve bunlar hoşgörülmelidir.neyse sana tavsiyem kesinlikle samimi olma, arandaki mesafeyi koru ve eşini bırakma! o evden acilen ayrılmanız lazım bunun başka yolu yok.. eşin seni alıp gidecekse eyvallah, fakat seni orda kalmaya mecbur edecekse bunca yaşanana rağmen, gereken tavrı göster.. işin sonu ayrılığa kadar gidebilir çünkü o evde siz kesinlikle huzurlu olamazsınız, bebeğin hiç olamaz. allah yardımcın olsun.
trip atılır naz da yapılır canım fakat yeri ve zmanı vardır.millet ayakllarınamı kapansın hadi yavrum gel ne olur diye
k.validenle agız tartışmasına girmen bile yanlış senin senden kaç yaş büyük ya ....ayıp....
şükret ki eşin yanında helal olsun.
haklı değilsin kesinlikle
milleti cileden çıkarmışsın
sadece 1 gecelik mevzu değil yaşadıkların,biriktirmişler...
nasıl anne olucaksın acaba... aldıramam 3 aylık oldu pes dedim yanı
cidden sinirlendim.
yaşınız olgunlaştıkça farklı düşüneceksiniz
eşinizede helal olsun...