Gerçekten iletişime yönelik çok büyük probleminiz vat
Kötü niyetli değilseniz de maalesef cahilsiniz ikili ilişkileri beceremiyorsunuz
Misal ben kaynima hayırlı olsun demek için niye onun benim yüzüme bakmasını bekleyim ki ? Ortamda öyle sessiz ifadesiz durursunuz herkes sizin sinsi olduğunuzu düşünür neden bunu yapıyorsunuz
Ben örneğin girdim içeri sonuçta oraya gitmişim değil mi o deve gudulecek merhaba derim bana hosgeldin denir hoş bulduk derim konuşulan neyse kıyısından yakalar dahil olurum misal ev işleriniz bitti mi içinize sindi mi hayırlı olsun derim iyi dileklerimi sunarım bende bakayım derim bakınca beğenilerimi belli ederim vs vs
Bakın babaannemin çok sevdiğim bir sözü var der ki arap eli opmekle dudak kararmaz benim yazdığım gibi davransaydiniz ne kaybedersiniz neyiniz eksilirdi şimdi el üstünde olurdunuz
23 yillik evliyim Allahim şahittir evliligimin ilk gününden beri ben odaya girdiğimde benden de büyük olduğu halde şöyle bir toparlanan kaynim var ailesi Allaha şükürler olsun beni cok sever ve el üstünde tutarlar çünkü çok tatlı dilliyimdir ve üstelik ben bu insanların çoğunlukla konuştuğu dili bilmiyorum onlar hem Türkçe hem Kürtçe biliyor çoğu zaman da alışkanlık üzere Kürtçe konuşuyorlar asla rahatsız olmam hatırlayıp geri dönerler bizim dile çoğu zaman
Bakın saygı görmek isteyen önce saygı gösterecek güler yüz gösterecek ilgi ihtimam gösterecek
Mübarek bayrama kırgın girdiniz değdi mi güzel oldu mu şimdi kuzum gerek var mıydı kimse için eşinle kötü olma benden sana tavsiye mübarek bayramdır de git eşinle barış herkesi sevemezsin ama herkese saygı duymak zorundasın ben çocuklarımı da bu bilinçle yetiştirdim Allaha şükür onlarda şu an saygı görüyorlar tatlı dilli ve nazikler
Bir kadına bir genç kıza zarafet kibarlık nahiflik kadar başka ne yakışır