Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

Bir ilk sayfayı okudum, bi de son sayfayı. Bir kızı gittiği evde annesi geçim yaptırır benim bldiğim. Anne kızını sakinleştirebilseydi, o kız o arsız kaynanayla güzellikle başedebilirdi. Olaylar böyle büyümezdi. Yazık ,bie evde huzursuzluk čok kötü. Allah kolaylık versin

Geçmiş olsun canım olaylar ne kadar da büyümüş böyle. Bir kere kayınvalidene diyecek söz bulamıyorum hem ağzı bozuk hem çirkef bir kadın, keşke sen de onun seviyesine inmeyip küfürlü konuşmasına cevap bile vermeseydin. Belki o zaman sana vurmaya cesaret edemezdi ve tüm bu olayları yaşamazdınız üstelik hamilesin de. Sizin bekleme gibi bir durumunuz olamaz bu saatten sonra eşine kesin konuş ya hemen ayrı eve çıkalım ya da bitsin de. Yoksa bu şekilde olaylar daha da büyüyüp karakolda hastanede bitmesin.

Angelcım elbette k.valide de hata var ama gelin kızımızın hiç mi suçu yok? eğlenceye değil hastaneye gediyorlar ve 3-4 defa sende gel diye söylüyorlar.ama evde yalnız kalmaktan korkan kızımız kendisini naza çekiyor ve gitmiyor.sonrada annesini arayıp ortalığı karıştırıyor.bu normal mi sence? eğer naz etmeyip o da gitseydi hastaneye sence bunlar olur muydu? yaşı küçük olabilir,hamile olabilir ama bu kapris fazla bence..üstelik daha 4 aydır evliler ve bu ilişki bu hala gediyse ben 5.yıllarını düşünemiyorum.hepsi hatalı.

ya hani ruh ikiziydik biz

bence burada tek suçlu koca,karısının nazıyla uğraşacağına yaka paça indirip arabaya bindirseydi bunların hiç biri olmayacaktı
bir de gündüz bile vede yalnız kalamayan biri evini nasıl ayıracak

yeni evli,yeni hamile nazlı olurmuş öylemi,ah ailem beni ne kadar yanlış yetiştirmişhiç demediler nazlı ol,kaprisli ol diye bende akıl edemedim.bir daha dünyaya gelirsem nazın en alasını yapacağım
hadi ben büyüktüm,kardeşim evimizin nazlısıyken evlenince hiç nazlanmadı,doğumunda bizden kimse yoktu,eşinin ailesiyle doğuma gitti.ddoğumda bile kimseye nazlanamadı zavallım.kendimi ve kardeşimi birden çok değersiz hissetim

Sadece konuyu arada yorumları okudum geneli geline suç bulmuş bence baştan sona kadar kaynana suçluuuu bunun altına imzamı atarım
gelinin suçu naz yapması denmiş arkadaşlar kendinizi onun yerine koyarmısınız 4 aylık evlisiniz hamilesiniz tecrübesizsiniz
naz yapmış neden diye bir düşünün, kimbilir bu kaynana bu kıza neler dedi ,neler yaptıki bide hamileliğinde verdiği hormon değişimiyle eşine nazlanmış ne var bunda anlamıyorum, evde kaynanasının planıyla tek bırakılmış sonrasında korkmuş annesini aramış , korkabilir herkesin bir korkusu yokmu belki çocukken travma yaşamıştır evlenirken eminim kızın aileside karşı tarafa demiştir kızımızın en büyük korkusu dikkat edin diye, bence kızın annesi o sebeple acilen damadını aramıştır kadının amacı ortalığı karıştırmak değil sadece annelik duygusuyla kızını korumak
bide kızcağız yazmış kayınvalidem 3 harflilerden bahsetti diyor ,madem o kadar iyi bir kadın bu kızın evde kalmasını istiyor ve evde kalacağını düşünüyor çünkü kızcağız gelemesin diye hemen kestirende kaynana, bu çok iyi kaynana neden bu hamile ve evde kalmaktan korkan kızcağızı 3 harflilerden bahsederek korkutuyorr.
kızın evde kalmaktan çok korktuğunu kayınpeder bile biliyor kızım gel diyor ama çok iyi kaynana kız gelmeye karar verince engel koyuyor
neden eve gelince kıza senin annenin ağzı ... s...m diyor ilk küfürü edende kaynana
kızın annesi ne yaptıki bu küfürü yedi ben söylüyorum sadece kızı korktu diye oda kızına bişe olucak diye korktu aradı , kadının suratına teli kapatıp kızıa küfür eden kaynana
bide oğlunu doldurmuş kızın kocası kızcağıza iyi gelin olaydın bulaşıkları yıkayaydın diyor
bu ne demek ya iyi gelin olmak
iyi gelin olmak hizmetçilik yapmak demekki bu kız o evin kadrolu hizmetçisimi
kızcağızda ben hizmetçiyimmi demiş sonra kaynana vurmaya çalışıyor oğlu anne yapmn
a diyor kadın yine saldırıyor oğlu sinir krizi geçiriyor kadın oğluyla ilgileneceğine hamile çok tecribesiz ve genç gelinini dövüyor burnunun kenarını kanatıyor ve burda gelin suçlu oluyor
kimsenin kimseye vurmaya hakkı yok bende anneyim çocuğuma vurmaya kıyamam bırakın vurmayı kızarsam üzülüyorum elin kadını gelsin vursun diyemi büyütüyorum
çok karışık ve uzun yazdım kusura bakılmasın
ama burda nazda kapriste yapsa kız kocasına yapıyor kaynana büyük hayat tecrübesi var daha iyi niyetli ve olgun yaklaşabilir
acaba kendi kızına bunlar yapılsa ne yapar
konu sahibi arkadaşım bence sen o kaynanaya laf yetiştirme konuşsun dursun eşine tatlı dille güzelce yaklaş eşini ikna et ayrı eve taşın yoksa bu yapılanlara göz yumarsan bu kaynana sana daha çokkkkkk çektirir

Son düzenleme:

bende aynı dusunuyorum.
bırde ben neden cümbür cemaat hastaneye gıttıklerını anlayamadım.
hadı esı ıslemler araba kullanma vs ıcın gıtmıs olsun, kv de kızının yanında olmak ıstedı dıyelım kı(aslında yıne de gerek yoktu) kayınpeder neden gıdıyor madem gelın korkuyor bunu da bılıyorsunuz ustune bırde "gelmesın" denmıs. barı kayınpeder evde kalsaydı.
Ki zaten hamıle bır ınsanın hastanede ne ısı var vırusuydu bılmem nesıydı dıye saglamken hasta mı edecek kendını???

ps: hanımlar buna da kesın kızacaksınız ama tecrubeyle sabıt bende dusup ayagımı kırdım ama tek basıma gıdıp hastaneye alcıya aldırdım. annemler eve geldiğimde taksıden ınerken gorduler benım halımı hıcbırını pesımde kosturmadım. bırakın yaa tek bı morluk ıcın on kısı gıdılmez hastaneye, bu nazlılık degıl de nedır??

hadi beni de topa tutun beklıyorum, yazık yaa; ayıptır, günahtır...

Son düzenleme:
Farkediyorum çogunluk ne derse onay görüyor, diğer yorumlar ona göre yapılıyor.
Sürü psikolojisi bu oluyor sanırım

Aslında biz de dalgaya katılmalıydık ve hatta abartarak devam ettirmeliydik.

Bu yorumdan öte biraz aşağılama, aklınızca dalga geçme gibi durmuş. Bence hiç ama hiç hoş durmamış.

Bende şöyle desem , yemek tarifi bile verirken kavgaya tutuşan bir grubun ilk kez aynı fikirde olması garibinize gitti ki sizde ayrık otu olmak isteniz. Sizce bu hoş birşey olur mu ?

Valla psikolojide böyle bir tanım var olmasına var ama bunun tıbbi ve psikolojik gerekçeyle söylendiğine inanmadığım için niyeyse tanımadığım insanların sürüsünde olmak fikri, bende aynı şeyleri yazdığım için şahsıma yapılmış bir hakaret gibi geldi. Ben üstüme aldım, alınan alınsın - almayan almasın.

Bir arkadaş yazmış "bilemedim şu hamilelik hormonlarını" diye, bende bilemedim vallahi. Hamilelik hormonu edepsizliği kamuflaj yöntemiyse hiç bilemem. Ben konu sahibinin tüm yaşantısını bilemem, anlatılanı bilirim, anlatılana yorum yaparım.

Olayları ateşleyen konu sahibi, kapris yapacağına, görümceye olan ilgiyi kıskanacağına evde kalamıyorsa eşiyle gitse, belki doktordan sonrada hep birlikte güle oynaya bir yemeğe gider evlerine öyle dönerlerdi.

Ama gelinen nokta sinir krizleri, küfürler vs. Yangını çıkaran kıvılcımdır, esen rüzgar sadece körükler. Kıvılcım olmasa, rüzgarın ne hükmü kalır.

Bu yorumu yapabilmek için kimsenin sürüsüne dahil olmaya gerek yok. Herkesin asgari müşterekte aklı var.

Son düzenleme:
konu sahibinin annesi kızını korumak için telefon açtı kavga etti

ee görümceyi hastaneye götüren anne telaşlı olamaz mı o da evlat değil mi

illa annenin telaşlı olması için trafik kazası beyin kanaması mı geçirmesi lazım

hiç bir şekilde onaylamıyorum kayınvalidenin yaptıklarını

ama burada kayınvalideyi tanıyan nasıl davranacağını kestirebilen bi gelin olması lazım ve ona göre davranması gerekir

kayınvalide bi anda bu kadar çirkef olmadı ya

daha önce hiç bi anlamadı gelin nasıl bi kayınvalidesi olduğunu

yoksa hamilelik hormonları gözleri de mi kör ediyor

kimse kusura bakmasın kayınvalide gelin gerçek anne kız gibi o kadar benziyorlar ki birbirlerine

kimse altta kalmamış çata çat kavga edilmiş

koca bayılmış ee gelin hanım hamile naz yapıyor oldu başka

hepimiz naz yapıyoruz kocalarımıza bunu için hamile olmaya gerek yok

ama naz yapılacak zamanlar vardır

bütün aile suçlu kimse kimseye sözünü geçiremiyor kimsede ne saygı ne sevgi var

bunların yaşanması çok normal ve bence bu ne ilk ne de son olacak

bizde yeni evli olduk,hamile olduk ama kimseye de böyle "naz ötesi" şeyler yapmadık..ya gidersin ya gitmezsin.orada adamın kardeşi hasta,doktra gidilecek millet gelinin kaprisiyle uğraşıyor.bu kadarı fazla,dünya sanki onun etrafında dönüyor..

Son düzenleme:
bende cocuk dogurdum almanyada aileden tek bir kisi yok turkiyede kayinvalidem ile iki sene birlikte yasadik ...

hormonlarim hicde oyle evi karisitircak kadar cok calismadi fobisi olabilir hastaligi olabilir yanliz kalamayabilir bunu anliyorum ama madem korkuyorsun gorumceyide sevmiyorsun bastan komsuya git cozum cok zor degilki biraz mantikla yaklasin kayinvalide sucsuz degil elbet kimse sucsuz degil ama herkes basinin caresine bakmayi bilicek hem kayinpeder koskoca kadinin bekcisimi gelini evde bekliycek allahinizi severseniz ya

ayrica 4 aylik evli bir cift 4 ayda bu kadar saygiyi yitiricek ne oldu kimse bir telefonla gelinin annesine kufur etmez edemez kimsede benim kizin bir telefonu ile laflar soyliyemez 4 ayda cokdaha fazla sey olmus belli

bir soz vardir bilirmisiniz tatli asini zehir etmek derler ayni bunun gibi olmus

bu kısım banaydı sanırım.
sanırım yanlıs anlasıldım benım derdım kayınpeder kıza bekcılık etsın demek degıl, hastaneye cumbur cemaat gıtmeye ne gerek vardı demek.
zaten kımse gelin tamamen haklı demıyor ama dıger unsurlar sankı bıraz daha baskın degıl mı bu durumda...

Eğer bir kişi küfürbazsa, tartışmanın adabını bilmiyorsa, seviyesi yoksa o kişiyle münakaşaya girende hatalıdır.
Bunu bilen kişi, kendisine olan saygısından dolayı mesafeyi korumalıdır.

Şöyle bir düşünce vardır ya hani "erkekler annelerine benzeyen kadınlarla evlenirler" diye
Doğru mu acaba gerçekten bizim evliliğimizde doğru değil,kayınvalidem benden bence daha ideal bir kadın.
Benim daha çok yol almam gerek ona göre..
Ama bu konuyu okuyunca doğru gibi geliyor
Gelin-kaynana aynı kumaştan...

aynı kumastan oldukları ıcın anlasamıyorlar ya :44:

bende katılıyorum yorumunuza,üstelik onu 1-2 konuda daha gördüm.ne demek biri yazıyor diğerleri aynısını onaylıyor,sürü psikolojisi ne demek.
herkes kurallar dahilinde istediği yorumu yapar,kimseyi ilgilendirmez

Bizim evliliğimizde doğru değil diyorsun, böyle bir yorum yaparak kendi tezini çürütüyorsun.
Bu şekilde mütevazi davranıp yorum yapıyorsa kişi demek ki doğruymuş. :)
...

Bunun yanında annesinden, çevresinden mutsuz olup, o yaşantıyı tekrar yaşamamak için eşinide farklı seçmeye çalışanlarda var.

Bir konuya gelip yorum yazan ortak düşüncede buluşanlara "koyun" demek bence pek şık değil.
Konuya olumsuz yorum yazanlar koyun yazmayanlar konu sahibini destekleyenler insan oluyor bu halde.
Kime göre neye göre?
Kim,kimin düşüncesinin doğru olduğunu onaylayabilir ki,sadece katılabilir veya katılmayabilir.
Büyük cümleler kurmak insanları vicdansız,izansız,kalpsiz vs diye lanse etmek kimsenin hakkı değil.
"Beğen" butonuna da bu kadar takılmayın,kk da madem herkes koyun bu buton da bu görüşe sahip insan için önemini yitirir.
Siz 3-5 insan biz binlerce koyun yaşayıp gidiyoruz ,herkes halinden memnun.
Ayıp ,gerçekten ayıp.

Yani onu demek istedim bende,oğlan anasına benzeyen bir kadınla evlenmiş.
Hata etmiş,aynı özelliklere sahip insanlar anlaşamıyor.

işte bende bunu anlamıyorum ya,
kişilik aynı, özellikler aynı
nerden baksan otokopılı evrak gıbıler
ama anlasamıyorlar. :44:
hadı ben kv ıle hıc benzemedıgım ıcın alasamıyorum, benzeyenler nasıl anlasamıyor acep:44::44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…