Yani tamamen ev sahibine bağlı dediğiniz gibi. Şurası müsait mi? Gelebilir miyim? O tarafa geçebilir miyim? Bunlar sorulur.
Üzerinden çok zaman geçti ama ben gerek yok dememize rağmen yatak odası da dahil evin gezdirilmesinden rahatsız olmuştum. Merak ederiz diye gösterdi. Evi merak edebileceğimin düşünülmesinden dolayı mahcubiyet ve güceniklik hissettiğimi hatirlıyorum

Çünkü alışık değildim ve bana göre başkasını, evini, hayatını merak etmek, kurcalamak ayıp birşey.
Her birimizin anlayış ve alışkanlık şekli o kadar farklı ki.
Ne kadar aşmaya çalışsamda burada belli belirsiz bir yadırgama var temelde. Yorumuma da yansımış. Ve rahatsız edebileceğimi düşündüm kusura bakmayın. Benim rahatsız olduğum şey yine benimle alakalıydı aslında orada.
Herkesin mahremiyet ve sınır algısı farklıdır. Benim evi gezdirmeyi yadırgamaya, bir başkasının yatak odasını kapalı tutmayı eleştirmeye hakkı olmamalı. Çünkü bunlar kimseye zararı olmayan kişisel kararlar.
Yakin zamanda bir başka ev sahibini yatak odasını gezmeye girmediğim ve 'gerek yok direk terasa çıkalım' dediğim için gücendirdikten sonra başkasının evinde mahremiyet konusunda ev sahibinin ayarına göre yerine göre esnek olmaya karar vermiş bulunuyorum. Hanımefendinin kocası yoktu aslında, çocukları ile yaşıyor. O yüzden beni anlamadı ve bozuldu.
Kendisi göstermek istiyor zaten.
O noktada kendini geride tutmakta ev sahibini tuhaf pozisyona sokmak oluyor.
Kendi mahremiyetim hakkında anlayış yoksa da anlama gayreti, saygı yoksa da saygı gösterme niyetini gözlüyorum.
Uzun oldu biraz, ancak şunuda eklemek istiyorum. İnsanlarda iyi niyet veya kötü niyet okuması yapmak reelde sonuçsuz kalıyor. Bana göre kötü niyetle yapılmayan herhangi birşey kötü veya rahatsız hissettiriyorsa o yanlıştır. Bir kişi uyardığım halde hareketlerine devam ediyorsa yanlış yoldadır.
Siz kayınvalidenizi seviyorsunuz, belli ki mesafede dair bir sonraki moda geçmiş. Şimdi mi, bir sonraki falsosunda mı bilemem ama bunun için pek tabi uyarı yapılır. Haklısınız. Kolaylıklar diliyorum.