• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve eşim birbirine kırıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xsx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sacma sapan muahabbetler esiniz niye sizden icin cay demlemeyi bilmiyor diyor anneniz yerine siz niye cevap vermiyorsunuz anneniz niye müdahil oluyor eşiniz niye cocuk gibi küsüyor bu olay yüzünden siz niye tartistiniz?
Annesine söylemiş " çay demlemeyi bilmiyor " diye kadin napsaydi
""Aaaa haklisin o birsey bilmez mi" deseydi .
Eşi hak etmiş lafi ,
Biraz takintili biri heralde

Zaten açık açık demedim pişmanım demediğime, evet anneme kızıyordum ama eşimin yanında deme diye asla uyarmıyordum. Şimdi ben çekiyorum derdi yine

Eşiniz konusunda aile bireylerinizi uyarsanız da pek bir faydası olmayacaktır. Havadan nem kapan kocanız kendine küsecek başka bir şey bulur. Onun karakteri bu.

Bak sorun şu hala ailem de ailem diyorsun yok babam konusacak bilmem ne .esine sorun yaratan kimler annen ve kardesin mi ? "ahmet /ayşe adi artik her neyse .bir daha para konularinda yorum yapmayacaksin .enistenle bizim butcemiz hakkinda asla konusmayacaksin .
Anne , biz yetiskin insanlariz haracayacagimiza, yedigimize , ictigimize esimin yaninda yorum yapmayacaksin.illa bisey demek istiyorsan biz anne kiz konusurken sadece bana de .esimin yaninda bir daha bu konulardan konusma lutfen evde huzurumuz kaciyor "
Soylemen gereken bunlar 👍🏼

Havadan ne kapan, büyümemiş kocasının gönlü kırılmasın diye bütün ailesini karşısına alsın. Tamam!!!

Eşiniz haksız tabi ki o ayrı..
Sizin eş ailesiyle ilgili bir sıkıntıniz oldumu peki ailesinin aleyhinde herhangi bir konuda yorum yapıp tartışma yasadinizmi?
Eğer böyle birşey olduysa muhtemelen misilleme yapmaya çalışıyor

Eşiniz haksız tabi ki o ayrı..
Sizin eş ailesiyle ilgili bir sıkıntıniz oldumu peki ailesinin aleyhinde herhangi bir konuda yorum yapıp tartışma yasadinizmi?
Eğer böyle birşey olduysa muhtemelen misilleme yapmaya çalışıyor
Hayır hiçbir tartışmamız olmadı, her iki tarafta da olmadı. Dediğim gibi annemin bazı cümleleri onun alışık olmadığı bir davranış türü, biz ailecek annemi uyarsak da heryerde herşeyi pat diye söylüyo hala ama biz alışkınız. Tabiki eşimin yaptığı saygısızlığı savunmuyorum. Ama gördüğü bu cümleler karşısında kendini böyle ifade etmeye çalışmış be olduğunu anlamaları için, keşke bunu yapmasaydı da konuşsaydı. Dün bana annen ve babana benim kırıldığım için yaptığımı söyleme ben de böyle bir konuşma asla yapamam. Ama sen uygun bir dille bu cümlelerin olmaması için konuş dedi. Ben de ona odaya kapanmasının sebebini ailemle konuşmadan ya da sen kendini düzgünce ifade etmeden çözemeyiz dedim. Onlar da üzgün bu davranışından şaşkınlar dedim. Zaten bir şekilde bu konu açılacak, bu şekilde devam etmez. Ben de bu durumdan bunaldım. Ailem büyüklük gösterip ilk defa böyle gereksiz alınganlıklar olduğu ve yanlış anlaşılmalar oldu diye affederse ama eşim aynı tavra devam ederse bişeyler bende koptu ona karşı ama bu defa tek bir saçmalıkta asla meydanda ben olmucam

Tamam simdi arayin anneniz babnaiz kardesiniz oradayken hepsi duysun .Telefonu hoparlore alsinlar .dediklerim soyleyin en sonda bu bayram tadimiz kacti artik esimle gelmeyecegim .bir dahaki bayram gelicez .bu surectede isimize paramiza karismayin diyeceksin.tabii ki sert bir uslupla soyleyin biraz .
Yahu adam durduk yere kadını eleştirmiş anne babasının yanında.
Başlatan kendisi.
Siz çocuğunuzun evine gittiğinde çocuğunuza beceriksiz dese eşi ehe mehe diye güler misiniz?
Adam resmen kaşınmış.
Ailesi durduk yere bir şey dememiş.

Başlatan kendisi.
Siz çocuğunuzun evine gittiğinde çocuğunuza beceriksiz dese eşi ehe mehe diye güler misiniz?
Adam resmen kaşınmış.
Kocasız kalirlar sus sonra bide böyle koca :70: hangi ülkenin piremsesi acaba bunlar çok merak ediyorum gerçekten erkek gibi geliyor mu bunlara bu tavırlar sorun bende mi?

Başlatan kendisi.
Adam resmen kaşınmış.
Sonradan ekleyip uydurmadıysa ailesi de eşini devamlı zorbalıyormuş. Adamın her şeyine karışıyorlarmış. Kayınbiraderi ileri geri laflar ediyormuş. Sadece çay meselesi değil gibi. Eşler haricinde kimse kimsenin cebindeki parayı yönetmemeli. Kayınvalideler şunu yapın bunu yapmayın dediği zaman kızıyoruz, kadının annesi de dememeli. Yine de kazık kadar adamın ergen gibi misafirden kaçıp odaya kapanmasını aklamıyor tabi.

Başlatan kendisi.
Adam resmen kaşınmış.
Konudaki butun mesajları okursaniz fikriniz degisir arada çok olay var .konu çay lafı degil

Sonradan ekleyip uydurmadıysa ailesi de eşini devamlı zorbalıyormuş. Adamın her şeyine karışıyorlarmış. Kayınbiraderi ileri geri laflar ediyormuş. Sadece çay meselesi değil gibi. Eşler haricinde kimse kimsenin cebindeki parayı yönetmemeli. Kayınvalideler şunu yapın bunu yapmayın dediği zaman kızıyoruz, kadının annesi de dememeli. Yine de kazık kadar adamın ergen gibi misafirden kaçıp odaya kapanmasını aklamıyor tabi.
O farklı o farklı.
Yani orada sesini çıkaracak o zaman.
Elalemin yanında eşini zorbalamayacak.
Bu gerekçesi olamaz.
Şu hayatta en sevmediğim şey elaleme karşı eşinin açığını söyleyen, şaka afı altında böyle şeyler söyleyen eşlerdir.

Konudaki butun mesajları okursaniz fikriniz degisir arada çok olay var .konu çay lafı degil
Okudum ama ikisi farklı şeyler:
Eş ailesi haddini aştığında bütçemiz hakkında konuşmayın desin, o zaman tepki göstersin.
Kalkıp da elalemin yanında eşini zorbalamayacak.
İnsan içinde eşiyle dalga geçen yaptıklarını böyle şaka adı altında eleştiren bir erkek olduğu gerçeğini değiştirmez. En sevmediğim şeylerdendir.

Okudum ama ikisi farklı şeyler:
Eş ailesi haddini aştığında bütçemiz hakkında konuşmayın desin, o zaman tepki göstersin.
Kalkıp da elalemin yanında eşini zorbalamayacak.
İnsan içinde eşiyle dalga geçen yaptıklarını böyle şaka adı altında eleştiren bir erkek olduğu gerçeğini değiştirmez. En sevmediğim şeylerdendir.
Esin karsi tarafin ailesine bisey demesine gerek yok muhattabı kendi karisi .o kurmalı dengeyi.

Esin karsi tarafin ailesine bisey demesine gerek yok muhattabı kendi karisi .o kurmalı dengeyi.
Valla eşim ailem yada arkadaşımın yanında “çay demlemeyi bile bilmez” diyemez. Bu aleni küçümseme cümlesini elalemin yanında kurmasının bahanesi gerekçesi de olamaz.

Eşi fark edemeyebilir, kim nerede hangi konuda alınganlık ediyorsa, rahatsızlığını söyleyebilmeli. Koca koca yetişkinleriz değil mi? Kendimizi düzgünce ifade edebiliriz herhalde artık. Karısının abisinin şakalarını beğenmiyorsa katılmayacak, gülmeyecek ve sınırını çizecek. Şakalar yapılırken katılırsa, sesini çıkarmazsa, kvsinin laflarına tepki göstermezse karısı nereden bilecek eşinin neye ne kadar alındığını, dolduğunu? Ayrıca velisi mi ki şikayet etsin "Abine, annene bi şey de" desin; kendi ağzı yok mu? "Bütçem kimseyi ilgilendirmiyor, hoşlanmıyorum böyle şakalardan. Biraz dikkat edin lütfen" demek neden zor geliyor da kulaktan kulağa oynamak gerekiyor böyle ben sana söyleyeyim, sen abine söyle, o annene söylesin filan? Eşinin abisi şakaları yaparken katılacaksın, eve gideceksin karına küseceksin... Bu da olgunluk anlayışıma uymuyor.

Aralarındaki dengeyi evet bir miktar karısı sağlamalı derseniz onu da anlarım çünkü konu sahibinin ailesi de dominant ve fazla müdahaleci "Annecim karışmasanız mı?" diyebilir. Ama damat bey hiç az değil. Saçma sapan davranacağına 4 yaşlarındaki çocuklar gibi, karşılarında kendini ifade edebilsin koca adam, sınırlarını bildirsin. Güzel muhabbetlerde aileyle muhatap ama can sıkan konularda, kendi rahatsızlığını dile getirmesi gerektiğinde aileyle muhatap değil? :) Ben de bunu anlamıyorum hiç.

Eşi fark edemeyebilir, kim nerede hangi konuda alınganlık ediyorsa, rahatsızlığını söyleyebilmeli. Koca koca yetişkinleriz değil mi? Kendimizi düzgünce ifade edebiliriz herhalde artık. Karısının abisinin şakalarını beğenmiyorsa katılmayacak, gülmeyecek ve sınırını çizecek. Şakalar yapılırken katılırsa, sesini çıkarmazsa, kvsinin laflarına tepki göstermezse karısı nereden bilecek eşinin neye ne kadar alındığını, dolduğunu? Ayrıca velisi mi ki şikayet etsin "Abine, annene bi şey de" desin; kendi ağzı yok mu? "Bütçem kimseyi ilgilendirmiyor, hoşlanmıyorum böyle şakalardan. Biraz dikkat edin lütfen" demek neden zor geliyor da kulaktan kulağa oynamak gerekiyor böyle ben sana söyleyeyim, sen abine söyle, o annene söylesin filan? Eşinin abisi şakaları yaparken katılacaksın, eve gideceksin karına küseceksin... Bu da olgunluk anlayışıma uymuyor.

Aralarındaki dengeyi evet bir miktar karısı sağlamalı derseniz onu da anlarım çünkü konu sahibinin ailesi de dominant ve fazla müdahaleci "Annecim karışmasanız mı?" diyebilir. Ama damat bey hiç az değil. Saçma sapan davranacağına 4 yaşlarındaki çocuklar gibi, karşılarında kendini ifade edebilsin koca adam, sınırlarını bildirsin. Güzel muhabbetlerde aileyle muhatap ama can sıkan konularda, kendi rahatsızlığını dile getirmesi gerektiğinde aileyle muhatap değil? :) Ben de bunu anlamıyorum hiç.
Tamam konu sahibinin esi bir dahakine harcadigim parayi size mi sorucam ,beraber mi kazandik hayirdir der .konu kapanir :)zaten konu sahibi bir sey diyemediginicin sonunda adam bunu diyecek .

Tamam konu sahibinin esi bir dahakine harcadigim parayi size mi sorucam ,beraber mi kazandik hayirdir der .konu kapanir :)zaten konu sahibi bir sey diyemediginicin sonunda adam bunu diyecek .
Üslubun bu olması gerekmiyor. "Bu tarz şakalardan hoşlanmıyorum, rica ederim yapmayın. Bütçem kimseyi ilgilendirmiyor, şaka olarak dahi konu edilmesini istemiyorum." demek de var "Hayırdır abicim sana neee?" demek de var. Gayet konuşulabilir ve mesafeyi-sınırı belirleyebilir insanlar. İletişim deniyor buna. Ondan sonrasında bakar hala aynı tas aynı hamamsa, eşine de "Ben rahatsız oluyorum hayatım, söylediğim halde bu konularda dikkatli davranmıyor annenler, ben görüşmeleri minimumda tutmak istiyorum" diyebilir. Sonra biz karısının dengeyi ne kadar kurup kurmadığından, eşini zorla görüştürmeye çalışmasından, ikna çabasından ve ailesini kayırmasından filan bahsederiz, eleştiririz "Adam bak aileni kibarca uyarmış, sana da söylemiş daha ne yapsın?" deriz. Küsmek, şakalara katılmak ama içine içine birikmek, ofansif bir şakanın ardından eleştiri gelince kendini odalara kapatmak... Bunlar değil ya. Bunlar duygusal zekası geride insan hareketleri.

Üslubun bu olması gerekmiyor. "Bu tarz şakalardan hoşlanmıyorum, rica ederim yapmayın. Bütçem kimseyi ilgilendirmiyor, şaka olarak dahi konu edilmesini istemiyorum." demek de var "Hayırdır abicim sana neee?" demek de var. Gayet konuşulabilir ve mesafeyi-sınırı belirleyebilir insanlar. İletişim deniyor buna. Ondan sonrasında bakar hala aynı tas aynı hamamsa, eşine de "Ben rahatsız oluyorum hayatım, söylediğim halde bu konularda dikkatli davranmıyor annenler, ben görüşmeleri minimumda tutmak istiyorum" diyebilir. Sonra biz karısının dengeyi ne kadar kurup kurmadığından, eşini zorla görüştürmeye çalışmasından, ikna çabasından ve ailesini kayırmasından filan bahsederiz, eleştiririz "Adam bak aileni kibarca uyarmış, sana da söylemiş daha ne yapsın?" deriz. Küsmek, şakalara katılmak ama içine içine birikmek, ofansif bir şakanın ardından eleştiri gelince kendini odalara kapatmak... Bunlar değil ya. Bunlar duygusal zekası geride insan hareketleri.
Sonuna kadar katiliyorum size. Hala esi hakli bulanlarida anlamiyorum gercekten. Nasil evlilikleri ve esleri var ki bu kisiyi hakli gorebiliyorlar diye dusunuyorum.

Sonuna kadar katiliyorum size. Hala esi hakli bulanlarida anlamiyorum gercekten. Nasil evlilikleri ve esleri var ki bu kisiyi hakli gorebiliyorlar diye dusunuyorum.
Dinamikler işte... Bilmiyorum da benim tarzım değil. Eşimin ailesiyle ilgili bir problemim varsa, bunu ben dile getirebilirim. Eşimi arama elçi yapmam gerekmiyor. Aynı şekilde eşim de benim ailemle ilgili sorunlarını onlara söyleyebilir. Mesela çocuk yetiştirme konusunda annem çok müdahil bir kadındır. Beni ve eşimi pek çok eleştirir. Ben de söyledim, eşim kendisi de söyledi "Annecim fikirlerine saygı duyuyorum ama çocuğun babasıyım, bırak da o kadarını ben bileyim olmaz mı?" dedi annem "Haklısın oğlum kaptırıveriyorum kendimi, mazur görün beni. Huy olmuş dilime" dedi tamam mis gibi işte. Bizim dinamiklerimiz böyle. Bu eşe söyletmeler, belki "Ben desem yanlış anlaşılır, sen de" tadında yapılıyordur olabilir. Ama işte tarzım değil, gerek de yok bu kadar kasmaya, ilişkileri dolaylı yaşamaya bence, anlamsız geliyor.

İlave: Konudaki koca benim asla çekmeyeceğim bir koca zaten. Küsmek, küskünlüğü inatla sürdürmek, kendini odaya kapatmak... Bunlar yetişkin davranışlar değil.

Son düzenleme:
Back
X