Afedersiniz ama olayın başı kıçı yok. Yani öncesinde bir şeyler olmuş ki olay bu noktaya gelmiş onu anlayabiliyoruz sadece. Burda yazdıklarınıza göre cevap veriyorum. Eşinizin “çekirdek”ailesinden biri eşinizi üzdü mü mesela, eşinize destek olun, karşı tarafla mesafenizi koruyun. Eşiniz kardeşinden bi kazık mı yedi, iletişim kurun canı sıkkınsa öfkeliyse sakin olması için çabalayın geride durun. Neden? Çünkü onlar anne, baba, kardeş. Dünyanın en kötü insanı da olsalar eşiniz her şeyi unutabilir affedebilir yarın bir gün hiçbir şey olmamış gibi devam edebilir. Peki ben böyle bir ihtimal varken neden eşimle ailesi arasına girip iyice ortamı ateşleyeyim gaz vereyim fitne çıkarayım da her iki taraf da bu kez bana yüklensin, eşimle huzurum bozulsun? Biraz akıllı olun, politik olun gerekirse. Benim eşimin de kız kardeşiyle arası bir süre bozuldu, kardeşinin yaptığı şey yanlıştı şaşırdığımı söyledim sadece eşime. Eşim kardeşinin arkasından “g*tü kalktı meslek sahibi olunca” dedi mesela. Şimdi? Her şey unutuldu ve araları düzeldi. Ben ne yapayım ara ara eşime olanları hatırlatıp adamın aklını mı çelmeye çalışayım? Banane? Kendileri problem yaşadılar kendileri çözdüler. Benlik hiçbir şey yoktu. Ez cümle; bu kadar müdahil olmayın.