Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
Geçen akşam görümcem rahatsızlandı hastaneye götürelim dedi kayınvalidem. Görümcemle benim aram açk diye eşim gelip bana gelirmisin sende diye sordu. Evde tek kalmaktan korktuğum için gelirim niye gelmeyeyim dedim. Sonra eşim, neyse aşkım sen uyu dinlen en iyisi dedi. Görümcemin gitmemi istemediğini düşündüm, eşiminde uygun bi dille bana anlatmaya çalıştıgını düşündüm. Kırıldım ve tamam gelmiyorum dedim. Kırıldığımı anladı, sonra kayınpederim hadi kızım hazırlan dedi, ben uyuycam baba siz gidin dedim. Kızım gündüz duramıyosun evde gece nasıl durcaksın dedi. Eşimde baya ısarar etti, yanlış anladığım için özür filan diledi ama bi kez kırıldım ya gitmekten vazgeçtim. En sonunda kayınvalidem oğlum hadi yürü kız kapıda bekliyo dedi ve çıkıp gittiler. Ben bekarlığımdan beri akşamları evde yalnız duramam. Tesadüf önceki akşamda kaınvalidem filan köylerinde gerçekleşen üç harfli olaylarını anlatmıştı bir iki saat. Ben onlar gdince titremeye başladım. Annemi aradım. Annem huyumu bildiği için çok sinirlendi. Eşimi aradı. Yaptığın doğru bişey mi bu saatte kızı neden yalnız bıraktın gibisinden sitem etmiş. Eşim araba kullanıyo diye açıklamaya çalışıp annesine vermiş. O da annemle biraz sert konuşmuş. Biraz ileri gitmiyomusun demiş. Annemde kızımın boynu altında kalsın, oraya gitmeseydi bunları yaşamazdık demiş annemin suratına telefonu kapatmışlar. Annem beni aradı, çıkıp gidicem bu evden dedim. Eşim aradı üzerine ona da aynısını söyledim, gitme bi yere bekle heene geliyorum dedi. Kapattı iki dk sonra aradı, kardeşim fenalaştı gelemiyorum dedi(oradan öyle emir çıktı çünkü!) Tamam geldiğinde beni bulamıycaksın dedim telefonu kapattım. Annem bir taraftan kızım gitme diye ağlıyo ben br taraftan korkudan delirmek üzereyim. Hazırlandım tam çıkıyordum kapı çaldı. Eşim karşı komşuyu göndermiş beni çağırması için. Onlara gitmemek için baya direndim ama kız sağolsun ikna edene kadar ısrar etti. Anneminde içi rahatladı telefonu kapattık onlara geçtik. Kıza derdimi anlattım baya rahatladım. 3 saat geçti ve bizimkiler geldiler. Eşim gelip beni çağırdı. Kimseyle konuşmadım direk odama geldim. Kyınvalidem peşimden odaya girip, bana bak o ananın ağzına s... dedi. Ben zaten sinirliyim, anneme de küfür edince elim ayağım boşaldı. Bağırarak annem senin ağzına... dedim. O ananla artık sık sık konuşmuyosun dedi. Sen kimsin benim konuşmama sınır getiriyosun be dedim. Üzerime yürüdü bana vurmak için. Eşim araya girdi annesini alıp odadan çıkardı. Ben sinir kriizi geçiriyorum artık ağlamaktan. Eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor. Kapıyı tekrar açtı, kes sesini gelin olsaydın da mutfağı temizleseydin dedi, (görümcemin beceri sınavı var ve bütün bulaşıkları o uğraşırken çıkardı) bende bağırarak hizmetçi değilim ben burda git kendin temizle dedim. Si.tirgit bu evden dedi bana ben çantamı alıp çıkıyordum eşim yine önüme geçti beni tuttu. Annesini yine çıkardı odadan. Kovulduğum yerde kalamam gidicem diye ağlıyorum ben. Eşimde geldi bana sarıldı, tamam sakin ol yarın sabah gidicez. Kadın hala kapının arkasından laf sayıp duruyo. Eşiminde sinir hastalığı var, çok üzerine gidilince kriz geçiriyor kendini kaybediyor. Eşim fenalaşmaya başladı. Beni soğuk suyun altına sok dedi. Hemen banyoya götürdüm suyu açtım. Biraz ıslandı annemi çağır ayakta duramıyorum dedi. Ben zaten normalde onu taşıyamıyorum, bide hamileyim hiç tutamadım. Anne diye seslendi, annesi geldi. Bana bağırarak çekil ordan dedi, nereye çekilcem dedim cehennemin dibine kadar çekil dedi. Beni kocamdan ayırıyosun Allah seni bildiği gibi yapsın dedim. Orda bana vurmaya kalktı eşim bağırdı anne dur diye. Biz kadınla tartışa tartışa eşimi oturma odasının önüne kadar götürdük. Orada yine bana ağır şeyler söyledi bende aynı şekilde karşılık verdim. Kadın oğlunu bıraktı bana vurmaya başladı. Eşim artık tam kriz anında olduğu için beni korumaya gücü kalmadı. Yeter diye bağırarak kendini yere attı kafasını yerlere vurmaya başladı. Kadın beni bıraktı oğlunu tuttu. Eşim bayıldı. Ambulans filan çağırdık. Geldiler sakinleştirici yapıp gittiler. Ben eşimin başında ağlıyorum. Annesi bana vururken burnumun yan tarafını tamamen kanatmış. Eşim gözlerini açıyor kendine geliyor benim yüzümü görüp ağlayarak tekrar bayılıyor. En sonunda kendine geldi. Babasını çağırdı baba ne yapayım bana bi akıl ver diye. Hepsii konuşmuş karar vermişler. Hamile hamile beni boşatıcaklar. Oğlum görüyosun yürümüyo bitirin gitsin dedi. Baba öyle bişey yok. Sonunda ölüm olsa bitmeyecek dedi. E ne olacak peki dedi. Ben kovulduğum evde durmam dedim. Bizim başka oğlumuz yok öyle şey olmaz gbisinden konuştu. Gidip karısına söylemiş. Kadın hala defolup gitsin o kız bu evden diye bağırıyo ben duyuyorum. Gittiler konuştular sonra beni odaya çağırdılar. LAdın bana; ben oğlumu hiçbi yere göndermiyorum gitmek istiyosan kapı oarada gidersin, oğlumda karımı bırakmam peşinden giderim derse ne ölüsü ölüme de dirisi dirime. Sesini çıkarmadan oturcaksan otur bi kenarda dedi. Eşim beni alıp odaya geldi. Ne olur biraz daha zaman ver. Söz veriyorum sana en ufak bi haksızlık daha yapsınlar gidicez bu evden ne olur beni anla dedi. Ne evde kalmayı kabul edebiliyorum ne de onların tehdidine karşı eşime diretebiliyorum. Tamam dedim sonunda. Ertesi gün eşimin teyzesi geldi arayı bulmak için bana o kadının elini öptürdü herkes birbirinden özür diledi. Şimdi herkes birbiriyle zorla konuşuyor gibi. Eşim yokken bu ev bana mezar gibi. Daha evleneli 4 ay olmadı, boşanmak da bi rezillik, üstelik eşimi seviyorum, o da beni seviyor. Annem keşke bebek yapmasaydın kzıım senin sonun iyi değil o evde dedi. Bebekde 3 aylık artık aldıramıyorum da. Ama ondan da o kadar vazgeçtim ki artık bi şansım olsa kesinlikle böyle bi ailede onu da dünyaya getirip sorunlarla büyütmek istemem. Şuan karmakarışık durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum...

Olaylar sizin kaprisleriniz yüzünden bu noktaya gelmiş.
Eşiniz size uygun bir dille gelme demiş diye kırılmışsınız, ondan sonra da nazlanmışsınız.
Hastaneye götürülmeye çalışılan bir kız varken bir de sizinle uğraşılmış. Eşiniz gönlünüzü almaya çalışmış üstelik.
Kayınpederiniz de söylemiş evde kalma diye.
Gerek var mıydı bu kadar kapris yapmaya.
Eşiniz sizi incitecek ve bunları hakedecek şeyler yapmamış.
Evet hamilelik konusu erken olmuş.
Siz henüz anneliğe hazır değilsiniz gibi geldi bana...

İnsan nasıl bu kadar vicdansız olur yaaaa
Canım yaaa ne zor şeyler yaşamışsın kendimi yerine koyarak okudum gerçekten çok üzüüldüm konuya gelck olursak herşey eşine kalmış ya ailesine rest çekicek yada böyle üzülmenize göz yumucak Allah yardımcınız olsun o masumun sebebine...

Hastane durumu da şöyle birşey. 3 gün önce pikniğe gitmiştik. Görümcem salıncaktan düştü ve hep birlikte güldük şakalaştık. 3 gün sonra omzunun incindiğini hafif morardığını görmüş. Hadi kalkın hastaneye dedi. Öyle çok ciddi bir sağlık problemi yok. İlaç bile vermeden geri yolladılar nazlı bebeği.

allah yardım etsin..
en çok eşine üzüldüm ben..
bi tarafta kaynana bi tarafta annesi bi tarafta karısı...
birlikte yaşıyosunuz anladığım kadarıyla..
ama çok kötü bi hal almış artık...
bi şekilde çıkman lazım o evden..
bebeğinede yazık oluyo bu durumda..

Olaylar sizin yüzünüzden cereyan etmiş amma da naz yapmışsınız madem tek kalamıyorsunuz çıkın gidin sizde neyin nazıdır bu ?

Kayınvalidenin seni hırpalaması affedilir birşey değil hamile bir kadını tartaklamak da ne demek ?

Bu olayda tek masum eşindi sonunu okuyana kadar ama o evde kalman için ısrar edip ''Beni anla'' demesi de ayrı saçmalık..

Kimse haklı maklı değil bu olayda.

Ben yine aynı fikirdeyimm. Siz naz yapıyorsunuz.
Siz kayınvalideniz tarafından olmasa da eşiniz ve kayınpederiniz tarafnıdan önemseniyorsunuz.
Olaylar büyümesine sebep olmuşsunuz ve kayınvalideniz terbiyesizlik etmiş. Ama durup dururken değil.
Ayrıca anneniz de sizi yönlendiriyor. Daha çok büyüyor olaylar.
Eşinizle konuşun uzak olmak istediğnizi söyleyin bence de.
Şartlarınız uygunsa anlayış gösterebilir.

canım şimdi once seninde kabahatın var. sonuçta hastaneye gidiyo ustelik kardeşini göturuyo niye anneni arayıp ortalığı alevlendiriyorsun. annelerimiz kıyamaz bize ama boylede ortalığı ayağa kaldırırlar. her ne kadar görümcen naz da yapsa mahsusda yapsa senin gidip gelmesine seslenmemen çok korkuyorsan komşunun evine gidip sessiz beklemen lazımdı
amma velakin diğer gelişmelere bakacak olursak o kaynanayla aynı evde yaşanmaz. niye geri adım attın ki seni resmen kovmuşlar. dövmeye kalkmışlar. ustelik hamilesin şok oldum okuyunca üzgunum arkadaşım ama eşini al karşına konuş evleri ayırmazsanızda boşan. gerçekten yoksa bugun sana bunu yapan ilerde neler neler yapar.aynı çatı altında oyle edepsiz insnalarla yaşanmaz sonra zamanında evleri ayırmadığın için başını çok vurursun taşlara

canım allah yardımcın olsun

anne ile karısı arasında kalması çok zor eşinin bizimde başımıza gelmişti böyle bi olay ama ben hiç karşılık vermemiştim sözlerimle..

eşine yazık gerçekten ..

elinde sonunda ayrılırsınız o evden ona göre zemin hazırlayın derim ben sonradan zorluk çekmemek için

Olayları büyütüp ne hale getirmişsiniz yahu.

Kırıldım gelmem dedim, görümcem gelmemi istemiyor diye düşündüm, annemi aradım, evi terkediyorum dedim.

Adamın kardeşi hastalanmış, naz yapmayıp gitseydiniz yanında. Hasta peşinde koşarken bir de sizin nazınızı mı cekecek?

O kadar küfürden hakaretten sonra hala yüzyüze bakabildiğinize şükredin bence. Eşiniz kriz gecirmiş hala annesiyle laf dalaşındasınız. Evet kadının da ağzı bozuk belli ama siz biraz sakin olsaydınız krizi güzel yönetebilirdiniz.

4 aylık evlisiniz, 3 aylık hamile. Siz korunmadıysanız karnınızdakinin ne günahı var?

Nerden biliyorsunuz ciddi bir problemi olmadığını? İyi ki de yok, evham yapmıştır ama hastaneye gidince rahatlamıştır. Sizin başınıza gelseydi böyle mi davranırdınız, ya da kardeşinizin?

Allah eşine sabır versin..kendini çok fazla naza çeken ve olayları büyüten bir eş,seviyesini bilmeyen bir anne ve karışmaması gereken şeylere karışan bir k.validesi var..zavallı adam bu 3 kadının savaşı içerisinde bırak sinir krizini kalp krizi geçirmediğine şükür!

Nerden biliyorsunuz ciddi bir problemi olmadığını? İyi ki de yok, evham yapmıştır ama hastaneye gidince rahatlamıştır. Sizin başınıza gelseydi böyle mi davranırdınız, ya da kardeşinizin?

Eminim annesi ortalığı ayağa kaldırırdı.
Hamilelikten midir gayet alıngan konusahibi.
Bence annesinin de etkisinde kalan, yaşadığı hayattan hoşnut olmadığı için bahaneler arayan.

Ben size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Bırakın bu nazları şımarıklıkları ve hakkınızı aramayı.
Çok yeni evlisiniz ve şu anda nazınız çekiliyor.
Ama böyle devam ederseniz eşiniz de dahil sıkılacak.
EN iyisi normal davranın. Beklentileriniz ve nazlarınız sınırları aşmasın, ölçülü olun.
Ve en kısa zamanda sesinizi bile yükseltmeden, eşinizi bir şekilde ikna ederek, şartlarınız da uygunsa eğer ayrı bir eve çıkın.
Herkes mutlu olsun.
Bir de... Anneninizi ailenizden uzak tutun.
O sizinle aynı evde yaşamıyor. Olayları sadece sizin anlattığınız kadarıyla biliyor.
Ve taraflı yaklaşıyor. Adil olamıyor.Daha önce de dediğim gibi olayların daha da büyümesini sağlamaktan başka bir şeye sebep olmuyor.
Yapıcı bir anne değil çünkü üzgünüm anneniz anlattığınız gibiyse...

arkadaşın dediklerine katılıyorum (son 2 cümleye kesinlikle katılmıyorum ama.... daha evliliğiniz ve hamileliğiniz (ilk) yeni olduğu için böyle çok fazla hassas olmanızı normal karşılıyorum... cnmm buarada diğer konunda lazer epilasyona başlamaya başlasın bu hamileliğinde doğrumu acaba:44::44:

neyse cnmm... öncelikle eşinle konuşup onunla mutlu olduğunu ve ailesinden kaynaklı problemleriniz için çok üzüldüğünü bir çözüm aramak istediğini eşinin senin için özel olduğunu ve bu özelliğin bozulmasını hiç istemediğini üstüne ne düşüyorsa yepmak istediğini söyle gerisi gelir... buarada aynı evde mi kalıyorsunuz

resmen naz yapmışsınız orada ne kadar da inanmasan hasta olan birisi var ve bütün aile sana hadi sende gel diye yalvarmış

madem biliyorsun evde kalamadığı ne diye gurur yapıyorsun git işte

annen eşini arayıp kızımı neden evde yalnız bırakıyorsun yerine neden ayrı ev tutmuyorsun demiyor yada kızım daha yeni evlisin kaynanan böyle neden

hamile kalıyorsun korunmuyorsun demiyor çözüm yolu sadece eşini azarlamak mı

en çok eşine üzüldüm adam zaten sinir hastası aslında neden olduğuna da pek şaşırmamak lazım

2.üzüldüğüm şey ise o bebek nasıl bi aileye geliyor

baştan hata yapmışsın aynı evde mutlu olucağını mı sanıyordun hele hemen hamile kalmak

arkadaşın dediklerine katılıyorum (son 2 cümleye kesinlikle katılmıyorum ama.... daha evliliğiniz ve hamileliğiniz (ilk) yeni olduğu için böyle çok fazla hassas olmanızı normal karşılıyorum

Ben konusahibinin henüz böyle bir sorumluluk alabileceğini düşünmedim.
Öyle nazlı ki...
Önce biraz büyümesi ve sorunlarla başedebilmeyi öğrenmesi ve alışması gerekiyor.
Bu kadarcık sorunlar yıkıyor konusahibini.
Kayınvalide dominant çünkü.
Elvadı olduğunda da kayınvalide daha çok müdahil olacak olaylara ve konusahibi o zaman ne yapacak.
Küsüp kaprisle sorunlarını da çözemez....

Son düzenleme:
ufacık bir sorunda neden hemen anne aranıyor...

Pireyi deve yapmıssınız Bence..Yanı bı kıvılcımdan yangın cıkarmaya hazırsınız.. Tabi kaynananızda Çok baskın...Kimse kimseyede Mecbur degıl..Huzurunuz ıcın ayrılın o evden.

Annenin esini aramasi cok buyuk hata olmus. Resmen gel diye yalvarmis insanlar daha ne yapsinlar? Yemeden icmeden annene sikayet etmek niye?

K.validen cirkef bir kadin ama senin de ona verdigin cevaplar ve saygisiz davranislardan dolayi iyice cigrindan cikmis olaylar.

Kusura bakma ama esin daha cook kriz gecirir. Ayrica bebegin daha anne karninda bu stresi yasamasina gercekten cok uzuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…