Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

olayları bu duruma getıren bebek dıosunuz ama hanımlar ne olursa olsun kaynananın bu sekılde davranması cok ayıp terbıyesız kadın ne hakla vurur kadına ne hakla kufur eder anamız babamız yan gozle bakmaya kıyamazken nasıl vurur kımmısde annesıne kufredıo bebek sonuna kadar haksızda olmus olsa kımse gelınıne bu sekılde davranamaz kendı kızı ıcın ucuo hasta dıe onun kızına bırı bole yapsa yaptıgına yapacagına pısman olur bole bı kadın adamı napar dusunemıorum ben agzı bozuk buyuklugunu bılmıo neymıs oglum gıdemezmıs oglunu madem cok sevıo huyunu nbılıo nıe uzuo laf varya ben olsam yolardım bana vuracak kufur edecek aıleme bıde hamıleyken bunları yapacak bence esınle konus ayrı eve cıkın esınde ıkna olmazsa sen cık gıt senın yalnız kalmana bıle uzulen annen senı yalnız bırakmz dogur baba evındede o kadın senıde dover cocugunuda

Birde arkadaşlar bazı insanlar yalnız kalmaktan korkar demişler
Laf ortaya girsin diye yazmadım da arayıp bulup alıntı yapamadığım için böyle yazıyorum.
Ne yapıyorlar acaba eşleri sabah evden çıktığı gibi kendilerini sokaklara mı atıyorlar,komşuya mı gidiyorlar.
Allah vermesin adam mesaiye falan kalınca komşuya kamp mı kuruyorlar.
Böyle bahane olur mu yahu,evde kalmaktan bu kadar korkan gider tedavi olur.
Hayatımda bu kadar saçma bahane duymadım.
Üç harfliler kayınvalidesiyle birlik yaşayan görümcesi olan yeni hamile gelinlere mi musallat oluyormuş?
Böyle bir kural mı varmış?

Son düzenleme:
öncelikle ne kadar çabuk bebek yapmışşınız 4 aylık evlilik 3 aylık bebek hem de kayınvalideyle otururken...keşke önce bi durumlara baksaydınız gidişat belli olsaydı ne bileyim ayrıca çok fevri davranmışşın anneni aramaman lazımdı hemen kızsanda çünkü bu olayları ilerde sen unutsan bile annen asla unutmaz sen onun kıymetlisisin...tabi daha yeni evli olduğun için olayların nereye gideceğini hesaplayamamışşın aslında onu da anlayabiliyorum..evlilik yıllandıkça dediğin lafın yaptığın hareketin nelere sebep olabileceğini kestirebiliyorsun ancak..

burda kayınvaliden en başta suçlu sana ne olursa olsun bi de hamile halinle böyle davranmamalıydı...bunca şeyde eşine çok üzüldüm çok arada kalmış..ama annesinin dolduruşuna gelmemiş o da sana karşı alttan almış...ama bence böyle devam edersen eşini kaybedersin..olaylara daha sakin yaklaş..eşin ilk hatalarında taşınıcaz dedi diye sakın sorun çıkartan sen olma..bundan sonra daha dikkatli ol bence eşin için en azından..eşin yokken mümkün olduğunca ailesiyle diyaloğa girmemeye çalış..kayınvalidenin sana zarar vermesine izin verme..Allah yardım etsin

Senin kocan fenalaşmış bayılacakken sen nasıl oluyor da kayınvalidene laf yetiştirebiliyosun, o da senle hala kavga edebiliyo hala, şaştım kaldım doğrusu, pes.

valla bende bunu anlamadım bende bekarken yalnız kalmaktan korkan hiç tek başına sabah etmemiş biriydim
şimdi eşim gündüz 5 de evden bi çıkıyor bir daha ertesi sabah 9 10 da geliyor ben ne yapsam acaba kime kapris yapsam
sanki dağ başına tek başına günlerce terkedilmiş gibi davranmanın olayları bu raddeye getirmenin kime ne faydası var

bu konu hala devam mı ediyor,konu sahibi de ortalarda yok galiba?
sayfalar önce yazmıştım ama tekrar edeyim bence bu olayda tek suçlu aramasın kimse çünkü ortada suç şebekesi var..konu sahibi ve kaprisleri başta olmak üzere densiz k.valide,etkisiz ve kendini sinir krizleriyle kurtarmaya çalışan koca,kızının gazına gelen ve ortalığı iyice karıştıran anne ve olaylar olurken seyirci gibi izleyen k.peder..hepsi suçlu,bir aile nasıl mahvedilirin örneği sanki..

Şimdi egri oturup dogru konuşalım :)

Madem suçlu arayışındayız.

Bence buradaki tek suçlu kayınvalide.
Kadın karakteri ortada. Dominant bir kayınvalide...
Kadın kendi kocasını sindirmiş, oglunu sindirmiş hatta oglu evlenmeden önce psikopata baglamış,
sıra gelinde...

Bu olay yaşanmadan önce de çok farklı şeyler yaşandıgını düşünüyorum.
Yoksa bir telefon için kadın gelinin odasına gidip de sinirle dahi olsa annenin ..... sı... demez.

Belli ki 4 aydır yaşananların patlak noktası olmuş.

Eminim bu kızcagız okumamış ve yaşı da küçük ve sanıyorum görücü usulu bir evlilik.
Neden?
çünkü kayınvalide özellikle sözünün geçecegi kişiyi seçmiştir.

Neyse şimdi konu sahibinin eşine iş düşüyor.
Eger eşini seviyor deger veriyorsa evini ayırır, bir süre ailesiyle görüştürmez, dogacak çocuguna sahip çıkar.

Fakat bu eşin böyle bir şey yapacagına ihtmal vermiyorum.
Ya konu sahibi dizini kırıp oturacak ya da kendi kararını verip çekip gidecek.

Allah yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
arkadaşlar çok acımasızsınız gerçekten nasıl böyle acımasız yorumlar yapabiliyorsunuz hiçmi empati yeteneğiniz yok sizin yaa
tamam arkadaş hata yapmış olabilir cahil olabilir ama bu bukadar hakareti şiddeti hakettirmiyor.
ortada hatalar var ama kız sizden moral bulmak için belliki yazmış.siz hiçmi kocanıza naz yapmıyorsunuz oda öle yapmış sonucu bumu olmalıydı hak vermiyorsunuz kaynanaya ama arkadaşıda yerden yere vuruyorsunuz çözüm önereceğiniz yerde bu kadar üzmek kırmak neden.ne biliyorsunuz o bebeği isteyerek yaptıklarını insanları yargılamak çok kolay.
arkadaşın cevap vermesini bile beklemeden neler neler söylüyorsunuz.neyse bana düşmez arkadaşlar ama her doğru her yerde sölenmemeli diye düşüyorum herşey yeri ve zamnında güsel bence

Katılıyorum.

Zaten toplum olarak iyice yabanileştik
Birinin çektiği acıdan haz veya mutluluk duyar olduk.

Olay ortada niye böyle yaptın ettin demenin ne faydası var?
O an hangi psikolojiyle böyle davrandı kimbilir?

Bizlerin hayatı güllük gülistanlık olabilir, lakin burada okuyoruz, çevremizde görüyoruz insanlar ne dertlerle ugraşıyor.

Bir umut belki bir çözüm, öneri, yol gösteren olur diye paylaşılıyor ama gelinen nokta çok acı.

Eleştirinin bile bir dozu olmalı.

Yazacak çok şey var da herkes kendinden sorumlu.

Kimsenin bakış açısını degiştirmek gibi bir lüksümüz olamaz...

Son düzenleme:
evet bazı kayınvalideler cidden sözünün geçeceği "gözü açılmamış"! "okumamış"! "çalışmayan" kızları alıyorlar oğluşlarına

kımsenın kımseye kamp kurdugu yok
nede gusel herseyı carpıttırma huyunuz var yha
rabbım kımseye bu rahatszlıgı vermesın(PANIK ATAK)
tabıkı 7 gun 24 saat yanında kımse olmuor
ama bazı durumlarda kalamıorsun yalnız
konu sahıbı gıbı cogu ınsan var
hem hamılelık psıkolojısı hemde anlayıssız kayınvalıde ıle yasamanın guclugu ıle
butun sınırler yıpranmıs bellıkı
hamıle kadına dayak var
kufur var
defol gıt gıbı kovma hukumlerı var
bosattırma var
nasıl saygı beklıorsunuzkı konu sahıbınden
neyse burdakı amac brbımıze alıntı ıle cvp vermek deıl
konu sahıbıne yardımcı olmak
dalga gecmekte deıl
tek br pencereden bakIP YORUM YAPMAK hıc deıl
RABBIM KIMSENIN YUVASINDA HUZURSUZLUK YAPANLARLA KARSILASTIRMASIN
dılerım mutlu huzurlu br yuvan olurda
kotuler senden uzak olur
ALLAHA EMANET OLUN

Ben de bu işten bir şey anlamadım, çoğunluğun yorumlarını okuyunca rahatsız oldum resmen. "İnsanlar nasıl böyle düşünür" diye değil, çoğunluğun fikri makbuldür diye demokratik bir bakış açımız var ya hani, işte benim konuyu ilk okuduğumda aklımdan geçenler bu çoğunluğun fikrine pek bağdaşmadı, haliyle konusahibine sarfedilen sözlerden nasiplenmişim gibi oldu biraz. Herneyse.

Bu kadın cahil, kaprisli, isteyerek mi istemeyerek mi bilmiyorum (dahası hiçbirimiz bence bilmiyoruz) ortalığı ayağa kaldırmış vs vs ama tek suçlu bu bayan değil, en büyük suç da onda değil bence.

Yorumlarda görümce omurilik felci bile geçirmiş mazallah, ama konu sahibinin yanlız kalma korkusu pek bir yerilmiş. Ben de anlamam yanlız kalma korkusundan çünkü yanlız yaşayan biriyim, korkma lüksüm yok zaten ama deli gibi korkanları biliyorum, olmayacak iş değil ki.

Yalnız kalma korkusunun bilinmesine rağmen hastaneye giderken birileri düşüncesizlik edip evde kalmasını buyurmuşlar, eşi de bu fikre katılarak ayrı bir düşüncesizlik etmiş. Allah razı olsun kayınbaba çıkmış da durumu eşe hatırlatmış anladığım kadarıyla ki adamın jeton düşmüş. Hadi kaynanayı, görümceyi falan geçtim de eşim benim rahatsızlığımı kayınbabam kadar düşünemese alınırdım sanırım, hem de baya. Ha hamile kalmadım hiç hormonlar nasıl bir katkıda bulunurdu bu alınganlığıma bilemeyeceğim.

Anneyi aramak iş karıştırma niyetinden çok çocukça geldi bana. Ben burada büyük bir suç göremiyorum. Ama evet annenin sıcağı sıcağına eşi araması yanlış, araması değil sıcağı sıcağına araması mesele. Yoksa bazı durumlarda işin içine büyüklerin girmesine çok karşı değilim, ki zaten bu olayda erkeğin ailesi zaten olayların tam merkezinde.

Hadi anne hata etti damadı aradı hemen, neden bir de kaynanayla tartışılıyor o kısmı hiç anlamadım. Ben damadın yerinde olsam telefonu hiç ama hiç anneme verip olayın büyümesine katkıda bulunmazdım, bilmiyor mu annesinin huyunu sanki?

Kaynananın kızı salıncaktan düşmüş omzunu incitmiş, kızının derdine düşmüş, cümbür cemaat toplanıp hastaneye gitmişler. Eh kızın annesi de evde yalnız kalan kızının derdine düşmüş, damadına sitem etmiş. Afedersiniz ağzına s...ması mı lazım geldi şimdi? Nasıl hakedebilir bu lafı, haketmez.

Biri gelecek, kayınvalidemmiş, kayınbabammış, dıdımmış vıdımmış farketmez, anneme küfür edecek. Ben haddini bildirmeden yollamam, küfürü geri döndürmem küçük bir olasılık belki ama kesinlikle cevap veririm, öyle soğukkanlılıkmış sağduyuymuş, sanmıyorum ki sakin kalabileyim. Annesine edilen ağır küfüre, hamileliğin verdiği hassaslığa, her şeye rağmen yine de keşke demeseydin konu sahibi, günahı üstüne kaldı neticede.

Vurma olayını düşünmek bile istemiyorum hem de iki canlı bir bayana. Hamile olmasa bile kim kime ne hakla el kaldırabilir?

Sonuç olarak konu sahibi bayan "boşatılacak". Ne diyebilirim ki, şansın varsa bir şekilde bu kaynananın kapsama alanının dışına çıkarsın ya boşanarak ya ev ayırarak, aksi takdirde orada onlarla aynı evde barınamazsın zaten. Birbirinize küfreder durursunuz, arada iki tokat yer oturursun, dayanamaz ailene açar ağlanırsın, ailen kocana hesap sorar, kocan fenalaşır, sar başa tekrardan.

Sen o evde o aileye emanetsin bana göre de. Emanet cahil, nazlı, kaprisli ama büyükler de büyüklüğünü bilmiyor. Bu noktada ben de en büyük suçu kayınvalidede buluyorum.

Son düzenleme:

Hemen yazmak istedim
Canım yazının devamını okumadım ama yazıp okuyacagım inan okuyunca bire bir aynı şeyi düşündüm.

Farkediyorum çogunluk ne derse onay görüyor, diğer yorumlar ona göre yapılıyor.
Sürü psikolojisi bu oluyor sanırım

Aslında biz de dalgaya katılmalıydık ve hatta abartarak devam ettirmeliydik.

O zaman yazdıgımız mesajın begeni sayısını tavan yapardı ancak.
Sanıyorum forumda önemli bir mevzu ki herkes ona göre mesaj yazıyor.

Gerçekten bu konuda ben çok fazla hayal kırıklıgına ugradım.
Ve hala çok üzgünüm.
Böyle bir konu açsalar kendileri aynı muamele ile karşı karşıya kalsa nasıl hissedelerlerdi acaba?
Gerçekten çok merak ediyorum.

Ha şimdi biz azınlıgız ya, haklıyken haksız konumdayız.

Son düzenleme:
Şunu da yazmadan geçemiyecegim.

Başlık konuya uymamış denmiş de bence cuk diye oturmuş.

Neydi başlık?
Kaynanam ne bu evde huzur veriyor ne de oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

Dominant kayınvalide!!!
Ne de olsa kararı o verecek.

Son düzenleme:

Ben sürü psikolojisi durumunu düşünmemiştim açıkçası, o nedenle yazmadım ilk paragrafı. Ters düştüğüm için, konu sahibine yazılan bazı ağır eleştirilerden ben de nasibimi aldım diye düşündüm. Ama bazen bazı yorumlar bir parça elitist daha doğrusu idealist geliyor bana. Ama kimseyi düşüncesinden ötürü yargılamak da istemiyorum, herkes deneyimine göre yazıyordur sanırım. Arkadaşlar konu sahibini "ideal" durumdan uzaklaştığı için eleştirmişler oldukça, evet o da hatalı, ama şartları olgunlaştıranlar yani büyük olarak olayı yatıştırması gerekirken beterleştirenler bana göre daha hatalı.

Elbette ki....

En başta da dedim zaten konu sahibinin hatası oldugunu.

Neyse daha fazla yazmak istemiyorum.

Sürç-ü lisan ettiysek affola...

bence bu konuda kımse haklı değılde asıl mesele

böyle bır ortamda doğacak bebeğınız nasıl yetışecek :44:

Bi kere neden hastaneye 5 kişi birden gidilir o hengameye
bir hastalık durumunuz falan yoksa bir insan neden evde yalnız kalamaz ömür boyu kim bekleyecek sizi (varsa bu söylediğim geçerli değil)
ve bu kadar küçük bir konu nasıl bu kadar büyütülür ,başta siz abartarak da kayınvalideniz
hasta kapıda bekliyor siz bir gidicem bir gitmeyecem fikir değiştiriyorsunuz millet sizin keyfinizi bekliyor
hepsini geçtim ortada kriz geçiren kendini duşlara atacak hale gelen bir adam var siz hala kavga derdindesiniz
nerden tutsan elde kalıyor
öte yandan tabi ki eşinle ayrı bir evin olması
hamilelikte nazının çekilmesi gibi isteklerin olması normal ama
bu sıkıntının acısını böyle çıkarman doğru mu
maalesef o adam her zaman böyle arada kalmaz
sonunda canına tak eder

Bence deneyime göre yazılmıyor.
Ben deneyime göre yazsaydım kayınvalideyi suçlu bulmazdım :)

Çünkü çok iyi bir kayınvalide-gelin ilişkimiz var.

Kim neye göre yazıyor bilemiyorum herkes istediğini yazmakta serbest.

Ancak eleştiri yapıcı olmalı.
Suçlama mahiyetinde degil, Uyarma mahiyetinde olmalı.

Of yine tutamadım kendimi

Son düzenleme:
vurun abasıza! kocanıza çok üzüldüm.

kaprisli, şımarık bir eş,

haddini bilmez, dışardan başkasının evini yönetmeye kalkan haddini bilmez bir k.valide

kendisine bağımlı edepsiz bir anası var.

yazık adama(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…