Merhaba,
Ufak olan çocuğunuzun karmaşık hislerini tetikleyen şey ne yazık ki sizin yeniden başlayamamanız. Üç yaşında ki çocuğun sorumluluğunu annenize atarak onu zaten annesiz bırakan sizsiniz. O da hayata pozitif başlamış babasının yanında ihtiyacı olan "aile" profilini bulduğu için babayı arıyor. Sürekli ağlayan ve güçsüz bir anne ne yazık ki yeterli değildir. Bu kişi halası olsaydı eğer, inanın halası için de ağlayacaktı. Annesi yok ki.. Bu sebeple mutlu hissettiği "babayı" arıyor. Düzelirseniz eğer bu kronik ağlamalar yerini kaliteli zamanlara bırakacağı için, sizi dört gözle bekleyecek. Anne diye ağlayacak hatta. Babayı unutmasa bile, herkes yerine yerleşecek.. Size ilk sözüm bu.. Bunu kullanmayın artık, bu işinize geldiği için ufacık çocuğu tetikliyorsunuz zayıflığınızla.. Ne yazık ki bir çocuk söz konusu olduğu için yazım da sert oldu bu ilk paragrafta.. Bu dünyada alışılmayacak şey yoktur. Hele üç yaş gibi taze bir beyin için..
12 senelik tapma durumunu anlayamayabilirim.. Kusura bakmayın. Karakter meselesidir, ailevi geçmiştir, çocuksal dönemlerden kalan bazı travmalardır.. Velakin bir psikolog arkadaşın "mutlu olduğunuz gibi yaşayın" önermesi bana doğru gelmedi. Aslında pek çok şey söylemiş olabilir ve bu cümle ancak cımbızla çekilmiş olabilir. Dahası sizin bu durumunuzda yapması gerekeni çok önceden göreceği için, doğru kanalın medikal tedavi ile destekleyecek bir üst birim olduğunu bilecektir. Yani bir psikiyatr.
Tüm bunların alt metninde başka bir sorun var hanımefendi. Bu kişinin kendisi ile ilgili değil ne yazık ki.. Başka bir eksiklik var ve acilen onun tamamlanması gerekiyor. Neyin yerine oturttu iseniz eşinizi, veyahut nelerin, hangi eksik duyguların veya hangi acı tecrübelerin, bunların bulunup üstüne konuşulması gerekiyor. Lütfen önce medikal tedaviye başlatacak bir psikiyatr edinin. Sizden istirham ediyorum. Bu çocuklar için bunu yapmalısınız.. Sonrasında bu işler domino taşı gibi düzelecektir. Yeter ki sorun nerede bulunsun.
Mümkün değil bir insanın bu kadar uçlarda gidip geldiği halde "sağlıklı" düşünebilmesi. Düşüncelerinizi teraziye alabilmek için yardım almalısınız.
Eski eşiniz ve eşi ile ilgili ne söylense boş.. Ne adamın karakteri için yapılabilecek bir yorum sizi etkileyecektir ki siz zaten hepimizden iyi biliyorsunuz bu adamın nasıl biri olduğunu, ne de eski eşin şu an ki eşinin aslında gayet normal bir karakterde, bir evlilik sürdürmeye çalıştığını anlatmanın bir faydası olacak size.. İnanın bunlar mühim de değil...
Yardım mı istiyorsunuz...
Psikiyatr..
Mümkünse en acil şekilde...
Benim de üç yaşında evladım var... Neyi neden yaptığını çok iyi biliyorum çocuğunuzun...
Kötü olan ne biliyor musunuz.. Bence siz de biliyorsunuz...