• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak ya da yapmamak

Sen de haklısın ne diyim.kendim çok yaşamayı sevmediğim için herkesin öyle olacağını düşünüyorum.belki o gamsız biri olacak.ya da ufacık şeylerle

Bak hayvanlarda bu bir içgüdü. Biz hayvan olamadığımız için bundan vazgeçebiliyoruz. Bu kirli dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum ay bu çağ fena diye bir şey yok. Dünya zaten hep bomboktu. Dümdüz ben beceremem var. Üşenirim var. Ayrıca herrrrkesin de anksiyetesi var ne hikmetse. Herrrrrkes aşırı düşünceden üremiyor. 🧿

Yeter bea gelsin linçler. Cevap veremicem ama işim var. Öptüm herkesi kib bye aeo

Hayir, sadece ben cocuk istemiyorum demek akilci bir sebep degil, ben istemiyorum sen cocuk istiyorsan yollarimizi ayiralim demek, benle olmak istiyorsan cocuk isteginden kesin vazgececeksin diye bencilce baski kurmaktir.

O yuzden evet ben boyle bi adami yuzustu birakir, daha bu egoist cümleleri kurarken arkami donerdim kendisine, haliyle hayatıma onunla ve cocuksuz devam edeceksem hakli bir gerekce isterim, ben hayatimi onun istegine gore duzenleyeceksem benden bunu bekliyorsa bana bu aciklamayi borcludur.

Biraz sert dille yazdim ama size karşı degil bu, konu sahibinin erkek arkadasini bencil bulduğum icin kizdim.💕

Siz çocuk istemiş bir insan olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz. Ama istemeyen biri için bu cümlelerinizin hiçbir anlamı yok açıkçası.

Ben çocuk istemiyorum ve karşıdakinin mantığına yatmasını umduğum bir gerekçe borcum yok kimseye. İstemiyorum, bitti.
Kimseyi bir şeye zorlamıyorum, kimseye baskı yapmıyorum, kimsenin hayatına engel olmuyorum. Bu benim tercihim ve bu tercihime tamam olan insan hayatımda olur zaten. Bu neden bencillik olsun?

Eşim çocuk isteyen biri olsaydı ayrılırdım. Bir gün fikri değişir ve isterse çok büyük ihtimalle yine ayrılırız.
Binde bir bi ihtimalle belki benim fikrim değişir ve o ayrılır, bunu da bilemem.
Hayat tercihlerden ibaret ve bir konudaki tercihi için adamın bu kadar linçlenmesi hayret edilesi.

Çocuklu insanlar ve çocuksuz hayatı asla düşünmemiş insanlar için voooav denilecek ve o istememe hali anlaşılamadığı için karşıdakine bencil, merhametsiz vs gibi bir sürü yafta yapıştırılabilecek çok ekstrem bir şey olabilir bu durum ama istemeyen insan için öyle değil işte.
Ben alkol kullanıyorum, alkol kullanmayan biriyle olmam, ben 5 vakit namazında birini istiyorum, x meslekten biriyle evlenmem falan demekten pek bir farkı yok. Sadece tercih.

Konu sahibi çocuk istiyorsa o da kendi tercihini yapar ve ayrılır, bu kadar basit.

Hiçbir zaman çocuk delisi olmadım, hayallerimi süslemedi, keyfine ve sınırlarına düşkün, hatta hedonist, rahatsız edilmekten hoşlanmayan, özgür ruhlu, bağımsız olmayı seven biriyim.

Çocuk fikri, yani sana muhtaç, hayatının en güzel yıllarını ona adapte olarak yaşamak zorunda olduğun ve büyük bir sorumluluk, özveri, sabır getiren bir canlıyı dünyaya getirme, ona hayatını adama fikri çoğu zaman korkutucu bile gelmiştir. Sonuçta bir kedi bakmak gibi değil, özellikle anneye yapışık büyüyorlar. Ayak bağı olarak gördüğüm de olmuştur. Kesinkes çocuk istemiyorum demedim hiçbir zaman; ama olmasa da olurdu. Çocuğum olmasa çok da üzülmezdim sanırım. Hamile kaldığımda ilk algılayamadım, çok karmaşıktı duygularım; ama baskın olarak çok mutlu hissettim. Deli gibi bir gülüp bir ağlıyordum.
AdChoices
ADVERTISING​

Şimdi çok zor günler geçiriyorum, o kadar yoğunum ki, eşim sayesinde oturup yemek yediğim, kahve içtiğim anlara şükreder oldum. Dünyanın en zor, aynı zamanda en güzel şeyi annelik; senden olan, can parçanın büyüdüğüne şahitlik etmek, büyüdükçe kime benzediği tartışmaları, kendinden ve eşinden yansımalar görmek çok özel.

Çocuk istememek de bir tercih, ben saygı duyardım; ama yukarıda betimlediğim karaktere sahip biri olarak bile, bana bu açıklamayı yapan bir erkekle nedense devam etmek istemezdim. Böyle şeylerin en başta konuşulması gerekmiyor mu? Neden üç sene sonunda bu kadar net bir açıklama yapıyor, ultimatomlar veriyor; bana sizin onunla evlenme fikriniz varsa, vazgeçin diye böyle davrandığını düşündürdü. Ya da ayrılmaya çalışıyor olabilir mi?

Aslında sorumluluk almak istememek falan değil mesele. Ben bir çocuğum olursa kafayı yerim geceleri nefes alıyor mu diye başında beklerim yaşamaktan vazgeçer kendimi ona adarım ne yapsam yeterli hissetmem, 38 yaşındayım geldim 40 yaşına ne kadar yaşayacağım belli değil ben babasız çok kötü şartlarda büyüdüm hayatımdan çok vazgeçtim bu yaştan sonra tekrar bunları yaşamak istemiyorum hayatım biter diyor. Durumum çok iyi değilse de yapmam mesele çocuk yapmak değil ona çok iyi şartlar sağlayabilmek diyor. Ayrıca dünyada savaş çıktı çıkacak napacağız o çocuk ne olacak falan diye düşünüyor. Aslında videolar izliyorum çok hoşuma gidiyor ama bu düşüncelerden kendimi alamıyorum diyor.

Artık insanlar hayata doyduktan ya da bir düzen kurduktan sonra çocuk sahibi olmak istiyorlar haklı olarak. Belki siz de öyle düşünüyorsunuz. Önce eşimle gezip tozarım diye hesap ediyorsunuz. Çocuğu doğuracak kişi olarak o kapıyı tamamen kapatmamak ama baskı altında da olmamak istiyorsunuz. Ama sevgilinizin yaptığı şey bencillik bence. Bu söylediklerinin de bahane olduğunu düşünüyorum. Hem çocuk istiyorsan ayrılalım diyor hem de aslında hoşuma gidiyor ama şöyle böyle diyerek sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyor. Siz yanlışlıkla hamile kalsanız ne olacak mesela? Dünyada savaş çıktı doğurma mı diyecek? Diğer arkadaşlara hak veriyorum açıkçası. Doğurmayı ya da doğurmamayı tercih etmek sizin hakkınız. Kendisi asla baba olmak istemiyorsa kendisi gibi asla anne olmak istemeyen birini bulmalı. Sizin kafanız zaten karışık. O sizden ayrılmalı gibi geliyor.

İlerde düşünceleriniz değişebilir. Böyle düşünen biri ile devam etmeyin derim. Evladım olması için 7 sene uğraştım. İyi ki Allahım nasip etti diyorum.

Ben 35 yaşında evlendim, 38 yaşında hamile kaldım. O güne kadar asla çocuk hayalim olmadı, ayak bağı gibi geliyordu. Eşim istediği için denemeye karar verdik ve çok tereddütlerim vardı ya çocuğumuz olursa diye ve nitekim oldu. Şu an neden bunu daha önce yapmadım diyorum çünkü muazzam bir şey. Siz de şimdiden kesin olarak isteyip istemediğinize karar veremezsiniz bence. Sevgilinizin düşüncesini dürüstçe söylemesi güzel bir şey ama bence sizi de böyle bir taahhütün altına sokması hoş olmamış. Hep hayatınızda böyle sözleşme niteliğinde kararlar mı olacak? Bazen akışına bırakmak lazım.

Hiçbir zaman çocuk delisi olmadım, hayallerimi süslemedi, keyfine ve sınırlarına düşkün, hatta hedonist, rahatsız edilmekten hoşlanmayan, özgür ruhlu, bağımsız olmayı seven biriyim.

Çocuk fikri, yani sana muhtaç, hayatının en güzel yıllarını ona adapte olarak yaşamak zorunda olduğun ve büyük bir sorumluluk, özveri, sabır getiren bir canlıyı dünyaya getirme, ona hayatını adama fikri çoğu zaman korkutucu bile gelmiştir. Sonuçta bir kedi bakmak gibi değil, özellikle anneye yapışık büyüyorlar. Ayak bağı olarak gördüğüm de olmuştur. Kesinkes çocuk istemiyorum demedim hiçbir zaman; ama olmasa da olurdu. Çocuğum olmasa çok da üzülmezdim sanırım. Hamile kaldığımda ilk algılayamadım, çok karmaşıktı duygularım; ama baskın olarak çok mutlu hissettim. Deli gibi bir gülüp bir ağlıyordum.
AdChoices
ADVERTISING​

Şimdi çok zor günler geçiriyorum, o kadar yoğunum ki, eşim sayesinde oturup yemek yediğim, kahve içtiğim anlara şükreder oldum. Dünyanın en zor, aynı zamanda en güzel şeyi annelik; senden olan, can parçanın büyüdüğüne şahitlik etmek, büyüdükçe kime benzediği tartışmaları, kendinden ve eşinden yansımalar görmek çok özel.

Çocuk istememek de bir tercih, ben saygı duyardım; ama yukarıda betimlediğim karaktere sahip biri olarak bile, bana bu açıklamayı yapan bir erkekle nedense devam etmek istemezdim. Böyle şeylerin en başta konuşulması gerekmiyor mu? Neden üç sene sonunda bu kadar net bir açıklama yapıyor, ultimatomlar veriyor; bana sizin onunla evlenme fikriniz varsa, vazgeçin diye böyle davrandığını düşündürdü. Ya da ayrılmaya çalışıyor olabilir mi?
ilişkinin böyle uzun süreceğini nereden bilsin?.

Bak hayvanlarda bu bir içgüdü. Biz hayvan olamadığımız için bundan vazgeçebiliyoruz. Bu kirli dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum ay bu çağ fena diye bir şey yok. Dünya zaten hep bomboktu. Dümdüz ben beceremem var. Üşenirim var. Ayrıca herrrrkesin de anksiyetesi var ne hikmetse. Herrrrrkes aşırı düşünceden üremiyor. 🧿

Yeter bea gelsin linçler. Cevap veremicem ama işim var. Öptüm herkesi kib bye aeo
Bomboksa niye birilerini getiriyorsunuz o zaman😀ve evet aşırı düşünen elit, kaliteli insanlar üremiyor. Bir tane bile sosyo ekonomik durumu yerinde olmayan, eğitim seviyesi üniversiteden aşağıda olan birinin bu düşüncede olduğunu görmedim.bu da demek oluyor ki her üreyen kişi eğitimsiz ve kalitesiz değildir ama her üremeyen kişi kaliteli ve eğitimliler.ve demek ki bu tarz bir düşünceye sahip olabilmek için bana baya üst tabakadan olman gerekiyor.

Eee böyle artık zamane erkekleri sorumluluk almayayım, zora gelmeyeyim, yiyip içeyip yatayım...babalarımızın dedelerimizin zamanındaki gibi aile babası olayım, coluk çocuğa sahip çıkayım diyen erkek çok az artık. Normal bir zamane erkeği işte, özel bir durumu yok.
Ağzınıza sağlık valla, bizzat yaşanıyor...

Herkese merhaba,

Neredeyse 31 yaşındayım. Hayatımda hiç bir zaman çocuğum olsun diye diye hayaller kurmadım. Hayallerimde hep dünyayı gezmek, yeni insanlar tanımak, değişik deneyimler yaşamak vardı. 3 senedir bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kesinlikle çocuk istemediğini ve istemeyeceğini, eğer bir çocuk istiyorsam düşünüp taşınmam gerektiğini, çocuk istemediğimi düşünüyorsam belki onu sevip ondan etkilendiğim için böyle düşünüyor olabileceğimi ve isteklerimi tartmamı istedi. Eğer ileride çocuk istiyorsam hayatımdan çıkacağını benim çok iyi bir insan olduğumu bu hakkı benden almak istemediğini her kadının çocuk isteyeceğini vs söyledi. Bu konulara da çevremizdeki kişilerin çocuk yapmaya başlamasıyla girdik bir süredir konuşuyoruz. Ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum. İleride pişman olmak istemiyorum. 35 yaşından sonra daha zor diyorlar; vaktim daralmaya başlamış gibi artık bu konuda fikirlerimi oturtmaya başlamam gerekiyormuş gibi geliyor. Çocuk yapmaya karar vermek nasıl oluyor bu kararı nasıl verebilirim? Bu konuları konuşabileceğim bir annem yok maalesef o yüzden sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum 🥺 teşekkür ederim.

Bizzat kendim lisede yaşadığım bir durumu çok çok kısa özet geçeceğim:

İngilizce öğretmenim o zamanlar 37 yaşındaydı ve tabiri caizse çocukları da geçtim, bebeklerden nefret ediyordu.
Birgün okula şiş gözlerle geldi ve bize kızdı.
Sebebi 7 aylık hamile olup hiç anlamamış olmasıymış. Anlattığına göre hastaneyi yıkmış bu çocuğu benden alın diye. O kadar istemiyordu.
Bir sene sonra diplomamı almaya gittiğimde denk geldik, bebeğine olan aşkını anlatıyordu ışıldayan gözlerle.

Bir kadın için çocuk istemiyorum demek çok ama çok extrem bir durum. Henüz gençsiniz ve ilerleyen yaşlarda hormonların etkisi, değişen fikirleriniz ve düşünce yapınızla, menopoza girene kadar çocuk isteme ihtimaliniz var.
Erkeklerde hormonal bir durum pek olmadığı için, istemiyorsa istemiyordur.
Bunu çok iyi düşünün, çok çok önemli..

Bir kadın için çocuk istemiyorum demek çok ama çok extrem bir durum. Henüz gençsiniz ve ilerleyen yaşlarda hormonların etkisi, değişen fikirleriniz ve düşünce yapınızla, menopoza girene kadar çocuk isteme ihtimaliniz var.

sadece güldüm. ne kadar kesin hükümleriniz var öyle.

Ben de başta çocuk istemeyip evliliğimizin 6.yılında 33 yaşında doğum yapanlardanım. İyi ki kızım var dünyayı bile yakarım onun için . İstemeyene de sayfı duyarım asla neden diye sormam çünkü bana ne :) Çocuk mevzusu değil de mesela ben karsımdaki erkegin bu kadar katı kurallı olmasını istemem. Farz edelim hamile kaldınız aldır diyecek ya da sizi mi suçlayacak mesela? Tamam belki isteyerek olmadı ama oldu o zaman ne olacak. Ben sizin yerinizde olsam bunu isterim. Bir de psikolojik olarak hayat boyu belki de eşim istemedi cocuk yapmadım düşüncesi sizi rahatsız edecek mi bunlar da önemli

Bomboksa niye birilerini getiriyorsunuz o zaman😀ve evet aşırı düşünen elit, kaliteli insanlar üremiyor. Bir tane bile sosyo ekonomik durumu yerinde olmayan, eğitim seviyesi üniversiteden aşağıda olan birinin bu düşüncede olduğunu görmedim.bu da demek oluyor ki her üreyen kişi eğitimsiz ve kalitesiz değildir ama her üremeyen kişi kaliteli ve eğitimliler.ve demek ki bu tarz bir düşünceye sahip olabilmek için bana baya üst tabakadan olman gerekiyor.
Sen de kendini böyle avut.

Herkese merhaba,

Neredeyse 31 yaşındayım. Hayatımda hiç bir zaman çocuğum olsun diye diye hayaller kurmadım. Hayallerimde hep dünyayı gezmek, yeni insanlar tanımak, değişik deneyimler yaşamak vardı. 3 senedir bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kesinlikle çocuk istemediğini ve istemeyeceğini, eğer bir çocuk istiyorsam düşünüp taşınmam gerektiğini, çocuk istemediğimi düşünüyorsam belki onu sevip ondan etkilendiğim için böyle düşünüyor olabileceğimi ve isteklerimi tartmamı istedi. Eğer ileride çocuk istiyorsam hayatımdan çıkacağını benim çok iyi bir insan olduğumu bu hakkı benden almak istemediğini her kadının çocuk isteyeceğini vs söyledi. Bu konulara da çevremizdeki kişilerin çocuk yapmaya başlamasıyla girdik bir süredir konuşuyoruz. Ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum. İleride pişman olmak istemiyorum. 35 yaşından sonra daha zor diyorlar; vaktim daralmaya başlamış gibi artık bu konuda fikirlerimi oturtmaya başlamam gerekiyormuş gibi geliyor. Çocuk yapmaya karar vermek nasıl oluyor bu kararı nasıl verebilirim? Bu konuları konuşabileceğim bir annem yok maalesef o yüzden sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum 🥺 teşekkür ederim.
31 yaşında hala çocuk isteyip istemediğinizi bilmiyorsanız, demekki istemiyorsunuz. İsteseydiniz zaten isterdiniz bence. Sevgilinde açıkça demiş. Ben ikinizi uygun buldum.

Bence de çok sağlıklı.filistinde çocuk yapanları haklı buluyorsunuz o zaman?
Sende taktın Filistindeki çocuklara 🤣 dünyanın bir düzeni var. Savaşlar, toplu ölümler neden hep orta doğu da? Ve doğum oranları neden en fazla orta Doğu'da? Denge meselesi

Sende taktın Filistindeki çocuklara 🤣 dünyanın bir düzeni var. Savaşlar, toplu ölümler neden hep orta doğu da? Ve doğum oranları neden en fazla orta Doğu'da? Denge meselesi
O ölen çocuklardan biri olduğunu düşün.o zaman da düzen böyle ne yapalım diyebilecek misin? Ya da o çocuğun annesi olduğunu.

Back
X