- 11 Şubat 2023
- 8.430
- 16.780
Kim soyluyor bunu ? Hangi doktor ? Kafanızdan uydurmayin lütfen. Spirali kayıp anlamayan binlerce insan var ,her korunma yönteminde %1 lik ihtimal vardır. Spiralle birlikte prezervatif kullanılacaksa spiralin amacı ne ?Vücut kabul etmeme gibi bir durum söz konusu değil. O tarz durumlarda enfeksiyon ve ateş oluyor. Spiral ile gebe kalan çok kişi var. Kaymadan kaynaklı. O yüzden yüzde yüz korunma yöntemi değildir. Kadın doğum doktorları prezervatifle birlikte kullaniminda ancak yüzde 90 koruma oldugunu soyluyor. Vücut kabul etmemesi diye söylenilen şeyler halk arasında tamamen safsata.
5 yıldır spiral kullaniyorum , ek hiç bir yöntem de kullanmiyorum. 3-6 ay aralıklarla kontrollerime gidiyorum ,herhangi bir sıkıntı da yaşamıyorum. (Spirali taktiriyorlar hiç bir kontrole gitmiyorlar , ağır kaldırma gibi kurallara uymuyorlar sonra kaymış hamile kalmışım diyorlar. ) Ara kanamalar ilk iki üç aydan sonra düzene giriyor. Arkadaşım var mesela taktı 1 hafta sonra doktor vücudun spirali kabul etmiyor dedi çıkardı. Spiralle hamile kalanlar var ( kayma olmasa da ) onlar da yüzde 1 lik kısımdalar.