• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak ya da yapmamak

O ölen çocuklardan biri olduğunu düşün.o zaman da düzen böyle ne yapalım diyebilecek misin? Ya da o çocuğun annesi olduğunu.
Düşünebilirdim ama coğrafya kaderdir ve bu düzen böyle. Yıllardır böyleydi ve böyle devam edecek. Biz değiştiremeyiz. Vardır bir sebebi. Ölümler var diye doğurmaktan vazgeçseler o zaman Filistin diye bir şey kalmazdı. Herkesin bu hayattaki amacı farklı. Sana saçma gelen ona mantıklı gelir. Ona mantıklı gelen sana saçma. Her şeyin bir nedeni vardır. Olaylar zincir misali birbirleri ile bağlantılıdır. Savaşlar hep vardı 1900 yılında da vardı. Şimdide var. Hayatın gerçekleri. Depremler hep vardı ve olacak. Doğum hep vardı aynı ölüm gibi..

Herkese merhaba,

Neredeyse 31 yaşındayım. Hayatımda hiç bir zaman çocuğum olsun diye diye hayaller kurmadım. Hayallerimde hep dünyayı gezmek, yeni insanlar tanımak, değişik deneyimler yaşamak vardı. 3 senedir bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kesinlikle çocuk istemediğini ve istemeyeceğini, eğer bir çocuk istiyorsam düşünüp taşınmam gerektiğini, çocuk istemediğimi düşünüyorsam belki onu sevip ondan etkilendiğim için böyle düşünüyor olabileceğimi ve isteklerimi tartmamı istedi. Eğer ileride çocuk istiyorsam hayatımdan çıkacağını benim çok iyi bir insan olduğumu bu hakkı benden almak istemediğini her kadının çocuk isteyeceğini vs söyledi. Bu konulara da çevremizdeki kişilerin çocuk yapmaya başlamasıyla girdik bir süredir konuşuyoruz. Ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum. İleride pişman olmak istemiyorum. 35 yaşından sonra daha zor diyorlar; vaktim daralmaya başlamış gibi artık bu konuda fikirlerimi oturtmaya başlamam gerekiyormuş gibi geliyor. Çocuk yapmaya karar vermek nasıl oluyor bu kararı nasıl verebilirim? Bu konuları konuşabileceğim bir annem yok maalesef o yüzden sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum 🥺 teşekkür ederim.
Bence yasiniz geciyor ya pisman olursam diye anne olmaya karar vermeyin cunku daha fazla istemiyor gibisiniz.
Karar vermek degilde istemek oluyor aslinda.
Erkek arkadaşınız durust davranmis. Emin degilseniz gerçekten kendinizi iyice tartin. Belki iliskinize bi ara vermeniz daha net gormenizi saglayabilir.
Çocuk sahibi olmak en güzel nimetlerden ama bi o kadar da zor. O zorluk gozumuze gozukmuyor neredeyse hic bir zaman ama emin olmayan insana bu zorluklar belkide cok gelebilir. O cocugunda mutlu ve sagliki, ozverili bi anneye aileye ihtiyaci var.
O yüzden kendinizi dinleyin, uzak kalin bi muddet sevgilinizden derim ben ki emin olun ne istediginizden.

sadece güldüm. ne kadar kesin hükümleriniz var öyle.

ne mutlu bana sizi güldürdüysem.

ancak "kesin hüküm" benim değil,
şuan "kesinlikle istemiyorum" diyenlere ait.

Ben " fikir değiştirme ihtimaliniz var" yazdım.

İhtimal kelimesi ile kesin kelimesi farklı anlam taşıyor. Teşekkürler

düzenleme:
şimdi mesajlarınıza baktım, çocuk istemediğinize karar verdiğinizi gördüm. sanırım o yüzden sevmediniz yorumumu. istemek ya da istememek herkesin kendi tercihi, benim çocuk istemeyen erkek ve kadınlara bir yorumum yok.
Ama bizler sürekli gelişen ve değişen canlılarız. Konu sahibi de olasılıkları göze alarak karar vermesi gerekiyor. Hepsi bu kadar.

ne mutlu bana sizi güldürdüysem.

ancak "kesin hüküm" benim değil,
şuan "kesinlikle istemiyorum" diyenlere ait.

Ben " fikir değiştirme ihtimaliniz var" yazdım.

İhtimal kelimesi ile kesin kelimesi farklı anlam taşıyor. Teşekkürler

kelime cambazlığı yapmaya çalışmayın. olmadı zaten.
bir kadın için çocuk istemediğini söylemesi ekstrem bir durum değildir. çok normaldir. evet, ihtimal vardır ama sadece bu ihtimale tutunarak bütün kadınlar adına konuşmak yanlış bir tutum.

kelime cambazlığı yapmaya çalışmayın. olmadı zaten.
bir kadın için çocuk istemediğini söylemesi ekstrem bir durum değildir. çok normaldir. evet, ihtimal vardır ama sadece bu ihtimale tutunarak bütün kadınlar adına konuşmak yanlış bir tutum.

yok, mesajım çok net, olduğu gibi, kelime cambazlığı da bu olmuyor, yorumumu buraya tekrar bırakıyorum. Çok açık:

"Bir kadın için çocuk istemiyorum demek çok ama çok extrem bir durum. Henüz gençsiniz ve ilerleyen yaşlarda hormonların etkisi, değişen fikirleriniz ve düşünce yapınızla, menopoza girene kadar çocuk isteme ihtimaliniz var."

neden rahatsız oldunuz isteme ihtimaliniz var yazmamdan?

yok, mesajım çok net, olduğu gibi, kelime cambazlığı da bu olmuyor, yorumumu buraya tekrar bırakıyorum. Çok açık:

"Bir kadın için çocuk istemiyorum demek çok ama çok extrem bir durum. Henüz gençsiniz ve ilerleyen yaşlarda hormonların etkisi, değişen fikirleriniz ve düşünce yapınızla, menopoza girene kadar çocuk isteme ihtimaliniz var."

neden rahatsız oldunuz isteme ihtimaliniz var yazmamdan?

yukarıda da yazdım.

yukarıda da yazdım.

ben size alıntılama yaptığım mesajı düzenlemiştim, siz erken davranıp yanıt verdiniz.
ben yargı dağıtanlardan değilim, o yüzden de bence mesajımı yanlış anladınız. Her şey herkesin gönlü ve isteğine göre olsun

Herkese merhaba,

Neredeyse 31 yaşındayım. Hayatımda hiç bir zaman çocuğum olsun diye diye hayaller kurmadım. Hayallerimde hep dünyayı gezmek, yeni insanlar tanımak, değişik deneyimler yaşamak vardı. 3 senedir bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kesinlikle çocuk istemediğini ve istemeyeceğini, eğer bir çocuk istiyorsam düşünüp taşınmam gerektiğini, çocuk istemediğimi düşünüyorsam belki onu sevip ondan etkilendiğim için böyle düşünüyor olabileceğimi ve isteklerimi tartmamı istedi. Eğer ileride çocuk istiyorsam hayatımdan çıkacağını benim çok iyi bir insan olduğumu bu hakkı benden almak istemediğini her kadının çocuk isteyeceğini vs söyledi. Bu konulara da çevremizdeki kişilerin çocuk yapmaya başlamasıyla girdik bir süredir konuşuyoruz. Ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum. İleride pişman olmak istemiyorum. 35 yaşından sonra daha zor diyorlar; vaktim daralmaya başlamış gibi artık bu konuda fikirlerimi oturtmaya başlamam gerekiyormuş gibi geliyor. Çocuk yapmaya karar vermek nasıl oluyor bu kararı nasıl verebilirim? Bu konuları konuşabileceğim bir annem yok maalesef o yüzden sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum 🥺 teşekkür ederim.
Ben erkek arkadaşınıza saygı duydum çok güzel bir hareket yapmış. Adam çocuk istemiyor ve bu hakkı sizden almak istemiyor. Çiftler böyle açık olmalı. Bilmiyorum diyorsanızda olma ihtimali var sizin için kesin hayır istemiyorum demiyorsunuz. O yüzden bence oturup iyi düşünün evlat hasreti çekmek çok zor hele ki annelik hormonları yüklenince

Hanimlar ben yokken konu ucmus gitmis, aralari okumadim.

Cocuk istemeyenlere hakaret edenlerden biri ben miyim? Oyle birsey yaptigimi dusunmuyorum ama sözlerimden hakaret anlami ciktiysa ozurdiliyorum ustune alınanlardan, benim yorumum kisisel olarak konu sahibinin erkek arkadasinin konu sahibine kurdugu psikolojik baski uzerineydi, herneyse biz zaten kendisiyle anlastik, farketmeden / istemeden kalbini kırdığım "cocuk istemeyen" kisiler var ise tekrar ozurdilerim. 💕

Erkek arkadaşınız düşüncelerini açık bir şekilde dile getirdiği için şanslısınız. Ben 36 yaşındayım hiçbir zaman çocuk aşkıyla yanıp tutuşmadım hatta istemeyen yanım daha ağır bastı. Eşim istediği için denedik olmadı tüp bebek denedik 4.de ancak tuttu. Hamileliğimin ilk aylarında hiçbir şey hissetmedim dile getirmekten hep çekindim ama hala istemiyorum diye düşünüyordum. 2 hafta önce ultrasonda ilk kez yüzünü gördüm ve o gün her şey değişti. Beni belli belirsiz yüzüne aşık etti resmen. Şuan doğum anını, onu ilk kez göreceğim anın hayalini kuruyorum sürekli. Demek istediğim istemek ya da istememek konusunda kararsızsanız, fikrim değişir mi diye düşünüyorsanız şuan ki erkek arkadaşınızla evlenmeyin,ilişkinizi bitirin. Bu evliliği yapıp sonrasında çocuk istediğinize karar verirseniz ikinize de yazık olur.

yakin bir arkadasim esiyle bu sartla evlendi yasi da geciyor sanirim ama mutlu ve hala asla istemiyor .Her kadin cocuk ister olayina inanmiyorum ben ama burada sizden baskasi bu duruma yorum yapamaz

Düşünebilirdim ama coğrafya kaderdir ve bu düzen böyle. Yıllardır böyleydi ve böyle devam edecek. Biz değiştiremeyiz. Vardır bir sebebi. Ölümler var diye doğurmaktan vazgeçseler o zaman Filistin diye bir şey kalmazdı. Herkesin bu hayattaki amacı farklı. Sana saçma gelen ona mantıklı gelir. Ona mantıklı gelen sana saçma. Her şeyin bir nedeni vardır. Olaylar zincir misali birbirleri ile bağlantılıdır. Savaşlar hep vardı 1900 yılında da vardı. Şimdide var. Hayatın gerçekleri. Depremler hep vardı ve olacak. Doğum hep vardı aynı ölüm gibi..

Filistin diye bir şey zaten kalmadı, İsrail adamların kökünü kazıdı. Ne haritada varlar, ne de beşeri olarak varlar. Var olmak üreyerek olmuyor yani, stratejiyle oluyor. Üreyerek bir yere gelinseydi tavşanlar dünyanın kralı olurdu :KK51: Filistinliler kaçıp canlarını kurtarmalı o kadar, orda çocuk dünyay getirmek bariz cinayet çocuğunun kafasına bomba atıyorlar sen de ölmesini izliyorsun. Türkiyeyse pekçok problemine rağmen demokratik bir ülke, Filistinle bizim memleketi karşılaştırmak tamamen anlamsız. Konu Filistine nerden geldi , bu konuyla ilgisi nedir hiç anlayamadım ama yazayım dedim:KK51:

Dünya zaten çok kötü neden bir canlı daha getiriyorsun sorusunu aslında bende kendime soruyorum . Diğer taraftan soruyorum kendime gerçekten çok mu kötü . Bence değil ya her şeye rağmen değil . Maddi manevi büyük sıkıntılardan geçtim ki yeni yeni yolumuzu buluyoruz ama bu hayat güzel . Bir cimende yatıp şiir dinlerken , bir manzara bakarken güzel bir yapı gordugunde . Hele senden bir can buyutmek elinde tekrar çocukluğunu yaşama fırsatı veriyor . Çocukluğunu iyileştirme fırsatı . Sana o kadar benzerken bir o kadar benzersiz bir "can". Kendi kişiliği , ilk defa kesfetmisligi her şeyiyle özel . Bir şeyi o ilk yaparken ki mutluluğu saf sevgisi .. Evet dünyada acı var ama belki de iyi olması için bizim bu korkulara rağmen doğumlari arttırmamiz ve iyiliği arttırmamiz gerekir .

Dünya zaten çok kötü neden bir canlı daha getiriyorsun sorusunu aslında bende kendime soruyorum . Diğer taraftan soruyorum kendime gerçekten çok mu kötü . Bence değil ya her şeye rağmen değil . Maddi manevi büyük sıkıntılardan geçtim ki yeni yeni yolumuzu buluyoruz ama bu hayat güzel . Bir cimende yatıp şiir dinlerken , bir manzara bakarken güzel bir yapı gordugunde . Hele senden bir can buyutmek elinde tekrar çocukluğunu yaşama fırsatı veriyor . Çocukluğunu iyileştirme fırsatı . Sana o kadar benzerken bir o kadar benzersiz bir "can". Kendi kişiliği , ilk defa kesfetmisligi her şeyiyle özel . Bir şeyi o ilk yaparken ki mutluluğu saf sevgisi .. Evet dünyada acı var ama belki de iyi olması için bizim bu korkulara rağmen doğumlari arttırmamiz ve iyiliği arttırmamiz gerekir .
Tüm bunları birbirini seven ve saygı duyan insanlar için yazıyorum. Aşırı toksik bir evliliğe asla çocuk getirilmemeli . O çocuğun da ömür boyu kronik mutsuz olmasına vesile oluyor sadece

Filistin diye bir şey zaten kalmadı, İsrail adamların kökünü kazıdı. Ne haritada varlar, ne de beşeri olarak varlar. Var olmak üreyerek olmuyor yani, stratejiyle oluyor. Üreyerek bir yere gelinseydi tavşanlar dünyanın kralı olurdu :KK51: Filistinliler kaçıp canlarını kurtarmalı o kadar, orda çocuk dünyay getirmek bariz cinayet çocuğunun kafasına bomba atıyorlar sen de ölmesini izliyorsun. Türkiyeyse pekçok problemine rağmen demokratik bir ülke, Filistinle bizim memleketi karşılaştırmak tamamen anlamsız. Konu Filistine nerden geldi , bu konuyla ilgisi nedir hiç anlayamadım ama yazayım dedim:KK51:
Tavşanların ömrü ortalama 10 yıl, insan ile karşılaştırmak anlamsız. Üreyerek tabi ki var olunuyor. Amişler neden 10ar 10ar üreme yapıyorlar acaba. Zevk için mi? Filistin sorunu 100 senedir mevcut ama Filistin hep var olacak. Türkiye'de deprem oldu ve bir çok insan vefat etti diye Türkler yok mu oldu?

Tavşanların ömrü ortalama 10 yıl, insan ile karşılaştırmak anlamsız. Üreyerek tabi ki var olunuyor. Amişler neden 10ar 10ar üreme yapıyorlar acaba. Zevk için mi? Filistin sorunu 100 senedir mevcut ama Filistin hep var olacak. Türkiye'de deprem oldu ve bir çok insan vefat etti diye Türkler yok mu oldu?

Filistin hep var olmayacak, bunu kim dedi? Bittiler işte, bu iş buraya kadar. Gazze şeridinde ufak bir yere sahiptiler o da elkerinden gitti, insanlar da öldü bitti gitti o kadar. Filistin zaten bir avuç insandı, bir devlete de sahip değiller, düzenli orduları yok, felaket zamanı harekete geçecek teşkilatları zaten yok. Türkiye bir devlet, doğal felaket olursa devlet calışır kayıplar bir noktaya kadar giderilir, gercekten ne alaka🙄🙄 Siz kontrolsüzce üreyen tarafın soyundan mısınız masteryapananne çünkü soylediklerinizde hiçbir mantık yok😁😁😁

Filistin hep var olmayacak, bunu kim dedi? Bittiler işte, bu iş buraya kadar. Gazze şeridinde ufak bir yere sahiptiler o da elkerinden gitti, insanlar da öldü bitti gitti o kadar. Filistin zaten bir avuç insandı, bir devlete de sahip değiller, düzenli orduları yok, felaket zamanı harekete geçecek teşkilatları zaten yok. Türkiye bir devlet, doğal felaket olursa devlet calışır kayıplar bir noktaya kadar giderilir, gercekten ne alaka🙄🙄 Siz kontrolsüzce üreyen tarafın soyundan mısınız masteryapananne çünkü soylediklerinizde hiçbir mantık yok😁😁😁
Filistin sadece gGazzeden mi ibaret cherry hanım :) coğrafya çalışınız. Doğal felaket olunca devlet çalışır ama üreyemez. Devlet doğuramaz.

Kudüs’ün Önemi ve Kıyametle İlişkisi

“Ümmetimden bir grup, hak üzere savaşmaya devam edecek, kıyamet kopuncaya kadar galip olacaklardır. Onlar Kudüs ve çevresinde olacaklardır.”
(Ahmed bin Hanbel, Müsned)
Bu hadis, Kudüs’ün kıyamete kadar Müslümanlar için önemli bir merkez olacağını ve burada hak mücadelesi verileceğini ifade eder. Peygamber efendimiz mescidi aksayi 3 kıblemden biri demiş ve hadiste kıyamet kopuncaya kadar Kudüste savaş olacaktir denmiştir. Yani Filistin hep var olacaktır.Hadis-i şeriflerde Kudüs ve Filistin topraklarının bereketi, kutsallığı ve İslam’daki manevi değeri sıkça vurgulanmıştır. Bu nedenle Kudüs, Müslümanlar için sadece tarihi değil, aynı zamanda dini ve manevi bir bağlılık noktasıdır. Bu hadisler, Müslümanların Kudüs ve çevresini koruma ve oradaki hak mücadelelerini destekleme sorumluluğunu da hatırlatmaktadır. Ben demiyorum yapay zeka abimiz diyor :)

Back
X