• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmiş evlilik ve yeniden çocuk sahibi olma fikri

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Neden kendi kuracağı aileyi aile olarak görmüyorsunuz da kendi ailenizden birini bırakmak istiyorsunuz? Tek evladım var hiçbir zaman bu şekilde düşünmedim ben. Çünkü bir gün kendi ailesi olacak.

Herkes anlaşamayacaklarından bahsetmiş insanın ilk aklına gelen olarak çok da haklılar. Ben başka bir şey söylemek istiyorum. Bu hayatta hastalık var ölüm var. Yakın bir arkadaşım aslında 3 kardeşmiş ama birisi çok genç vefat etmiş diğeriyle de küs. Annesini çocukken kaybetmiş, baba yeniden evlenmiş kimseye faydası yok. Tek yani şu an o da sizin deyiminizle. Sırf bir ihtimale tutunarak olmaması gereken bir ortama çocuk yapılmaz. Evladınız sağlıklı olsun yeter ki, büyür evlenir kendi ailesini kurar. Akrabaları arkadaşları olur yine yalnız kalmaz. Benim eşim kardeşinden çok bacanağıyla görüşüyor. İkinci çocuğu çok istiyorum, evliliğimizde de her şey yolunda, maddi manevi sıkıntımız yok deseniz elbette yapın ama şu şartlar altında hayır.

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Mutsuz olduğunuz bir evlilikte 2 çocuğu yapmayın emin olun olan hep çocukları oluyor, diyelim ki çocuk oldu 3 yaşında ve ayrılmanız gerekti babasız büyüyecek eksik kalacak bu daha kötü değil mi

Mutsuz bir evliliğe değil ikinci çocuk ilk çocuk dahi getirilmez. Evliliğinizi kurtarmaz. Yeni gelen çocuk mutlu aile ortamı olmadıktan sonra nasıl sağlıklı bir psikolojiye sahip olacak, nasıl yetişecek düşündünüz mü. Çocuğunuz tek diye tek kalmak zorunda değil ki. Pekçok arkadaşı- kardeşten kuzenden daha yakın arkadaşları- olur. Şuan için size uygun bir durum olmadığını düşünüyorum. Sizin de sağlıklı düşünemediğinizi düşünüyorum ayrıca. Bu şekilde devam ederse evliliğinize devam edebilecek misiniz. Evliliğiniz bitti diyelim iki çocukla herşey çok daha zor olacaktır ve bebek elinizi kolunuzu bağlayacaktır.

Arkadaşlar merhaba
Kardeşle tutunacak dal olmuyor ki.biz abimle ayda yılda bir telefonla konuşuyoruz sadece

Arkadaşlar merhaba
Valla görümcem aynı bu şekilde ikinciyi yaptı. Adam sorumsuz zaten iyice eve uğramaz oldu. İkinci bebek yazık kendi kendine büyüyor. Evde kaos olunca büyük çocuk çok fazla etkilendi annem babam ha boşandı ha boşanacak gündemi ile büyüyor. Görümcem de boşansam boşanamam ikinci küçük çalısamam diyor. Doğurduğuma pişmanım diyor. Yani herkes Arra gördü en çok da çocuklar. Tavsiye etmem

bana da oyle geldi.
bunca sene "oglum kucuk ah biraz büyüsün, kendine sahip cikacak yasa gelsin bosayacagim su adami" diye hayaller kurmuşsunuz. artik cocugunuz buyumus cok degil birkac seneye evle fazla bagi kalmayan bir ergen erkek olacak. bir iki sene sonra kendini gayet idare edebilecek hale gelecek okuldan eve yuruyebilir, siz isten gelene kadar bekleyebilir...
simdi cocuk buyuyunce bosanmaya ne bahaneniz kaldi ne cesaretiniz.Yeniden hamile kalip bir on sene daha bu evde yasamaya bahane arıyorsunuz.
malesef cok yaygin
annemin arkadaşı daha yeni cocuklarina elma bile almayan adama yeni cocuk verdi. oysa hep "büyüsünler ayrilacagim" derdi. biri 11 biri 9 olunca bir anda yanlışlıkla(!) yeni bebegi oldu. adam hala süt yapsin diye eve et almaya erinen bir adam. kadin hala "e nasil ayrilayim küçücük cocukla. büyüsün, kurtulacagim" hesabında
Katılıyorum

Allah razı olsun damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış ama boşanma düşüncem hiç çıkmıyor aklımdan diyorum tek çocuğa bakarım da ya bir tane daha olursa o zaman 😕
Birşey söyleyeyim mi siz bu ikinci çocuk fikrini unutun yani hem boşanmak istiyorum deyip hem de nasıl ikinci çocuğu doğurmak istiyorsunuz anlamıyorum boşanma aşamasına gelmiş bir evlilikte çocuk doğurmak ne kadar mantıklı? Anlıyorum çocuğunuz yalnız kalsın istemiyorsunuz ama sizin durumunuzdaki birisi için çok mantıksız bu. Çocuğunuz yalnız kalmaz merak etmeyin ileride büyüdüğü zaman başka insanlar girecek hayatına arkadaşları kuzenleri olacak evlenecek kendi ailesini kuracak başka başka insanlar tanıyacak belki çok mutlu olacak bilemezsin asıl siz evliliğinizi düzeltmenin bir yolunu bulun çünkü çocuğunuz her gün kavga gürültünün olduğu bir evde daha çok mutsuz olur ona mutlu bir aile ortamı sağlayın yapamıyorsanız da boşanın

Arkadaşlar merhaba
Biz de 3 kardeşiz herkes kendi dünyasında kendi derdinde , benim kızım da tek çocuk olacak , eskiden ben de böyle düşünürdüm taki abimle hiç görüşmediğimizi farkedene kadar , kardeş her derde deva değil, hele ki şimdiki nesil aşırı bencil kardeşler kardeş gibi bile değil, ben artık bu konuya o kadar kafamı takmıyorum, kızımın güzel dostları olsun onlar yeter , benim en zor günümde dostlarım vardı ailemden çok, insanın sağlam bikac dostu olsa yetiyor , kardeşten bile öte olabiliyor, Allah herşeyin hayırlısını versin, son olarak kötü evliliğe çocuk yapılmaz bu tamamen bencillik...

Şu an üzüntüden ne düşündüğünü bilmiyorsun bence. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diyerek yola çıkılmaz. Belki iki kardeş birbirine düşman olacak. Belki Allah korusun başla bir engeli olacak bir ömür abi bakmak zorunda olacak. Yani her şey olabilir. Tam tersi muhteşem bir kardeşlik ilişkileri de olabilir. Ama biten bir evlilik varsa hiç uğraşma. Belki de bu evliliği bitirip başka bir evlilik yapacaksın belki onla bir çocuk dünyaya getireceksin iki kardeş harika bir hayat yaşayacak. Yani işine odaklan şu an çocuk için acele etme

Sizde bu okuduklarınızdan sonra bunu yazamazsınız ! Herkesin çöküş günleri yanlış düşüncesi olabilir ve bu zamanlar tahmin ettiğinizden daha zor ama atlatılabilir demi ama

Berbat bir evliliğiniz var ve bu berbat babaya bir çocuk daha. Baba olarak iyi de demeyin, çocuğunun annesine iyi olmayan adamın çocuklarına iyi olacağına da pek inanmıyorum.

Çok büyük kayıplarınız olmuş anlamaya çalışıyorum ama bu kayıpların üstüne kimseye eyvallahınızın olmaması lazım. Sizin yaptığınız boşanmanız gereken eşinize daha da bağlanmak. Çocuk kardeşsiz büyür. Size eziyet, o çocuklara eziyet. Kendinizi düşünün.

Back