Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı?

ah bacim ah bu bencil adami nasil baba yaptin?
baba dedigin ailenin basinda durmaz mi ya? allah korusun büyük bir deprem olsa adamin umrunda bile degilsiniz. ne haliniz varsa görün. o canını kurtarmis olmanin keyfiyle iki ah vah eder gecer.
gercekten böyle bir adam es - baba olacagina hic olmasin daha iyi. ben de deprem bölgesinde calistim. kendim tanik olmadım ama arama kurtarma ekibindeki arkadaslardan tanik olan vardi enkazda evin babasinin cocuklarin üstüne kapandığı bir cenazeye. ki sayica coklardir da eminim. çünkü anne baba olmak bu demek yani, siper edersin kendini belki bir ihtimal kurtarırım diye.
ama sizin kocada bu yok.
bence ortada bir evlilik de yok. rizkinizi vermesi, karnınızı doyurmasi kocalik degil..bu evlilik coktan bitmis.
zaten bekar gibi yaşıyorsun bari anennin evinde yasa. hem ona bir ses nefes olursun hem annen cocuguna bakar sen de iyi kotu bir ise girersin ona destek olursun
anne 70 yaşında neredeyse yengenç, 70 yaşında kadın, 1 yaşında, şu anda tam yürüme ve her yere saldırma durumunda olan, evi düzeni değişip belki uykusu filan bozulcak vs. bir bebeğe nasıl bakacak? ben 40 yaşında zor bakıyorum.

ha ama ev annenin, 2 maaş da alıyormuş
ben gidiyorum diyip annesine de durumu anlatıp dava açıp gidebilir. anne merak etme ben çalışacam mutlaka ama biraz zaman lazım filan diyebilir.

zaten ne mezunu çalışacak iş ne kadar var annesinin olduğu şehirde bunları da bilmiyoruz

adamdan nafaka şu bu talep edip taşınıp bi düzen kurabilir, sonra iş arayabilir, sonra tabi çalışabilir de

demek isteğim, hepsi olur zamanla ama bunların hepsi birden olmaz
başka kardeş varsa annenin maaşına ve evine konma işine hoş bakmayabilir
kendisi okulu da dışarıda okuduysa anneyle 10 senedir belki senede 3-5 gün görüşüyordur, 10 yıl sonra bebekle anne evine sığmak kolay değil.
hiç çalışmamış birisi için çalışma hayatı kolay değil

önce bunları bi kabullenecek, yavaş yavaş yaparım, bebeğim okul çağına gelene kadar da vuhuuu bir sürü yol kat ederim, bambaşka bir hayatım olur filan demesi lazım....

bu kızsa, 4 sene durup o adamasanki tanımamış anlamamış gibi 5. sene çocuk yapmış...

Eşinizin ki bahane ancak çocuğunuz çok küçük anneniz bakabilir mi ? Cevap evet ise resti çekin ya size bir gün ayırır yada gidersiniz. Ancak baba evi de zehir olacaksa 3yil daha sabredin anaokulu yaşı gelsin

Önceki konunuzda da sayfalarca yazıldı edildi. Ona hayır diyor, bunu kabul etmiyor, şunu istemiyor, taşınmıyor eve gelmiyor, çalıştırmıyor, kendi işyerimizde bile çalışamıyorum, sevgili bulurum senaryoları kuruyor... Bu adamla 4 sene esir hayatı yaşadığınızı fark edip ayrılmamışsınız üstüne bir masumun günahına girmişsiniz. Noldu, süper adam süper baba mı oldu? Babasız mı büyüteyim diyorsunuz. Nerede baba?

İsterseniz 100 konu açın havanda su dövmeye devam edersiniz. Siz harekete geçeceksiniz. Annem demans hastası param yok gelirim yok iş tecrübem yok... Adama yarın araba çarpsa ölse ne yapacaksınız? Kardeşim bir gram da olsa cesaretlenin yahu. Her şeyin bedeli var biraz siz de ödeyin. Ben iş yerindeyken diye duvar ördürdü beni görsünler istemiyor yazdınız. Eşinizi herkes görebilir ama ona serbest. Kayınvalide tabi ölü taklidi yapar. Siz giderseniz sünepe oğlu başına kalacak. Bu yaşta ne uğraşacak çamaşırıyla yemeğiyle. Gelin dururken o mu yapsın hizmeti.

Yanlış kişiyle evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Kimse zorla evlendirmemiş. İlk geceden hamile kalmamışsınız, bayağı bir süre yaşamışsınız. Hatanızı kabullenin de adım atın. O olmaz bunu yapamam şu nedenden şöyle olmaz... Biz mi gelip çözelim?
Ben kimsenin derdimi çözmesini beklemiyorum ki. Yada hatalı değilim kusursuz değilim demiyorum. Dışarıda bilmediğim bir hayat var kendim sürüklenicek olsam bu hayat bana koymaz gitği yere kadar annemle geçinir giderim. Bebeğimle olduğum için artık daha fazla düşünmek zorundayım. Yollar aramak zorundayım. Belki pat diye gitmek yerine çözüm bulmak zorundayım. Yarım öbür gün ne salakmısım diye ağlamak yerine doğru karar vermek istiyorum. Eşim ve ailesi güzel manipüle edip üstüme çullanırlar. Burada bu kadar insan boşanma konusunu haklı bulunca bile inanın cesaretlendim.

Bu tip yerlerin gece 2de kapanmasi gerekmiyor mu? Boyle bisey cikmisti bir ara. Bence adam gece belli bi saatten sonra camı, kapiyi kapatip kendi hayatini orda yaşıyor.

Ben kimsenin derdimi çözmesini beklemiyorum ki. Yada hatalı değilim kusursuz değilim demiyorum. Dışarıda bilmediğim bir hayat var kendim sürüklenicek olsam bu hayat bana koymaz gitği yere kadar annemle geçinir giderim. Bebeğimle olduğum için artık daha fazla düşünmek zorundayım. Yollar aramak zorundayım. Belki pat diye gitmek yerine çözüm bulmak zorundayım. Yarım öbür gün ne salakmısım diye ağlamak yerine doğru karar vermek istiyorum. Eşim ve ailesi güzel manipüle edip üstüme çullanırlar. Burada bu kadar insan boşanma konusunu haklı bulunca bile inanın cesaretlendim.
Güzelim, adam hık dese ölse veya karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa napıcaksınız? Dışarıda bilmediğim hayat derken, aynı dili konuşuyoruz, aynı markete avm ye gidiyoruz, aynı toplu taşımaya biniyoruz. Bunlar size yabancı olan şeyler mi? Kimse pat diye git demiyor. Önce bir annenizle konuşun, bir kaç ay içinde yanına geleceğim, çocuğum kreş yaşına gelene kadar idare edelim sonra iş bulacağım deyin. Bu kadar kadın çalışıyor dışarıda. Annemin apartamında köyden gelmiş, şehir görmemiş kadın yemek yapıp satıyor mesela. Kilolarca mantı katlıyor. Evet çocuk küçük, ilgilenmek lazım ama evden iş yaparsanız saati ona göre ayarlarsınız. Ütü yapan var, bir kaç binanın merdivenlerini silen var. Yani zor durumda en kolay çıkış yolu bu tarz işler.

Cebiniz para görünce biraz cesaret toplarsınız, çocuk 3 yaşına gelince de tam gün kreşe verirsiniz. Kadın dayanışma dernekleri var. Hiç olmazsa bebek için yardım ederler belki. Yaşınız çok genç daha. Yeni bir hayat kurabilirsiniz, bu adamla sonunuz çürümek olur sadece. Düşünsenize bunun yaşlılığını? Kayınvalide de elden ayaktan düşerse siz bakacaksınız.

Çocuğun aklı ermeye başlayınca çok daha zor olur bu çıkış planları. Bebek neye alışırsa öyle yaşar. Ana oğul sizi hiç sizi korkutmasınlar, bu zamana kadar sindirmiş pıstırmışlar. Lütfen yavaş ve emin adımlarla, belli etmeden yapın planınızı. Gerekirse her gün burada konu açın sorun.

Deprem bahanesi cok absurt geldi
Yeni dogmus bebek ve evde bekleyen bi es var kendini dusunen bencillin teki
Ben boyle bi durumda bana nasil davraniliyorsa aynisini yapardim
Gece disarida olmazdim tamam ama gunduz evde olmaz kafama gore bi yerlere giderdim
Erkekler ayni seylerin onlara yapildigini gorunce bazi seyleri fark ediyorlar
Adamda ki rahatlik beni benden aldi

inanın bende anlamıyorum. Ev bakıyorum diyor bende arada sahibindene bakıyorum onun istediği gibi ev yok. Üstümüzde kimse yaşamasın altımızda daire olmasın müstakil ev olsun istiyor. Yaşadığımız şehir zaten kücük müstakil ev ilanı bulamıyoruz. Oda bu bahaneyle eve gelmiyor
Adam depremden korktuğu için eve gelmiyor, çocuğu ve karısı evde ne olursa olsun. Vay be, tam baba olacak adammış ve olmuş. Bu şahane evliliğe çocuk olmazsa olmazmış zaten.

Deprem bahanesi cok absurt geldi
Yeni dogmus bebek ve evde bekleyen bi es var kendini dusunen bencillin teki
Ben boyle bi durumda bana nasil davraniliyorsa aynisini yapardim
Gece disarida olmazdim tamam ama gunduz evde olmaz kafama gore bi yerlere giderdim
Erkekler ayni seylerin onlara yapildigini gorunce bazi seyleri fark ediyorlar
Adamda ki rahatlik beni benden aldi
Olan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyordu 🤷🏻‍♀️

Olan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyordu 🤷🏻‍♀️
Ya kiyamam 😔
Kimse basina boyle seyler gelmeden bilemez yani bizler fikir veririz ama isin icine bizlerde girsek cozum arariz herhalde
Akillanmasi icin bi cozum bulmak gerek ama ailesi evinize karisiyorsa zor durum
İnsallah cozum bulur ve icini rahatlatir bebeginle daha guzel zamanlar gecirirsiniz

Güzelim, adam hık dese ölse veya karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa napıcaksınız? Dışarıda bilmediğim hayat derken, aynı dili konuşuyoruz, aynı markete avm ye gidiyoruz, aynı toplu taşımaya biniyoruz. Bunlar size yabancı olan şeyler mi? Kimse pat diye git demiyor. Önce bir annenizle konuşun, bir kaç ay içinde yanına geleceğim, çocuğum kreş yaşına gelene kadar idare edelim sonra iş bulacağım deyin. Bu kadar kadın çalışıyor dışarıda. Annemin apartamında köyden gelmiş, şehir görmemiş kadın yemek yapıp satıyor mesela. Kilolarca mantı katlıyor. Evet çocuk küçük, ilgilenmek lazım ama evden iş yaparsanız saati ona göre ayarlarsınız. Ütü yapan var, bir kaç binanın merdivenlerini silen var. Yani zor durumda en kolay çıkış yolu bu tarz işler.

Cebiniz para görünce biraz cesaret toplarsınız, çocuk 3 yaşına gelince de tam gün kreşe verirsiniz. Kadın dayanışma dernekleri var. Hiç olmazsa bebek için yardım ederler belki. Yaşınız çok genç daha. Yeni bir hayat kurabilirsiniz, bu adamla sonunuz çürümek olur sadece. Düşünsenize bunun yaşlılığını? Kayınvalide de elden ayaktan düşerse siz bakacaksınız.

Çocuğun aklı ermeye başlayınca çok daha zor olur bu çıkış planları. Bebek neye alışırsa öyle yaşar. Ana oğul sizi hiç sizi korkutmasınlar, bu zamana kadar sindirmiş pıstırmışlar. Lütfen yavaş ve emin adımlarla, belli etmeden yapın planınızı. Gerekirse her gün burada konu açın sorun.
Teşekkür ederim hepsini dikkatle okuycam. İnsan biilmediği güzelliklerin düşmanı bildiği kötülüğün dostu olurmuş.
Çevremde hiç beni destekleyen olmadı. Ne zaman birşey yapmak istesem herkes “sen yapamazsın başaramazsın anlamazsın” dedi. Evliliğimin başında eşim pc bağımlısı ben boşanıcam dediğimde kendi ailem bile “sen çalışamazsın boşanma” dedi. Bunları duymak tabiki özgüvenimi yerle bir etti

Ya kiyamam 😔
Kimse basina boyle seyler gelmeden bilemez yani bizler fikir veririz ama isin icine bizlerde girsek cozum arariz herhalde
Akillanmasi icin bi cozum bulmak gerek ama ailesi evinize karisiyorsa zor durum
İnsallah cozum bulur ve icini rahatlatir bebeginle daha guzel zamanlar gecirirsiniz
Amin inşallah. Cok teşekkür ederim 💖💖

X