• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmiş evlilik ve yeniden çocuk sahibi olma fikri

Batan gemiye bir kişi daha almaya gerek yok siz çocuğa kardeş olsun diye değil kendinize bir uğraş çıksın size muhtaç birisi daha olsun da hayata devam etmek güdünüz olsun . Milyon tane sorunu olan evlilikte boşanmak gibi bir çözüm aklına bile gelmiyor sizin gibilerin ilginç

keşke hayatta sapım çöpüm olmadan yapayalnız olsaydım
yalnızlık o kadar kötü bir şey değil hatta bence harika
üstelik bazen kardeş düşmandan beter
iyi olacağının garantisi var mı
yoksa bitmiş evliliğinize bahane mi arıyorsunuz

kendinize bir uğraş çıksın size muhtaç birisi daha olsun da hayata devam etmek güdünüz olsun
sırf bu yüzden arkadaşım kızı 20 yaşındayken evlatlık aldı
şimdi ortalık cehennem
çocuğu nereye atacağını şaşırıyor
böyle oynanır mı bir insan hayatıyla

2. Çocuğa yazık 9 yaş büyük abisine bakıcı olmak için dünyaya gelmeyi muhtemelen kimse seçmezdi ya 😀 şu ilk çocuklara padişah muamelesi yapıp ay yalnız kalmasın oğluşummm napar sonra diye başka yapmakta ne ya ne biçim düşünce.
Bir tane çocuğum var 2. Yi istemiyorum kimse de onun bakıcısı olmaya bu dünyaya gelmek zorunda değil.

Hadi yaptın 2. Çocuğu engelli oldu bisey oldu bu sefer ilk çocuğa bizden sonra sen bakacaksın diye yükleyeceksiniz
Üstelik kötü bir evlilik yani basmadıgınız tuş kalmamış
Öyle olmuyor yanlış düşünüyorsunuz. Konudan bağımsız yazacağım şimdi. 2 çocuğum var Allah bağışlar inş. 7 yaş var aralarında asıl 2. Si prenses gibi 🤣🤣🤣 ben küçüğüm ayağına abisine kök söktürüyor tabi ben ikisini de yaşına ve hayat gereksinimlerine göre ayrı ayrı destekliyorum. Birbirine bakıcı değil yoldaş olacaklarına eminim.
Burdaki konu boşanması muhtemelen bitmiş bir evliliğe 2. Çocuk getirmek. Ve konu sahibinin işi de yok sanıyorum. Yoksa arada yaş farkı olunca kimse kimseye bakıcı olmuyor.
İş arkadaşımın abileri işe arasında 20 yaş var. Araları mükemmel ama kimse kimseye yük değil mesela

Bencillik değil inanın kimsesizlik umarım hiç yaşamazsınız ama çok zor 😕
Çocuk huzur bulmadığı evde kimsesiz gibi kolu kanadı kırık büyüyor. Büyüyünce de kendine bile faydası olmuyor. Siz sevgi dolu bir ailede büyüdüğünüz için mutsuz aile çocukları yetişkinlikte nasıl olur bilmiyorsunuz. Ama üzgünüm ki bunu kendi oğlunuzda deneyimleme ihtimaliniz yüksek

Yok yok istemiyorum bazen düşüyoruz ya bugün de burası vesile oldu ayağa kalkmama çok iyi ders çalıştım bugün o yüzden mutluyum dün gece 3 e kadar ağladım rahatladım

Her karanlığın sonunda bir aydınlık var. Her şey sürekli olarak karanlık olamaz. Aydınlık olanlara tutunmayı bilmek lazım. 🧿 iki çocuğum var, biri 7 biri 2 yaşında. 35 yaşındayım, devlet memuruyum. Eşim iyi bir eştir, sağlam ve iyi bir evliliğimiz var. Birbirimizi sever, sayarız. Birlikte vakit geçiririz vs vs. Senede 1 kez belki kavga ederiz, ufak tefek tartışmalarla hallederiz. Ekonomik durumumuz fena değil vs vs. Buna rağmen ikinci çocuk atom bombası etkisi yaptı. Evliliğimiz sarsıldı, birbirimizle ilgilenmez olduk. Evde ikimiz de yeterince uyuyamaz, dinlenemez olduk. Haliyle psikolojik olarak yıprandık, daha öfkeli olduk. Demem o ki iyi bir evlilikte bile olumsuz etkilendik. Siz kendi durumunuzu daha iyi biliyorsunuz. Daha iyi değerlendirirsiniz diye düşünüyorum. İkinci çocuk tam bir piyango. 1 taneye yetmek varken ikinci soru işareti… çocuklarımı çok seviyorum ama ya tek çocuk ya da yaşları birbirine yakın iki çocuk derim ben.

Hadi kötü evliliğe çocuk olmaz dersin anlarım da 2. çocuk niye 1.nin bakıcısı olsun ya da yok ikinci engelli olur ilki bakar ne garip söylemler.Dışarı çıkmayın,ayağınız taşa takılır ölürsünüz alimallah siz.
Hayata hep böyle olumsuzluklar yüklerseniz mutluluk zor bulur sizi.
Fazla komik ve yazdığım yoruma bir o kadar da alakasızsınız 😀

böyle bir evliliğe çocuk yapıp kendinizi oyalama peşindesiniz bence. yani orda kalmak boşanmamak için oyalanıyorsunuz.

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Sorunlu evlilige cocuk yapma.simdi cogu cocuk yanliz eskidenmis onlar..sen kendini dusun birde bosansan iki cocuk daha zor.evlilik duzelmeden asla yapma benden dost tavsiyesi..

İsterseniz 10 kardeş olun, tek kalmanız gerekiyorsa tek kalırsınız. Toplu nice ölümler oluyor. Bir de öyle düşünün hiç bir şeyin garantisi yok. Şimdi siz, çocuğunuz için başka bir çocuk daha düşünüyorsunuz aslında, çok istediğiniz için değil. Abim ya da ablam için doğmayı istemezdim ben mesela.

Belki birbirlerini hiç göremeyecekler? Çok uzak olacaklar. Ya da görüşmek istemeyecekler anlaşamayacaklar. Duygusal bakacak kadar süt liman değil ki her şey. Yani bir de her şey bir ihtimalden ibaret, belirsiz.

Siz çocuğunuza melekler gibi baksanızda huzurlu bir aile ortamında büyümedikten sonra çok zor ve çocuğa haksızlık olduğunu düşünüyorum

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Benim de abim ve ablam var. Çok ise yaramıyorlar. Allah var gam yok. Cocuk yapmayın.

Back