• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak ya da yapmamak

Evet, tam oraya sıkışmış bir avuç insandan ibaretti Filistinliler. Artık o da bitti zaten Israil hepsini yok etti geçti. Siz biraz haber izleyiniz.
Batı Şeria (West Bank)

1. Ramallah: Filistin Yönetimi'nin idari merkezi.

2. Nablus: Tarihi ve ticari bir şehir, sabun üretimiyle ünlü.

3. Hebron (El Halil): Sanayi ve tarım merkezi, Hz. İbrahim'in makamını barındırır.

4. Bethlehem (Beytüllahim): Hz. İsa'nın doğduğu yer olarak bilinir.

5. Jericho (Eriha): Dünyanın en eski şehirlerinden biri.

6. Jenin: Tarımsal üretim merkezi.

7. Qalqilya: İsrail sınırında yer alan küçük bir şehir.

8. Tulkarm: İsrail sınırına yakın bir başka şehir.

9. Salfit: Yerleşim birimlerine ve zeytinyağı üretimine ev sahipliği yapar.
Gazze dışındaki Filistin'de diğer şehirler

Benim iki tane çocuğum var. Ya gerçekten onların tırnağına zarar gelmesin, dünyaya gelen tüm çocuklar sağlıkla büyüsünler. Ama diye de devam etmek istemiyorum🙈 Çocuk gerçekten çok sorumluluk isteyen bir şey. Ben en çok bunu depremde hissettim. Çocuk olmadığında insan bir şekilde her şeyin üstesinden geliyor, her yere sığıyor. Çocuklar olunca kafanızda hep onlar. Özellikle ailenizden kimse yoksa yakınınızda.
Bir yere gitmek istiyorsunuz onları düşünmek zorundasınız, kendinize bir şey almak istiyorsunuz önce onlar. İyi bir anne miyim, eşim iyi bir baba mı? Yok biri zorbaladı mı, biri vurdu mu, okulda mutlu mu, öğretmeni iyi mi. Sürekli düşünce düşünce.
Şu an tabi ki onlarsız bir dünya düşünemiyorum, canlarım onlar❤️ ama çocuk istemeyenleri de çok iyi anlıyorum.

Neden bu kadar cocuk istememek… bir hastalık kapıp sonucunda cocuk yapmaması mı gerekli Allah Allah.
Tamam cocuk istemeyebilir ama bu kadar kesin konuşmakta neyin nesi.

Hele yıllarca cinsellik yaşayarak flört ettiyseniz bunu şimdi söylüyor ise benim midemi bulandırır…

Benim kuzende istemezdi ilk eşiyle uzun süre flört ettikten sonra uzun yıllar evli kaldı ve cocuk yapmadı. Sonra tekrar evlenene kadar hayatına girenler vs, evlendi çocuk yaptı.
Ama sizin sevgiliniz olmaz asla vs vs gibi konuşmazdı.

Bu kadar istememek garip.
Aklı şimdi mi başına geldi.
E peki siz ayrıldınız kader kısmet ya evlendi çocuk oldu… ve sizin çocuğunuz olmadı ya da evlenmediniz diyelim.
Ya bu adamlar ne kadar karaktersizler gerçekten, bu nedir ya.
Bu da ayrı bi zorbalık bana göre.
İlişkinin ilk günü söyledi ise lafım yok.

Ama seneler sonra söylüyor ise terbiyesizlik…

Bomboksa niye birilerini getiriyorsunuz o zaman😀ve evet aşırı düşünen elit, kaliteli insanlar üremiyor. Bir tane bile sosyo ekonomik durumu yerinde olmayan, eğitim seviyesi üniversiteden aşağıda olan birinin bu düşüncede olduğunu görmedim.bu da demek oluyor ki her üreyen kişi eğitimsiz ve kalitesiz değildir ama her üremeyen kişi kaliteli ve eğitimliler.ve demek ki bu tarz bir düşünceye sahip olabilmek için bana baya üst tabakadan olman gerekiyor.
Yaw he heee

Dünya hep kötü bir yerdi, hatta eskiden insan hayatı bu kadar değerli de değildi. İnsanoğlu içgüdüsel olarak soyunu devam ettirmeye çalışıyor, en kötü şartlarda bile üreyemeye devam edecek yani.
Ama bu demek değil ki herkes anne baba olsun, bazıları gerçekten anne baba olmamali.

Düşünebilirdim ama coğrafya kaderdir ve bu düzen böyle. Yıllardır böyleydi ve böyle devam edecek. Biz değiştiremeyiz. Vardır bir sebebi. Ölümler var diye doğurmaktan vazgeçseler o zaman Filistin diye bir şey kalmazdı. Herkesin bu hayattaki amacı farklı. Sana saçma gelen ona mantıklı gelir. Ona mantıklı gelen sana saçma. Her şeyin bir nedeni vardır. Olaylar zincir misali birbirleri ile bağlantılıdır. Savaşlar hep vardı 1900 yılında da vardı. Şimdide var. Hayatın gerçekleri. Depremler hep vardı ve olacak. Doğum hep vardı aynı ölüm gibi..
Yaşamayı, kendilerini savunmayı bilmiyorlarsa tükensin nesilleri.bunda bir sakınca yok ki.biz de kurtulalım onlar da kurtulsun.

Son düzenleme:
Tavşanların ömrü ortalama 10 yıl, insan ile karşılaştırmak anlamsız. Üreyerek tabi ki var olunuyor. Amişler neden 10ar 10ar üreme yapıyorlar acaba. Zevk için mi? Filistin sorunu 100 senedir mevcut ama Filistin hep var olacak. Türkiye'de deprem oldu ve bir çok insan vefat etti diye Türkler yok mu oldu?
Yok olan milletler de oldu zamanında

Dünya bi yana çocuklarım bi yana.
Sevgileri tartışılmaz bile.
Ama herkes anne olmalımı bilmiyorum..
karar sizin hayat sizin

Çok zor bir karar sonuçta iyice düşünüp taşınman lazım sonuçta birden çocuk isteyebilirsin asla istemiyorum diyemiyorsan üzerine düşünmen lazım

Back
X