• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmiş evlilik ve yeniden çocuk sahibi olma fikri

Sizi çok iyi anlıyorum. Bir kardeşim vardı vefat etti. Annem babam sağ ama ben evlendim uzak şehire gittim. Şimdi yüreğim acıyor onları yapayalnız bıraktım diyorum üzülüyorum ağliyorum. Diyorum kardeşim yaşasaydı en azından annemlere daha destek olurdu belki yanlarında olurdu. Ben de annem babam olduğu halde kardeş eksikliği yaşıyorum. Hiçbir arkadaş, akraba anne baba ve kardeş yerini tutmuyor. Ben de dedim o yüzden bir çocuğum olursa Allâh nasip ederse onu kardeşsiz bırakmıycam. Hatta gerekirse 3-4 kardeş olsunlar. Kardeş insana destek. Evet evlilik kötü olabilir ancak eğer boşanma düşünceniz yoksa bir çocuk daha düşünün. Evet söyleyenler haklı elbet mutsuz bir ortamda büyümemeli çocuk. O yüzden çocuk olursa sorunlarınız olsa bile yansıtmama adına konuşun eşinizle. Çocuklara yansıtmayalım deyin. İleride imkanınız olursa boşanırsınız. Ben sizi anlıyorum ve çocuk yapma konusunda destekliyorum. Sizin dayanacak kimseniz yok en azından çocuklarınıza dayanın birden çok çocuğunuz olması size fayda
Boşanma aşamasına gelmiş bir insana ikinci çocuğu doğur demek mantıklı mı sizce? Kadının kendisi söylüyor zaten tükenme noktasına geldik boşanmak istiyorum diye bu evliliğe nasıl çocuk getirecek yarın öbür gün kocasıyla gerçekten boşansalar o zaman ne olacak bu çocuklar yazık değil mi? Sizin aileniz farklı onun ki farklı herşey herkeste işe yaramaz sizi mutlu eden birşey başkaları için ıstırap olabilir

Eşinizle kavga edip evi terkedip gittiğini düşünün bugün. Sizde iş yok güç yok iki küçük çocuk var kocanız bıraktı gitti 15 gündür sesi çıkmıyor evdeki erzaklar bitti ne yaparsınız?

Sizi çok iyi anlıyorum. Bir kardeşim vardı vefat etti. Annem babam sağ ama ben evlendim uzak şehire gittim. Şimdi yüreğim acıyor onları yapayalnız bıraktım diyorum üzülüyorum ağliyorum. Diyorum kardeşim yaşasaydı en azından annemlere daha destek olurdu belki yanlarında olurdu. Ben de annem babam olduğu halde kardeş eksikliği yaşıyorum.
Siz kardeş eksikliği değil anne babanıza bakıcı eksikliği yaşıyorsunuz bence zira kendinize tanıdığınız anne babanizdan uzak bir hayat kurma hakkını hayalinizdeki kardeşlere tanımak aklınıza bile gelmemiş....

Halbuki çok gerek gorseydiniz zaten siz onların yanında kalıp aslanlar gibi destek olabilirdiniz ama olmamişsınız...Yani anne babanıza destek olmamanizin tek çocuk olmakla ilgisi yok bu durumda öyle değil mi?

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Sadece Bir kardeşim var ve gorusmuyorum üstelik herkes ile çok iyi anlaşan biriyim hayatta tek gorusmedigim kişi kardeşim. Yani bu dediginizin bir garantisi yok. Kardeş olanlar in iyi anlasabilme yada yoldaş olabilme ihtimali de yok . Bir kızım var ikinciyi düşünüyorum ama bir kardeşi olsun diye değil ben bebeği özlediğim ve yaşım geçmeden tekrar anne olmak istediğim için . Eğer bu düşüncede iseniz siz eşiniz ile bir bebek daha istiyorsaniz evet yapın ama sadece kardeşi olsun diye bu kumarı oynamaya değmez. Üstelik sınava hazırlanıyor musunuz bence önünüze bakın sınavı kazanın kendi ekonomik özgürlüğünüzü alın bu çocuğunuza kardeşten daha büyük bir iyilik olacak

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
İnsan kötü olduğu kocasından nasıl çocuk doğurmak istiyor anlamıyorum gerçekten

Ben kocamla kötü olsam çocuk filan doğurmam ya
Buna bir de çocuk yapmak için kendimi mi yorcam derim

Bilmiyorum ilginç geliyor bana kavgalı kocadan çocuk yapmak

Siz kardeş eksikliği değil anne babanıza bakıcı eksikliği yaşıyorsunuz bence zira kendinize tanıdığınız anne babanizdan uzak bir hayat kurma hakkını hayalinizdeki kardeşlere tanımak aklınıza bile gelmemiş....

Halbuki çok gerek gorseydiniz zaten siz onların yanında kalıp aslanlar gibi destek olabilirdiniz ama olmamişsınız...Yani anne babanıza destek olmamanizin tek çocuk olmakla ilgisi yok bu durumda öyle değil mi?
Bunu nereden çıkardınız anlayamadadım annemin süreci 6 ay sürdü 3 ay hastanede beraber kaldık 5 yaşında çocuğumu bakıcıya bırakıp 12 yıllık işimi tüm haklarımı hiçe sayıp istifa ettim annem vefat etti 7 gün sonra babam hasteneye yattı 15 ay bebek gibi baktım geçen kış 6 ay hastenede yattı ne bakıcısı ben hayatımı hiçe saydım bugün çalışıyor olsaydım bütün bunları yaşamazdım bugün çalışıyor olsaydım 4 asgari ücret maaş alıyo olurdum ama ben aile mi ve onların refagını seçtım bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen ben doğru mu anladım yazdığınızı anne babama bakmak zor geldiği için vicdan azabı çekiyorum gibi anladım ama umarım değildir

Sekiz yıldır yapmadığınız çocuğu sınava hazırlandığınız dönemde mi yapmaya karar verdiniz?
Bence siz sınavı kazanmak, mücadele etmek, çıkış yolu bulmak istemiyorsunuz.
Kendi tabirinizle ezik kalmak, kötü evliliğinizi güçlendirmek istiyorsunuz.

Sekiz yıldır yapmadığınız çocuğu sınava hazırlandığınız dönemde mi yapmaya karar verdiniz?
Bence siz sınavı kazanmak, mücadele etmek, çıkış yolu bulmak istemiyorsunuz.
Kendi tabirinizle ezik kalmak, kötü evliliğinizi güçlendirmek istiyorsunuz.
Yok yok istemiyorum bazen düşüyoruz ya bugün de burası vesile oldu ayağa kalkmama çok iyi ders çalıştım bugün o yüzden mutluyum dün gece 3 e kadar ağladım rahatladım

Kardeşinin ileride başına bela olmayacağının garantisi var mı? Sorumluluğunun abisine ya da abisinin sorumluluğunun kardeşine kalması durumu da var nasıl sadece pozitif yönden düşünüp doğuruyorsunuz ? Nasıl böyle bir sorumluluk yüklersiniz ? Milyon tane negatif de sayarım size ! Düşmana gerek yok annem doğurur diye bi atasözümüz bile var! Bilemezsiniz yani! Mesela benim annem kardeşleri ile can düşmanı hatta benimle de öyle. Yani bir de sorunlu bir evlilik sorunlu anne baba var mevcutta bir de çocuğa kardeş derdi yükleyin az gelmişsiniz

Konuyu anlayamadım gerçekten adamdan nefret edip boşanayım diyip koynuna girip üstüne çocuk mu yapıcaksinız🙄🙄kucağınızda bebekke bosandınız diyelim, eee nasıl çalışcaksınız??

Benim de karar vermediğim ikinci çocuk fikri var. Ne rafa kaldırabiliyorum ne deneyebiliyorum. Hemen de üremem lazım netlestiemem lazım üreyeceksem zamanım daralıyor. Ama eşim hep der ki ya ikinci çocuk destek olsun diye yaparız ama birinciye bela olursa. Garantisi yok sonuçta. Ayrıca benim kardeşim şu an ailemin dertleriyle ilgileniyor maddi manevi. Ben kendi çekirdek ailemle asla faydasız ve kilometrelerce uzaktayım. Yani zaten yalnız.
Bela olduğunu düşündüğünüz çocuğu yapmayın zaten.

Benim de karar vermediğim ikinci çocuk fikri var. Ne rafa kaldırabiliyorum ne deneyebiliyorum. Hemen de üremem lazım netlestiemem lazım üreyeceksem zamanım daralıyor. Ama eşim hep der ki ya ikinci çocuk destek olsun diye yaparız ama birinciye bela olursa. Garantisi yok sonuçta. Ayrıca benim kardeşim şu an ailemin dertleriyle ilgileniyor maddi manevi. Ben kendi çekirdek ailemle asla faydasız ve kilometrelerce uzaktayım. Yani zaten yalnız.
Şimdiden niye düşünelim? Ya hayırsız biri olursa ilerde?
Ooo ihtimal üzerine evlilik çocuk yapmak sevgili olmak hepsi saçma geliyor ya hayırsız eş olursa, ya hayırsız sevgili olursa diye düşünüp yanlız yaşlanmak lazım. Kimse mutsuz evliliğe düşünmesin tabiki de ama herşey yolunda gidiyorsa yetiştirme tarzı çok önemli. Kızım kardeşi için anne çok seviyorum bu ufaklığı İyiki bizim evimizin bebeği diyor her defasında. iki tane net yeterli bana göre ikisininde bahtı güzel olsun inşallah 🤲

Ooo ihtimal üzerine evlilik çocuk yapmak sevgili olmak hepsi saçma geliyor ya hayırsız eş olursa, ya hayırsız sevgili olursa diye düşünüp yanlız yaşlanmak lazım. Kimse mutsuz evliliğe düşünmesin tabiki de ama herşey yolunda gidiyorsa yetiştirme tarzı çok önemli. Kızım kardeşi için anne çok seviyorum bu ufaklığı İyiki bizim evimizin bebeği diyor her defasında. iki tane net yeterli bana göre ikisininde bahtı güzel olsun inşallah 🤲
ya daha bugün bi yerde Ali Riza Bey'in Ferhunde'ye biz çocuklarımızı iyi yetiştirdik iyi terbiye verdik demeleri videosu denk geldi bulabilsem yapıştıracaktım. 🤣

Valla benim yakın örneğim var. Amcamın bi oğlu içeri girdi çıktı ohoo ipsiz sapsız. Öbürü yurtdışında dil eğitimini tamamlama planları yapıyo. Aynı ana baba büyüttü sonuçta ikisini de.

Bahsetmeyelim mi hiç bunlardan? Aslansınız kaplansınız yaparsınız mı diyelim? Destek olsun diye düşünüyor, istiyor konu sahibi. E olmayabilir onu diyoruz.

Ailemden uzakta olduğum için üzgünüm ancak bu destek olamamışsınız falan gibi garip ithamlarınızı kabul ettiğim anlamına gelmiyor? Hak tanımak falan ne anlatıyorsunuz ya. İhtimalli konuştum burada. Kardeşim yaşasaydı evet başka şehirde de olabilirdi. Ama yine de annemler bu kadar yalnız hissetmezdi sadece bana bel bağlamazdı duygusal olarak. Tek çocuk olunca ailenin tek düşüncesi olunuyor e doğal olarak bu durumda ben de aileme daha düşkünüm. Kardeşim olsa böyle olmazdı ilgi alaka sevgi ikiye bölünüyor sonuçta. Her şeyi kötü yere bağlamayı ve en çok bilen benim şeklindeki eleştirel tavırlarınızı kendinize saklayın. Bu sitede klavyeyi açan konuşuyor gerçekten ağzına geleni hele de bu sitede herkes birbirine benziyor üslup olarak. En iyi siz biliyorsunuz :)

Boşanma aşamasına gelmiş bir insana ikinci çocuğu doğur demek mantıklı mı sizce? Kadının kendisi söylüyor zaten tükenme noktasına geldik boşanmak istiyorum diye bu evliliğe nasıl çocuk getirecek yarın öbür gün kocasıyla gerçekten boşansalar o zaman ne olacak bu çocuklar yazık değil mi? Sizin aileniz farklı onun ki farklı herşey herkeste işe yaramaz sizi mutlu eden birşey başkaları için ıstırap olabilir
Herkes kendini mutlu edecek şeyi bilir. Bununla mutlu olmayacaksa elbetteki yapmasın. Ben zaten diyorum ki boşanma ihtimalin varsa çocuğu falan boşver anında boşan. İlla evliliği sürdür demiyorum. Anlatmak istediğim şey çok başka

Bunu nereden çıkardınız anlayamadadım annemin süreci 6 ay sürdü 3 ay hastanede beraber kaldık 5 yaşında çocuğumu bakıcıya bırakıp 12 yıllık işimi tüm haklarımı hiçe sayıp istifa ettim annem vefat etti 7 gün sonra babam hasteneye yattı 15 ay bebek gibi baktım geçen kış 6 ay hastenede yattı ne bakıcısı ben hayatımı hiçe saydım bugün çalışıyor olsaydım bütün bunları yaşamazdım bugün çalışıyor olsaydım 4 asgari ücret maaş alıyo olurdum ama ben aile mi ve onların refagını seçtım bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen ben doğru mu anladım yazdığınızı anne babama bakmak zor geldiği için vicdan azabı çekiyorum gibi anladım ama umarım değildir
Alıntıyı okumamissiniz sanırım, size değil yorum sahibi üyeye cevap yazdım ama sizin yazdiklariniz da kendisine güzel cevap olmuş zaten 😁

2. Çocuğa yazık 9 yaş büyük abisine bakıcı olmak için dünyaya gelmeyi muhtemelen kimse seçmezdi ya 😀 şu ilk çocuklara padişah muamelesi yapıp ay yalnız kalmasın oğluşummm napar sonra diye başka yapmakta ne ya ne biçim düşünce.
Bir tane çocuğum var 2. Yi istemiyorum kimse de onun bakıcısı olmaya bu dünyaya gelmek zorunda değil.

Hadi yaptın 2. Çocuğu engelli oldu bisey oldu bu sefer ilk çocuğa bizden sonra sen bakacaksın diye yükleyeceksiniz
Üstelik kötü bir evlilik yani basmadıgınız tuş kalmamış

Beni burada az bişi tanıyan varsa durumumu biliyordur. Tek çocuğum, tek çocuk olmanın da ötesinde annem dışında kimsem yok, keza annemin de benden başka kimsesi yok. Her hastalık durumunda tek başıma uğraştım, yeri geldi 1 ay refakatçi kaldım yanında eve bile gidemedim duş almaya çünkü bırakıp gidecek kimsem yoktu 1 saatliğine bile olsa. Şu an hamileyim, annem yine hastanede ve ben gidemiyorum, yani aslında sizin durumu iyi anlayabilecek insanlardan biriyim. Hep düşünmüşümdür kardeşim olsaydı destek olurduk birbirimize, benim gidemediğim yerde o giderdi o gidemezse ben giderdim bi şekilde yürütürdük diye. Sonra halamlara bakıyorum, bombok bi kardeşlik, babam yoğun bakımdayken para derdine düşüşleri, cenazeye el kızı gibi katılıp evlerine dağılmaları, amcamla babamın yeri geldiğinde bıçaklı karşı karşıya gelişleri. Yani kardeş = destek değil her zaman.

Ha destek olsa bile çocuk denen şey sizin dünyaya getirdiğiniz bi canlı. Kendi istemiyor gelmeyi siz onu dünyaya getirmeyi istiyorsunuz, dolayısıyla en optimal şartları sağlamanız gerekli. Size veya abisine yara bandı olarak dünyaya gelmek ister mi ki? Mutsuz bir evliliği görüp büyümek ister mi? Kavgayla belki? Mutsuz bi anneyi görerek, mutsuz bi babanın işten gelmesini bekleyerek?

2. Çocuğa yazık 9 yaş büyük abisine bakıcı olmak için dünyaya gelmeyi muhtemelen kimse seçmezdi ya 😀 şu ilk çocuklara padişah muamelesi yapıp ay yalnız kalmasın oğluşummm napar sonra diye başka yapmakta ne ya ne biçim düşünce.
Bir tane çocuğum var 2. Yi istemiyorum kimse de onun bakıcısı olmaya bu dünyaya gelmek zorunda değil.

Hadi yaptın 2. Çocuğu engelli oldu bisey oldu bu sefer ilk çocuğa bizden sonra sen bakacaksın diye yükleyeceksiniz
Üstelik kötü bir evlilik yani basmadıgınız tuş kalmamış
Hadi kötü evliliğe çocuk olmaz dersin anlarım da 2. çocuk niye 1.nin bakıcısı olsun ya da yok ikinci engelli olur ilki bakar ne garip söylemler.Dışarı çıkmayın,ayağınız taşa takılır ölürsünüz alimallah siz.
Hayata hep böyle olumsuzluklar yüklerseniz mutluluk zor bulur sizi.

Back