• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Hayırlısıyla zorlayacak bişey çıkmaz inşallah. 🙏

Bende seker yüklemesinden geldim hemen birşeyler alıştırdım yoksa gözlerim kararmaya başlamıştı çıkarken kantinden bi tost alayım dedim 300₺ municuk tost aman dedim kalsin eve geldim 15 dk ya kendim yaptım tostumu🙄🤣

ipimi tığımı dunuttumuşum evde zaman geçmedi, hastane içi hamam 27°c içerisi klimalar dışarıda ayaz varmışcasına çalışıyor 🥵 uyku bastırdı uyuma sakın dediler, şekerli su boğazımı yaktı burasida sıcak dilim damağım kurudu iki yudum su içeyim dedim onada yok dediler. 😔
Zor geçen 2 saat oldu, bakalım benim sonuç ne çıkacak
bende bir haftadır kaçıyorum şeker yüklemesinden cuma günü yaptıracağım artık karar verdim korkuyorum korktuğum için kaçıyorum :( işin garip tarafı hastane de çalışıyorum oyalanacak bişeylerimde var ama kusma ihtimali beni uzaklaştırıyor

bende bir haftadır kaçıyorum şeker yüklemesinden cuma günü yaptıracağım artık karar verdim korkuyorum korktuğum için kaçıyorum :( işin garip tarafı hastane de çalışıyorum oyalanacak bişeylerimde var ama kusma ihtimali beni uzaklaştırıyor
Midemiz bulandı ama kusmadık.
Sen de yaptır bacım. Sonra başın ağrımasın. 💐

Önce dahiliyeye gittim. Ekstra tetkik, tedavi gerekmez. Diyet yeterlidir diye kağıt verdi.
Onunla diyetisyene gittim. Diyet listesi ve her gün yarım saat yürüyüş önerdi Umutvari Umutvari ve tilyam tilyam ın dediği gibi 💙

Midemiz bulandı ama kusmadık.
Sen de yaptır bacım. Sonra başın ağrımasın. 💐

Önce dahiliyeye gittim. Ekstra tetkik, tedavi gerekmez. Diyet yeterlidir diye kağıt verdi.
Onunla diyetisyene gittim. Diyet listesi ve her gün yarım saat yürüyüş önerdi Umutvari Umutvari ve tilyam tilyam ın dediği gibi 💙
işte benim en kötü huyum midem bulandığı an çıkarırım ki ben tutamam asla :))

Kızlar kendiniz için hastane de hangi pijama yada lohusa seti aldınız Tesettürlüyüm hic bilgim de yok açıkcası hangisi daha iyi olur rahat olur kestiremiyorum
İlk doğumumda pentiden önü düğmeli beli lastikli normal bedenime 1 beden büyük (normalda m giyiyorum l aldım) pijama takımları aldım. Birde önü komple düğmeli gecelik almıştım. Emzirmek önü kapalı şeylerle çok zor. doğum sonrası giymek çıkarmakda kolay oldu.
Buyıl suwenden almayı düşünüyorum kışlıklar 500 e düşmüş , yazlıklarda 1+1 kampanyası var bin tl ye geliyor. Sezonun gelip daha indirime girmesini bekliyorum :D
1 tanede sabahlık almıştım koridorda yürürken , gece emzirmeye kalktığımda üstüne geçiriyordum.

Önü komple düğmeli tavsiye ederim emzirirken uyuturken temas için bana kolay olmuştu.

Benim göğüs ucum çok büyükmüş tecrübeli anneler çocuk bunu nasıl tutacak da emecek sen bitiksin diyolar mmesela. Tecrübelerinize dayanarak ben nasıl emzircem 🥲

Benim hem memem küçük hemde ucu yok strese girmiştim, sütümde olmayacak ağzınada alamayacak diye. Ama memenin ucunu almıyormuş zaten alınca yara oluyor.Büyük küçük meme ve ucunun çok önemi olmuyormuş. Kahve rengi halkanın hepsini agzına vermen gerekiyormuş :D

Emzirme ve meme reddi için bebeğin karakteride etkili bir arkadaşım ne yaptıysa emziremede bebek almadı memeyi 6 ay sağarak besledi.
Süt için de en etkilisi su , insanlar o dönemde aşırı zorbalıyorlar sütün yetmiyor, bebek doymuyor , aranıyor fln fln ve lohusalıkta akıl uçası olduğu için insan inanıyorda :D

Netflixde bebek diye belgesel var tavsiye ederim. Bebeklerin ilk yılını inceliyorlar.
Hande Birsay - hıhıevet (Mükemmel Annelik Beni Teğet Geçti! )
- youtube de tedx konuşması var (kitabıda var ama konuşmasında aynı şeyleri anlatıyor) izlemenizi tavsiye ederim. Aşırı keyifli ve orda güldüğüm şeylerin yüzde 80 yaşadım :D eşimle kadın videosunda demişti bak başımıza geldi demekki herkes aynı durumda diye teselli ediyorduk birbirimizi :D

İlk doğumumda pentiden önü düğmeli beli lastikli normal bedenime 1 beden büyük (normalda m giyiyorum l aldım) pijama takımları aldım. Birde önü komple düğmeli gecelik almıştım. Emzirmek önü kapalı şeylerle çok zor. doğum sonrası giymek çıkarmakda kolay oldu.
Buyıl suwenden almayı düşünüyorum kışlıklar 500 e düşmüş , yazlıklarda 1+1 kampanyası var bin tl ye geliyor. Sezonun gelip daha indirime girmesini bekliyorum :D
1 tanede sabahlık almıştım koridorda yürürken , gece emzirmeye kalktığımda üstüne geçiriyordum.

Önü komple düğmeli tavsiye ederim emzirirken uyuturken temas için bana kolay olmuştu.

Benim hem memem küçük hemde ucu yok strese girmiştim, sütümde olmayacak ağzınada alamayacak diye. Ama memenin ucunu almıyormuş zaten alınca yara oluyor.Büyük küçük meme ve ucunun çok önemi olmuyormuş. Kahve rengi halkanın hepsini agzına vermen gerekiyormuş :D

Emzirme ve meme reddi için bebeğin karakteride etkili bir arkadaşım ne yaptıysa emziremede bebek almadı memeyi 6 ay sağarak besledi.
Süt için de en etkilisi su , insanlar o dönemde aşırı zorbalıyorlar sütün yetmiyor, bebek doymuyor , aranıyor fln fln ve lohusalıkta akıl uçası olduğu için insan inanıyorda :D

Netflixde bebek diye belgesel var tavsiye ederim. Bebeklerin ilk yılını inceliyorlar.
Hande Birsay - hıhıevet (Mükemmel Annelik Beni Teğet Geçti! )
- youtube de tedx konuşması var (kitabıda var ama konuşmasında aynı şeyleri anlatıyor) izlemenizi tavsiye ederim. Aşırı keyifli ve orda güldüğüm şeylerin yüzde 80 yaşadım :D eşimle kadın videosunda demişti bak başımıza geldi demekki herkes aynı durumda diye teselli ediyorduk birbirimizi :D
Benim o kısım bayaaa geniş işte nasıl sokacak ağzına 🥲🥲🥲🥲🤣🤣🤣🤣

Kızlaaaar beşikler alındı mı ? Ben park yatak düşünüyorum öneri kabul edebilirim ❤️
Bana hoffie markasının park yatağı hediye geldi kurulumu yaptım çok da güzel görünüyo

Eklentiler

• 1000073327.webp
    1000073327.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 37
Benim o kısım bayaaa geniş işte nasıl sokacak ağzına 🥲🥲🥲🥲🤣🤣🤣🤣
Sorun değil canım bebek ağzına sığan kadariji alır işini görür. Sen hiç kendini endişelendirme. Yapısal olarak memen küçük emziremezsin, memen büyük emziremezsin, ucun var yok şöyle böyle diyen kimseyi dinleme. En önemlisi ben emzirecegim diye inanarak yola çıkmak. Kafanı rahat tut ❤️ vücudumuz içinde bir bebek buyutuyor biz bir şey yapmıyoruz. Sadece vücudumuza ve bebeğe destek oluyoruz. Bebeğimiz de bize ve vücudumuza. Bir bebeği büyüten bebek onu da besliyor hep böyle düşün. Vücuduna güven. ❤️

Biraz emzirme ile ilgili doğru ve gerçek bilgiler edinmeye çalışabilirsin. Bu bir profesyonel olur çok faydalı kitaplar var o kardan olur YouTube ve Instagram videoları var en azından doğuma kadar emzirme ile ilgili bilgi edinmek emzirme başarısını çok arttırıyor inan ❤️

Kızlar bugün sivas üniversite hastanesinde detaylı ultrason girdim 10 dakika sürdü sürmedi rapora baktım ayrıntılı organ taraması içermez yazıyordu ne anladım ben bu rapordan aynılarınına doktorum da bakıyordu sizin ayrıntılı ultrasonlar nasıl geçmişti?

Ayrıntılı kaçıncı hafta da yapılıyor
Kızlar bugün sivas üniversite hastanesinde detaylı ultrason girdim 10 dakika sürdü sürmedi rapora baktım ayrıntılı organ taraması içermez yazıyordu ne anladım ben bu rapordan aynılarınına doktorum da bakıyordu sizin ayrıntılı ultrasonlar nasıl geçmişti?

Perinatoloji bölümüne gittin di mi ?

Sen söyledin mi ayrıntıyla geldim diye ? 🤔
Belki standart muayene gibi aldı seni…

Bazı Perinatolojiler 2li tarama ve detaylı ultrason yapmıyor. MHRS den randevu alırken o ibare oluyor. Öyle bi şey mi acaba ?

teşekkür ederim . Peki ayrıntılı ultrasonda fotoğraf veriliyor mu ? Özele mi gitmek gerekiyor
Devlete gidersen kesitleri e nabıza yüklüyorlar.
İstanbulda Anadolu yakasında ben bir türlü randevu bulamadım 🤷‍♀️

El mecbur özele gittim. 5 bin ücreti. Rayiç de o civar 4-5-6 bin.

Özelde dosya ve tum incelemenin görüntülerinin kayıtlı old CD veriliyor. Dosyada her organa ait ölçümler yazılı, ultrason kesitlerinin fotoğrafları ve yakalayabilirlerse yüzünün renkli ultrason görüntüleri de veriliyor. :KK51:

Henüz gitmediysen en ideal hafta 21. Ben 22de gittim. Bebeğin kalp ve beyin yapıları tamamen olmuş oluyor 👍🏻

Seninkiler ikizse iki katı ücret oluyor onu da diyim 😬 misal bi yerden telefonla ücret aldım. Tekil gebelik 5 bin, ikiz 9 dediler. Siyah Palto Siyah Palto

Son düzenleme:
Back
X