- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #10.601
çok teşekkür ederim düne göre bugün biraz daha içim rahat eşiminde ensesi kalın ailece inşaallah yapısal bişeydir eltimin kızına da demişler zamanında aldır ensesi kalın çok uğraşmışlar ama kabullenip sabredip beklemişler ve çok sağlıklı hatta oldupu ilçede lgs birşncisi olmuştu bunlar bana umut oluyor başkasının derdine sevinmek gibi değil asla ama tek değilmişim sonu güzel örnekler var diye düşünmek rahatlatıyor hatta down sendromlu bebeklere bile bakıyorum başıma gelirse şimdiden alışmam laxım bu duruma allah büyük yapacak başka bişey yokAllah yardımcın olsun canım sen kendini düşün millet hep en iyisini biliyorum sanıyor. Sen kesinlikle moralini bozma bir şey olmayacak görürsün inş
Beni korkuttularKuzum ben hiç biberon kullanmadım. Emzik hiç kullanmadım desem yeridir. Ben zaten alıştırmak istemedim. Eltim alıştırdı iki çocukta da biberona, mamaya sonra ikisinde de çok emziremedi sütü kesildi falan. Stresten falan dedi ama bence hayır. Kesinlikle biberona alışınca emmek istemiyor çocuklar tembellik yapıyorlar. Gece gündüz demedim gak dedi verdim guk dedi verdim hesabı. Doğdu en az iki saatte emecek dediler. Saat kurdum kurdum kalktım sonra o zaten düzene giriyor bir süre sonra. Emzirebildigin kadar emzir çocuk sana alışsın. Sonra dedikleri gibi biberona alışır sütün kesilir gider sağmak da bir yere kadar. Bu arada göğüs ucu Büyük emmez diye korkmayınPenceredekiKiz kuzularım küçük olursa zor asıl çocuk alışır emer korkmayın daha iyi. Kim demisse büyük ememez diye pek aldanmayın bence. Küçük olup da plastik mi ne meme ucuyla bebek emzirmeye çalışan anneler vardı benim ilk gebelik zamanında. Hiç korkmayın emer.
Çok geçmiş olsun canım ıhlamur falan iyi gelir belki başka ne iyi gelir bilmiyorum bir an önce geçer gider inşallahKızlar boğaz ağrım çok iki gündür ne yaptıysam fayda etmiyor işin tuhaf yanı ne hasta biri vardı etrafımda nede kendimi hasta edecek bişey yaptım nasıl oldu anlamadım şimdide kuru sert öksürük
Ben biberonla vermiyordum hiç çünkü ona alıştıkları an tembellik yapıyorlar e bak sen benden daha tecrübelisin aslında bu sanırım 4. Olacak dimi doğru anladım. En başlarda sagdim ben sütüm çoğalana kadar. Önce çocuğu emzirdim o emmeyi bırakınca yorulunca sagdim. Sagdigim sütü ağzının kenarından enjektör ile verdim yavaş yavaş. Süt kanallarim açılıp sütüm çoğalınca kestim sagmayi da. Çocuk hep kendi emdi. Çok şükür 2 buçuk yaşına kadar emzirdim. Sütünü sağınca biberon kullanma, çay kaşığı veya enjektörle yavaş yavaş agzinin kenarından akıt. Göğüsten emdikleri biberondan çektikleri gibi çok ve hızlı gelmedigi için alışıveriyorlar biberona hemen. Amin inşallah olur kuzum olur yeme içme ve dediğim gibi emzirme faktörü çok önemli o zaman bolca olur inşallah. Aminnn inşallah gazsız bebek kısmına kesinlikle katılıyorummmBenimde sadece üçüncü çocuğumda emzirme deneyimim oldu onuda zar zor düzene sokmuştum tam hamile kaldım şimdi iki aydır meme vermiyorum ama bebek doğunca nasıl yapıcaz peki fazla sütü sağıyordum oğlumda uyanınca veriyordum onuda mı yapmıyim bilemedim tabi inşallah bolca sütümüz olur birde gazsız uyuyan bebişlerimiz olur inşallah
Emzircez emzircez hiç korkma kuzum kim dediyse yanlısı var benceBeni korkuttularel birliğiyle emzircez bu çocukları hahaha
Canım bebek meme emmeyi iyice öğrenene ve alışana kadar emzik biberon vermemek gerekiyor. İlla meme dışında verilecekse kaşık, minik bardak yardımı ile bebek besleniyor, biberonun akışı ile memenin akışı birbirinden çok farklı o nedenle biberon ilk aylarda tavsiye edilmiyor. Emzik de bebekte tokluk hormonunu salgilatiyor. Bebek açlık hissetmediği için emmek istemeyebiliyor o da meme reddine sebep olabiliyor. İlk aylarda gak guk meme vermek doğru olan. Her istediğinde saate bakmaksızın.Kızlar günün gündem maddesi meme reddiydi bizde.
Bugün bir arkadaşımla konuştum yaklaşık 4 ay önce doğum yaptı. İlk zamanlar geceleri biberon verdikleri için memeyi kabul etmemiş ve 3 ay sağarak süt vermiş sonra da emzirmediği için sütü kesilmiş. Ben bir sürü emzik ve biberon aldım. Ne olacak? Hiç mi verilmiyor belli bir aydan sonra mı veriliyor ne yapmam lazım çocuk meme reddi yapmasın diye? Korktum ya. Ben sandım ki sağdığım sütü gece eşim ısıtıp biberonla verir de uyurum 3-4 saat. Emziği de gece uyurken sürekli huzursuzlanmasın diye vermeyi planlamıştım.
Ben de hiç emzik veremedim ya asla kabul etmedi, biberon da bir iki kere sagayim bırakayım azıcık dışarı çıkayım diye denedim. Biberonda almadı bir daha da sagmadim ben deBenim oğlum almadı emzikte biberonda, baslangicta emzirme ebeleri anlatmıştı sana alışsın diye, ben de çok sıkı tutmusum o işi vermedim verdiğimde de almadı, çok sevimli görünürdü bebekler gözüme emzikle halbuki ama tutturamadim, uyurken bikac kere emzik verip fotosunu çekebildim o kadar, hiç sevmedi, yaklaşık iki yaşına kadar da emdi ben zorla biraktirdim
Kuzum ben hiç biberon kullanmadım. Emzik hiç kullanmadım desem yeridir. Ben zaten alıştırmak istemedim. Eltim alıştırdı iki çocukta da biberona, mamaya sonra ikisinde de çok emziremedi sütü kesildi falan. Stresten falan dedi ama bence hayır. Kesinlikle biberona alışınca emmek istemiyor çocuklar tembellik yapıyorlar. Gece gündüz demedim gak dedi verdim guk dedi verdim hesabı. Doğdu en az iki saatte emecek dediler. Saat kurdum kurdum kalktım sonra o zaten düzene giriyor bir süre sonra. Emzirebildigin kadar emzir çocuk sana alışsın. Sonra dedikleri gibi biberona alışır sütün kesilir gider sağmak da bir yere kadar. Bu arada göğüs ucu Büyük emmez diye korkmayınPenceredekiKiz kuzularım küçük olursa zor asıl çocuk alışır emer korkmayın daha iyi. Kim demisse büyük ememez diye pek aldanmayın bence. Küçük olup da plastik mi ne meme ucuyla bebek emzirmeye çalışan anneler vardı benim ilk gebelik zamanında. Hiç korkmayın emer.
Elimden geldiğince kuzum işte anlatmaya çalıştım, teşekkür ederim.Canım bebek meme emmeyi iyice öğrenene ve alışana kadar emzik biberon vermemek gerekiyor. İlla meme dışında verilecekse kaşık, minik bardak yardımı ile bebek besleniyor, biberonun akışı ile memenin akışı birbirinden çok farklı o nedenle biberon ilk aylarda tavsiye edilmiyor. Emzik de bebekte tokluk hormonunu salgilatiyor. Bebek açlık hissetmediği için emmek istemeyebiliyor o da meme reddine sebep olabiliyor. İlk aylarda gak guk meme vermek doğru olan. Her istediğinde saate bakmaksızın.O yüzden biraz uykusuzluk zorlayabiliyir ama mamadan daha az yorucu. Çünkü memede süt hazır direk bebeğe veriyorsun emiyor. Diğerinde suyu ısıt mamayı koy vs biraz uyku açıyor. Ya da sütü isitmakla ugrasiyorsun. Emzirmek yorucu gibi görünen ama aslında annenin uykusunu da daha güzel yapmasini sağlayan bir şey
Ben de hiç emzik veremedim ya asla kabul etmedi, biberon da bir iki kere sagayim bırakayım azıcık dışarı çıkayım diye denedim. Biberonda almadı bir daha da sagmadim ben de26 ay emzirdim.
Ne güzel yazmışsın kuzum
Meme ucundan da hiç korkmayın. Bebek sadece ucunu emmiyor cunku. Asıl o kahverengi kısımdan itibaren tutuyor memeyi. O yüzden küçük uç büyük uç eğer bebek coooook küçük dogmadiysa sorun olmaz
Allah yardımcın olsun canım sen kendini düşün millet hep en iyisini biliyorum sanıyor. Sen kesinlikle moralini bozma bir şey olmayacak görürsün inş
çok teşekkür ederim şimdi kendi doktorumdan geldim o ben ense kalınlığı görmüyorum benim muayenemde sıkıntı göremiyorum ama yasal olarak detaylı da görmüşler rapor etmişler diye bişey de demek istemiyorum dedi baştan bu yana kendisi yönetti çünkü 4 lü taraman da tertemiz diyor karar verin bir daha bu konuyu açmadan yolumuza devam edelim dedi ben güzel enerji aldım allaha sığınıp devam etmekten başka çarem yok güzel dilekte bulunan herkese çok teşekkür ederim 3 ay sonra burada bebeğimin çok sağlıklı olduğunu müjdeleyeceğime inanıyorum inşaallahAllah yardımcın olsun canım sen kendini düşün millet hep en iyisini biliyorum sanıyor. Sen kesinlikle moralini bozma bir şey olmayacak görürsün inş
Evet ben de o yüzden burdaki yorumlara daha çok güveniyorum. Hem tecrübeli annelerin tecrübelerinden faydalanıyorum. Sağ olsunlar bedava amme hizmeti sağlıyorlar benim gibi ilk kez anne olacaklaraAynen kuzucumm ben de bi şey alırken çok araştırırım. Her yorumu okurum ama en önemli ve kıymetli yorumlar buradakiler. Kimsede reklam kaygısı vs yok çünkübenim göğüs uçlarım hep hassas ne kaşınır. Ben şimdiden alayım demiştim kullanamaya da başladım valla gayet memnunum. İnşallah sen de memnun kalırsın
Ya bulunsun tabii ki çıkıp alacak halin yok o halde sipariş vaktinde gelmez elinin altında bulunsun, ilk etapta bebiş alışsın diye direkt emziriyoruz, sagdiklarimizi da biberonla tembellik yapıp alismasinlar diye enjektör yada bardakla falan veriyoruz damla damla, cantanda dursun biberonKızlar biberon meselesi konuşulmuş çokça. Doğumdan önce en azından 1 tane bulundurmak gerekmez mi? Emzik değil ama ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alayım diyorum.
Ben önceki hamileliğimde hiç almamıştım. Ama bunda aldım bi tane ne olur ne olmaz diye.Kızlar biberon meselesi konuşulmuş çokça. Doğumdan önce en azından 1 tane bulundurmak gerekmez mi? Emzik değil ama ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alayım diyorum.
Anca dönebildim yaGüzel fikirzaten grup kapanmayacak biz daha kolay kolay kopmayız
Hayırlısıyla zorlayacak bişey çıkmaz inşallah.Ben önceki hamileliğimde hiç almamıştım. Ama bunda aldım bi tane ne olur ne olmaz diye.
Hastanedeyim. Detaylı sonucuyla şeker yüklemesini göstermeye geldim. Şeker sınırın biraz üstünde çıkmış. Dahiliyeye göndereceğim. Bu konuda biz karar veremiyoruz dedi.
Bebek 900 küsür gram, boyu 33 cm civarı. Görünen durumu iyi. Karın çevresi biraz geniş. Şekerle ilgili olabilir dedi.
Dahiliyeye koştum ama öğleden sonra alacağım dedi. Bir buçuk saat bekleyeceğim şimdi.
Devit bitmişti onu yazdırdım. Son bir haftada iki kere uykumda ayağıma kramp girdi. Onun için magnezyum ve mide yanması için gaviscon verdi. Demiri de günlük ihtiyacın 30 mg, iki tane alacaksın dedi.
aryakusum sen ne yaptın kader arkadaşım ?
Gecmis olsun. Ay sonuc iyi gelsin de.Hayırlısıyla zorlayacak bişey çıkmaz inşallah.
Bende seker yüklemesinden geldim hemen birşeyler alıştırdım yoksa gözlerim kararmaya başlamıştı çıkarken kantinden bi tost alayım dedim 300₺ municuk tost aman dedim kalsin eve geldim 15 dk ya kendim yaptım tostumu
ipimi tığımı dunuttumuşum evde zaman geçmedi, hastane içi hamam 27°c içerisi klimalar dışarıda ayaz varmışcasına çalışıyoruyku bastırdı uyuma sakın dediler, şekerli su boğazımı yaktı burasida sıcak dilim damağım kurudu iki yudum su içeyim dedim onada yok dediler.
Zor geçen 2 saat oldu, bakalım benim sonuç ne çıkacak
İnşallahGecmis olsun. Ay sonuc iyi gelsin de.
Ben de o gün kaz tüyü mont giymişim. Alttan da kazak.Ama alt eşofmanım dar. Üstümü de çıkaramadım. Yandım, terledim zor durdum.
Bizde su içmeye mani olmadılar.
300 tl ye tost mu olur ya?! Maliyetler artıyor tamam da, bizim millet de çok fırsatçı
Ben yanımda yiyecek götürmüştüm. Hastane ev arası 2 km old halde çıkışta yemeye başladım.
Erkekler ve arabalarıİnşallah
En iyisini yapmışsın hic aklıma gelmemişti yanımda yemek götürmek yakın diye.
Midem bulanıyordu eşim arabaya çıkartma sakın dün temizledim diyo
Fiyati görünce eşimi aradım valla 300 tosta vereceğime gider yikamacıya veririm bişey olmaz dedim
Hahhahaha aynen öyle o zaman görücem o arabayıErkekler ve arabaları
Hele bebiş doğsun. Her türlü dökme saçma, kusma, işeme…
Senin acını çıkarır merak etme.
Hadi hayırlısı canım bol bol dua edip sağlıkla doğmalarını bekleyeceğiz. Bende doktoruma guveniyorum, gerisi takdir-i ilahiçok teşekkür ederim şimdi kendi doktorumdan geldim o ben ense kalınlığı görmüyorum benim muayenemde sıkıntı göremiyorum ama yasal olarak detaylı da görmüşler rapor etmişler diye bişey de demek istemiyorum dedi baştan bu yana kendisi yönetti çünkü 4 lü taraman da tertemiz diyor karar verin bir daha bu konuyu açmadan yolumuza devam edelim dedi ben güzel enerji aldım allaha sığınıp devam etmekten başka çarem yok güzel dilekte bulunan herkese çok teşekkür ederim 3 ay sonra burada bebeğimin çok sağlıklı olduğunu müjdeleyeceğime inanıyorum inşaallah
Bebeğine maşallah canım benimBen önceki hamileliğimde hiç almamıştım. Ama bunda aldım bi tane ne olur ne olmaz diye.
Hastanedeyim. Detaylı sonucuyla şeker yüklemesini göstermeye geldim. Şeker sınırın biraz üstünde çıkmış. Dahiliyeye göndereceğim. Bu konuda biz karar veremiyoruz dedi.
Bebek 900 küsür gram, boyu 33 cm civarı.Baş aşağı duruyordu. Bir öncekinde oturur pozisyondaydı. Görünen durumu iyi. Karın çevresi biraz geniş. Şekerle ilgili olabilir dedi.
Dahiliyeye koştum ama öğleden sonra alacağım dedi. Bir buçuk saat bekleyeceğim şimdi.
Devit bitmişti onu yazdırdım. Son bir haftada iki kere uykumda ayağıma kramp girdi. Onun için magnezyum ve mide yanması için gaviscon verdi. Demiri de günlük ihtiyacın 30 mg, iki tane alacaksın dedi.
Normal doğumu sordum. Üstünden zaman geçmiş olsa da riske edilmez. Göztepe de yapmıyoruz. Çünkü yoğun bakımla dogumhanenin aynı katta olması gerek. Bizde arada üç kat var. Ama Zeynep kamilde yapılıyor dedi. Yine de tavsiye etmem. Riske etmeye gerek yok bunda da sezaryen olsun dedi.
aryakusum sen ne yaptın kader arkadaşım ?
İnşallah güzel haberler alırsın canım benim. Yalnız maşallah bir tost 300 TL ise bu memleket bitmiş demektir.. ne diyim. Hayırlı, sağlıklı haberler al inşallah. Bakalım bayram sonu beni neler bekliyorHayırlısıyla zorlayacak bişey çıkmaz inşallah.
Bende seker yüklemesinden geldim hemen birşeyler alıştırdım yoksa gözlerim kararmaya başlamıştı çıkarken kantinden bi tost alayım dedim 300₺ municuk tost aman dedim kalsin eve geldim 15 dk ya kendim yaptım tostumu
ipimi tığımı dunuttumuşum evde zaman geçmedi, hastane içi hamam 27°c içerisi klimalar dışarıda ayaz varmışcasına çalışıyoruyku bastırdı uyuma sakın dediler, şekerli su boğazımı yaktı burasida sıcak dilim damağım kurudu iki yudum su içeyim dedim onada yok dediler.
Zor geçen 2 saat oldu, bakalım benim sonuç ne çıkacak
Canım kendi takipli doktorun ne diyor ise ona güven. Ben de günah almak istemem ama bazı doktorlar da işte maddi kaygılardan dolayı böyle şeyler yapabiliyor azıcık bir şey gördüklerinde Allah korusun bazen görmediklerinde bile siz test yapın diye semptomlar uydurabiliyor. Siz kendi doktorunuza güvenin.çok teşekkür ederim şimdi kendi doktorumdan geldim o ben ense kalınlığı görmüyorum benim muayenemde sıkıntı göremiyorum ama yasal olarak detaylı da görmüşler rapor etmişler diye bişey de demek istemiyorum dedi baştan bu yana kendisi yönetti çünkü 4 lü taraman da tertemiz diyor karar verin bir daha bu konuyu açmadan yolumuza devam edelim dedi ben güzel enerji aldım allaha sığınıp devam etmekten başka çarem yok güzel dilekte bulunan herkese çok teşekkür ederim 3 ay sonra burada bebeğimin çok sağlıklı olduğunu müjdeleyeceğime inanıyorum inşaallah
İnşAllah canım olur merak etme daha hepimiz buradayız çoğumuz cahil burda hepimiz güzel arkadaşlıklar kurduk. Allahın yardımı gibi de kadınlar çok saygılı ve çok tatlı. Bu grup kolay kolay kapanmaz daha doğum hikayelerini dinleyeceğiz birbirimize dua edeceğiz ben korkuyorum baya Allah yardımcımız olsun.Anca dönebildim yaevet daha cooook muhabbetler edicez ama isterdimki hepimizin bir araya gelmeye imkanı ve fırsatı olsun kahveleri yudumlaya yudumlaya bi yandan da bebislere oğlum-kızım çok koşma terliceksin dikkat et diye seslendigimiz günler olsa
AmiinİnşAllah canım olur merak etme daha hepimiz buradayız çoğumuz cahil burda hepimiz güzel arkadaşlıklar kurduk. Allahın yardımı gibi de kadınlar çok saygılı ve çok tatlı. Bu grup kolay kolay kapanmaz daha doğum hikayelerini dinleyeceğiz birbirimize dua edeceğiz ben korkuyorum baya Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?