- 6 Mart 2024
- 5.386
- 7.722
- 118
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #10.641
Ooo tamam bu süpermiş ayın 5 de randevumuz var tüp bebek kliniğine gidiyorum kontrollere doktorumuza sorucam detaylı usg var mı die inşallah vardır :)Devlete gidersen kesitleri e nabıza yüklüyorlar.
İstanbulda Anadolu yakasında ben bir türlü randevu bulamadım
El mecbur özele gittim. 5 bin ücreti. Rayiç de o civar 4-5-6 bin.
Özelde dosya ve tum incelemenin görüntülerinin kayıtlı old CD veriliyor. Dosyada her organa ait ölçümler yazılı, ultrason kesitlerinin fotoğrafları ve yakalayabilirlerse yüzünün renkli ultrason görüntüleri de veriliyor.
Verdiğim kağıtta ayrıntılı ultrason grafik yazıyordu bende anlamadım moralim bozuldu ciddenPerinatoloji bölümüne gittin di mi ?
Sen söyledin mi ayrıntıyla geldim diye ?
Belki standart muayene gibi aldı seni…
Bazı Perinatolojiler 2li tarama ve detaylı ultrason yapmıyor. MHRS den randevu alırken o ibare oluyor. Öyle bi şey mi acaba ?
Laydciğim sen aslında çok tatlı da yemiyordun bildiğim kadarıyla. Diyet listende şu an yediğine göre ne eksik ki
bizim yakın arkadaşımızın park yatağı vardı o verecek park yatağı. Biz aynı zamanda bebek odası da yapalım diye heveslendik. Yerden büyük bir yatak yaptırmayı planlıyoruz bebek 6. Ayına falan geçince odasını ayırırız uyku eğitimi alırız diye düşündük. Ama tabi bunların hepsi hayal de olabilir yaşamadan bilemeyeceğizKızlaaaar beşikler alındı mı ? Ben park yatak düşünüyorum öneri kabul edebilirim
Canım detaylı ultrasonu sadece perinatologlar yapabiliyor. Tüp bebek kliniğinde perinatolog genelde çok bulunmuyor ama eğer varsa yapabilirlerOoo tamam bu süpermiş ayın 5 de randevumuz var tüp bebek kliniğine gidiyorum kontrollere doktorumuza sorucam detaylı usg var mı die inşallah vardır :)
Aa ben hıc perınatolojiye gitmedim hep tüp bebek doktorumuz yaptı kontrollerımızı araştırayım ben bunuLaydciğim sen aslında çok tatlı da yemiyordun bildiğim kadarıyla. Diyet listende şu an yediğine göre ne eksik kisanıyorum gluten falan az. Valla bende normalde hiç tatlı sevmem hep tuzlu şeyler severim. Ama hamilelikte sabahları reçel falan yiyorum sürekli aşırı canım istiyor. Ailede genetik olarak şeker hastalığı yok benim de genelde hep düşük çıkar ama doktorum gebelik şekeri ayrı bir şey. Hormonların alt üst şu an. Gebelik şekeri hiç ummadığımız kişilerde bile çıkabiliyor dedi. Dikkat edesim var ama canım da sürekli tatlı istiyor
bizim yakın arkadaşımızın park yatağı vardı o verecek park yatağı. Biz aynı zamanda bebek odası da yapalım diye heveslendik. Yerden büyük bir yatak yaptırmayı planlıyoruz bebek 6. Ayına falan geçince odasını ayırırız uyku eğitimi alırız diye düşündük. Ama tabi bunların hepsi hayal de olabilir yaşamadan bilemeyeceğiz
Canım detaylı ultrasonu sadece perinatologlar yapabiliyor. Tüp bebek kliniğinde perinatolog genelde çok bulunmuyor ama eğer varsa yapabilirlersenin daha 2-3 haftan var sanırım. Şimdiden sor ki yoksa randevu bulmakta zorlanma. Laydinin dediği gibi İstanbul’da devletlerde sıra bulmak çok zor oluyormuş
Benim doktorum da infertilite konusunda uzman mesela. Ama detaylı ultrason için perinatolog getirtti özel. Belki o tarz bir hizmetleri vardır araştır mutlakaAa ben hıc perınatolojiye gitmedim hep tüp bebek doktorumuz yaptı kontrollerımızı araştırayım ben bunu
Çok geçmiş olsun laydicimBen önceki hamileliğimde hiç almamıştım. Ama bunda aldım bi tane ne olur ne olmaz diye.
Hastanedeyim. Detaylı sonucuyla şeker yüklemesini göstermeye geldim. Şeker sınırın biraz üstünde çıkmış. Dahiliyeye göndereceğim. Bu konuda biz karar veremiyoruz dedi.
Bebek 900 küsür gram, boyu 33 cm civarı.Baş aşağı duruyordu. Bir öncekinde oturur pozisyondaydı. Görünen durumu iyi. Karın çevresi biraz geniş. Şekerle ilgili olabilir dedi.
Dahiliyeye koştum ama öğleden sonra alacağım dedi. Bir buçuk saat bekleyeceğim şimdi.
Devit bitmişti onu yazdırdım. Son bir haftada iki kere uykumda ayağıma kramp girdi. Onun için magnezyum ve mide yanması için gaviscon verdi. Demiri de günlük ihtiyacın 30 mg, iki tane alacaksın dedi.
Normal doğumu sordum. Üstünden zaman geçmiş olsa da riske edilmez. Göztepe de yapmıyoruz. Çünkü yoğun bakımla dogumhanenin aynı katta olması gerek. Bizde arada üç kat var. Ama Zeynep kamilde yapılıyor dedi. Yine de tavsiye etmem. Riske etmeye gerek yok bunda da sezaryen olsun dedi.
aryakusum sen ne yaptın kader arkadaşım ?
Hemen araştırmaya başlamak gerek sanırımSorun değil canım bebek ağzına sığan kadariji alır işini görür. Sen hiç kendini endişelendirme. Yapısal olarak memen küçük emziremezsin, memen büyük emziremezsin, ucun var yok şöyle böyle diyen kimseyi dinleme. En önemlisi ben emzirecegim diye inanarak yola çıkmak. Kafanı rahat tutvücudumuz içinde bir bebek buyutuyor biz bir şey yapmıyoruz. Sadece vücudumuza ve bebeğe destek oluyoruz. Bebeğimiz de bize ve vücudumuza. Bir bebeği büyüten bebek onu da besliyor hep böyle düşün. Vücuduna güven.
Biraz emzirme ile ilgili doğru ve gerçek bilgiler edinmeye çalışabilirsin. Bu bir profesyonel olur çok faydalı kitaplar var o kardan olur YouTube ve Instagram videoları var en azından doğuma kadar emzirme ile ilgili bilgi edinmek emzirme başarısını çok arttırıyor inan
Çok güzel bende şunu beğeniyorum sizinkine çok benziyorBana hoffie markasının park yatağı hediye geldi kurulumu yaptım çok da güzel görünüyo
Ya benim bir tane arkadaşım var o şöyle söyledi kendisi beşi almış sonra bebek o beşiği alıştı için beşik ona büyük gelince park yatak almak zorunda kalmışlar ama diğer yatağa alıştığı için park yatakta kesinlikle yatmamış o yüzden bana park yatakla başla tek yatağa alışsın ve büyüyene kadar onunla devam etsin dedi ben o yüzden park yatak düşünüyorum.Ben kardeşime geçen sene anne yanı almıştım şimdi yiğenimden benimkine geçecek6/7 ay onu kullanırım artık sonrasına bakacağım
İnşallah bütün hayallerini gerçekleştirirsin canımLaydciğim sen aslında çok tatlı da yemiyordun bildiğim kadarıyla. Diyet listende şu an yediğine göre ne eksik kisanıyorum gluten falan az. Valla bende normalde hiç tatlı sevmem hep tuzlu şeyler severim. Ama hamilelikte sabahları reçel falan yiyorum sürekli aşırı canım istiyor. Ailede genetik olarak şeker hastalığı yok benim de genelde hep düşük çıkar ama doktorum gebelik şekeri ayrı bir şey. Hormonların alt üst şu an. Gebelik şekeri hiç ummadığımız kişilerde bile çıkabiliyor dedi. Dikkat edesim var ama canım da sürekli tatlı istiyor
bizim yakın arkadaşımızın park yatağı vardı o verecek park yatağı. Biz aynı zamanda bebek odası da yapalım diye heveslendik. Yerden büyük bir yatak yaptırmayı planlıyoruz bebek 6. Ayına falan geçince odasını ayırırız uyku eğitimi alırız diye düşündük. Ama tabi bunların hepsi hayal de olabilir yaşamadan bilemeyeceğiz
Canım detaylı ultrasonu sadece perinatologlar yapabiliyor. Tüp bebek kliniğinde perinatolog genelde çok bulunmuyor ama eğer varsa yapabilirlersenin daha 2-3 haftan var sanırım. Şimdiden sor ki yoksa randevu bulmakta zorlanma. Laydinin dediği gibi İstanbul’da devletlerde sıra bulmak çok zor oluyormuş
Aynen bacım. Son bir ayda bi gofret yedim Allah inandırsın. Geçen misafir geldi ya iftara ilk kez tatlı yaptım evde. Ondan iki dilim yedim. Ama olacağı var, demek oluyorLaydciğim sen aslında çok tatlı da yemiyordun bildiğim kadarıyla. Diyet listende şu an yediğine göre ne eksik kisanıyorum gluten falan az. Valla bende normalde hiç tatlı sevmem hep tuzlu şeyler severim. Ama hamilelikte sabahları reçel falan yiyorum sürekli aşırı canım istiyor. Ailede genetik olarak şeker hastalığı yok benim de genelde hep düşük çıkar ama doktorum gebelik şekeri ayrı bir şey. Hormonların alt üst şu an. Gebelik şekeri hiç ummadığımız kişilerde bile çıkabiliyor dedi. Dikkat edesim var ama canım da sürekli tatlı istiyor
Merkezde yoksa dahi illa birlikte çalıştıkları yahut tavsiye edebilecekleri bi perinatalog vardır. Ona yönlendirirler.Benim doktorum da infertilite konusunda uzman mesela. Ama detaylı ultrason için perinatolog getirtti özel. Belki o tarz bir hizmetleri vardır araştır mutlaka
Ah bacımmmmm.Çok geçmiş olsun laydicim
Bende pek iyi haberlerle geldim sayılmaz
Tabi sinir olduğum şey devlet hastanelerin gerçekten düzensizliği başından salmaları ve öncelik verilmemeleri yapacak biröşey yok böyle devam etmek zorundayız
Sonuçlar için bir saat bekledikten sonra baktı
Bebeği gördüm ama şekerle alakalı bebekte sıkıntı olabilecek durumları hiç söylemedi sadece kalp atışına baktı o kadar
Yüksek çıkmış dedi bunun için dahiliye bakması gerekiyor dedi neyseki tek iyi olan bir şey hemen beni dahiliyeye göndermesiydi randevusuz oraya gittim oda aynı şekilde yüksek çıkmış bunun için diyetisyene gitmelisin diyet yapmalısın ve her gün en az yarım saat yürüyüş olacak
Diyetisyen için yarına randevu aldım bakalım ne söyleyecek nasıl başlayacağız artık her gün bilmiyorum
Ekstra bir hafta boyunca ünsüline bakılacak değerler kapıda yazılıp bir hafta sonra kontrole gel dedi
Cihaz elimde yoktu onu eczaneden alıp bugün başlayacaktım ama şansa ellerinde kalmamış farklı eczaneye sorun dedi yarına kaldı artık
Tabi ki kalacağız emzirmek çok kıymetli evet ama olmasa da çok şükür sorun değil aslında her şeyin bir çaresi var yeterki yürek ferahlığı olsun. Biz olması için elimizden geleni yapalım da olmazsa da olmadı ama denedik derizHemen araştırmaya başlamak gerek sanırım
Çok teşekkür ederim kuzum inşallah altından kalkcaz
İnşallah kuzucuğumm hepimiz inşallahİnşallah bütün hayallerini gerçekleştirirsin canım
Önemli olan bir çaresi olması kuzucum. Rabbim çözümsüz, dermansız bir şey vermesin. Bir influencer takip ediyordum onda da gebelik şekeri çıkmıştı. Diyete uydu, her gün yürüdü. Bir ay sonra gebelik şekeri yoktu. Varsa da şayet çözümü var nasıl olsa biz elimizden geleni yapalımAynen bacım. Son bir ayda bi gofret yedim Allah inandırsın. Geçen misafir geldi ya iftara ilk kez tatlı yaptım evde. Ondan iki dilim yedim. Ama olacağı var, demek oluyor
Annem şeker hastası. Ama benim daha önceki gebeliğimde şeker yüklemesinde sorun olmamıştı. Bu gebelikte açlık şekerim hamilelikte 2-3 kez bakıldı. Hep iyi çıkıyordu. Ama yüklemedeki o iki sonuçtan birinin sınır üstünde çıkması yeterliymiş teşhis için. Yüz kişiden 5 ile 8inde görülebiliyor, sen de bu gruptasın dedi.
Merkezde yoksa dahi illa birlikte çalıştıkları yahut tavsiye edebilecekleri bi perinatalog vardır. Ona yönlendirirler.
Bazı Dr lar cok sıkı bu konuda. Misal bi liste veriyor. Üç isim var. Bunlardan birinde yaptır diyor. Mesleki tecrübe anlamında başkasına güvenmiyor vs.
Ah bacımmmmm.Nasrettin hocanın dediği gibi bana eskten düşeni getirin..
O kadar iyi anlıyorum ki seni… Birebir aynısını yaşadım bugün. 11i geçiyordu hastaneye girdim. Çıktığımda saat 14.30u geçiyordu. Zor yetiştim kızı okuldan almaya.
Diyetisyene gittim. Almadı beni. Randevu alıp geleceksin dedi. Dedim ki Dr hanım hamileyim. Hastayım. İnanın zor duruyorum. Saatlerdir hastanedeyim. Merhamete geldi. (Oysa ki dahiliyedeki dr kapısında o kadar hasta old halde hiç mırın kırın etmemişti. Diyetisyen kapısında bekleyen hasta olmadığı halde bu şekilde davrandı)
Kayıt açtım geldim, odaya girdiğimde de, hamile old için aldım yoksa almazdım, almak zorunda değilim dedi yine. Ben de sağolun falan diyip sırtını sıvazladım.
Aldığım 5.5 kg a o da şaşırdı. Yani buna rağmen şekerin yüksek çıkmasına. Ama sonra dedi ki birçok sebeple gebelik şekeri olabilir. Liste verdi. Anlattı. Bir ay sonra tekrar gideceğim sanıyorum.
Yemek yapıyorum suan elim sıkışık. İftardan sonra listerin resmini çekeyim atayım. Senden farklı olarak sadece şeker ölç demediler bana
Diyete sıkı uymayı düşünüyorum ins. Pişman olmak da var bu işin sonunda. Rabbim kolaylaştırsın bacım
başkada çarem yok zaten bol dua ve sabırCanım kendi takipli doktorun ne diyor ise ona güven. Ben de günah almak istemem ama bazı doktorlar da işte maddi kaygılardan dolayı böyle şeyler yapabiliyor azıcık bir şey gördüklerinde Allah korusun bazen görmediklerinde bile siz test yapın diye semptomlar uydurabiliyor. Siz kendi doktorunuza güvenin.
Merhaba güle güle sağlıkla kullanmayı nasip etsin Rabbim. Bu yatağın ölçüsü ne acaba benim odam çok dar öyle ki gardrobum bile başka odada o sebeple ufak bir beşik ya da park yatak düşünüyorum önerilerinize açığımBana hoffie markasının park yatağı hediye geldi kurulumu yaptım çok da güzel görünüyo
Ne demek yaz meyveleri yasakaryakusum üstü çizilmiş olanlar kesinlikle yasak.
Eki Görüntüle 3565411 Eki Görüntüle 3565412 Eki Görüntüle 3565413 Eki Görüntüle 3565414
Gerçekten çok sorumsuzlar hele bazı doktorlar sanki sana zoraki bakıyor zaten senin işin o yapmak istemesen burda işin olmaz öyle değil miAynen bacım. Son bir ayda bi gofret yedim Allah inandırsın. Geçen misafir geldi ya iftara ilk kez tatlı yaptım evde. Ondan iki dilim yedim. Ama olacağı var, demek oluyor
Annem şeker hastası. Ama benim daha önceki gebeliğimde şeker yüklemesinde sorun olmamıştı. Bu gebelikte açlık şekerim hamilelikte 2-3 kez bakıldı. Hep iyi çıkıyordu. Ama yüklemedeki o iki sonuçtan birinin sınır üstünde çıkması yeterliymiş teşhis için. Yüz kişiden 5 ile 8inde görülebiliyor, sen de bu gruptasın dedi.
Merkezde yoksa dahi illa birlikte çalıştıkları yahut tavsiye edebilecekleri bi perinatalog vardır. Ona yönlendirirler.
Bazı Dr lar cok sıkı bu konuda. Misal bi liste veriyor. Üç isim var. Bunlardan birinde yaptır diyor. Mesleki tecrübe anlamında başkasına güvenmiyor vs.
Ah bacımmmmm.Nasrettin hocanın dediği gibi bana eskten düşeni getirin..
O kadar iyi anlıyorum ki seni… Birebir aynısını yaşadım bugün. 11i geçiyordu hastaneye girdim. Çıktığımda saat 14.30u geçiyordu. Zor yetiştim kızı okuldan almaya.
Diyetisyene gittim. Almadı beni. Randevu alıp geleceksin dedi. Dedim ki Dr hanım hamileyim. Hastayım. İnanın zor duruyorum. Saatlerdir hastanedeyim. Merhamete geldi. (Oysa ki dahiliyedeki dr kapısında o kadar hasta old halde hiç mırın kırın etmemişti. Diyetisyen kapısında bekleyen hasta olmadığı halde bu şekilde davrandı)
Kayıt açtım geldim, odaya girdiğimde de, hamile old için aldım yoksa almazdım, almak zorunda değilim dedi yine. Ben de sağolun falan diyip sırtını sıvazladım.
Aldığım 5.5 kg a o da şaşırdı. Yani buna rağmen şekerin yüksek çıkmasına. Ama sonra dedi ki birçok sebeple gebelik şekeri olabilir. Liste verdi. Anlattı. Bir ay sonra tekrar gideceğim sanıyorum.
Yemek yapıyorum suan elim sıkışık. İftardan sonra listerin resmini çekeyim atayım. Senden farklı olarak sadece şeker ölç demediler bana
Diyete sıkı uymayı düşünüyorum ins. Pişman olmak da var bu işin sonunda. Rabbim kolaylaştırsın bacım
Listede arada yediklerim var baya sanırım bana da bu şekilde liste verecekaryakusum üstü çizilmiş olanlar kesinlikle yasak.
Eki Görüntüle 3565411 Eki Görüntüle 3565412 Eki Görüntüle 3565413 Eki Görüntüle 3565414
Evet tutuyorum oruca devam ediyorum beş gün tutamamdım sadece ama bu durumda biraz zor görünüyorAa onu söylemeyi unuttumaryakusum
Biz iki öğün besleniyoruz senelerdir. Aralarda kesinlike 4 saatten fazla uzun açlık olmayacak. Ara öğünleri atlama dedi.
Yanlış hatırlamıyorsam sen oruç tutuyordun. Yarın gidince Dr a sor.
YemeyeceğükkkkNe demek yaz meyveleri yasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?