Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    143
Ooo tamam bu süpermiş ayın 5 de randevumuz var tüp bebek kliniğine gidiyorum kontrollere doktorumuza sorucam detaylı usg var mı die inşallah vardır :)

Verdiğim kağıtta ayrıntılı ultrason grafik yazıyordu bende anlamadım moralim bozuldu cidden

Laydciğim sen aslında çok tatlı da yemiyordun bildiğim kadarıyla. Diyet listende şu an yediğine göre ne eksik ki sanıyorum gluten falan az. Valla bende normalde hiç tatlı sevmem hep tuzlu şeyler severim. Ama hamilelikte sabahları reçel falan yiyorum sürekli aşırı canım istiyor. Ailede genetik olarak şeker hastalığı yok benim de genelde hep düşük çıkar ama doktorum gebelik şekeri ayrı bir şey. Hormonların alt üst şu an. Gebelik şekeri hiç ummadığımız kişilerde bile çıkabiliyor dedi. Dikkat edesim var ama canım da sürekli tatlı istiyor
Kızlaaaar beşikler alındı mı ? Ben park yatak düşünüyorum öneri kabul edebilirim
bizim yakın arkadaşımızın park yatağı vardı o verecek park yatağı. Biz aynı zamanda bebek odası da yapalım diye heveslendik. Yerden büyük bir yatak yaptırmayı planlıyoruz bebek 6. Ayına falan geçince odasını ayırırız uyku eğitimi alırız diye düşündük. Ama tabi bunların hepsi hayal de olabilir yaşamadan bilemeyeceğiz

Ooo tamam bu süpermiş ayın 5 de randevumuz var tüp bebek kliniğine gidiyorum kontrollere doktorumuza sorucam detaylı usg var mı die inşallah vardır :)
Canım detaylı ultrasonu sadece perinatologlar yapabiliyor. Tüp bebek kliniğinde perinatolog genelde çok bulunmuyor ama eğer varsa yapabilirler senin daha 2-3 haftan var sanırım. Şimdiden sor ki yoksa randevu bulmakta zorlanma. Laydinin dediği gibi İstanbul’da devletlerde sıra bulmak çok zor oluyormuş

Aa ben hıc perınatolojiye gitmedim hep tüp bebek doktorumuz yaptı kontrollerımızı araştırayım ben bunu

Aa ben hıc perınatolojiye gitmedim hep tüp bebek doktorumuz yaptı kontrollerımızı araştırayım ben bunu
Benim doktorum da infertilite konusunda uzman mesela. Ama detaylı ultrason için perinatolog getirtti özel. Belki o tarz bir hizmetleri vardır araştır mutlaka

Çok geçmiş olsun laydicim
Bende pek iyi haberlerle geldim sayılmaz
Tabi sinir olduğum şey devlet hastanelerin gerçekten düzensizliği başından salmaları ve öncelik verilmemeleri yapacak biröşey yok böyle devam etmek zorundayız
Sonuçlar için bir saat bekledikten sonra baktı
Bebeği gördüm ama şekerle alakalı bebekte sıkıntı olabilecek durumları hiç söylemedi sadece kalp atışına baktı o kadar

Yüksek çıkmış dedi bunun için dahiliye bakması gerekiyor dedi neyseki tek iyi olan bir şey hemen beni dahiliyeye göndermesiydi randevusuz oraya gittim oda aynı şekilde yüksek çıkmış bunun için diyetisyene gitmelisin diyet yapmalısın ve her gün en az yarım saat yürüyüş olacak
Diyetisyen için yarına randevu aldım bakalım ne söyleyecek nasıl başlayacağız artık her gün bilmiyorum
Ekstra bir hafta boyunca ünsüline bakılacak değerler kapıda yazılıp bir hafta sonra kontrole gel dedi
Cihaz elimde yoktu onu eczaneden alıp bugün başlayacaktım ama şansa ellerinde kalmamış farklı eczaneye sorun dedi yarına kaldı artık

Hemen araştırmaya başlamak gerek sanırım
Çok teşekkür ederim kuzum inşallah altından kalkcaz

Ben kardeşime geçen sene anne yanı almıştım şimdi yiğenimden benimkine geçecek 6/7 ay onu kullanırım artık sonrasına bakacağım
Ya benim bir tane arkadaşım var o şöyle söyledi kendisi beşi almış sonra bebek o beşiği alıştı için beşik ona büyük gelince park yatak almak zorunda kalmışlar ama diğer yatağa alıştığı için park yatakta kesinlikle yatmamış o yüzden bana park yatakla başla tek yatağa alışsın ve büyüyene kadar onunla devam etsin dedi ben o yüzden park yatak düşünüyorum.

İnşallah bütün hayallerini gerçekleştirirsin canım

Aynen bacım. Son bir ayda bi gofret yedim Allah inandırsın. Geçen misafir geldi ya iftara ilk kez tatlı yaptım evde. Ondan iki dilim yedim. Ama olacağı var, demek oluyor

Annem şeker hastası. Ama benim daha önceki gebeliğimde şeker yüklemesinde sorun olmamıştı. Bu gebelikte açlık şekerim hamilelikte 2-3 kez bakıldı. Hep iyi çıkıyordu. Ama yüklemedeki o iki sonuçtan birinin sınır üstünde çıkması yeterliymiş teşhis için. Yüz kişiden 5 ile 8inde görülebiliyor, sen de bu gruptasın dedi.
Benim doktorum da infertilite konusunda uzman mesela. Ama detaylı ultrason için perinatolog getirtti özel. Belki o tarz bir hizmetleri vardır araştır mutlaka
Merkezde yoksa dahi illa birlikte çalıştıkları yahut tavsiye edebilecekleri bi perinatalog vardır. Ona yönlendirirler.

Bazı Dr lar cok sıkı bu konuda. Misal bi liste veriyor. Üç isim var. Bunlardan birinde yaptır diyor. Mesleki tecrübe anlamında başkasına güvenmiyor vs.
Ah bacımmmmm. Nasrettin hocanın dediği gibi bana eskten düşeni getirin..

O kadar iyi anlıyorum ki seni… Birebir aynısını yaşadım bugün. 11i geçiyordu hastaneye girdim. Çıktığımda saat 14.30u geçiyordu. Zor yetiştim kızı okuldan almaya.

Diyetisyene gittim. Almadı beni. Randevu alıp geleceksin dedi. Dedim ki Dr hanım hamileyim. Hastayım. İnanın zor duruyorum. Saatlerdir hastanedeyim. Merhamete geldi. (Oysa ki dahiliyedeki dr kapısında o kadar hasta old halde hiç mırın kırın etmemişti. Diyetisyen kapısında bekleyen hasta olmadığı halde bu şekilde davrandı)

Kayıt açtım geldim, odaya girdiğimde de, hamile old için aldım yoksa almazdım, almak zorunda değilim dedi yine. Ben de sağolun falan diyip sırtını sıvazladım.

Aldığım 5.5 kg a o da şaşırdı. Yani buna rağmen şekerin yüksek çıkmasına. Ama sonra dedi ki birçok sebeple gebelik şekeri olabilir. Liste verdi. Anlattı. Bir ay sonra tekrar gideceğim sanıyorum.

Yemek yapıyorum suan elim sıkışık. İftardan sonra listerin resmini çekeyim atayım. Senden farklı olarak sadece şeker ölç demediler bana

Diyete sıkı uymayı düşünüyorum ins. Pişman olmak da var bu işin sonunda. Rabbim kolaylaştırsın bacım

Hemen araştırmaya başlamak gerek sanırım
Çok teşekkür ederim kuzum inşallah altından kalkcaz
Tabi ki kalacağız emzirmek çok kıymetli evet ama olmasa da çok şükür sorun değil aslında her şeyin bir çaresi var yeterki yürek ferahlığı olsun. Biz olması için elimizden geleni yapalım da olmazsa da olmadı ama denedik deriz

İnşallah bütün hayallerini gerçekleştirirsin canım
İnşallah kuzucuğumm hepimiz inşallah

Önemli olan bir çaresi olması kuzucum. Rabbim çözümsüz, dermansız bir şey vermesin. Bir influencer takip ediyordum onda da gebelik şekeri çıkmıştı. Diyete uydu, her gün yürüdü. Bir ay sonra gebelik şekeri yoktu. Varsa da şayet çözümü var nasıl olsa biz elimizden geleni yapalım

Aa onu söylemeyi unuttum aryakusum

Biz iki öğün besleniyoruz senelerdir. Aralarda kesinlike 4 saatten fazla uzun açlık olmayacak. Ara öğünleri atlama dedi.

Yanlış hatırlamıyorsam sen oruç tutuyordun. Yarın gidince Dr a sor.

Gebelik şekeri diyince aklıma Sifonella geldi. Nerdesin bacımmm?

Son düzenleme:
başkada çarem yok zaten bol dua ve sabır

Bana hoffie markasının park yatağı hediye geldi kurulumu yaptım çok da güzel görünüyo
Merhaba güle güle sağlıkla kullanmayı nasip etsin Rabbim. Bu yatağın ölçüsü ne acaba benim odam çok dar öyle ki gardrobum bile başka odada o sebeple ufak bir beşik ya da park yatak düşünüyorum önerilerinize açığım

Gerçekten çok sorumsuzlar hele bazı doktorlar sanki sana zoraki bakıyor zaten senin işin o yapmak istemesen burda işin olmaz öyle değil mi
Şeker yüklemesini yaptırdığım gün diyabet hemşiresi resmen suratına bakmıyor bir ters bir ters cevaplar ben biraz dondum onun bu tavrı karşısında
Vallahi benim bugün sinirim tavan yapmış
Ayakta kalmak mı desem beklemek mi yoksa doğru dürüst bilgi alamamak mı hangi birinden bahsedeceksin ki

Listede arada yediklerim var baya sanırım bana da bu şekilde liste verecek
Çok dikkat etmek gerekiyor sadece tatlı vb şeyler değil yemeklerde de var şeker ona dikkat etmek gerek özellikle
Evet tutuyorum oruca devam ediyorum beş gün tutamamdım sadece ama bu durumda biraz zor görünüyor
Neyseki bir hafta kaldı ama tabi benim de bir hafta içerisin de buna dikkat edip her gün şekeri ölçüp not almam gerek oruca devam etmek sanırım zor olacak ben bunu da sorayım yarın diyetisyene

İnşallah diyet listesine güzel bir şekilde uyum sağlarız Rabbim yardımcımız olsun inşallah
Bebişler sağlıklı olsun

Bütün bilgilendirmen için çok çok teşekkür ederim laydy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…